Line6 Toneport GX vs. Studio GX

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

tak studio mam u sebe, už se těšim až vyzkoušim co to umí :) zatim jen můžu říct... že vypadá hezky :D
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
panedge

Příspěvek od panedge »

No tak šup hned sem hoď recenzičku !
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Demilich píše:Přestávám sem psát své názory na cokoli, protože jsem blb.
Tak to by podle mne byla škoda... Pokud to člověk ozkoušel a fakt si o něčem myslí, že to je s****a, tak proč to nenapsat? Hele já jsem si tvůj názor přečetl rád, pokud jde o mne, tak piš dál.
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Crowley píše:tak studio mam u sebe, už se těšim až vyzkoušim co to umí :) zatim jen můžu říct... že vypadá hezky :D
Můžeš mi, prosím, tě, změřit u sebe latenci? zpoždění vstup/výstup je u toho často propírané a kritizované... Rád bych si udělal trochu obrázek...
Obrázek
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

včera jsem strávil celý večer zkoušením GXka a nůžu říct,že jsem spokojen
kvalita aparátů mě nadchla, čekal jsm něco mnohem horšího, simulace rectifiera se mi nelíbí, lepší je simulace 5150 a výherce zkreslení je LINE 6 Puppy master:)kvalita modulačních efektů, filtrů je skvělá nemohu nic vytknout:) latenci jsem neměřil, upřímně řeknu, že nvm ani jak :) ještě se mrknu do nastavení, zda tam někde není zobrazená, ale sluchem je takřka neznatelná, já tam zpoždění neslyším

pro mě je to milé překvapení a už se těším až něco nahraju :)

ani nvm co bych dál psal, kdyby měl někdo nějaké otázky rád zodpovím :)
Terror Incognita

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Crowley píše:včera jsem strávil celý večer zkoušením GXka a nůžu říct,že jsem spokojen
kvalita aparátů mě nadchla, čekal jsm něco mnohem horšího, simulace rectifiera se mi nelíbí, lepší je simulace 5150 a výherce zkreslení je LINE 6 Puppy master:)kvalita modulačních efektů, filtrů je skvělá nemohu nic vytknout:) latenci jsem neměřil, upřímně řeknu, že nvm ani jak :) ještě se mrknu do nastavení, zda tam někde není zobrazená, ale sluchem je takřka neznatelná, já tam zpoždění neslyším

pro mě je to milé překvapení a už se těším až něco nahraju :)

ani nvm co bych dál psal, kdyby měl někdo nějaké otázky rád zodpovím :)
paráda, tak at slouží ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
skye

Příspěvek od skye »

pupack píše:

3. Odposlech přes PC? a jak asi :) musíš pochopit ten princip, je to externí zvuková karta, čili když do ní dáš nějakej INPUT, a chceš ho slyšet, tak logicky bude slyšet z té zvukovky do které máš input, a ne z jiné kdesi v PC ve které máš repraky... :D ... do jaké zvukovky jde zvuk, z té taky leze ven.. je to vcelku logické, sorry :D
niesom si az tak isty ale nemyslim, ze by mal byt problem nastavit v ovladacoch vstup z externej zvukovy a vystup z onboard zvukovky
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Re: Line6 Toneport GX vs. Studio GX

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Mam otazku....jaky Pod Farm se dava seriove v zakladu z tim Studiem GX? Co jsem se koukal na Line 6 stranky, tak tam v te zakladni verzi zadny 5150 nebyl...z tech hi-gainu jen Rectifier(coz je skoda...)...
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Souhlasim s CyberMuffem. A ty Demilichu píš dál. Dyť si psal "toť můj názor". To jen Pupák se ozval,když se mu někdo otřel o šestou lajnu :lol:
Klid Pupáku. Co člověk,to názor. A od toho to fórum je. Ne?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Lachim píše:Souhlasim s CyberMuffem. A ty Demilichu píš dál. Dyť si psal "toť můj názor". To jen Pupák se ozval,když se mu někdo otřel o šestou lajnu :lol:
Klid Pupáku. Co člověk,to názor. A od toho to fórum je. Ne?
však ano... celá diskuse je jen výměna názorů, mě naštvala jen jedna věc... a to sice tohle co napsal Demilich:

"trpím velkou averzí vůči značce Line6. Je to absolutně (k)anální zboží."

