Můžu umět zpívat i já?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Re: Můžu umět zpívat i já?

Příspěvek od hendy9 »

Si to řek hodně po lopatě ...práce z mikrofonem je o praxi citu a sluchu. koukni se na M. Shadowse:
http://www.youtube.com/watch?v=uPnM0Rxcl44

to je práce s mikrofonem , která ti trvá pár let
k úspěchu nevede výtah musí se jít po schodech
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

hendy9 píše:Si to řek hodně po lopatě ...práce z mikrofonem je o praxi citu a sluchu. koukni se na M. Shadowse:
http://www.youtube.com/watch?v=uPnM0Rxcl44

to je práce s mikrofonem , která ti trvá pár let
To je jasný, ale základy se může naučit každej zpěvák, páč každej zpěvák, kterej je schopnej zpívat čistě tak pravděpodobně slyší, takže by měl bejt schopnej se naučit pracovat s mikrofonem.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
rene

Příspěvek od rene »

Ještě k původní otázce.Hodně lidí tady řikalo něco o tom že když seš půltón vedle nemáš šanci.Věř mi že je jen hodně nepatrná skupina lidí co sou hudebně hluchý.Když k tomu máš někoho třeba zkušenějšího kterej ti poradí s intonací,technikou apod. tak se to dá poměrně rychle naučit.A to nemam namysli zpěv k táboráku ale sborovej zpěv kterej je mnohonásobně náročnější.Zpěv do kapely by neměl bejt tak těžkej.Záleží to na tom jak moc se snažíš a samozřejmě taky styl hudby.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
flower.child

Příspěvek od flower.child »

jo jasně...Sborový zpěv je těžší atd...Ale když někdo nemá pak talent na zpěv v kapele, je to docela na nic...Jinak když se někdo učí zpívat klasicky, má dle mě slušně našlápnuto dál... :twisted: :wink:
rene

Příspěvek od rene »

Tohle neni otázka jestli máš talent na zpěv v kapele nebo na něco jinýho.Pokud na zpěvu pracuješ a vyvíjíš ho,tak se ti zlepšuje na všech frontách.Pak už záleží na tom,jakýmu odvětví se věnuješ víc a jak seš schopnej pracovat s barvou hlasu.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

NosThrill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NosThrill »

Jsem opravdu nezkušený tak se zeptám: proč je vlastně těžší zpívat ve sboru než zpívat sám?
http://screamuj.blog.cz/ - jediný web o screamingu a growlingu
rene

Příspěvek od rene »

Když zpíváš ve sboru tak se musíš naučit zpívat přes bránici aby ten hlas byl co nejčistší.Navíc ve sboru slyšíš kolem sebe víc hlasů,který tě dost matou.

dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Není tak jednoznačné, že sborový zpěv je náročnější. A vlastně o to ani nejde, co je náročnější. Hlavní je, že na oba typy zpěvu jsou kladeny naprosto odlišné požadavky.

U sborového zpěvu je určitě náročnost v tom, že musíš poslouchat více hlasů a je samozřejmě požadován hlas bez specifické barvy. Hlas je takový neslaný nemastný, musí zapadat do celku. A taky tu není potřeba téměř žádná improvizace.

U sólového zpěvu je barva potřeba, dále dále není třeba pracovat na technikách jako vibrato nebo chraplák a celkově má zpěv daleko větší dynamiku.

U obou je ale naprosto stejný požadavek na intonaci.

Problém v radách ohledně intonace je v tom, že ti, co mají alespoň relativní hudební sluch, ti moc neporadí, protože nevědí, jaké to je - neslyšet se, že zpívám mimo. Jediný, kdo ti tu může opravdu poradit, je nejspíš Asanoth, který s tím měl problémy, ale už nemá.

A ještě jsi neprozradil, o kolik ti to tedy lítá?

Člověk se sám slyší o něco výš, než co z něj ve skutečnosti vychází do okolí. Není to, myslím, víc, než desetina tónu. Proto ve finále vlastně zpíváš trochu pod tónem, než slyšíš doprovod.

Jenže zpívat pod tónem je o dost rvoucí uši, než nad tónem. Mnoho zpěváků proto zpívá zcela úmyslně třeba i o čtvrt tónu nad. Takový zpěv nad tónem přidá na výrazu, naproti tomu ale zpěv o stejnou míru pod tónem už zní naprosto hrozně a falešně.

Ostatně všechno tohle si jde vyzkoušet, když se nahraješ. Je to základní předpoklad. Nahrej se např. s nějakým zpěvem z CD a rozdíly mezi zpěvákem a tvým hlasem musíš pocítit. Pokud je nepocítíš, tak buďto zpíváš čistě, nebo čistě nezpíváš, a se sluchem jsi na tom opravdu špatně.

