Phasery

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Phasery

Příspěvek od Dark Axel »

Vím že to bude znít ofenzivně, ale jaký smysl má kupovat si kopii Small stone, když originál stojí pár korun? :roll:

každopádně s tím small stonem mě to nenapadlo... možná by to byla ideální volba k PH-2 :-) navíc... předpokládám, že PH-2 jako bossácká krabka z taiwanu (japonskou verzi nemám) buffer mít bude, čili to zapojím za něj případně

netuší tu někdo jen tak pro zajímavost, kolika-stage phaser je ten Small stone?

EDIT:

ví někdo, jaký je rozdíl mezi USA Small stonem a RUSSIAN Small stonem?

zas tak rychle na to nespěchám, ale tohle by mě třeba zajímalo :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Dark Axel píše:Vím že to bude znít ofenzivně, ale jaký smysl má kupovat si kopii Small stone, když originál stojí pár korun? :roll:
Budu se obhajovat - jsem drobny skudlil a ta kopie stala jest min nez levny original (ktery je vlastne taky jen kopii originalu z 70.let). Navic jsme netusil jestli mi to ten zvuk bude v kapele sedet, byl to proste takovy vystrel napul naslepo, tech par stovek jsme byl ochoten objetovat. A kupodivu to vyslo.
Ale nikomu to nevnucuju, klidne si kup original, jsem si jistej ze bude hrat urcite stejne nebo lip nez ta kopie.
Dark Axel píše:každopádně s tím small stonem mě to nenapadlo... možná by to byla ideální volba k PH-2 :-) navíc... předpokládám, že PH-2 jako bossácká krabka z taiwanu (japonskou verzi nemám) buffer mít bude, čili to zapojím za něj případně
Buffer maj asi vsechny bossacky krabicky, at uz z japonska, taiwanu nebo ciny. To jejich zapojeni vstup - prepinani bypasu - vystup je na vetsine schematech stejny.
Dark Axel píše:netuší tu někdo jen tak pro zajímavost, kolika-stage phaser je ten Small stone?
Je to ctyrstupnovej, v pripade zajmu muzu nekde vyhrabat schema.
Dark Axel píše:ví někdo, jaký je rozdíl mezi USA Small stonem a RUSSIAN Small stonem?
zas tak rychle na to nespěchám, ale tohle by mě třeba zajímalo :-)
Nekde jsem videl (slysel) stranku kde se porovnavaj ruzny verze starejch efektu, vzhled, popis, ukazky zvuku. Phasery tam byly samozrejme taky, vsechny mozny vcetne nekolika verzi Stounu. Kdyz to najdu, tak poslu odkaz. Ale co jsem to poslouchal, tak rozdily byly velmi male, sice slysitelne, ale asi jen v "laboratornich podminkach", v kapele podle me poznat rozdil nebude.
Hraju výhradně na šrot.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

OK, díky :-) takže ten ruský jen vypadá hnusně :-D

schémata řešit nemusíš, jen mě to zajímalo... jsem zvědavý člověk :-)

každopádně nevím, ale je možné, ež naň jednou dojde
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tak jsem nasel to porovnani - http://www.pedalarea.com/small_stone.htm
A taky tam pisou, ze soucastna USA verze (v4) ma narozdil od ostatnich uz pouzit tripolovy prepinac, tedy true bypass.
(takze musim poopravit sve tvrzeni, stary original ani ruska verze ani Behringer kopie nema TB, ale ty moderni s bilym napisem na HNEDEM pozadi, uz TB ma, stejne tak ta mala verze "Nano").
Naposledy upravil(a) Abu dne 31.07.2009 8:20, celkem upraveno 1 x.
Hraju výhradně na šrot.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Abu píše:Tak jsem nasel to porovnani - http://www.pedalarea.com/small_stone.htm
A taky tam pisou, ze soucastna USA verze ma narozdil od ostatnich uz pouzit tripolovy prepinac, tedy true bypass.
díky, zajímavé počtení :-)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mě ty rusáci zněj míň plechově... je to i u moffa... nechápu proč... možná barvou krabičky... každopádně sou tam rozdíli, ale takové, které by měli mít minimální vlvi na zvuk.... stejně sou míň plechový...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

když srovnám Russian 3 a USA 4, což jsou vpostatě poslední verze, připadá mi to stejné :-)

samozřejmě to na různých sestavách může reagovat trochu jinak, ale to může cokoliv
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

teDˇko jsem zkoukl nějaká videa Boss PH-1 (ne PH-1r, ten resonance knob by mě asi jenom nutil ho používat a bylo by to zas napytel) a zní to asi tak jak bych chtěl aby zněla PH-2 když ji nastavím jemněji :-)

http://www.youtube.com/watch?v=-Ah4UUyz ... re=related

nejlepší video

bohužel... tohle bude drahý

jo a mimochodem, teĎko jsem taky dokoukal video od GMD (gearmanndude, pro neznalé), kde je proovnání Small stone 2 a 4 a zní to vpodstatě úplně stejně, čili nová verze až neuvěřitelně odpovídá starší verzi, což je pro mě dost nepředstavitelná věc a naprosto raritní jev
Hemi

Phasery dotaz?

