nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.
Pravidla fóra
když chcete aby vás u kytary nebolele hlava tak
1)vypnete pocítač
2)nekoukejte se pokud mozno na kytaru(i když když se ucite nove veci tka tot jen tka nejde) z tohodle bolí hlava nejvíc.koukejte se před sebe a pohybujte se s kytarou torchu po místnosti
3) když už vás bolí hlava nebo se vám nechce cvicit dete VEN a zasportujte si trochu nebo štípejte dříví(to se mne jakožto basákovi a klávesákovi osvedcilo jako super trenink na ruce,skvele se potom zamackavaj struny nebo mlátí do klaves)
1)vypnete pocítač
2)nekoukejte se pokud mozno na kytaru(i když když se ucite nove veci tka tot jen tka nejde) z tohodle bolí hlava nejvíc.koukejte se před sebe a pohybujte se s kytarou torchu po místnosti
3) když už vás bolí hlava nebo se vám nechce cvicit dete VEN a zasportujte si trochu nebo štípejte dříví(to se mne jakožto basákovi a klávesákovi osvedcilo jako super trenink na ruce,skvele se potom zamackavaj struny nebo mlátí do klaves)
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Yamaha MOX6
-
ahomonicky
No já myslím, že každý má jiné požadavky na cvičení, jinou potřebu a hlavně se každý nacházíme v jiné situaci. Já měl celkem kliku, že hned jak jsem začal hrát na elektriku před dvěma roky ( předtím pouze akustika ), tak jsem se dal dohromady se začínající zábavovou kapelou, která potřebovala doprovodného kytaristu. Na to akordy v začátku stačili, zároveň jsem se chtěl taky trochu ukázat a tak jsem cvičil převážně věci, které jsme chtěli hrát. Výsledek byl ten, že hrajeme přes dva roky, celkem se daří a já se spoustu věcí naučil. Ale je fakt, že mi stále chybí základy. Samozřejmě pentatoniky a tak umím, ale prostě jsem si vědom toho, že to není ono. Bohužel jsem pracovně na tom tak, že když se dostanu třikrát týdně ke kytaře mezi 22-24, tak jsem rád. Ono práce, 2 děti, psi, manželka nejsou ideálními společníky nadšeného kytaristy...ačkoliv bych neměnil. Zkrátka, pro účely mého hraní stačí 6 hodin týdně, ale měl bych víc. Žádný virtuos ze mě nikdy už nebude. Ale baví mě to a o tom to je....je to každého věc a rejpaly, co tady honí hodiny, či naopak co to kritizují...uvědomte si, že nikdo z nás asi novej Hendrix nebude a účelem našho hraní je buď bavit sebe a posluchače a nebo pro někoho je to i živnost. V každém případě je třeba cvičit tak, aby to splnilo účel...a pokud ano, je jedno, zda se jedná o 10 hodin, či půl hoďky. How...
já to dělám, že něco hraju na PC, nebo chatuju. A když čekám na odpovědi, nebo pri loadingu u hry tak si brnkám.
Někdy tu kytaru ze sebe ani nesundám když čekám na něco často a dlouho:D. Tady je výhoda asi pomalej PC

Ibanez RG 270DX
Laney TF700
-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Laney TF700
-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
- lukas sterovsky
Re:
Slash (ex. GN'R, Velvet Revolver) hrál v počátcích až 12 hodin denněPidin píše:třeba Daron Malakian trénoval až 6 hodin denně a Cliff Burton to samý.Kamahl píše:Tak když čtyři hodiny jsou v pohodě, tak si jeď svoje čtyři hoďky denně a zbylé dvě věnuj třeba světovému míru, nebo zahálce.![]()
Kterej slavnej kytarista zase trénoval šest hodin denně, že musíš taky dávát šest?![]()
Nemluvě o Jimim kterej hrál furt i na hajzlu
-
Burynnhoss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
ještě že píšeš HRÁL,protože mezi hrál a cvičil je kurevskej rozdíl. a jestli cvicčil SLASH 12 hodin denne tak nevim kdo mu tu techniku vzalukas sterovsky píše:Slash (ex. GN'R, Velvet Revolver) hrál v počátcích až 12 hodin denněPidin píše:třeba Daron Malakian trénoval až 6 hodin denně a Cliff Burton to samý.Kamahl píše:Tak když čtyři hodiny jsou v pohodě, tak si jeď svoje čtyři hoďky denně a zbylé dvě věnuj třeba světovému míru, nebo zahálce.![]()
Kterej slavnej kytarista zase trénoval šest hodin denně, že musíš taky dávát šest?![]()
Nemluvě o Jimim kterej hrál furt i na hajzlu
Cvičit cvičit cvičit a hlavně poslouchat tu správnou muziku:)
- lukas sterovsky
Mělo bejt cvičit no
Píše to ve svý knize...když ráno šli děcka do školy, on sednul na tribunu od hřiště, které bylo přilehlé ke škole, a cvičil, dokuď neviděl jak děcka zas nejdou domů...nevím co je na tom pravdy, ale strávit cvičením půl dne, to zní děsivě 
-
Burynnhoss
- Kontaktovat uživatele:
Desiviy to neni..obcas to delam..ale zrovna slash se svoji povahou bych rekl ze tam 12hodin sedel a neco si brnkal.lukas sterovsky píše:Mělo bejt cvičit noPíše to ve svý knize...když ráno šli děcka do školy, on sednul na tribunu od hřiště, které bylo přilehlé ke škole, a cvičil, dokuď neviděl jak děcka zas nejdou domů...nevím co je na tom pravdy, ale strávit cvičením půl dne, to zní děsivě
