Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nartu

Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk

Příspěvek od Nartu »

Věnuju sestře svojí starou kytaru, ale zároveň bude potřeba jí pořídit něco, přes co bude hrát... Bohatě jí pro její začátky postačí 15W tranzistorový kombo, ale nechci, aby to bylo zas úplně neposlouchatelný, když se přepne na zkreslenej zvuk. Oni sice ty 15W mívaj i celkem solidní clean, ale zkreslenej pokulhává. Nevíte někdo o něčem, co by i s takovym nízkym výkonem mohlo mít alespoň trochu poslouchatelnej ten zkreslenej zvuk...?
...EDGE...

Re: Tranzistorové kombo, 15W, solidní zkreslený zvuk

Příspěvek od ...EDGE... »

Jakou cenu si predstavujes? A jake zkresleni? Jako jak velke?
Nartu

Příspěvek od Nartu »

tak kolem tří čtyř tisíc... zkreslenej zvuk spíš víc než míň, aby se to dalo použít i na tvrdší hraní...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Crate FW15R, Roland Cube15, případně MicroCube.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Nero píše:Crate FW15R, Roland Cube15, případně MicroCube.
to je furt to samy, chtelo by to hodit nekam do FAQ :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nartu

Příspěvek od Nartu »

Díky moc... :wink:
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

Možná bych doporučil Microcube, je tam kupa efektů, který si může na začátek vyzkoušet.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Připojuji se k tomu Crate Flexwave 15R. Počase zkreslení pokulhává ale an začátky jak dělaný.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
Scotty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scotty »

Nevrin píše:Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
Není těch 5w v lampě na doma moc????Někdo kdo je v RD si to asi může dovolit....ale co třeba já který jsem v bytě a mamka vylítává z kůže při čtvrce hlasitosti 10w TRANZISTOROVÉHO komba???Má pro mě cenu pořizovat na doma lampu?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

skvele hraje laney LG 35R, oproti tomu mi prislo microcube jako neporovnatelny sumitko.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Kinx píše:skvele hraje laney LG 35R, oproti tomu mi prislo microcube jako neporovnatelny sumitko.
Laney LX20 je podle mě ideální na trochu tvrdší žánry...i když to zkreslení...
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Scotty píše:
Nevrin píše:Já navrhuji PEAVEY - Valve King Royal 8. Je to sice přes 4k, ale je to celolampa a zkreslení by se z toho dalo vytáhnout velmi pěkné.
Není těch 5w v lampě na doma moc????Někdo kdo je v RD si to asi může dovolit....ale co třeba já který jsem v bytě a mamka vylítává z kůže při čtvrce hlasitosti 10w TRANZISTOROVÉHO komba???Má pro mě cenu pořizovat na doma lampu?
No dle toho, co jsem se tu dozvěděl, tak ano. I lampa potichu je lepší, než tranzistor. Sám si chci lampu do bytu pořídit; ještě, že je soused podemnou rocker.
Mimochodem jsem tu narazil na video, kde má klučina v bytě 50W Valvekinga a jak pěkně mu to hrálo. Ale volume skoro na nule. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Já bych se toho malého Valvekinga nebál, nejenže se dá regulovat gain, ale i hlasitost, takže z toho půjde vytočit čistý i pěkně zkreslený při stejné hlasitosti a to většinou u jiných malých lamp nejde. Navíc bude sloužit s krásným zvukem na věky věků (žádné "pak si koupím lepší").
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

http://shop.guitarpark.cz/Aparatury-a-C ... D15VT.html

Sice 4,6 k, ale dle myho nazoru nejlepsi malej tranzistorak (resp. je to hybrid - pololampa) jakej se da za tu cenu a ve svy kategorii sehnat - ma to celkove krasne zivej zvuk a perfektni modulace zesilovacu (4-5 z nich i na tvrdsi zkresleni), takze si segra aspon bude moct vybrat ten "svuj" sáund :)

Pripadne pak jeste novejsi verzi http://kytary.cz/vox-vt15/101810/?SE5231:0:0:1:0, ktera je sice drazsi, ale zas ma nejaky ty modulace a funkce navic..
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hrál si na to? Já ano a z hlediska zvuku se mi to opravdu moc nelíbilo. A zkreslení se z toho opravdu nevytáhne takové, jaké by autor chtěl. Navíc repro je poměrně dost malý a prostě to netlačí.

Ohledně hlasitosti - víte, na co hraju doma já? Ne? Tak koukněte do podpisu :wink:

Když má člověk cit v rukou a neulítne mu hned volume na 1/4, tak je to v pohodě...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nero píše: Ohledně hlasitosti - víte, na co hraju doma já? Ne? Tak koukněte do podpisu :wink:

Když má člověk cit v rukou a neulítne mu hned volume na 1/4, tak je to v pohodě...
:lol: Ty seš blázen(v dobrým slovasmyslu). Mesu na domácí hraní to je jako týrání tygra kterýmu nedáváš prostor na výběh :D :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

OT: Nero- Bydlíš v bytě, nebo v rodinném domě? :-) --- Myslím, že by mne taky solidně pohnali, když žhavím Engla většinou... Clean vol.-6, Lead vol. 5, master volume-9 ...
Když jsem stěhoval kombo z auto do svého pokoje... Ten pohled důchodkyň... [bydlí přes cestu]... Byl k nezaplacení :lol:
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Prejdák píše: Když jsem stěhoval kombo z auto do svého pokoje... Ten pohled důchodkyň... [bydlí přes cestu]... Byl k nezaplacení :lol:
Tak a já jsem pod stolem :lol: :lol: Mazec hláška
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bydlím v bytě :twisted: A přímo za kombem mám radiátor, takže se zvouček může ještě skvěle nést po potrubí.

Ale ne, ten zvuk lze ukočírovat. Jasně, že to není zcela ono, není to zvukově zcela otevřené, jako když se to vytaví, ale i na pokojové hlasitosti lze mít nastavený dobrý zvuk, to Mesy umí. (Pozn.: sousedi na mě ještě nikdy neřvali, nebušili a nenadávali, jen jednou přišeli s tím, jestli bych mohl synáčkovi naladit novou španělku, když prý hraju taky na kytaru :D )

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“