Bicí v mp3

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Bicí v mp3

Příspěvek od Metallistic »

Tak asi po roce zdravím :!: :wink:

Mám prosbu,nevíte kde sehnat nějáké jednoduche bicí v mp3kách....Chtěl bych si nahrát podklady k improvizaci,ale nemám bicí...:(
Potřeboval bych fakt jen nějáké jednodušší rytmy...
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
rasomaso

Re: Bicí v mp3

Příspěvek od rasomaso »

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Díky,ale to je placený,že.. ? :(
Nebo jak to tam funguje :oops:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

jo, ale tak můžeš si tam stáhnout nějaký free samply a polepit si to v audacity jestli ti to stačí...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A co si nějaké bicí sám naprogramovat? (hledej šmudlo, o podobném SW tu bylo již hodně řečeno, ale protože nejsem zlý, tak třeba - acoustica beatcraft nebo hydrogen)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
maxxxa

Příspěvek od maxxxa »

Ja osobne pouzivam FL Studio .. tam si udelas presne to co potrebujes ..
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Ale v FL jsou jen naprogramované beaty, které se uspořádají za sebe ne? Nejde tam udělat vlastní jednotlivé naklikání nástrojů za sebe :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

DaveMurray píše:Ale v FL jsou jen naprogramované beaty, které se uspořádají za sebe ne? Nejde tam udělat vlastní jednotlivé naklikání nástrojů za sebe :D
Ve FL jde udělat všechno :-) Třeba na bicí je tam dobrej plugin FPC, kterej se chová stejně jako třeba EZ Drummer.
DaveMurray

Dobře dobře. Já mám tedy půjčeného EZDrummera. A tam buďto můžu klikat na jednotlivé drumy myší, což je dobré tak akorát k poslechu jejich zvuku, nahrát se tak nedá nic, no a nebo je tam Grooves, kde si můžu poskládat z již přednastavených beatů. Ale není tam nic podobného jako například v Acoustica Beatcraft nebo PC Drummer Pro, že si můžu naklikat kostičky bubnů na jaké místo v beatu chci. Nebo to v EZD nebo FPC jde????? Dost by se mi to hodilo :mrgreen:
DaveMurray

A který z virblů na nahrávce je nejlepší na metal? 1, 2 nebo 3? :mrgreen:
http://uloz.to/2347429/test-bicich.wav

A je tohle dobrý na metal? :mrgreen:
http://uloz.to/2347431/snare-drum.wav
DaveMurray

Víte co lidé, chtěli byste mi tu postnout nějaký virbl, který používáte na Metal, nebo který byste použili na Metal, a který bych mohl i já použít na Metal? Protože nemůžu nic kloudnho na Metal sehnat. Zvuky kopáku a tomů na Metal mám z EZD, plechy na Metal z Paiste a některé z EZD, ale všecky virbly jak v EZD, tak v PCD, tak v Acoustice stojí za prd a na netu taktéž nemohu nic na Metal najít :x :roll:
Destroyer

Příspěvek od Destroyer »

DaveMurray píše:Ale není tam nic podobného jako například v Acoustica Beatcraft nebo PC Drummer Pro, že si můžu naklikat kostičky bubnů na jaké místo v beatu chci. Nebo to v EZD nebo FPC jde????? Dost by se mi to hodilo :mrgreen:
Zkus Guitar pro nebo něco podobnýho co dokáže vyplivnout soubor do midi :) a importuj to do FL (nebo někam kde EZdrummer rozjedeš) :lol: Na to pak hod EZdrummer a mělo by to fungovat :lol:
Sice to není "naklikání kostiček bubnů" ale účel to plní :D
To jde i s FPC myslím.
Kytara: Cort m600 LH BBB
Kombo: CRATE FW15
Trsátka: Dunlop .60mm a 1.07mm
DaveMurray

Modře, děkuji. Takže GP mám, no a tam si mohu poskládat bicí v midi že. Normálně třeba jak hraju na kytaru podle GP tabů, které někdo vyrobi, a jsou k ostatním midi nástrojům i midi bubny. Takže jak to mohli vyrobit jiní, mohu to poskládat v GP i já. To chápu. Pak z toho udělám midi.