Příspěvek od Hemi »

Nazdárek,

pročet jsem tohle téma jenom sběžně, takže možná opakuju co tu už padlo.

Chci si koupit analogovej Phaser a pochopil sem že je to vlastně hrozně jednoduchý, protože prakticky existujou jenom tři varianty - EH Small Stone, MXR Phase 90/100 a ještě je možnost sehnat starej Boss PH-2.
Mimch. nechápu proč ty volové od Bosse udělali PH-3 digitální, u efektu jako phaser mi to přijde jako krok mimo.

Phase 90 jsem zkoušel a připadal mi hodně dobrej, ovládání jenom speedu mi stačí, protože je charakter efektu jinak nastavenej hodně příjemě, podle mě. Jediná výčitka, kterou sem na Phase 90 po netu našel, je že lehce nakopává signál. Ne snad že by zkresloval, ale možná trošičku zesiluje signál. A stojí normálně skoro 3000,- a to je dvojnásobek EH.

Small Stone jsem nezkoušel, takže bych rád nějaký názory na co se mám zaměřit při zkoušení, nebo nějaký problémy s nim?
A s tim spojenej dotaz, je nějakej rozdíl mezi klasicky velkou krabicí a verzí NANO, nebo je to opravdu naprosto stejnej efekt? .......protože jestli ano, tak nevidim důvod kupovat tu velkou krabici:o)

PH-2 taky neznám.......?
A jak moc snadno ho lze sehnat?

Jo a ještě, jakej je princip a zvukovej rozdíl phaserů podle počtu těch fází, nebo čeho (2 - 4 - 8 ...) ?

Díky
kytara - Schecter Hellraiser C-1
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

1. PH-2 není analog

2. MXR phase 90 tady nekupuj. je naprosto zbytečně předražený. s někým se domluv ať ti to stáhne z USA, kde není nic neobvyklého, ež MXR efekty stojí v přepočtu až polovinu zdejší ceny :-)

3. EHX nano x celá verze... zvukově by to mělo být stejné (i podle zvukovýc hporovnání např. od gearmanndude), JENŽE... nano má oproti originálu true bypass a hlavně údajně zabere klidně více místa než plná velikost, jelikož má vstup a výstup naboku, nikoliv na horní hraně efektu.

já jsem zase na netu našel výčitku, že phase 90 stojí zard oproti small stone :-P je na tobě, co si koupíš, ale pouvažuj o těch třech bodech nahoře
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

K tomu poctu fazovacich clanku v phaseru - zjednodusene se da rict, ze cim vic fazovacich prvku, tim je efekt vyraznejsi, ale zaroven vic "rozmazne" puvodni zvuk nastroje.
Hraju výhradně na šrot.
Hemi

Příspěvek od Hemi »

OK, díky za info..............i když teda na bossarea.com píšou že první digitální phaser od bosse je právě až PH-3, do tý doby by měly bejt analog - ale hádat se nebudu:o))

Koukal sem na ten odkaz tady na pedalarea a tam píšou, že teda střeva toho EHX NANO jsou hodně odlišný od velký verze........ale jestli se to na zvuku nepozná tak je to asi jedno.
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
efekty - Morley Tremonti Wah, ZVEX Box of Rock, EHX Memory Toy, Boss NS-2, Boss TU-3
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Hemi píše:OK, díky za info..............i když teda na bossarea.com píšou že první digitální phaser od bosse je právě až PH-3, do tý doby by měly bejt analog - ale hádat se nebudu:o))
tak o tom bych pochyboval... analog je snad jen PH-1 a PH-1r

rozhodně mi připadá, že na analog je o příliš tichý pedál, to zaprvé... a zvukově mi to taky moc nesedí

ale je možné, že výrobce v tomhle mluví pravdu :-)

edit: s tím small stonem... tak si nějaké proovnání najdi a udělej si na to názor
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Mrkni na první větu na tomhle odkazu
http://bossarea.com/loadpage.asp?file=boxes/ph3.xml

Tomuhle webu celkem věřim, že vědi o čem píšou a v každý tý krabičce se vrtali:o))

Ale podstatný je, že teda už i PH-2 je dost agresivní silnej phaser...