- lukas sterovsky
Nevím, osobně ho neznám, a tehdy byla asi jiná dobaBurynnhoss píše:Desiviy to neni..obcas to delam..ale zrovna slash se svoji povahou bych rekl ze tam 12hodin sedel a neco si brnkal.lukas sterovsky píše:Mělo bejt cvičit noPíše to ve svý knize...když ráno šli děcka do školy, on sednul na tribunu od hřiště, které bylo přilehlé ke škole, a cvičil, dokuď neviděl jak děcka zas nejdou domů...nevím co je na tom pravdy, ale strávit cvičením půl dne, to zní děsivě
a ne drtil stupnice s metronomem..coz je dle myho cviceni v pravym slova smyslu
a asi zapomnel rict,ze mezitim vypil tak flasku WHISKEY
Re: nadměrné cvičení, a z něj otupělá hlava.
tak taky se přídám, tady sváma napůl souhlasim a napůl zase ne, asi jako každej mám svůj názor, a svý postřehy........ale jako 6 hodin každej den hrát sám se mi zdá docela extrém, já když hraju sám tak každej den hraju tak hodinu průměrně, hraju každej den něco, někdy mám náladu se učit nový věci, někdy zase zkouším něco vymyslet a někdy si jen tak z povinosti sjedu všechno co hrajeme ve zkušebně abych si to oživil, ale pak je tu druhá stránka kdy zkoušíme ve zkušebně, tam trávíme hodně času, denně kolem 4 hodin, ale zase pak nás to začlo sr*t a byli sme tam sotva hodiny, od září plánujeme nějakej řád abysme sme se sešli ale budem chodit i jak se nám bude chtít, to je pak hodně znát když se někomu nechce, serem to pak všichni a sme na sebe akorát nasraný a nálada je celá na h***o, já bych ti asi poradil abys to trochu omezil a hrál jak se ti bude chtít a ne se do tho nudit a ještě podle nějakýho řádu, o tom to asi neni
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas.veci tka tot jen tka
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
Burynnhoss
- Kontaktovat uživatele:
Krásně si zde vystihl ten rozdíl CVIČIT a HRÁT! Sorry z tvého příspěvku vyplynulo( pro mě),že v podstatě necvičíšksandy píše:tak taky se přídám, tady sváma napůl souhlasim a napůl zase ne, asi jako každej mám svůj názor, a svý postřehy........ale jako 6 hodin každej den hrát sám se mi zdá docela extrém, já když hraju sám tak každej den hraju tak hodinu průměrně, hraju každej den něco, někdy mám náladu se učit nový věci, někdy zase zkouším něco vymyslet a někdy si jen tak z povinosti sjedu všechno co hrajeme ve zkušebně abych si to oživil, ale pak je tu druhá stránka kdy zkoušíme ve zkušebně, tam trávíme hodně času, denně kolem 4 hodin, ale zase pak nás to začlo sr*t a byli sme tam sotva hodiny, od září plánujeme nějakej řád abysme sme se sešli ale budem chodit i jak se nám bude chtít, to je pak hodně znát když se někomu nechce, serem to pak všichni a sme na sebe akorát nasraný a nálada je celá na h***o, já bych ti asi poradil abys to trochu omezil a hrál jak se ti bude chtít a ne se do tho nudit a ještě podle nějakýho řádu, o tom to asi neni
no jako cvičení jako takový žádný nedělám, všechny techniky se postupně snažím učit a používat na písničkách.....ale spíš hraju pro radost a tim cvičimBurynnhoss píše:Krásně si zde vystihl ten rozdíl CVIČIT a HRÁT! Sorry z tvého příspěvku vyplynulo( pro mě),že v podstatě necvičíšksandy píše:tak taky se přídám, tady sváma napůl souhlasim a napůl zase ne, asi jako každej mám svůj názor, a svý postřehy........ale jako 6 hodin každej den hrát sám se mi zdá docela extrém, já když hraju sám tak každej den hraju tak hodinu průměrně, hraju každej den něco, někdy mám náladu se učit nový věci, někdy zase zkouším něco vymyslet a někdy si jen tak z povinosti sjedu všechno co hrajeme ve zkušebně abych si to oživil, ale pak je tu druhá stránka kdy zkoušíme ve zkušebně, tam trávíme hodně času, denně kolem 4 hodin, ale zase pak nás to začlo sr*t a byli sme tam sotva hodiny, od září plánujeme nějakej řád abysme sme se sešli ale budem chodit i jak se nám bude chtít, to je pak hodně znát když se někomu nechce, serem to pak všichni a sme na sebe akorát nasraný a nálada je celá na h***o, já bych ti asi poradil abys to trochu omezil a hrál jak se ti bude chtít a ne se do tho nudit a ještě podle nějakýho řádu, o tom to asi neni
- lukas sterovsky
Přesně, když sem začínal nehrál jsem stylem, že bych chytnul akord: ,,Ahá, tohle je áčko...'' ale našel sem si song, ve kterým byli tři jednoduchý akordy, a vlastně sem si to zapamatoval díky tomu songu. Bylo to takový nenucený, a zábavnější.
