PROBLEM s kobylkou u strata (možná)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ksandy

PROBLEM s kobylkou u strata (možná)

Příspěvek od ksandy »

Zdarec všichni, nedavno sem si měnil struny u mího squiera, byli tam ty povůdní tak sem si koupil ernie ball(10-52), a nedavno sem si taky všimnul že se mi vzádu zvedla kobylka(jakoby vyjel ten konec ven), tak se chci zeptat jestli je to u stratů normální nebo jestli to mám někam odnést? případně jestli sem udělal nějakou chybu při výměně strun(byla to moje první výměna), tak díky moc za pomoc.......jo a ještě když sem píšu tak už se rovnou zeptam-přemejšlel sem o výměně snímače(humbuckeru) u mojí kytary za nějakej lepší(dobrej), protože se mi moc nelíbí ten zvuk a chtěl bych lepší, hezčí, tak se chc izeptat jestli vůbec má ceny u levný kytary měnit snímač, někdo říkal že to bude pískat nebo co? nevim, tak dík moc
Naposledy upravil(a) Nero dne 12.08.2009 19:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název na výstižnější
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: PROBLEM(možná)

Příspěvek od Abu »

Pravdepodobne jsi dal tlustsi struny ktere maji vetsi tah. Nemel by byt problem dotahnout trochu pruziny na tremolu a kobylka se zase srovna.
Hraju výhradně na šrot.
ksandy

Příspěvek od ksandy »

ty jo tak vůbec nevim kde to utáhnout, je to vidět tady na fotce?
http://s947.photobucket.com/albums/ad32 ... C00875.jpg

jinak takhle se mi to zvedlo
http://s947.photobucket.com/albums/ad32 ... C00876.jpg
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Odsroubuj zezadu ten kryt, budou tam 3 pružiny. Jednym konce jsou chycený za kobylu a druhým za takový baznek. Na tem baznek jsou vruty, ty dotáhuj dokud se kobyla nepřilepí na tělo :wink:

EDIT: a nebo si to tak nech a budeš mít dvouzvratný tremolo :lol:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
ksandy

Příspěvek od ksandy »

jo už vim, sem si říkal že ty 2 vruty sou pevný tak že snima radši nic dělat nebudu :D jinak dík moc všem za pomoc, ale trochu se stydim za svou hloupost :oops: ale radši se ptam
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Každý nějak a někdy začínal :wink: Mnozí ani začínat nikdy nepřestanou...
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Vpohode :D
Akorat to dotahovani pruzin asi budes muset udelat postupne, vzdycky o kus dotahnout, podivat se jak se hnula kobylka, doladit struny a popr jeste dotahnou. Aspon takhle jsme to delal na svym Wilkinsonovi. Ale ten je vlastne dvojzvratnej, tak nevim. U Strata to mozna bude stacit normane dotahnout az si kobylka sedne na drevo (??).
Hraju výhradně na šrot.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

JJ stačí jenom dotáhnou a pak doladit (povolit struny). Jestli je odchlíplá hodně tak radši povol struny (trošku)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nebo prostě přidej pružinu, stojí pár korun.

Ad snímač: Ano, vyplatí se i u levné kytary, pokud neplánuješ brzy novou. Nehledšě na to, že neni potřeba kupovat snímač za tři litry, ale třeba jetej z nějaký kytary okolo 20k...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Skořepný Šokátor

Re: PROBLEM s kobylkou u strata (možná)

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Nazdar, zrovna jsem si dal na svou kytaru struny Dean Markley 013 - 056 tyhle:http://kytary.cz/dean-markley-flatwound ... 35:0:0:1:0 a stalo se mi to stejné, ale: ta kobylka vyskočila na takových asi 45 stupňů vůči tělu, tak jsem dotáhl ty šrouby, ale ještě pořád ta kobylka není přilepená na tělo...navíc, basový struny mají krátký sustain - prostě jen brnknou, chíli potom nevýrazně zní a pak zmlknou...je to tou kobylkou? Co s tím mám dělat když už to je na doraz ale kobylka je přád ještě "v luftu" ? :( :( :(
fekál.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Proboha, takovy lana.
Kolik mas pruzin v tremolu? Pokud ne plnej pocet, tak doplnit na 5ks a poradne nasponovat.
Hraju výhradně na šrot.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Abu píše:Proboha, takovy lana.
Kolik mas pruzin v tremolu? Pokud ne plnej pocet, tak doplnit na 5ks a poradne nasponovat.
jaký lana... sou teňoučký struny....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Skořepný Šokátor

V tremolu??? Já nemám tremolo...jestli myslíš v kobylce pod tím zadním krytem tak 3...

