jak najdu svůj správný hlas??
Pravidla fóra
-
ondra.adamovsky
jak najdu svůj správný hlas??
nevim jak najít správný hlas tak aby se mi libil a abych se od nej mohl nejak odrazit, pokračovat, zkrátka ho pak pilovat..děkuji za odpovědi
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: jak najdu svůj správný hlas??
no zkousej, experimentuj...
Pokud se můžeš třeba nahrát,tak to udělej a pak si to poslechni.Výslednej hlas zní sice jinak než to,co slyšíš,ale můžeš z toho odvodit,co zlepšit.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
-
ondra.adamovsky
No to zkoušim, ale žádná sláva:D není na to třeba nejaký cvičení nebo tak něco??
- flower.child
Ahoj, cvičením podle mě nic nezkazíš,akorát objevíš nové a nové možnosti:)
Poraď se taky o tom s někym zkušenym,kdo ti řekne co třeba děláš spatně atd.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Cvičením si svým způsobem uškodit můžeš, pokud cvičíš hlas, který se ti nelíbí.
Jediný klíč v domácích podmínkách je opravdu experimentování a hlavně nahrávání těch experimentů a následný poslech.
Nejklasičtější problém je, že dotyčný ze sebe vypouští tzv. teplý vzduch, to znamená, že do hlasu dává málo vzduchu. Pak je hlas slabý, nevýrazný a v mnohých případech i směšný. Sám to pozoruji na sobě, když se nahraju.
Základ je tedy dát do hlasu dostatek vzduchu, pak bude znít minimálně plně.
Pokud s tímto problém nemáš, tak začni opravdu experimentovat. To znamená neustále si hrát se všemi věcmi, které tvůj hlas ovlivňují. To je množstvím vzduchu, které do hlasu dáváš, poměru vzduch, který vypouštíš ústy a nosem. Dále zkoušej různými způsoby tvarovat ústa. A tím nejdůležitějším a nejnáročnějším je práce s hlasivkami. Zkoušej je různě otevírat nebo naopak škrtit, ale ne na úkor plnosti hlasu. A to vše v kombinaci s různou silou výdechu.
Když svůj hlas nalezneš, tak si ho pak musíš zakódovat cvičením, což může být docela obtížné, obzvlášť pokud se tento hlas příliš liší od tvého přírodního hlasu. Ale mnozí ani takovouto změnou hlasu nedoporučijí a radí jen rozvíjet svůj přirozený hlas.
Jediný klíč v domácích podmínkách je opravdu experimentování a hlavně nahrávání těch experimentů a následný poslech.
Nejklasičtější problém je, že dotyčný ze sebe vypouští tzv. teplý vzduch, to znamená, že do hlasu dává málo vzduchu. Pak je hlas slabý, nevýrazný a v mnohých případech i směšný. Sám to pozoruji na sobě, když se nahraju.
Základ je tedy dát do hlasu dostatek vzduchu, pak bude znít minimálně plně.
Pokud s tímto problém nemáš, tak začni opravdu experimentovat. To znamená neustále si hrát se všemi věcmi, které tvůj hlas ovlivňují. To je množstvím vzduchu, které do hlasu dáváš, poměru vzduch, který vypouštíš ústy a nosem. Dále zkoušej různými způsoby tvarovat ústa. A tím nejdůležitějším a nejnáročnějším je práce s hlasivkami. Zkoušej je různě otevírat nebo naopak škrtit, ale ne na úkor plnosti hlasu. A to vše v kombinaci s různou silou výdechu.
Když svůj hlas nalezneš, tak si ho pak musíš zakódovat cvičením, což může být docela obtížné, obzvlášť pokud se tento hlas příliš liší od tvého přírodního hlasu. Ale mnozí ani takovouto změnou hlasu nedoporučijí a radí jen rozvíjet svůj přirozený hlas.
Hele, já nevim, ale co se týče toho vzduchu, tim se dá ten hlas dost podělat, toho bych se aj bál, spíš bych pracoval s břichem(tedy bránicí).
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
S bránicí souhlasim,hlas je mnohem výraznější a obvykle kvalitnější.Na druhou stranu nehodí se ke všem technikám.
A já bych řekl, že pokud jsi amatér a nevíš si s vlastním hlasem rady tak jediná dobrá možnost je najít si učitele a chodit na hodiny zpěvu. Podle mě totiž umět pracovat s hlasem je mnohem mnohem složitější než se naučit hrát na kytaru.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
protože záleží na mnohem , mnohem více věcech...
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
- flower.child
Učit se zpívat je hodně těžké...Protože když se učíš, musíš si to všechno představovat a dělat přesně to, co ti říká učitel.Dech na bránici, hlavový tón....To vše je náročné..Takže je pravda, že když se někdo snaží učit jakkoli zpívat sám,aniž by o tom něco věděl, ničí si hlasivky. jinak hodně lidí má problém s bránicí, a přitom je to základ:-P
Ale to bývá spíš proto, že jim to někdo blbě vysvětlí, ne?
Já tuhle techniku(tedy ten základ) ovládám na asi nejnižší úrovni, ale mám problém, že hrát na kytaru a do toho se soustředit na bránici, rezonanci, barvu hlasu moc nedávám
Já tuhle techniku(tedy ten základ) ovládám na asi nejnižší úrovni, ale mám problém, že hrát na kytaru a do toho se soustředit na bránici, rezonanci, barvu hlasu moc nedávám
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- flower.child
Jasně ..může to být tím, že to učitel nevysvětlí tak, aby tomu ten žák co nejví porozumněl... Ale zase vysvětlit to je docela těžké..
Zkus si to někdy popsat nahlas a uvidíš že se do toho třeba zamotáš
Prostě člověk se podle mě naučí pracovat s bránicí tak, že si představí to, co mu učitel říká...A když přijde chvíle, kdy to měl posazené,učitel musí zakročit a říc teď
a žák si uvěmomí, jak v tu chvíli zpíval..
JInak věřím, že je to těžké zároveň hrát a zpívat...Když už zpíváš déle, zpěv se ti(na teoretické úrovni) zautomatizuje..takže to pak takový problém není...Jinak lepší asi je, když to spíš víc prožiješ, než aby ses uplně soustředil na techiku a na to, že prostě musíš dělat to a to..
JInak věřím, že je to těžké zároveň hrát a zpívat...Když už zpíváš déle, zpěv se ti(na teoretické úrovni) zautomatizuje..takže to pak takový problém není...Jinak lepší asi je, když to spíš víc prožiješ, než aby ses uplně soustředil na techiku a na to, že prostě musíš dělat to a to..
S tim prožitim ti předem řikam že je to pěkná hovadina.Jasný že bys neměl jen tupě zpívat text a nevnímat ho,ale s hlasovou technikou to nemá nic společnýho.Pokud budeš text krásně prožívat a vykašleš se na techniku,tak se nediv že během 5 minut budeš chrchlat jak starej dědek
To znamená,že když se učím zpívat sám a zpívám spíše přirozeně,taky pak budu 'chrchlat jako strarej dědek'?
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
To že bude chrchlat jako starej dědek jsem kupodivu myslel obrazně.A měl jsem na mysli to že technika je při zpěvu mnohonásobně důležitější,než pocity.