Vyber komba za 15 tisic / Metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Strike13

Vyber komba za 15 tisic / Metal

Příspěvek od Strike13 »

Zdar vsem lidem.

Prosil bych jestli by mi tu nekdo mohl pomoct s vyberem komba do 15 tisic, hraju predevsim Metal a konkretne nejvic Children of Bodom a Metallicu. Nejvic se mi zatim libil Randall http://kytary.cz/randall-rg50tc/101327/?SE5648:0:0:1:0

Kytaru mam : http://www.bachmusik.com/p827/bach-ib-06f-bk/

Napiste svoje nazory,tipy,rady...

Vsem prispivajicim predem dekuju. :wink:
Naposledy upravil(a) Strike13 dne 10.08.2009 10:49, celkem upraveno 1 x.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber komba za 15 tisic / Metal

Příspěvek od Prejdák »

Chceš nutně novej? Za tuhle cenu bys mohl najít minimálně bazarového Engla Thundera :-)
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Nutne novy to byt nemusi, ale je to asi nejpohodlejsi... ale po par obchodech ve Varech se zajdu podivat jeste:)

Jinak kdyby nekdo vedel o nejakych hudebninach kde se da sehnat nejaky pekny kombo na metal za 15 tisic napiste :wink:
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Prejdák píše:Chceš nutně novej? Za tuhle cenu bys mohl najít minimálně bazarového Engla Thundera :-)
Jinak jakej mas nazor na toho Randalla ? Dik
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Strike13 píše:
Prejdák píše:Chceš nutně novej? Za tuhle cenu bys mohl najít minimálně bazarového Engla Thundera :-)
Jinak jakej mas nazor na toho Randalla ? Dik
Hej na Randalla jsem nehrál, pouze slyšel ukázky... Tady lidi z větších měst mají větší možnost porovnání.
Jinak podle toho, co jsem slyšel (taky jsem se o něj zajímal- lampa v této cenové relaci) - tak můj názor je subjektivní... Mi příjde takovej nic moc, čistý zvuk nic extra a zkreslení mi přišlo takové... jak bych to řekl... Bez šťávy...

Zkus se podívat na toho Engla Thundera, možná by se ti líbil víc.
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Jeste chtel jsem se zeptat, nekde jsem cetl ze hrac kterej prejde z trandaku na lampu tak muze zjistit ze vlastne nic neumi... co je na tom pravdy ? Ja zrovna Alexi Laiho a Kirk Hammet jeste nejsem :lol: ale ten tvrdej sound bych si chtel uzit.

+ jeste co rikate na tohle kombo http://kytary.cz/peavey-valve-king212/9 ... 91:0:0:1:0
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

lampa je trosku..narocnejsi...ale to se poda..za 15k by se fakt dal splasit ten engl, a to uz je dost dobry apec
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Strike13 píše:Jeste chtel jsem se zeptat, nekde jsem cetl ze hrac kterej prejde z trandaku na lampu tak muze zjistit ze vlastne nic neumi... co je na tom pravdy ? Ja zrovna Alexi Laiho a Kirk Hammet jeste nejsem :lol: ale ten tvrdej sound bych si chtel uzit.
Jsou na tom slyšet veškerý chybičky, šumy a tak - sice tě to na začátku hodně ,,demotivuje'', ale pak se naučíš všechno správně zatlumit a prostě hrát ,,čistě''
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Co jsem koupil Engl, tak jsem byl prvně v šoku, jak mi to nejde... Ale jak jsem si na to trochu navykl, tak jsem si zase vylepšil své schopnosti i na trandu... :-)

Jinak od Engla můžeš čekat perfektní čistý zvuk, a zkreslení by ti fakt mělo vystačit, jestliže používáš humbuckery s vyšším výstupem, tak ti bude stačit na nějaký mega prasom*d metal...
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Prejdák píše:Co jsem koupil Engl, tak jsem byl prvně v šoku, jak mi to nejde... Ale jak jsem si na to trochu navykl, tak jsem si zase vylepšil své schopnosti i na trandu... :-)

