No a tady se dostávám k jediné věci kterou ještě nevím a to je připlatit si za Omegu která mám vlastní napájení, nebo stačí levnější Lambda napájená s usb. Prý by mohl být problém s přehlcením ( někde jsem to tu četl...) V obchodě mi bylo řečeno že zbytečné, a co tak nemusíš mít při nahrávání připojené všechno jako třeba klávesnici... no to mi teda přišlo jako méně elegantní řešení
Externí zvukovka
Pravidla fóra
Externí zvukovka
Tak jsem se po čase rozhoupal ke koupi externí zvukovky a vyšla mi jako přijatelná záležitost Lexicon (i po přečtení názorů tady na fóru;) jen abych přiblížil. Dělám více méně elektroniku a nahrávat budu jen zpěv a nějaké různé zvuky + kytaru.Né najednou ale hezky v klidu postupně... Takže nemám potřebu více stopého záznamu jeden mikrofoní s phantomem a jeden nástrojový vstup bude stačit.
No a tady se dostávám k jediné věci kterou ještě nevím a to je připlatit si za Omegu která mám vlastní napájení, nebo stačí levnější Lambda napájená s usb. Prý by mohl být problém s přehlcením ( někde jsem to tu četl...) V obchodě mi bylo řečeno že zbytečné, a co tak nemusíš mít při nahrávání připojené všechno jako třeba klávesnici... no to mi teda přišlo jako méně elegantní řešení
tak nevím... Bude to opravdu u té Lambdy takový prob. Když bude tahnout jen jeden konďák... díky za radu doufám že jsem otázku položil srozumitelně ..
Re: Externí zvukovka
Phantomove napajeni z USB je dost pofiderni zalezitost, nemuselo by to nakrmit nektery velkomembranaky... Preci jen USB specifikace jsou v tomto docela na prd. Osobne bych si priplatil za cokoli, co muzu napajet - uz jen pro klid duse
Na druhou stranu Omega ti myslim neprinese zadny zlepseni krome vice stop, ktery nevyuzijes.
Mimochodem, byt tebou, tak zvazim i tohle:
http://www.musiccenter.cz/Tapco-LINK.us ... y/:3:11621
Ale taktez napajeni jen z USB.
Mimochodem, byt tebou, tak zvazim i tohle:
http://www.musiccenter.cz/Tapco-LINK.us ... y/:3:11621
Ale taktez napajeni jen z USB.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já mám doma Omegu. A nahrával jsem s ní zatím 8 písniček. Nahrával jsem všechno možný. Nástroje, zpěvy, klávesy, kond. mikrofony atd atd. Fungovala naprosto bez problémů a jsem nadmíru spokojený. To zahlcování jsem zažil jenom u lexicon Alpha, kterou jsem taky nějaký čas měl a několikrát se mi to stalo. Prostě uprostřed nahrávání se to nějak seklo a začalo to nahrávat jenom takovej hroznej kravál jako když se vám sekne počítač když hraje nějaká písníčka.
A pokud nepotřebuješ více stopé nahrávání tak je ta omega nejspíš zbytečná.
A pokud nepotřebuješ více stopé nahrávání tak je ta omega nejspíš zbytečná.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Díky za opravdu rychlou reakci
No tak nechám si to teda ještě projít hlavou, ten rozdíl co se týče peněz mezy zmíněnýma kratama už není zase tak šíený i když pravda i tak stojí za úvahu. Pro ten klid duše bych to i dal a těch pár stop na víc určitě taky nebude na škodu a třeba bych je někdy využil...
To tapco vypadá taky dobře a cena pohladí, nic méně bych měl obavu s toho napájení, no nic. Každopádně díky. Když tak napíšu jak to nakonec dopadlo, ale vypadá to na tu omegu;)
To tapco vypadá taky dobře a cena pohladí, nic méně bych měl obavu s toho napájení, no nic. Každopádně díky. Když tak napíšu jak to nakonec dopadlo, ale vypadá to na tu omegu;)
Ono mozna to to USB zvladne, jinak by to asi takhle vic vyrobcu nedelalo, ale dokud to nekdo nepotvrdi, tak bych k tomu byl spis skepticky.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dobry den
Mel bych dotaz.Mam ext.zvukovou kartu Lexicon Lambda s kterou mam posledni dobou (co jsem preinstaloval system) problem.Pouzivam ACID Pro 7 a nekdy se mi stane ze jde ze sluchatek sileny brum,ktery po vypnuti programu prestane a pote vse bezi jak ma.Take pouzivam Battery 3 a v nem je tento problem daleko vetsi.Tam se tato chyba vyskytuje casteji.
Nevim jestli je to ovladaci ale zkousel jsem uz vsechno jak jejich preinstalaci.
Prosim o radu....predem vsem Dik
Mel bych dotaz.Mam ext.zvukovou kartu Lexicon Lambda s kterou mam posledni dobou (co jsem preinstaloval system) problem.Pouzivam ACID Pro 7 a nekdy se mi stane ze jde ze sluchatek sileny brum,ktery po vypnuti programu prestane a pote vse bezi jak ma.Take pouzivam Battery 3 a v nem je tento problem daleko vetsi.Tam se tato chyba vyskytuje casteji.
Nevim jestli je to ovladaci ale zkousel jsem uz vsechno jak jejich preinstalaci.
Prosim o radu....predem vsem Dik
Jde jen o sluchatkovy vystup, nebo to dela na vsechny vystupy?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jakmile zacne jit ze sluchatek ten sileny brum sum maras tak prestanou jit vsechny vystupy...teda nahravat uz nejde..
- Jens Ludwig
- Odborník
Co se Omegy týče, je super, ale já osobně mám problém s drivery na 64bit platformách - generuje se tam digitální šum na vstupech až k 0dB...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Hluk take nastane pokud mam zapnuty prehravac a zapinam si ACID Pro 7.Po vypnuti Acidu i prehravace to prestane a po opetovnem zapnuti Acidu je vse OK.
Prosim o radu.
Predem DIK
Prosim o radu.
Predem DIK