Kytara SX VST57TM vs. samostatné díly

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět

Co koupit?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

woro90

Kytara SX VST57TM vs. samostatné díly

Příspěvek od woro90 »

Jak už píšu ve dvou dalších topicech, chystám se postavit si extrémně levnou kytaru na rock'n'roll (a klidně i na něco jiného), a nemám v plánu krk vyrábět doma, neboť na to nemám vybavení (tělo můžu krouhnout ruční horní frézkou podložené smrkovými lištami, ale krk tak snadno nevyříznu, navíc tou frézkou nevyříznu dost přesně kanál na výztuhu). Tak jsem se rozhodl krk koupit - jenže teď to dilema. Koupit krk, mechaniky, plech, knoflíky na řemen, přepínač a poťáky zvlášť nebo koupit tenhle krám, na kterém to všechno je, a rozebrat ho? Počítám že kvalita dřeva bude podobná (narychlo sušené bůhvíco), mechaniky také. Pokud se to zkroutí, nemůžu se ohánět zárukou, protože mám v plánu hlavu ořezat, nebo přinejmenším nabarvit. Navíc pokud bych koupil samostatný krk, přišel bych o záruku jeho osazením - nebo se pletu? Pokud bych koupil kytaru, přišel bych o záruku sundáním pickguardu. Co byste koupili vy?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara SX VST57TM vs. samostatné díly

Příspěvek od Abu »

Ja koupil za 2000,- bazarovou Yamahu Pacificu 120 (jakoby-tele z olse s 2xHB), vymenil snimace a predelal elektroniku a ted je z toho paradni kytara (v pomeru k cene samozrejme). Puvodne to mela byt jen zalozni, ale zjistuju ze na i hraju nejak podezrele casto.
Takze navrhuju - prohlidnout bazar, muze tam byt neco zajimaveho.
Hraju výhradně na šrot.
woro90

Příspěvek od woro90 »

No mně jde spíš o to, postavit si kytaru čistě podle sebe, nevyužil bych celou kytaru - jen bych ji rozebral a díly použil na novou. Jde spíš o to, jestli ten bachovský krk a ty mechaniky atd. můžou být kvalitnější než ta kytara. Obojí je low-end a tělo toho strata bych nejspíš zahodil nebo použil na pokusy s různými kobylkami a podobně, snímače bych napral do rámečku na akustiku a na něco jako havajku, která se mi tu válí jako výsledek jednoho pokusu. Na kytaru by šel skutečně jenom osazený krk, knoflíky na řemen a možná kus elektroniky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Zkus se podívat raději po těch bazarech. Možná najdeš něco levnějšího než ten SX a bude to mít taky rovný krku.
Final Frontier
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Za mě Bach. Podle mě to bude rozhodně lepší jak SX.
Ale do toho krku bych investoval víc a klidně si ho i nechal udělat...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“