EDIT: Hoď link kde se daj ty pružiny koupit. A Turbo, gratuluju k 3000tému příspěvku :wink:
fekál.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Skořepný Šokátor píše:
V tremolu??? Já nemám tremolo...jestli myslíš v kobylce pod tím zadním krytem tak 3...

EDIT: Hoď link kde se daj ty pružiny koupit. A Turbo, gratuluju k 3000tému příspěvku :wink:
máš tremolo :wink:

http://kytary.cz/ibanez-pruzina-do-trem ... 05:0:0:1:0 např
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Skořepný Šokátor

Dark Axel píše:
Skořepný Šokátor píše:

máš tremolo :wink:

http://kytary.cz/ibanez-pruzina-do-trem ... 05:0:0:1:0 např
Kuram vlastně jo, ja su ale idiot :) Dik Axele :wink:
fekál.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jak máš naladěno? Pokud to tremolo nestáhneš pořádně, tak bude pružit a žrat sustain....

P.S. a nejhorší je, že tak 2000 z tpho jsou kraviny...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Skořepný Šokátor

Jo a mohli byste někdo dát takovej návod, jak ty pružiny vytáhnout, dát tam a podobně??? Ty 3 co tam jsou ted totiž jsou na tom bazmeku uchyceny na 3 prostředních pozicích, ale na druhé straně ke kobylce jsou zastrčený v otvorech 1., druhý je prázdný, 3., čtvrtý taky prázdný a ta, která je na bazmeku uchycena ve 4. pozici je ke kobylce připevněná v 5., "ďouře" takže nejdřív budu muset ty 2 vytáhnout a dát je tam, kam patří, ale bohužel/bohudík tam drží jak přibitý a zatím bych to nechtěl řešit silou :( . Mám nejdřív povolit struny, trošku odšroubovat ten bazmek a pak to nějak pude :?: A jak vůbec se ty pružiny tam uchycujou?
turbo_MaCk píše:jak máš naladěno? Pokud to tremolo nestáhneš pořádně, tak bude pružit a žrat sustain....

P.S. a nejhorší je, že tak 2000 z tpho jsou kraviny...
Naladěno mám blbě, protože jsou nový tak se to furt rozlaďuje... :(
fekál.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nejlepší bude když úplně povolíš struny. Už před tím si teda koupíš nové pružiny. Povolíš trochu ty šrouby co drží ten "bazmek", aby pružiny nebyly v tahu a daly se vytáhnout. Potom doplníš všechny pružiny do těch pěti děr a zase přitáhneš trochu šrouby. Natáhneš a naladíš struny a musí to fungovat....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Skořepný Šokátor

aivn86 píše:Nejlepší bude když úplně povolíš struny. Už před tím si teda koupíš nové pružiny. Povolíš trochu ty šrouby co drží ten "bazmek", aby pružiny nebyly v tahu a daly se vytáhnout. Potom doplníš všechny pružiny do těch pěti děr a zase přitáhneš trochu šrouby. Natáhneš a naladíš struny a musí to fungovat....
OK, tak až to v pondělí nebo v úterý přijde, tak to udělám jak ty říkáš a napíšu výsledek... :wink:. Jinak doufám, že ten sustain, a to drnčení přestane... :|
fekál.
Skořepný Šokátor

Tak to přišlo, dal jsem ty pružiny a bylo to v pohodě... :) .......................Tak to je pohádkový happyend že?
Ovšem tady je skutečnost: Přišly, dal jsem je tam, v pohodě by to utáhlo...ALE: praskla mi 3. struna!!! :evil: Chápete to??? To jsem ještě ani nenaladil nějaký pořádný tón, a už to prasklo...0.24!!! Na Deana Markleyho už se*u :evil:...kupuju 0.11 Carla Martina...to mě fakt dokázalo nas*at :evil:Kdybych chtěl jen tak vyhodit 5 stovek, určitě za něco užitečnějšího...Váš nenas*anější uživatel :x

P.S.: Díky za rady aivnovi86 a Dark Axelovi
fekál.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“