Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Jester
Rádce

Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc

Příspěvek od Jester »

Nějak se mi zmátořil účet poté, co se v červenci pokusil spáchat harakiri, a tak přemýšlím o výměně svého komba. Mělo by to být na blues, rock a trochu tvrdší rock :wink:
Chtěl bych to na doma, něco s malým výkonem (nejraději tak do 15 W). Moje požadavky jsou:
1. musí to hrát dobře i potichu (na tom trvám)
2. cena do 30k max do 35k (když to bude stát méně, tím líp) - bazaru se nevyhýbám, naopak ho vítám
3. raději dvoukanál (to už není podmínka nutná)
4. s efektovou smyčkou (to taky není podmínka nutná)
Co jsem se tak koukal po bazarech a youtube tak mě zaujaly:
- Blackstar Artisan 15W (to tuším prodává qwer, ale píše tam, že to je na doma až moc hlasité)
- MB Express 25W - ten jde přepnout na 5W v áčku
Nějaké další nápady nebo poznatky k tomu, jak to hraje?
Jinak mně se toho zvukově líbí spousta, od Fender Blues Deluxe (krásný zvuk, krásná cena, ale moc silné) až po 65 Soho (mno za nové tolik nedám a tady v bazaru asi nekoupím).

P.S. Tohle jsem četl.
qwer
Odborník

Re: Lampové kombo na doma 30 - 35 tisíc

Příspěvek od qwer »

jj Artisan 15 prodávám já.a jo, je moc hlasité na byt (nebo hůře na byt v paneláku), pokud bydlíš v domku, tak je to ok - tam jsem si vesele hulil i AC30, teď už bohužel po přestěhování zdechám při hlasitosti blížící se tak hl. levelu akustické kytary. ono na doma bude všechno hlasité pokud z toho budeš chtít dostat lampový zkreslený zvuk. možná tak nějaké 5w lampové kombíčko přiškrcené tak na 0,25w s desítkou reprákem by jestě šlo :) , ale to ti asi nedá zvuk, který si za 30-35t. představuješ

čistý zvuk dostaneš z ledačeho, tam bych se w moc nebál - spíš bych hleděl na to, jak to prostě bude hrát. horší je pak to zkreslení. pěkné lampové zkreslení se při domácí hlasitosti dostává docela blbě. mě v tomhle třeba zatím úplně nejlíp vyhovuje Orange Rocker 30, který ač je 30w bestie zapojená nadivoko v AB a má 100db dvanáctku, tak se dá docela pěkně nastavit i pro domácí hraní (pořád se to ale strašně dusí a nehraje to zrovna optimálně, ale dá se to). Hlavně tím chci poukázat na to, ať se spíš úplně vyprdneš na W a všechno spíš vyzkoušíš...

Jinak na tvém místě bych se rozmyslel, jestli spíš preferuješ zkreslený zvuk a nebo chceš pořádný čistý... apce s velkým zkreslením moc pěkný čistý neprodukují - tedy já zatím žádný nenašel... vintage jednokanály pak mají pěkný čistý, ale větší zkreslený se z nich dostává při malé hlasitosti blbě (ano a proto mám taky dva aparáty - každý na něco jiného).

ten soho 65 je prostě klasika udělaná na EL84... takhle ti bude hrát skoro každý trošku lepší apec s EL84...

jinak pokud chceš mrknout na ten blackstar, tak klíďo dojeď - nacházím se v olomouci. můzeš mrknout na všechny 3 kousky co teď mám... artisan hraje skoro jako vox, po připojení na alnico blue pak hraje úplně jako vox... přes ten greenback trochu zmizí takový teplý alnico charakter, ale zase se trochu zvýší konkrétnost, tobě jakožto akustikářovi by se to mohlo docela líbit.

zkusím vytvořit nějakou ukázku a hodím to na yt
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Děkuji qwer(e). Za odpověď i za nabídku.
Ano mám dilema mezi čistým a zkresleným. Klidně budu mít dva aparáty. Žena mě sice asi zabije, ale to je jedno :wink:
Hraju ale teď daleko více na ten zkreslený, který bych chtěl vylepšit. Ono i to moje současné kombo si povyskočí, když ho trochu otočím doprava. Ale moc si netroufám. I tak mě už sousedi přestali zdravit. No a na domek nemám.
Vím že jsi si ten Orange Rocker už pochvaloval na domácí hraní.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

upřímně mi připadá trochu škoda ti poradit co chci, když se tu bavíme o Artisanovi a 65 Soho (hezké vidět lidi, kteří o něčem takovém ví :-D ) ale osobně bych asi bral tu Mesu.