Nečetl jsem celou diskusi, ale taky přispěju...
Myslím si, že bys měl hrát, jen pokud máš chuť. Přeci jenom nejsme profíci, který MUSEJ hrát. Ale aby to nezavánělo alibismem, tak samozřejmě pokud budeš cvičit, tak se zlepšovat budeš. Někdy ale skladbě nebo i kytaře pomůže když na ní nějakej čas nešáhneš. Alespoň já to tak mám, cítím se čerstvější po té pauze a získám další elán do hraní a cvičení. Někdy jsou ty nacvičený písničky po pauze lepší, než jak jsi je hrál předtim.
Je to opravdu o tom, co každému vyhovuje a je důležitý si nějaký způsob najít.
Jinak kytaru hraju už asi 9 roků tak něco odskoušenýho mám....takže má rada zní nepřetěžovat se, když to nejde, jít si zasportovat, nadýchat kyslík a vrátit se ke kytaře...
Myslím si, že bys měl hrát, jen pokud máš chuť. Přeci jenom nejsme profíci, který MUSEJ hrát. Ale aby to nezavánělo alibismem, tak samozřejmě pokud budeš cvičit, tak se zlepšovat budeš. Někdy ale skladbě nebo i kytaře pomůže když na ní nějakej čas nešáhneš. Alespoň já to tak mám, cítím se čerstvější po té pauze a získám další elán do hraní a cvičení. Někdy jsou ty nacvičený písničky po pauze lepší, než jak jsi je hrál předtim.
Je to opravdu o tom, co každému vyhovuje a je důležitý si nějaký způsob najít.
Jinak kytaru hraju už asi 9 roků tak něco odskoušenýho mám....takže má rada zní nepřetěžovat se, když to nejde, jít si zasportovat, nadýchat kyslík a vrátit se ke kytaře...
možná že jsem špatnej kytarista možná jsem blázen a možná eště něco uplně jinýho, ale na jistotu můžu žíct že mít to takhle nalinkovaný že každej den určitej čas strávim předem definovanej čas cvičenim/hranim tak maximálně s metronomem, to by mě vážně nebavilo... ale tak zase na druhou stranu já nejsem ambiciozní ve smyslu technický vyspělosti svýho hraní, nebo jak to říct... prostě jsem se spokojil s tim že jsou věci který možná nikdy nezahraju, sám se sebou jsem si to vyřikal a ego si na tom honit nepotřebuju... toť můj "kacířský" pohled na věc 
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak nějak s váma souhlasim s oběma
Tož, ať nás upálí 
l
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:30, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To opravdu není o lenosti a slabé vůli. Tělo a hlava mají své limity, které jsou u každého posazeny individuálně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
i
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:30, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky ne každý má fyzicky na to, aby 8 hodin kopal silnice.
Dávej si, kolik chceš, mě když to po půl hodině přestane bavit, tak hrát prostě nebudu, stejně tak když mě začnou bolet ruce, protože se zánětem šlach už jsem si své užil. Hraní není závod o tom, kdo toho denně nahraje nejvíc.
Dávej si, kolik chceš, mě když to po půl hodině přestane bavit, tak hrát prostě nebudu, stejně tak když mě začnou bolet ruce, protože se zánětem šlach už jsem si své užil. Hraní není závod o tom, kdo toho denně nahraje nejvíc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008