Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
4x12 by mi byl uplně k ničemu i do budoucna...ve zkušebně máme Marshall MG 412B což je 4x12" o výkone nějakejch 120W a pak 100W fendera 2x12"....a to hrajem s bicmanem jen svátečně,páč nemáme kapelu ale spíš sme banda lidí co občas jamuje...
těch 2x12 bych chtěl jen doma,(ale nemyslim jen do bytu ale můžu to plesknout nkam z našich nemovitostí,místo opravdu neřešim...) a sice protože chci aby se zvuk rozezněl,ne jako z nějakýho chcíplýho 8" repra,to pak nezní tak jako když se to valý ze 2 celestionů který maj 12 palců....nějakej výkon mi je opravdu na prd,doma ho nevyužiju a ve zkušbce mít celkově přes 200w 6x12" je taky brutus kterej sme nikdy nevyužili...
Jinak prvotně bych se asi díval po nějakym vojetym boxu,ale nebudu mu dávat přednost před pořádnou hlavou...boxy jsem dělával na míru v práci,takže se stavbou skušenosti mam bohatý,tak i s výběrem materiálu,ale nebudou jako když vylezou od mesy včetně špičkovýho potažení atd....
No už zase moc plánuju,je to v nedohlednu, beztak si koupim nějakýho fendera nebo nacpu prachy uplně jinam
Edit: jo a ještě aby ste neříkaliže jsem magor a že 8" na domácí cvičení uplně stačí..je to smaozřejmě rech,.sám mam doma 8" roland a v něm zapojenou hlavu..ale když sem ho jednou zapojil do rackovýho 2x12" který bylo snad ještě hůř osazený jak ten roland tak to dělalo divy,potichu se na to dá hrát taky ale hnedka je slyšet že ten zvuk má silnou základu,rezonuje z velkých koláčů a nesrčí jak z rádia...
hraju hlavně pro potěšení a to mi přináší i dobrej zvuk,navíc nejsem tak bohatej abych si každou chvíli kupoval něco jinýho nebo abych si kupoval levný věci...
těch 2x12 bych chtěl jen doma,(ale nemyslim jen do bytu ale můžu to plesknout nkam z našich nemovitostí,místo opravdu neřešim...) a sice protože chci aby se zvuk rozezněl,ne jako z nějakýho chcíplýho 8" repra,to pak nezní tak jako když se to valý ze 2 celestionů který maj 12 palců....nějakej výkon mi je opravdu na prd,doma ho nevyužiju a ve zkušbce mít celkově přes 200w 6x12" je taky brutus kterej sme nikdy nevyužili...
Jinak prvotně bych se asi díval po nějakym vojetym boxu,ale nebudu mu dávat přednost před pořádnou hlavou...boxy jsem dělával na míru v práci,takže se stavbou skušenosti mam bohatý,tak i s výběrem materiálu,ale nebudou jako když vylezou od mesy včetně špičkovýho potažení atd....
No už zase moc plánuju,je to v nedohlednu, beztak si koupim nějakýho fendera nebo nacpu prachy uplně jinam
Edit: jo a ještě aby ste neříkaliže jsem magor a že 8" na domácí cvičení uplně stačí..je to smaozřejmě rech,.sám mam doma 8" roland a v něm zapojenou hlavu..ale když sem ho jednou zapojil do rackovýho 2x12" který bylo snad ještě hůř osazený jak ten roland tak to dělalo divy,potichu se na to dá hrát taky ale hnedka je slyšet že ten zvuk má silnou základu,rezonuje z velkých koláčů a nesrčí jak z rádia...
hraju hlavně pro potěšení a to mi přináší i dobrej zvuk,navíc nejsem tak bohatej abych si každou chvíli kupoval něco jinýho nebo abych si kupoval levný věci...
Jojo... dráty bral každý jinde dle možností. Já se zmiňoval o tom, kde je bral třeba známější výrobce zesiků a dříve kytarista kapely Orient Ruda Rožďálovský... Ale byli i jiné experimenty: lidi hráli na "banjovky", podle řady lidí jediný struny, na který šlo hrát. Já jako malej kluk koupil i nějaký šílený struny obalený plastem, který měl bránit zanášení strun, ale (kde sakra udělali soudruzi z NDR chybu?) neprošly mi zářezy v sedlovém pražci, protože díky plastu byly strašně tlustý.kenjiroo píše:Tak nevím z čeho čerpáš, ale mám s ním rozhovor skoro na tři A3ky,a tam říká,že používá 10ky dadária,protože jsou harmonicky bohatý. Nevim, ale určitě jsou to 10kya o těch drátech mluvil v rockerově ránu na rádiu beat. A že si je chodil kupovat do domu modelářů
Hladík a Ernie Ball - to není nic nového, je to koneckonců i vygooglitelné ve starých Muzikusech, třeba tady: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... rpen~2002/ . Ale proč by třeba teď nemohl hrát na něco jinýho? Já jsem s ním mluvil o tom naposledy myslím v roce 2005...