Jinak od Engla můžeš čekat perfektní čistý zvuk, a zkreslení by ti fakt mělo vystačit, jestliže používáš humbuckery s vyšším výstupem, tak ti bude stačit na nějaký mega prasom*d metal...
Jo s tim Englem se nebojim toho ze by nestacil... Spis se bojim o to kde ho sehnat za 15 tisic v bazaru... Na netu jsem nasel vsecky tak za 17-19 k :(

Kamenny bazary v okoli K.Varu moc nenajdu a kdyz uz tak pochybuju ze tam budou mit Engla
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Zkoušej sledovat Ebay, [ale nekoukej na Americkej, ten se prodraží... a hodně...] - a hlavně jestli chceš Anglii, tak si nech domluvit převoz... Anglické služby jsou hodně drahé... [A Angličani často líní odnést předmět na poštu, proto jich 99% má na svých aukcích pouze osobní převzetí]

Koukni ještě na allegro.pl, tam je toho taky dost.
Strike13

Příspěvek od Strike13 »

Tak jsem se koukal vsude na netu a levneji nez 17 tisic jsem engla nenasel:( jeste zkusim projit kamenny obchody ve Varech.. Ale zeptam se vas, kdyz byste meli posoudit Peavey vs Randall jak jsem vyse zminoval.. Co byste brali?
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

za me randall, mam tu pololampu a na metal je proste ten zvuk skvelej... jasne, neni to lampa, ale i cistej zvuk se mi libi a je to i celkem dynamicky... posledni dobou se mi ten zvuk nejak nelibil ale pak jsem vymenil struny a hned to byla zase parada :D zjistil jsem, ze struny delaji strasne moc se zvukem... s novejma strunama je to kombo proste zivy, kdyz uz jsou ohrany, taki ten zvuk fakt stoji za prd... podle me fakt tvori aspon tak 30% vyslednyho zvuku
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Hele ja mam Marshall AVTX 50 takže 50 watowka a pololampa a jsem s tim spokojen, čistý kanál je bezvadný a na zkreslený si taky neztěžuj když tam hodim menší gain.
Jinak tohle kombíčko jsem pořídil za 9t nový.
Jinak hraju na to hlavně ten hardrock a na ten je to vyhovující ikdyž s lampou se to asi rovnat nemuze
Ale za tu cenu to doporučuju
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Jo samozřejmjě si k tomu na ten metal budeš muset dokoupit nakej ten efektík ale když vezmeš v potaz že kombo je za 10 k a k tomu zainvestujes tak to petku do slušnýho efektu tak ti to tech 15k napohodu dá.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
lunchie

Příspěvek od lunchie »

a co treba bugera 333-212, 333xl-212, 6260-212 nebo 6262-212? Ty 333 jsou prej kopie peavey XXX a ta 6260 a 6262 prej 5150 ... co jsem slysel neco na youtube, tak to znelo moc pekne ... a cena je urcite pod 15k novy ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

lunchie píše:a co treba bugera 333-212, 333xl-212, 6260-212 nebo 6262-212? Ty 333 jsou prej kopie peavey XXX a ta 6260 a 6262 prej 5150 ... co jsem slysel neco na youtube, tak to znelo moc pekne ... a cena je urcite pod 15k novy ...
Taky možnost, ale Bugera je firma Behringeru... Mám trochu strach z kvality provedení...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

staci kouknout na par reviews na harmony-central, co tam lidi pisou. Ja zatim slysel jenom dobry slovo ...
nutno podotknout, ze ty komba jsou vsechno 2x12" 120W ...
kvasna

Příspěvek od kvasna »

lunchie píše:staci kouknout na par reviews na harmony-central, co tam lidi pisou. Ja zatim slysel jenom dobry slovo ...
nutno podotknout, ze ty komba jsou vsechno 2x12" 120W ...

Hele pedle myho je 120 w pro el. kytaru jak na doma tak do zkušebny až moc my hrajem na ty 50w a bohate to stačí a to přitom nemam výkon ani na max. podle myho je 120w maximálně tak na ohluchnutí.
Rozhodně bych tuhle watáž nedoporučoval.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

120W neni o moc hlasitejsi nez 50W -> logaritmicka stupnice u hlasitosti, jak ji vnima lidske ucho, ono i 50W je hodne na doma :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“