Vintage H-H okolo 20ti

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Asanoth

Vintage H-H okolo 20ti

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj,
výhledově(tzn někdy mezi tímto a příštím zářím) se chystám na novou kytaru. Rád bych H-H, ideálně s pevnou kobylou, slabší snímače, starší zvuk. Nebráním se MĚLKÝM (polo)lubovkám. Nechci superstrata, pokud, tak nějakýho hodně straťáckýho. Nevyhovuje mi hodně úzkej krk a ty divný ostře-plochý těla. Nic jako V, EXP nebo šílenosti typu B.C.
Hraju rock tvrdosti sedmdesátých let, ale chci rozhodně čistej zvuk. Někdo namítne, že LP čistej nemá, ale tak takhle čistej mi stačí :)
Tady bych rád zjistil, co mám vyzkoušet. Ještě jsem se na to nevrhl, ale zatím mám pár tipů:

Gibson Les Paul Studio(490+490)
Gibson Les Paul Studio Faded
Fender Classic 72 Thinline Telecaster
Fender Classic 72 Telecaster(musim porovnat s tim Thinlinem, ale luby mám rád :) )
Fender Showmaster(To tu mám jen z hecu :D )

V pondělí nebo úterý půjdu do kytar zkusit Thinline x Classic a Tele x Gibson. Snad. Nemám bohužel moc přehled co která značka prodává, pominu-li Fendera a Gibsona :D
Díky za všechny nápady.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage H-H okolo 20ti

Příspěvek od Dark Axel »

Jsi z prahy, že? pokud ano...

...tak předně zajdi zkusit totok :-) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=477566
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

jo ten ibanez je dobrej. známej má stejnýho a co zkusit novou Jolanu diamant? Jasně že ne s EMG aktivama
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já hrál na jeden ibanez LP z 80. let a žrádýlko.. nejlepší H-H kytara co jsem kdy držel v ruce :-) okamžitě jak jsem hrábl do strun, mohl jsem si dělat co jsem chtěl, ta kytara byla jakobych se s ní narodil

a za tuhle cenu? směšný i kdybys měl měnit snímače (hlavně nebýt naivní a nemyslet si že na kytarách za 100 000 se nemusí měnit snímače :-D )
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Myslíte, že bude lepší jak Gibson?

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Co se týče tý nový diamantky, tak rozhodně lepší než Gibson. www.jolana.eu
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To me v souvislosti s Jolanou pripomnelo tento inzerat:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... 00&region=

Zbytek penez vyuzijes na snimace (hot rail, miniHB atd...)

EDIT:
A tento kus by taky nemusel byt k zahozeni:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 30.08.2009 8:22, celkem upraveno 1 x.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

dlouhovlasac píše:Co se týče tý nový diamantky, tak rozhodně lepší než Gibson. http://www.jolana.eu

Asi ses poránu přepsal... chtěls napsat Epiphone, žejo :mrgreen: pak to by možná odpovídalo

Vlastenectví je každopádně krásná věc... :roll:

EDIT - teď koukám..jsi z Hořovic... takže i lokální patriotismus :idea: - to vše vysvětluje..
I´m wheels... movin´wheels
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:Myslíte, že bude lepší jak Gibson?
co jsem zatím hrál na Studia... ano :-) kdoví, asi jsem měl smůlu na špatné kusy... ale já bych rozhodně kupoval ten Ibanez (samozřejmě po zkoušce, lidně bych si pro něj z ostravy dojel, mít ty peníze)
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Dark Axel píše:
co jsem zatím hrál na Studia... ano :-) kdoví, asi jsem měl smůlu na špatné kusy... ale já bych rozhodně kupoval ten Ibanez (samozřejmě po zkoušce, lidně bych si pro něj z ostravy dojel, mít ty peníze)
Není Gibson jako Gibson. Studia jsou IMHO dost o ničem, standardy už jsou někde jinde a o těch vyšších řadách (traditional, custom) ani nemluvě
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Regular John píše:
Dark Axel píše:
Není Gibson jako Gibson. Studia jsou IMHO dost o ničem, standardy už jsou někde jinde a o těch vyšších řadách (traditional, custom) ani nemluvě
já nic neříkám, ale on tu má na výběr Gibson Studio a Gibson Studio faded :-) čili v kontextu - ibanez podle mně může být lepší
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me to klasika studio jisti, pokud nenarazis na nejakej divnej kus.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pánové, tak díky moc všem za rady, ale zřejmě jste nepochopili, o co se mi jedná :)
Mě jde o to vědět, který kytary mám vyzkoušet na krámě. Vůbec totiž, kromě výše uvedených specifikací, nevím co chci. Jestli nejsou nějaký dobrý Framusky, PRS, nebo cokoliv jinýho v týhle cenový kategorii.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

Tonda píše:
dlouhovlasac píše:Co se týče tý nový diamantky, tak rozhodně lepší než Gibson. http://www.jolana.eu