Pokud chceš hezký čistý i přijatelný zkreslený, tak asi fakt jo. na druhou stranu zase nemusíš hned brát ten Express, myslím si, že takové Studio 22. by taky něco zvládlo :-) v ideálním případě 22+ abys měl větší kontrolu nad zkreslením

oba jsou to el84 ampy, výkonově nijak divoké a vím, že ta mesa hraje hezky i docela potichu (musí se uznat že má master volume, takže to asi taky něco ovlivní, že :-) )

u toho expressu mě troch uodrazuje 10" repro, ale pokud by ti to nevadilo, nebo pokud bys k tomu časem připojil 1x12" box, mohlo by to být taky hezké... jen tě to bude stát 2x víc než studio 22. :-)

o blackstarech jsem slyšel ež jsou hlasitější a 65 tu neseženeš použitý žádný, nový tě bude stát těžké peníze - to bych vypustil
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No ten Express 25 se dělá i s 12 reprem.
Jak jsou na tom třeba MB Marky? Nedaj se taky přepnout na nějaký nižší výkon v áčku? Teď je třeba jak Mark II tak i Mark III na bazaru.
Abych pravdu řekl tak se v MB nějak moc neorientuju - nějak jsem neměl důvod to zatím sledovat. :oops:
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

na nizsi vykon to myslim mely jen 100w simullclass modely Marku, ten 50w by asi sel i na doma, tezko rict, precejen to zalezi hodne i na mistnosti kde s tim chces hrat, ja mam na doma 30w dennise, kteryho drzim aby to tak tak hralo uz lampove (myslim tim takovej ten zlom kdy se zvuk ozivi), ale pravda mam v nem dost citlivej Altec 417-8H.
To MkII co prodavam jsem zkousel i na doma a celkem to slo, mistonost s kobercem o cca 3x2,5x3m nejaky skrine postel...MkIII se kociruje hur z vlastni zkusenosti to byly nejhlasitejsi mesy...
Jinak jen na doma bych si od Mesy poridil jeste Subway Blues nebo Studio .22+
akorat Subway Blues je vyrazne min variabilni.
Tak jak tak bych doporucil koupit celkem sofort, vypada to, ze koruna pujde dolu a tim ceny tehle masin nahoru...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jester:
A moznost se stavenym zesilovacem na objednavku jsi uz zavrhl? Pri tech penezich bych uz se poohlednul po tezce nadupane hlavicce (HOT). Nedavno na bazaru takovy 15W(?) HOT byl a mel doslova vse, co je treba pro zesilovac na nahravani, domaci brnkani i hrani v klubiku...cenove se pohyboval take mezi 25-35 tisici...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

wikxzen píše:Jester:
A moznost se stavenym zesilovacem na objednavku jsi uz zavrhl?
Ne ne, taky mě to napadlo - zatím se jedná o takovou malou sondáž co je na trhu k mání a na co bych se případně měl zaměřit. Jediné co mě trochu odrazuje od výroby na zakázku je horší případný prodej než je tomu u "osvědčených" značek. Ale třeba už by to bylo napořád? Kdo ví ...
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

a celolamový komba Randall s těma modulama, ne?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no horky dela fantasticke zesiky... ale u tech malinkych 15w kombicek se hodne inspiruje fenderem, rekl bych, ze hodne vychazi z tweed deluxu. taky samozrejme docela zalezi, co tam da za reprak... ma docela v oblibe tone tubby a jenseny... kazde je z uplne jineho testa. slysel jsem nejake jeho mini kombicko s 2x 6V6 s jednim p10r alnicem a hralo fantasticky, pres tone tubby box 112 se mi to uz tak moc nelibilo, na netu je ale ukazka jednoho jeho vytvoru s tone tubby a zni to skvele:

http://www.youtube.com/watch?v=0BkkleqvUqM

ono za tech 35t. uz sezenes v podstate cokoli... i ze statu. za ty prachy uz neni problem dotahnout treba bad cat cub II a nebo matchless lightning, spirfire... to muzou byt moc zajimave zesiky... ktere za stejne penize u nas vzdy myslim bez problemu prodas a lidi se o to jeste porvou. staci jen mit trochu stesti a nenarazit na idiota, ktery to spatne zabali a taky pak nekoho sehnat na predelani trafa...

