Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
boga
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od boga »

Pisou v tom jednou testu na instrumento.cz, nejvetsi podil na zvuku maj ruce, pak bedna a pak teprv zesik.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

4x12 by mi byl uplně k ničemu i do budoucna...ve zkušebně máme Marshall MG 412B což je 4x12" o výkone nějakejch 120W a pak 100W fendera 2x12"....a to hrajem s bicmanem jen svátečně,páč nemáme kapelu ale spíš sme banda lidí co občas jamuje...
těch 2x12 bych chtěl jen doma,(ale nemyslim jen do bytu ale můžu to plesknout nkam z našich nemovitostí,místo opravdu neřešim...) a sice protože chci aby se zvuk rozezněl,ne jako z nějakýho chcíplýho 8" repra,to pak nezní tak jako když se to valý ze 2 celestionů který maj 12 palců....nějakej výkon mi je opravdu na prd,doma ho nevyužiju a ve zkušbce mít celkově přes 200w 6x12" je taky brutus kterej sme nikdy nevyužili...
Jinak prvotně bych se asi díval po nějakym vojetym boxu,ale nebudu mu dávat přednost před pořádnou hlavou...boxy jsem dělával na míru v práci,takže se stavbou skušenosti mam bohatý,tak i s výběrem materiálu,ale nebudou jako když vylezou od mesy včetně špičkovýho potažení atd....
No už zase moc plánuju,je to v nedohlednu, beztak si koupim nějakýho fendera nebo nacpu prachy uplně jinam :D

Edit: jo a ještě aby ste neříkaliže jsem magor a že 8" na domácí cvičení uplně stačí..je to smaozřejmě rech,.sám mam doma 8" roland a v něm zapojenou hlavu..ale když sem ho jednou zapojil do rackovýho 2x12" který bylo snad ještě hůř osazený jak ten roland tak to dělalo divy,potichu se na to dá hrát taky ale hnedka je slyšet že ten zvuk má silnou základu,rezonuje z velkých koláčů a nesrčí jak z rádia...
hraju hlavně pro potěšení a to mi přináší i dobrej zvuk,navíc nejsem tak bohatej abych si každou chvíli kupoval něco jinýho nebo abych si kupoval levný věci...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

kenjiroo píše:Tak nevím z čeho čerpáš, ale mám s ním rozhovor skoro na tři A3ky,a tam říká,že používá 10ky dadária,protože jsou harmonicky bohatý. Nevim, ale určitě jsou to 10ky :lol: a o těch drátech mluvil v rockerově ránu na rádiu beat. A že si je chodil kupovat do domu modelářů :wink:
Jojo... dráty bral každý jinde dle možností. Já se zmiňoval o tom, kde je bral třeba známější výrobce zesiků a dříve kytarista kapely Orient Ruda Rožďálovský... Ale byli i jiné experimenty: lidi hráli na "banjovky", podle řady lidí jediný struny, na který šlo hrát. Já jako malej kluk koupil i nějaký šílený struny obalený plastem, který měl bránit zanášení strun, ale (kde sakra udělali soudruzi z NDR chybu?) neprošly mi zářezy v sedlovém pražci, protože díky plastu byly strašně tlustý.

Hladík a Ernie Ball - to není nic nového, je to koneckonců i vygooglitelné ve starých Muzikusech, třeba tady: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... rpen~2002/ . Ale proč by třeba teď nemohl hrát na něco jinýho? Já jsem s ním mluvil o tom naposledy myslím v roce 2005...
Obrázek
DirX

Příspěvek od DirX »

Ne že bych chtěl kluky z MDB urazit, ale ten zvuk vytočíš na čemkoliv....podle mě by bohatě stačil blackmore a do 50k bys k tomu měl jěště box ENGL.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DirX píše:Ne že bych chtěl kluky z MDB urazit, ale ten zvuk vytočíš na čemkoliv....podle mě by bohatě stačil blackmore a do 50k bys k tomu měl jěště box ENGL.....
Na cemkoliv? :D A argumentujes blackmorem, tj. hlavou za 30K+? :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

Wohma píše:
DirX píše:Ne že bych chtěl kluky z MDB urazit, ale ten zvuk vytočíš na čemkoliv....podle mě by bohatě stačil blackmore a do 50k bys k tomu měl jěště box ENGL.....
Na cemkoliv? :D A argumentujes blackmorem, tj. hlavou za 30K+? :D
Tak mě ten zvuk nepřijde zas nějak vyloženě charakteristický nějakým aparátem nebo jak to říct. Klidně sem mohl uvést fireball,triple xxx,esh....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No jo, ale ono to vyznelo tak, ze to natocis i na Fender Frontmanovi :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DirX