Jinak ten Small Stone si určitě vyzkoušim na živo, případně i srovnám velkej a nano..................spíš na co se změřit, někdo tady psal něco o poklesu signálu, nebo co...?
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Hemi píše:spíš na co se změřit, někdo tady psal něco o poklesu signálu, nebo co...?
No v praxi mi to pripada spis tak, ze phaserovanej zvuk neni tak pruraznej jako bez efektu (precejen tam urcity kusy kmitoctovyho spektra chybej, princip phaseru - hrebenovy filtr), takze se pak v kapele trosku ztraci. Je na to pri hrani potreba myslet a pocitat s tim, pak by nemel byt problem. Treba kdyz chci aby byl doprovod s phaserem v kapele dost slyset, tak prepnu na kobylkovej snimac.
Hraju výhradně na šrot.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Hemi píše:Mrkni na první větu na tomhle odkazu
http://bossarea.com/loadpage.asp?file=boxes/ph3.xml

Tomuhle webu celkem věřim, že vědi o čem píšou a v každý tý krabičce se vrtali:o)
hmm zajímavé.. .v tom případě jde o absolutně neanalogově znějící analog :-D pokud nepočítám nastavení s resonance na minimum a depth tak na půl nebo na jedné třetině - tím si v poslední době supluju jemné zvuky
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mysalím, že zvukově je mezi MXR a EHX rozdíl popsatelný obecným pravidlem. EHX podle mě jdou trochu víc do pechova - středovýšek, MXR víc do oběmu - středobasů. EHx sou víc plechový, MXR se víc slejvaj... Vše s čím sem měl zkušenst od těchto značek zhrubatal podléhá tomuto pravidlu a řekl bych, že v těch phaserech tot ak je taky... možná jen subjektivní názor, nebo nějaká má fantasmagorie.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Našel sem tady diskuzi z roku ' 07 kde jako přesvědčivě lepší označujou EHX Small Stone, tak sem zvědavej..............zejtra du vyzkoušet všechny tři varianty naráz: EHX, EHX NANO a MXR Phase 90

Ten EHX NANO je opravdu uvnitř řešenej uplně jinak a je postavenej dokonce na jinech chipech, než ten standardní velkej "uznávanej" Small Stone - takže sem hodně zvědavej na přímý srovnání. Ale už teď doufám že mě nadchne jeden z těch malejch, protože dělat si místo v pedalboardu a řešit napájení malym jackem by mě hodně štvalo.
Mimch. někdo tady poznamenal že ten velkej neni true-bypass.........to je omyl. Už i ta velká současná verze Small Stone s LEDkou (verze 4 USA) je true-bypass.
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

wow, šokující co se člověk dozví... no, TB je v módě :-)
Hemi

Příspěvek od Hemi »

Tak jsem vyzkoušel a vybral.

Jako první jsem vyřadil velkej EHX Small Stone, protože je to fakt zbytečně velká kraxna a zvukovej rozdíl s verzí NANO jsem nepoznal, asi nebude náhoda že EHX převádí do NANO formy jenom ty efekty, který to zmenšení prostoru neomezuje.

Takže jsem celkem dlouho zkoušel a porovnával MXR Phase 90 a EHX Nano Stone. Oba jsou naprostá špička a hrajou opravdu krásně i když maj mírně rozdílný charaktery, takže určitě doporučuju si při výběru poslechnou oba.
Mě nakonec pomohla rozhodnout možnost přepínání "color" EHXu. Dvě varianty (intensity) efektu jsou obě parádní a zvyšujou variabilitu. No a i když sem na to prachy měl, tak Small Stone stojí polovinu Phase 90 a to je sakra rozdíl, když podle mě obě krabky hrajou naprosto stejně dobře.

Pro jistotu jsem si ještě zapojil Boss PH-3, ale ten je na první poslech mimo tuhle elitní skupinu. Z nepochopitelnýho důvodu je tahle verze už digitální a je to hodně slyšet. Jediná výhoda jsou široký možnosti nastavení všech parametrů, ale zvuk je po předchozích krabičkách tak moc "digi" že bych jí nedoporučil ani největším chemikům.
amp - Krank Rev Series 1
box - Marshall 1960AV
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“