ten cub zni fantasticky predevsim v 210 s alnicama jensen

http://www.youtube.com/watch?v=f3LemcWlsR8

jako zesiku do 35t. ktere jsou skvele je strasne moc... ono se da rict, ze za tyto penize jde sehnat uz v podstate skoro cokoli a nebo lepe receno valna vetsina obyc znacek a levnejsi mensi modely butique vyrobcu
60'Rock_N'_Roll

Jestli se nebráníš staršímu zvuku marshall, tak http://kytary.cz/marshall-reissue-18w-c ... 23:0:0:1:0
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Na express od MB jsem neslyšel chválu, ale sám neznám. U té mesy bych se podíval na kombo Blue Angel, to je aparát, který se mi líbí, občas se objeví i tady na bazaru. Je to takový zvláštní hybrid, má v konci 2x6V6 a 4xEL84 a můžeš libovolně přepínat (jen 6V6 - 15W, jen EL84 - 28W a dohromady to dává 34W). Přijde mi to úžasný na čisté zvuky, protože můžeš v jednom aparátu měnit charakter US a UK zvuku. Bohužel je to jen jednokanál, takže na zkreslení by bylo potřeba něčím dokopnout, nebo to vytavit. Co se tak tenhle aparát prodával na bazaru, tak kolem 28 tisíc.
Na youtube je s ním bohužel jen jedno video, kde to mastí přes GT-6 od Bosse, čímž reálný pohled na aparát neposkytne.(
Naposledy upravil(a) Maples dne 14.08.2009 11:25, celkem upraveno 1 x.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

60'Rock_N'_Roll píše:Jestli se nebráníš staršímu zvuku marshall, tak http://kytary.cz/marshall-reissue-18w-c ... 23:0:0:1:0
Vida, tohle je kombo, který mě vzalo neskutečně:)Takovej můj sen - nesmírně sensitivní dynamickej zvuk, lepší kombinaci kytara-aparát jsem asi ještě nezažil..ale je to už poměrně mastný,(
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

citizen.one
Díky za info o Markech.
qwer
No BadCat bych asi nejraději, ale bral jsem to podobně jako 65 Soho, nové drahé, u nás v bazaru nesehnatelné.
Maples, 60'RocknRoll
O Marshallu vím, jen trochu drahé a v bazaru jsem ho nikdy neviděl. Pamatuji si, jak jsi (Maples) jednou popisoval svoje nadšení, když si přes něho hrál.
Maples
Díky za tip na Blue Angel, nějak si neuvědomuju že bych si ho někdy všiml.

EDIT:
Kurňa zdá se mi to, nebo ten Marshall stál kolem 48k?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mozna nekdy driv... ted uz stoji tak min. rok tech cca 35t.

je podobny jako ten muj artisan... akorat ten artisan je trochu vice do voxe... zapojeni ale bude velice blizko tomu 1974x, navic maji uplne stejne repro. ten artisan ale hraje trochu modernej a pri zkresleni trochu ztraci takovy ten typicky zvuk 1974x - coz je ale pro nekoho i vyhoda (pro me). ja ale jaksi nemuzu prijit na chut tomu greenbacku - nevim co jsem cekal, greenbacky nemam rad a tak nevim, co jsem chtel po artisanovi s greenbackem... s alnicem to hraje podle meho gusta, ale vyrabet si dalsiho voxe je trochu blbost.

1974x je jinak super, akorat to chce fakt spis novy kousek. u tech prvnich se totiz docela casto (nebo to spis bylo pravidlem) posralo trafo a tak je nakup z bazace trosku nebezpecny... navic se pry u tech 1974x solidne zrychluje po zahrati zesiku tremolo - cim vic je zesik zahraty, tim vic se zrychluje, dost lidi si na to stezuje.