Ale není mi jasné, jak potom ten EZD zjistí, na který midi příkaz má hrát který bicí nástroj????
woro90

Příspěvek od woro90 »

Destroyer píše:
DaveMurray píše:Ale není tam nic podobného jako například v Acoustica Beatcraft nebo PC Drummer Pro, že si můžu naklikat kostičky bubnů na jaké místo v beatu chci. Nebo to v EZD nebo FPC jde????? Dost by se mi to hodilo :mrgreen:
Zkus Guitar pro nebo něco podobnýho co dokáže vyplivnout soubor do midi :) a importuj to do FL (nebo někam kde EZdrummer rozjedeš) :lol: Na to pak hod EZdrummer a mělo by to fungovat :lol:
Sice to není "naklikání kostiček bubnů" ale účel to plní :D
To jde i s FPC myslím.
FPC fungují perfektně přes piano roll. Jen jde o to si všimnout že kromě step sequenceru je možné každý nástroj přepnout na piano roll. Tedy i FPC. Dokonce má i označené jednotlivé nástroje vlevo místo klaviatury.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
DaveMurray

Tak to je dost modrý :D A nevíte náhodou, co dělat, když snare a tomy zní strašně placatě? Nemá to žádný tvrdý spodek. Pomůže EQ? Kolik asi? A mám EQ jednotlivé nástroje, nebo až celou bicí stopu?
DaveMurray

A když teda jde ezd přes piano roll, tak víte, jak to používat? Mě to používat nejde. Mám EZD v Fruity Loops studiu, tam je normálně to okno s bicíma, kde se dá na ně klikat :D tak si tam vyberu kit, který chci, normálně dám Edit -> Add to piano roll a objeví se mi klaviatura nalevo, kde si můžu pouštět samply, a taky umisťovat kostky do čtverečkové mřížky. Ale nevím, jak s tím mám zacházet. Je to velice těžké.

Rovněž tak s midem, například PCDrummer mi umí udělat mid, ale nevím, co mám s tím midem provést v FL-EZD. Je to velice náročné a nad moje chápání. Nejsem profesionál :|
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to velice jednoduché, jenom to chce cvik a pochopit základní filosofii, která zní: co klávesa to vlastní zvuk konkrétního nástroje z bicí sady.

"Čtverečkovaná mřížka" je vlastně znázornění umístění konkrétní noty (čili stisku klávesy) v čase. Ve svislém směru je to tedy klávesa a ve vodorovném místo v čase/dobách/taktech. Jedna "kostka" je jedna nota, takže umisťováním na tu mřížku vlastně říkáš, kdy bude která hrát.

Pro většinu skladby stačí takto myší "naklikat" 1-2 takty, které následně pouze rozkopírováváš za sebe. Do toho dát pár změn občas (brejky, přechody, rytmické rozhození apod.), ale to už je detailnější práce. Ztím bych to trénoval na výše popsané "klasice", takže umět si udělat těch pár taktů a následně je rozkopírovat za sebe do požadované délky skladby.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DaveMurray

Dobře, děkuji, toto chápu, dám si piano roll a do mřížky umístím, co má kdy hrát. :mrgreen:

Ale jak potom třeba přehraju tyto kostky, abych vůbec věděl, jestli to mám dobře poskládané, a ještě jedna stejně důležitá věc, jak je dostanu třeba do wavu nebo něčeho, co budu moct pak vložit jako stopu Auditionu a nahrávat nad to ostatní nástroje?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mno - nejsem uživatel ani jednoho z vyjmenovaných softů, takža tady už moc přesně neporadím. Ale mohlo by to být všude hodně podobné:

Výstup MIDI stopy nastavíš na EZD (případně jiný virtuální nástroj s bicími), takže při standardním přehrávání slyšíš, jak "to" hraje. Do audio stopy (čili vytvoření souboru WAV) to dostaneš nějakým stylem Export Audio nebo Render - z MIDI stopy se v tomto případě vytvoří čistá audio stopa.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DaveMurray

Jé to je moc hutný! Děkuji za pomoc. Já myslel, že on ten piano roll má nějaký vlastní přehrávání a exportování. Jenže ono se to ve FL dělá tak, že nahoře je normálně play :lol: a exportuje se to normálně přes File - Export :lol: No asi budu teď chvíli místo PCD používat EZDrummera, protože má vynikající možnosti. Jednak humanizování, což dá různé odlišné (ale ne zas tak moc :D ) údery do škopků, že to hraje jako člověk (v PCD se to projevovalo jen rychlostí a sílou úderu, tady to mění celý zvuk škopku, paráda) a taky je tady tisíc způsobů, jak zahrát na jeden škopek/plech! V PCD byl prostě virbl virbl, hihat hihat, ale tu se dá na virbl virblovat, dá se do něj prásknout, dá se hrát na kraj, na hranu.... hajt se dá hrát zavřený, přivřený, napůl otevřený, zcela otevřený, dá se tlumit, nechá se hrát i na jeho bell :lol: Rovněž síla úderu se zde projevuje v celkovém zvuku, a ne pouze menší či vyšší hlasitostí.. je to realistický :mrgreen: to se mi líbí moc :lol: thank you! Kdybych se tu teď pár let neobjevil, tak nahrávám bicí v EZD jo :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“