Příspěvek od DirX »

Tak to zas ne :D Na schopném hi-gain žádný stagg :D
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
dfleischer

Metallica efekt

Příspěvek od dfleischer »

zdravim,můžete pls doporučit ňákou krabku aby byl zvuk podobnej Metallice? (myslim zvuk jako je na těch jejich starejch albech (do Black alba,ty novější nee 8) ) skoušel sem BOSSE Metal zone a to se mi zdálo moc přehnaný,a BOSS Distortion,a to se mi zdálo.....prostě to nebylo ono :D
distortion00

Re: Metallica efekt

Příspěvek od distortion00 »

dfleischer píše:zdravim,můžete pls doporučit ňákou krabku aby byl zvuk podobnej Metallice? (myslim zvuk jako je na těch jejich starejch albech (do Black alba,ty novější nee 8) ) skoušel sem BOSSE Metal zone a to se mi zdálo moc přehnaný,a BOSS Distortion,a to se mi zdálo.....prostě to nebylo ono :D
takú krabičku nenájdeš..xDD len keby si mal aparatúru ako oni mal by si aj taký zvuk..xD ale neverím že by si mal na samé marshally atď.... vyser sa na to ja mám digitech df7 a celkom dobrý zvuk to má.. aj metal muff má dobrý.xD
Zejus

Příspěvek od Zejus »

myslim ze si ty efekty sami nejak upravovali takze to asi nesezenes :wink:
MAN5ON

Příspěvek od MAN5ON »

dfleischer píše:zdravim,můžete pls doporučit ňákou krabku aby byl zvuk podobnej Metallice? (myslim zvuk jako je na těch jejich starejch albech (do Black alba,ty novější nee 8) ) skoušel sem BOSSE Metal zone a to se mi zdálo moc přehnaný,a BOSS Distortion,a to se mi zdálo.....prostě to nebylo ono :D
no na metal zone Metalicu nenakroutíš, taky sem se o to dlouho snažil ale to MT2 je na to takový moc řezavý
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Tubescreamer + vytavená celolampa (či nějaký rat...)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Já doporučuju RAT, na Metalliku super efekt.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

cerfotoc píše:Já doporučuju RAT, na Metalliku super efekt.
Potvrzuju. Rozumná dávka distortionu, hodně vytáhnout filter, s volume taky nešetřit a je to tam. 8)
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Kill Em All - Marshall Plexi + Tubescreamer ... u toho bych to viděl na nějakej plexi distortion , nevzpomenu si na firmu , ale dělá distortion , kterej umí udělat chakteristiku plexiny a k tomu tbs (nemyslim wow :-D )

Ride the Lightning - Mesa Boogie Mark IV + Tube Screamer a grafickej EQ , stáhnout nejstřednější frekvence , výtahnout basy a nejvyžší frekvence. Tady bych to viděl na multiefekt

Master Of puppets - Mesa Boogie mark IV x Marshall JCM 800 + hafo EQ ..... Též multiefekt (přes guitar rig jsem udělal sound totožnej s originalem , stejně tak na RtL )

.....

Čim mladší album tím větší rack a nepotřebnejch hovadin pro jejich zvuk :lol: Připrav si dost peněz , napodobit to s aparatem a jednou krabkou je zcela nemožný. Nejlevnější varianta je budto Guitar Rig 3 nebo POD X3 u toho je to možný.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nuker píše:Kill Em All - Marshall Plexi + Tubescreamer ... u toho bych to viděl na nějakej plexi distortion , nevzpomenu si na firmu , ale dělá distortion , kterej umí udělat chakteristiku plexiny a k tomu tbs (nemyslim wow :-D )
Silný marshall zvuk + booster má třeba Zvex Box Of Rock.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
lunchie

Příspěvek od lunchie »

nebo si postavit treba Diefet - najdes to treba tady http://www.thegearpage.net/board/showth ... p?t=447051
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Nebyl náhodou KEA nahráván na Plexinu a Rata; a RTl na Plexinu a TS?
Kai

Příspěvek od Kai »

Prejdák píše:Nebyl náhodou KEA nahráván na Plexinu a Rata; a RTl na Plexinu a TS?
Ten aparat podle me mel s orig plexinou spolecny mozna tak case.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“