Na cemkoliv?DirX píše:Ne že bych chtěl kluky z MDB urazit, ale ten zvuk vytočíš na čemkoliv....podle mě by bohatě stačil blackmore a do 50k bys k tomu měl jěště box ENGL.....
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak mě ten zvuk nepřijde zas nějak vyloženě charakteristický nějakým aparátem nebo jak to říct. Klidně sem mohl uvést fireball,triple xxx,esh....Wohma píše:Na cemkoliv?DirX píše:Ne že bych chtěl kluky z MDB urazit, ale ten zvuk vytočíš na čemkoliv....podle mě by bohatě stačil blackmore a do 50k bys k tomu měl jěště box ENGL.....A argumentujes blackmorem, tj. hlavou za 30K+?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
No jo, ale ono to vyznelo tak, ze to natocis i na Fender Frontmanovi 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
-
dfleischer
Metallica efekt
zdravim,můžete pls doporučit ňákou krabku aby byl zvuk podobnej Metallice? (myslim zvuk jako je na těch jejich starejch albech (do Black alba,ty novější nee
) skoušel sem BOSSE Metal zone a to se mi zdálo moc přehnaný,a BOSS Distortion,a to se mi zdálo.....prostě to nebylo ono 
-
distortion00
Re: Metallica efekt
takú krabičku nenájdeš..xDD len keby si mal aparatúru ako oni mal by si aj taký zvuk..xD ale neverím že by si mal na samé marshally atď.... vyser sa na to ja mám digitech df7 a celkom dobrý zvuk to má.. aj metal muff má dobrý.xDdfleischer píše:zdravim,můžete pls doporučit ňákou krabku aby byl zvuk podobnej Metallice? (myslim zvuk jako je na těch jejich starejch albech (do Black alba,ty novější nee) skoušel sem BOSSE Metal zone a to se mi zdálo moc přehnaný,a BOSS Distortion,a to se mi zdálo.....prostě to nebylo ono
myslim ze si ty efekty sami nejak upravovali takze to asi nesezenes 
no na metal zone Metalicu nenakroutíš, taky sem se o to dlouho snažil ale to MT2 je na to takový moc řezavýdfleischer píše:zdravim,můžete pls doporučit ňákou krabku aby byl zvuk podobnej Metallice? (myslim zvuk jako je na těch jejich starejch albech (do Black alba,ty novější nee) skoušel sem BOSSE Metal zone a to se mi zdálo moc přehnaný,a BOSS Distortion,a to se mi zdálo.....prostě to nebylo ono
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Tubescreamer + vytavená celolampa (či nějaký rat...)
Já doporučuju RAT, na Metalliku super efekt.
Potvrzuju. Rozumná dávka distortionu, hodně vytáhnout filter, s volume taky nešetřit a je to tam.cerfotoc píše:Já doporučuju RAT, na Metalliku super efekt.
Kill Em All - Marshall Plexi + Tubescreamer ... u toho bych to viděl na nějakej plexi distortion , nevzpomenu si na firmu , ale dělá distortion , kterej umí udělat chakteristiku plexiny a k tomu tbs (nemyslim wow
)
Ride the Lightning - Mesa Boogie Mark IV + Tube Screamer a grafickej EQ , stáhnout nejstřednější frekvence , výtahnout basy a nejvyžší frekvence. Tady bych to viděl na multiefekt
Master Of puppets - Mesa Boogie mark IV x Marshall JCM 800 + hafo EQ ..... Též multiefekt (přes guitar rig jsem udělal sound totožnej s originalem , stejně tak na RtL )
.....
Čim mladší album tím větší rack a nepotřebnejch hovadin pro jejich zvuk
Připrav si dost peněz , napodobit to s aparatem a jednou krabkou je zcela nemožný. Nejlevnější varianta je budto Guitar Rig 3 nebo POD X3 u toho je to možný.
Ride the Lightning - Mesa Boogie Mark IV + Tube Screamer a grafickej EQ , stáhnout nejstřednější frekvence , výtahnout basy a nejvyžší frekvence. Tady bych to viděl na multiefekt
Master Of puppets - Mesa Boogie mark IV x Marshall JCM 800 + hafo EQ ..... Též multiefekt (přes guitar rig jsem udělal sound totožnej s originalem , stejně tak na RtL )
.....
Čim mladší album tím větší rack a nepotřebnejch hovadin pro jejich zvuk
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Silný marshall zvuk + booster má třeba Zvex Box Of Rock.Nuker píše:Kill Em All - Marshall Plexi + Tubescreamer ... u toho bych to viděl na nějakej plexi distortion , nevzpomenu si na firmu , ale dělá distortion , kterej umí udělat chakteristiku plexiny a k tomu tbs (nemyslim wow)
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
nebo si postavit treba Diefet - najdes to treba tady http://www.thegearpage.net/board/showth ... p?t=447051
Nebyl náhodou KEA nahráván na Plexinu a Rata; a RTl na Plexinu a TS?
Ten aparat podle me mel s orig plexinou spolecny mozna tak case.Prejdák píše:Nebyl náhodou KEA nahráván na Plexinu a Rata; a RTl na Plexinu a TS?
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A