jinak tohle jsou proste zesiky, ze kterych doma zkresleny zvuk nedostanes, to by te sousedi ukrizovali... na druhou stranu z toho ale nedostanec cisty zvuk pri koncertovani a nebo zkusebnovani... jsou to spis zesiky pro praci s volume na kytare a ne kazdy jim prijde na chut... da se rict, ze by mely porad trocku kreslit, proste pro normalni hrani cisty zvuk alá fender vůbec neumí... podobně se samo chovají všechny 15w lampičky - ono to je stejně všechno obšlehlé podle AC15, AC30, 1974x a lead & bass... ty zesiky se pomalu vic zvukově lisi diky ruznym pouzitym reprum a trafum nez diky zapojeni
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

jo na toho staryho marshalla jsem jednou hral a je to totalni narez, kam se co hrabe, akorat nevim jestli by ti to stacilo, nicmene hlavni devizou je to, ze to nema moc ovladacu a tak nejni co podelat :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

qwer píše: jinak tohle jsou proste zesiky, ze kterych doma zkresleny zvuk nedostanes, to by te sousedi ukrizovali... na druhou stranu z toho ale nedostanec cisty zvuk pri koncertovani a nebo zkusebnovani...
Jojo, tohle si uvědomuju. Proto jsem raději psal dvoukanál.
Koneckonců já nikdy ve zkušebně nebo na koncertě hrát nebudu, takže bych používal jenom čistý. Jak je to vůbec s klasickými nakopávadly (Boss, Ibanez, ...) přidaj k tomu i své zabarvení nebo jenom nechaj vyniknout zvuku zesíku?
60'Rock_N'_Roll

citizen.one píše:jo na toho staryho marshalla jsem jednou hral a je to totalni narez, kam se co hrabe, akorat nevim jestli by ti to stacilo, nicmene hlavni devizou je to, ze to nema moc ovladacu a tak nejni co podelat :)

myslim, že to zvukem dohání.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

30 až 35 tisíc je na zesilovač už celkem pěkný balík, proto bych se neomezoval třeba na Studio 22, které já vlastním. Jeho výhoda, že zní dobře i při nízších hlasitostech, ale je velmi a ještě jednou zdůrazňuji velmi specifický. Jde na tom nastavit opravdu hodně, což je pozitivní. Osobně bych ho všem nedoporučoval, není to pro každého.

pokud ti mohu radit, tak bych mrknul na toho Artisana, AC15, Hughes and Kettner Statesman - můj osobní typ.

Mě se na i nižší hlasitosti líbí EL84 lampy, zdá se mi, že proti EL34 dokáží hrát dost dynamicky i potichu.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

citizen.one píše:na nizsi vykon to myslim mely jen 100w simullclass modely Marku, ten 50w by asi sel i na doma, tezko rict, precejen to zalezi hodne i na mistnosti kde s tim chces hrat, ja mam na doma 30w dennise, kteryho drzim aby to tak tak hralo uz lampove (myslim tim takovej ten zlom kdy se zvuk ozivi), ale pravda mam v nem dost citlivej Altec 417-8H.
To MkII co prodavam jsem zkousel i na doma a celkem to slo, mistonost s kobercem o cca 3x2,5x3m nejaky skrine postel...MkIII se kociruje hur z vlastni zkusenosti to byly nejhlasitejsi mesy...
Jinak jen na doma bych si od Mesy poridil jeste Subway Blues nebo Studio .22+
akorat Subway Blues je vyrazne min variabilni.
Tak jak tak bych doporucil koupit celkem sofort, vypada to, ze koruna pujde dolu a tim ceny tehle masin nahoru...
Tak tak, ty SimulClass mají přepínání 100/60W.

Studio 22+ je dobrá volba, ale na Subway Blues bych se vykašlal a spíš hledal Subway Rocket nebo ještě lépe Subway Rocket 44 - má to už dvanáctku repro (nebo aspoň některé verze), dva kanály, lepší možnosti kontroly zkreslení a vyšší zkreslení. To Blues je opravdu výrazně méně variabilní. Jo - nemyslím tu 4x10 verzi, to je Subway Rocket 440 :wink: Nicméně jde o aparáty poměrně problematicky sehnatelné. A "Maplesův" Blue Angel bych řekl že ještě hůř.

Ten Express by se ti jistě, Jestere, líbil, je to hodně variabilní aparátek, pokud nehledáš fenderovský čistý zvuk, tak tě uspokojí. Už se mi dostaly pod ruce jak 5:25 tak 5:50 verze, takže případné dotazy rád zodpovím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“