to přeci není hodnotný názor do diskuse...kor když není podložen fakty... toť vše ;) nebo se pletu?... to že já mám averzi k určitým značkám tak tím nebudu ovlivňovat tázajícího.. a hodnocení "(k)anální z boží" je fakt dost ubohé... ;) To jsou přesně ty příspěvky, díky kterým pak vzniká offtopic jako ten co se tu ted píše, včetně mojich příspěvků... mě takové "neetické" zhodnocení přišlo totálně zbytečné a agresivní ;) ale reagovat jsem na to musel, protože odsuzování tohodle "drsňáckého" typu totálně nesnášim... kdyby se jednalo o Stagg...tak mlčim jako hrob... To pak vysvětli Metallice, Pavlíčkovi, U2 a desítkám dalších slavných kapel, že hrajou na kanální zboží...a myslim, že ani jeden z nás jim nešaháme ani po paty.. můžeme tu akorát tak mlít ty svoje "domácí" názory... :!:

:arrow: závěr.. přispívat slušně a příspěvky podkládat fakty a ne prázdným plkáním "já tuhle značku nemám rád"
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

tak jsem se stal majitelem studia gx, nainstaloval jsem monkex, pod farm, zaregistroval se... a zvuk mi příjde příšerně zahuhlaný a nevýrazný v basech, je to vlastonost té věci nebo chyba nastavení? Je možné že jsem něco zapomněl nastavit? Dík za radu
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Latam píše:tak jsem se stal majitelem studia gx, nainstaloval jsem monkex, pod farm, zaregistroval se... a zvuk mi příjde příšerně zahuhlaný a nevýrazný v basech, je to vlastonost té věci nebo chyba nastavení? Je možné že jsem něco zapomněl nastavit? Dík za radu

chyba je urcitě v nastavení :) nebo máš špatné bedničky u pc:)

mě to jede skvěle, ale musíš si s tim pohrát
Terror Incognita

Obrázek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Repráky myslím že mám celkem slušné, nemůže být chyba v tom že je to konfigurace 2.1? Když jsem si stím pohlrál tak některé zvuky jsou fajn, ale většina mi přišla nepoužitelných, budu si dál hrát:)
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Latam píše:Repráky myslím že mám celkem slušné, nemůže být chyba v tom že je to konfigurace 2.1? Když jsem si stím pohlrál tak některé zvuky jsou fajn, ale většina mi přišla nepoužitelných, budu si dál hrát:)

stahuj z customtone a případně si ty presety poupravuj :) každý má jiné uši, tak si ten zvuk přizpůsob
Terror Incognita

Obrázek
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

No ja si myslim to same, je potreba se s tim hodne hrat, ja jsem treba jednou nahraval pres Digitech RP350, ktery ma mnohem mnohem horsi zvuk, mno a po nejakych hodinach hranim s tim se s toho vytahl celkem, da se rict, slusny zvuk :)...jediny, jestli nemas mozna trochu problem se zvukovkou nebo drivery...
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak ono je to externí zvukovka takže jediný problém může být v ní:) Ale jinak díky za rady, už jsem z toho použitelné zvuky dostal
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

Posles nejake ukazky? :) Celkem mne zajima, jak to zni s domaci vybavou...
-Charvette 150 Japan;
-Marshall 8080;
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

jaroslav.celujko píše:Posles nejake ukazky? :) Celkem mne zajima, jak to zni s domaci vybavou...

jak něco nahraju tak postnu;)
shmootik

Příspěvek od shmootik »

nemam osobní zkušenost v porovnání, ale jsem vlastníkem toneporta ux1 a jsem s nim max spokojenej. je fakt že simulace recta je bídná (asi jako jediná), ale pokud comp splňuje požadavky tak s propojitelností no problem. to co chtěl demlich by teoreticky šlo (pustit výstup z tone porta přes interní zvukovku eště), ale je to neprostá blbost, jenom tomu počítači víc zatopíš a vůbec nic nezískáš. ohledně spoluprácce se softwarem, tak cokoliv co žere ASIO drivery by nemělo mít problem (v manuálu se píše o odzkoušenosti s cubase a protools), krom toho se k toneportum dodává ableton live v oříznutý verzi kterej pro jednoduší aplikace naprosto stačí. a to co psal demlich o zdvojování podkladu ve fruitech 7, je závada mezi klávesnicí a židlí... to se stane když člověk nahrává do master kanálu totiž (sám jsem to jednou omylem udělal a hrozně se lek :lol: ) nebo si zacyklí vstupy a výstupy.

shrnuto podtrženo: jako zvukovka pro muzikanta se mi to velice líbí.

studio pody jsem moc nezkoumal, hlavní rozdíly jsem spatřil v jiný barvě předního panelu a obslužnym softwaru (toneport je obsluhován Gearboxem a studio pod Podfarmem).
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já jsem taky k studiu dostal abletone a riff works, na nahrávání ale používám reaper - je jednoduchý. A obsluhování geer boxem mi příjde asi ještě prektičtější než pod farmem. Pod farm je sice hezčí, ale je tam nutných víc kliknutí k dosažení cíle než u geeru, ted zvažuju co z toho budu používat...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“