I tomu s tím nejlepším sluchem to může ujet o půl tónu, ale toto seknutí dotyčný zaručeně slyší. Tedy pokud ho nepřeřve kapela. Pokud jste na pódiu nebo ve zkušebně hlasití až tak, že se ani sám pořádně neslyšíš, tak si buď pořiď odposlech nebo si odposlech udělej rukou - konečky prstů přilož k uchu a dlaň drž ve vzduchu ale blízko ústům.

EDIT Nero: Naučíme se používat funkci EDIT.
flower.child

[quote="rene"]Tohle neni otázka jestli máš talent na zpěv v kapele nebo na něco jinýho.Pokud na zpěvu pracuješ a vyvíjíš ho,tak se ti zlepšuje na všech frontách.Pak už záleží na tom,jakýmu odvětví se věnuješ víc a jak seš schopnej pracovat s barvou hlasu.[/quote

....Ale i když jsi třeba uplně skvělý ve sboru, zpíváš čistě a jde ti to, neznamená to , že budeš mít uspěch v kapele...Já si myslím, že na každý typ zpěvu potřebuješ něco jiného...Když jsi např. v divadle typický sborový hlas,nedostaneš se k sólovému...Tak to máš s kapelou...Můžeš být kdoví jak technicky dobrý...Ale stačí, když máš nezajímavý hlas, nebo prostě tuctový..nebo nemáš charisma..A je to docela na nic..Kolik lidí bylo třeba vyhozeno ze Superstar, že se nehodí do soutěžě, a zpívali technicky docela dobře...:) jinak docela souhlasím..
rene

Příspěvek od rene »

Pokud mas techniku na vyssi urovni,tak ses schopnej pracovat s barvou hlasu natolik,aby se treba dala zmenit a dokazes poznat,co treba vylepsit a co ne.Tady se prave hodi nahravat sam sebe.

Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No to jo, ale na tý "vyšší" úrovni to TADY asi má málokdo, pokud někdo ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rene

Příspěvek od rene »

Na vyšší úrovni považuju někoho kdo se tim aspoň nějakou dobu věnuje.Na kytaru se taky neučíš tejden.Proto se prostě musí trénovat a s tim pak přicházej větší možnosti.

flower.child

když se tomu třeba někdo věnuje hodně dlouho, neznamená to že he dobrej...Záleží na učiteli, talenu a inteligenci"zpěváka"...
NosThrill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NosThrill »

Asi zkusím nějakého učitele (pokud mě vezme) a taky jsem se rozhodl naučit hrát na kytaru (ve školce mě naučili "hrát" na první čtyři dírky flétny,což jsem vždycky považoval za svůj obrovský úspěch).

jenže s tím mým sluchem to asi nebude moc dobré... Zjistil jsem,že nepoznám,když je kytara rozladěná. Slyším rozdíl mezi správně naladěnou a rozladěnou,ale když mi zahrajete jen na rozladěnou,nepoznám to. Zlepší se to po nějaké době,když se naučím,jak má kytara správně znít,nebo jsem dokonce života odsouzen na ladící schopnosti jiných a můžu toho rovnou nechat?
flower.child

Pokud se kytara rozladí "stejně" na všech strunách, tak to nepoznáš (+-). Protože ty struny si zachovají přibližně stejné intervaly mezi sebou. Jen to bude laděné v jiném ladění (třeba o 1/4 dolů) ;)
Ale pokud je třeba jedna struna špatně naladěná tak to poznáš...nebude ti to znít prostě. Chce to hrát a to přijde samo, neboj se toho.
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

A když hodně poslouchám, bude jednodušší se naučit zpívat? :lol:
NosThrill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NosThrill »

DaveMurray píše:A když hodně poslouchám, bude jednodušší se naučit zpívat? :lol:
:D a já bych řekl že i jo.
Podle mě čím více hudby má člověk naposlouchané,tím lepší má představu o tom,co lze s hlasem dělat. Taky je divné zakládat si emocore kapelu,když žádný emocore vlastně neznáš. Než já začal growlovat a screamovat,taky jsem si povinně naordinoval hromadu death metalu,grindu,blacku,hardcore... (omlouvám se že se rozepisuju o takovém nesmyslu,ale je to asi jedna z mála věcí,o kterých můžu 'znale' mluvit)
flower.child

Z poslechu se nenaučíš zpívat !!! Maximálně si můžeš poslechnout jak co má vypadat... JInak pokud se nsažíš zpívat přesně to, co slyšíš, může se stát že jen napodobuješ a nejsi to ty...tvoje kvalita... :)
NosThrill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NosThrill »

flower.child píše:Z poslechu se nenaučíš zpívat !!! Maximálně si můžeš poslechnout jak co má vypadat... JInak pokud se nsažíš zpívat přesně to, co slyšíš, může se stát že jen napodobuješ a nejsi to ty...tvoje kvalita... :)
Proč ty vykřičníky :) ? Já spíš chtěl říct,že podle mě kdo chce zpívat,měl by i poslouchat
flower.child

ok :oops: :P Tak to jo...
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“