Výběr westernovky pro úplného začátečníka

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
A12A

Výběr westernovky pro úplného začátečníka

Příspěvek od A12A »

Ahoj,

potřeboval bych poradit s výběrem kytary pro mě. Chci se alespoň trošku naučit hrát, takže kytara by měla být nejspíše na takové to domácí brnkání.
Jsem naprostý žačátečník a laik, když to napíšu strucně tak: noty neumím, nevím zda dokážu udržet rytmus, nevím zda mám hud. sluch a nikdy jsem na zádný hub. nástroj nehrál. :?

Rád bych, aby mi někdo řekl, jakou značku kytary a typ si mám koupit. Co se peněz týče, není to žádna sláva, max. 2500Kč. Pro začátek bych rád zjistil, jestli mi hraní půjde a jestli mě to bude bavit. Kdyby mě to chytlo, tak bych si pak koupil něco lepšího.

Díval jsem se na eshopy - muzikant.cz a kytary.cz
U kytary.cz jsem vyfitroval tohle
a u muzikant.cz tohle - tenhle shop by byl pro mě lepší-možnost osobního odběru, ale tu poštu klidně dám, takže tj. jedno.
předem díky za každou radu.
Adam

mmch FAQ:

Kód: Vybrat vše

Jakou kytaru do začátku? http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=154
Jak vybírat kytaru? http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=2537 
nejde[/size]
Naposledy upravil(a) A12A dne 26.08.2009 7:45, celkem upraveno 1 x.
ipetrk

Re: Výběr westernovky pro úplného začátečníka

Příspěvek od ipetrk »

Doporučuju podívat se sem: akusticke-kytary/prvni-kytara-t14761.html.

Jsem v podobný situaci - kupuju první hudební nástroj, nevím, jestli nejsem hluchej (a blbej). Podělím se o rady, co jsem zatím nashromáždil.

Stagg určitě ne, Epiphone a Fender v týhle ceně nic moc. Nejčastěji doporučovaná je značka Cort - prý slušná muzika za tyhle prachy. Já ještě pošilhávám po Ibanez V50 (v packu - http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... 35:0:0:1:0). Tu nikdo nehaní ani nijak nevyzdvihuje. Takže si myslím, že by to mohlo jít.

Každopádně u většiny značek v týhle ceně je kvalita rozdílná kus od kusu. Takže to chce někoho, kdo ti pomůže vybrat. Určitě nekupovat přes net a ještě milion dalších rad... ale nemám to teď všechno v hlavě :D
Hujer122

Příspěvek od Hujer122 »

Kup si polomasivní Washburnku, začátečník nebudeš pořád a pak tě bude to bude sr.. :D s lepším zvukem tě to bude víc bavit 8)
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Hujer122 píše:Kup si polomasivní Washburnku, začátečník nebudeš pořád a pak tě bude to bude sr.. :D s lepším zvukem tě to bude víc bavit 8)
Pod tohle se můžu podepsat - kytara s výrazně lepším zvukem Tě u cvičení udrží mnohem déle a také jsou na ní poznat pokroky mnohem dřív...
Taky jsem pro začátek před pár týdny uvažoval něco úplně laciného, ale už teď těch necelých 6 tisíc za polomasiv od Washburnu nelituju... 8)
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
A12A

Příspěvek od A12A »

Darth Maul: jasný no, kdybych si vydělával, tak bych ty prachy do toho vrazil. Rád si připlácím za kvalitu. Ale jsem student a teď jsem schrastil nějaké peníze, tak bych si pořídíl alespoň na začátek něco základního... Jenže pořád nevím co :(
Darth Maul

A12A píše:Darth Maul: jasný no, kdybych si vydělával, tak bych ty prachy do toho vrazil. Rád si připlácím za kvalitu. Ale jsem student a teď jsem schrastil nějaké peníze, tak bych si pořídíl alespoň na začátek něco základního... Jenže pořád nevím co :(
Já Ti rozumím, ale přesto bych Ti doporučil si připlatit pár korun a pořídit si aspoň tenhle polomasiv - http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... 46:0:0:1:0
Pořád Tě to vyjde levněji, než teď koupit střep, který sotva prodáš, a za pár měsíců kupovat novou. I kdyby ses měl někde zadlužit a splácet to po stovce... :lol:
Washburn D10SB
A12A

Příspěvek od A12A »

a co třeba FENDER CD-60 nebo CORT AD 870 NAT nebo EPIPHONE DR100?
Může mi je někdo doporučit, nebo naopak vyvrátit?
woro90

Příspěvek od woro90 »

A12A píše:a co třeba FENDER CD-60 nebo CORT AD 870 NAT nebo EPIPHONE DR100?
Může mi je někdo doporučit, nebo naopak vyvrátit?
Na fendera jsem nehrál, ale je to nejnižší model známé firmy (platíš za značku), dost lidí na něj nadává. Ta epina je to samé, tu jsem v ruce měl a ta kytara mi přišla taková mrtvá. Z těchto tří bych zkusil asi toho Corta. Ale nejspíš to bude všechno stejné. Být tebou, přišetřím na Earth 70, ta má masivní přední desku.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Souhlasím s kolegy, už proto, že učím kytaru. Pokud si pořídíš nějaký pekáč za 2000, je JISTOTA, že Tě brzy bude štvát a malá pravděpodobnost, že se s tím dopracuješ k dobré technice hra a radosti z toho, jak už umíš hrát. Slušnější kytarou zvyšuješ své šance na úspěch.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Berrdy

Příspěvek od Berrdy »

Zrovna minulý týden jsem procházel obchody, a zkoušel jsem toho Fendra CD-60. Nebylo to zas tak hrozný, ale v téhle ceně bych asi zkusil Ibanez V 72E, taky jsem ji hrál a přišla mi velice slušná a pro tebe jako začátečníka má i zabudovanou ladičku takže celkem plus. Ta Ibanez V50 je hrozný brak :!: U Muzikanta měli dvě a do toho bych teda nešel. Jinak ti přeju šťastnou ruku!
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
DJ_Kikina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_Kikina »

Darth Maul píše:
Hujer122 píše:Kup si polomasivní Washburnku, začátečník nebudeš pořád a pak tě bude to bude sr.. :D s lepším zvukem tě to bude víc bavit 8)
Pod tohle se můžu podepsat - kytara s výrazně lepším zvukem Tě u cvičení udrží mnohem déle a také jsou na ní poznat pokroky mnohem dřív...
Taky jsem pro začátek před pár týdny uvažoval něco úplně laciného, ale už teď těch necelých 6 tisíc za polomasiv od Washburnu nelituju... 8)
Takže myslíš, že pro začátečníka, resp. človíčka, který se do toho chce dostat, má to v krvi je http://kytary.cz/epiphone-jumbo-aj200s- ... 69:0:0:1:0 dobrá volba? Podotýkám, bude se mnou tak 3-4x ročně cestovat
Darth Maul

Tenhle kousek nedokážu posoudit - nikdy jsem ji v ruce neměl, ale papírově vypadá jako slušný poměr cena/výkon (parametry). Z mého soukromého pohledu polomasivní značka slušného renomé nemůže být už z principu úplně špatná volba a cestování bych se s pořádným obalem asi taky nijak neobával..
Washburn D10SB
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Taky si myslím,že s tou sitkou by to nemuselo hrát zle.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“