Asi ses poránu přepsal... chtěls napsat Epiphone, žejo :mrgreen: pak to by možná odpovídalo

Vlastenectví je každopádně krásná věc... :roll:

EDIT - teď koukám..jsi z Hořovic... takže i lokální patriotismus :idea: - to vše vysvětluje..
Ano, přesně tak :D. Měl jsem samozřejmě na mysli studia...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:Pánové, tak díky moc všem za rady, ale zřejmě jste nepochopili, o co se mi jedná :)
Mě jde o to vědět, který kytary mám vyzkoušet na krámě. Vůbec totiž, kromě výše uvedených specifikací, nevím co chci. Jestli nejsou nějaký dobrý Framusky, PRS, nebo cokoliv jinýho v týhle cenový kategorii.
framusky v téhle cenové relaci jsou pokud vím záležitost tak začátku tohohle roku :-) vše to strašně stouplo

co se týče PRS... můžu ti dporučit PRS SE custom 22. ta kytara mě hodně vzala (v žebříčku H-H je pro mně hned za mým obásněným Ibanez LP :-) ) - pěkně sedla do ruky, hrálo se na ni moc lehce a hlavně se mi moc líbil zvuk - a to jsme ji zkoušeli na nějakém randallu...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ad Ibanez - tady bych se bál jedné věci - trochu jsem o podobných nástrojích četl a prý to bývá kvalitativně nahoru a dolů.

Ad Framusy - okolo dvaceti by se dalo sehnat něco, co by ti asi nesedlo do ruky (řady Diablo a podobně), nicméně je to poslední dobou dost špatné s dostupností, což znamená i mizivé množství na bazarech, kam bys v této době již musel koukat, ceny josu výš

Ad Gibson - tohle je asi jediná věc, kde si můžeš říct, že to bude hrát tak, jak asi ty očekáváš. Vyzkoušej a uvidíš, jestli ti to opravdu sedne. (Upřímně řečeno, mě vždycky zklamaly, jedno jestli stály 20 nebo 50 tisíc...)

Ad telata - taky ti řeknu, vyzkoušej a uvidíš sám... Jsou to takový telata netelata, mohlo by se ti to líbit zvukově

Ad PRS SE - moc zajímavá kytara, ale nejsem si zcela jist, jestli to bude vyhovovat tvým představám. Možná ano, ale nejsem o tom zcela přesvědčen.

Co mě napadá navíc - koukni na ESP-LTD řady PB, PB-401 stojí kolem 20 tyček a dávají do ní jako snímače Duncany P-Rails, což by pro tebe jakožto zvukového experiemtnátora mohlo být docela zajímavou zvukovou možností. Jednu jsem kdysi držel v ruce nebylo to k zahození, opravdu ne...

Dále se můžeš kouknout třeba na naídku Gretsch, ale přiznávám, že tam se ted už moc neorientuju
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Lamps

Příspěvek od Lamps »

Tak z Gretsch nabídky bych určitě zkusil http://www.music-city.cz/gretsch-5120-sb-181.html .. Vypadá parádně a podle toho videa i krásně hraje :)
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

v tvým řpípadě bych se vybodl na obchody a vsadil na nějakou bazarovku ala ten Ibanez.... BTW dřív než gibson mže hrát i stará jolana a věřte, že sem je porovnával 1v1 na svým aparátu v klidu a ve zkušebně...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

docela koukam jaka je tady antigibsonni nalda, ne ze bych ty kytary nejak prehnane adoroval ale mel jsem jich par v ruce a vetsinou to nejsou takovy provary. jasne, jsou tam kusy co nehrajou (i mezi starejma) ale ne v nejakym prehnanym mnozstvi. zejmena ty studia na ktery tu plivete bejvaj velmi slusny nastroje, jedno z roku 97 ktere ma znamy je pro me jeden z nejlepsich LP jaky jsem kdy mel v ruce (vedle par starych a jednoho noveho standardu).

ty SE nehrajou zle, ale nelibej se mi snimace. mexicky telata jsou kus od kusu, ale mel jsem jich par v ruce a povetsinou byly v pohode, i snimace. zas to jsou ale vsechno dost ruzny nastroje :)

nebo se zkus kouknout po nejakym vyrobku ceskyho kytarare na bazaru, ted jsem zahledl nejake sg od jurkovice za 17 nebo tak nejak a to by mohlo hrat velmi pekne. obecne bych asi nesel za ty penize do novyho nastroje.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Díky všem

Já taky nehodlám jít do novýho nástroje :)
Proto tu mám Gibsona v ceně do dvaceti tisíc. Fender je taky přes.
Ten Gretsch je na to právě moc levnej, ale na bazaru jich, co já vím, moc není.
SE mě ani na sucho moc nevzala. Kdysi.

Ten kytarář, případně ty prapodivný telecastery z bazaru, by mohly bejt fajn :)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“