výměna snímače+pickguard squier strat

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
ksandy

výměna snímače+pickguard squier strat

Příspěvek od ksandy »

čau, možná to tu bylo už hodněkrát a i sem koukal ale stejně se zeptam, chtěl bych si trochu vylepšit svýho squira, jelikož na novou kytaru ještě hodně dlouho mít nebudu, tak jako první bych chtěl vyměnit ten humbucket co tam je za nějakej lepší, docela se mi líbí(zvukově samozřejně) seymour duncan sh8 invarded, ale nevím jestli to má cenu nebo jestli neznáte něco zvukově podobnýho,a pak bych chtěl pickguard na strata kde by byl jenom jeden humbucker u kobylky a nic víc(víc nevyužiju) a ještě sundat potenciometry a nechat jenom volume........ale vůbec nevim kde sehnat ten pickguard(našel sem na ebay parkrát ale nechce se mi to moc kupovat tam).......jo a ještě poslední dotaz-nechal si to někdo měnit v hudebninách? jak dlouho jim to tak trvá a kolik za to chtěj, sem docela "začátečník" a na výměnu snímačů se moc necejtim, tak díky moc za rady :mrgreen:
60'Rock_N'_Roll

Re: výměna snímače+pickguard squier strat

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Tak takovejhle pickguard nejspíš jedině si vyříznout sám, pochybuju, že se to někomu bude válet doma. Popřípadě si koupit desku pickguard a nechat si to vyříznout u kytaráře. Co mě tak napadá, se zeptat rovnou kytaráře. Výměna snímače je tak 100 - 200 Kč. I třeba s tou výměnou pickuguardu si připrav 1000 a budeš v poho. Jinak cena pickuardů desek je poměrně vysoká (cca 1200Kč http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=7) Takže o tom tvém nechytrém vykastrování kytary bych popřemýšlel. Nehledě na to, že sem Strat s jedním humbuckerem a volume potem neviděl a bál bych se výsledku. :|

Přeci jenom když si začátečník máš rozhledy omezené, ale časem příjdeš na chuť i těm ostatním snímačům. A pak budeš litovat.
ksandy

Příspěvek od ksandy »

no nebo sem ještě přemejšlel že bych si tam dal 2xHB, ale zase si myslimže u krku nebude místo a zase to řezat........nevim no
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

60'Rock_N'_Roll píše:Nehledě na to, že sem Strat s jedním humbuckerem a volume potem neviděl a bál bych se výsledku. :|
http://www.vuthy.com/wp-content/uploads ... tarred.jpg

Taky jsem svýho fokus strata upgradoval tímto způsobem (ale ne podle vzoru EVH). Ten pickguard jsem vyřešil tím, že jsem u kobylky vyřezal díru na HB, zbylé dvě díry a díry na potenciometry jsem přelepil kouskem tvrdší fólie (taková ta, jak se přes ní píše ve škole) - vystřihl jsem ten tvar, co mají ty díry, akorát s přesahem tak 3mm. Celý pickguard jsem pak přelepil fólií, kterou koupíš snad v každém hobby marketu (já zvolil takovou, co vypadala jako mahagon). Ty místa, kde byly snímače a poťáky jsou sice trochu vystouplé, ale z dálky to není vidět. Cenově to pak vychází na pár kaček (zvlášť pokud se třeba dají koupit jenom zbytky té fólie).
Tady je schéma zapojení: http://rotten77.ic.cz/disk/scheme_1hum_1vol.jpg
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ksandy píše:no nebo sem ještě přemejšlel že bych si tam dal 2xHB, ale zase si myslimže u krku nebude místo a zase to řezat........nevim no
tom delogne? a nabarvit na snoc blue to nechceš?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Mám squiera upraveného že tam mám 2xHB a díry tam byli. Je to standart serie, r.v. 04. Pickguard z nerezi na zakázku. Jinak jde vyřezat při troše trpělivosti z čehokoliv ;)
Final Frontier
woro90

Příspěvek od woro90 »

Tak mě napadlo, mám 3x SC stratoida a uvažuji o HB ke krku, abych mi zůstala kobylková mezipoloha ale abych měl možnost získat kulatější zvuk humbuckeru. Má to smysl? Jak velký bude rozdíl mezi krkovou mezipolohou a krkovým humbuckerem? Přijít o krkový SC mi nedělá problém, stejně mám 22-pražec, takže snímač není ve čvrtině struny a nemá klasický statovský zvuk. Jde mi spíš o to, jestli to není tak malý rozdíl ve zvuku že nemá smysl takovou úpravu dělat. Co se týče stylu a používaných zvuků, hraju hlavně blues, bluesrock, rock'n'roll, ale viděl bych to i na jazz a lehčí rock. Žádný hi-gain.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ten zvukový rozdíl poznáš. HB bude znít víc kompaktněji, víc jako HB.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ksandy

Příspěvek od ksandy »

tak sem koukal na tuhle stránku http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=7 a docela dobrej je tam ten pickguard za těch 620 sk(něcojakejch 520-550kč) a poštovný je tam 80kč, to se mi zdá docela dobrý, ale je to bez děr, takže bych si to řezal, takže další otázka-máte někdo zkušenosti s řezáním pickguardu? de to snadno? nepraskne mi to pod rukou?(nejsem sem hrozna domací hobby kutil Tim :D :D )
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

woro90 píše:Tak mě napadlo, mám 3x SC stratoida a uvažuji o HB ke krku, abych mi zůstala kobylková mezipoloha ale abych měl možnost získat kulatější zvuk humbuckeru. Má to smysl? Jak velký bude rozdíl mezi krkovou mezipolohou a krkovým humbuckerem? Přijít o krkový SC mi nedělá problém, stejně mám 22-pražec, takže snímač není ve čvrtině struny a nemá klasický statovský zvuk. Jde mi spíš o to, jestli to není tak malý rozdíl ve zvuku že nemá smysl takovou úpravu dělat. Co se týče stylu a používaných zvuků, hraju hlavně blues, bluesrock, rock'n'roll, ale viděl bych to i na jazz a lehčí rock. Žádný hi-gain.
Tak to udělej jako já ;) Viz. podpis :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
woro90

Příspěvek od woro90 »

Asanoth píše:
woro90 píše:Tak mě napadlo, mám 3x SC stratoida a uvažuji o HB ke krku, abych mi zůstala kobylková mezipoloha ale abych měl možnost získat kulatější zvuk humbuckeru. Má to smysl? Jak velký bude rozdíl mezi krkovou mezipolohou a krkovým humbuckerem? Přijít o krkový SC mi nedělá problém, stejně mám 22-pražec, takže snímač není ve čvrtině struny a nemá klasický stratovský zvuk. Jde mi spíš o to, jestli to není tak malý rozdíl ve zvuku že nemá smysl takovou úpravu dělat. Co se týče stylu a používaných zvuků, hraju hlavně blues, bluesrock, rock'n'roll, ale viděl bych to i na jazz a lehčí rock. Žádný hi-gain.
Tak to udělej jako já ;) Viz. podpis :)
O tom jsem také uvažoval, ale spíš chci asi humbucker než Duo-sonic/Tele zapojení. Zvlášť proto, že mám ten dvaadvacetipražcový krk, takže krkový snímač nemá ten klasický zvuk singlu na pozici 24. pražce. Nicméně to sériové zapojení a obracení prostředního snímače bych mohl zkusit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“