Externí zvukovka

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
parabolic

Externí zvukovka

Příspěvek od parabolic »

Tak jsem se po čase rozhoupal ke koupi externí zvukovky a vyšla mi jako přijatelná záležitost Lexicon (i po přečtení názorů tady na fóru;) jen abych přiblížil. Dělám více méně elektroniku a nahrávat budu jen zpěv a nějaké různé zvuky + kytaru.Né najednou ale hezky v klidu postupně... Takže nemám potřebu více stopého záznamu jeden mikrofoní s phantomem a jeden nástrojový vstup bude stačit.
No a tady se dostávám k jediné věci kterou ještě nevím a to je připlatit si za Omegu která mám vlastní napájení, nebo stačí levnější Lambda napájená s usb. Prý by mohl být problém s přehlcením ( někde jsem to tu četl...) V obchodě mi bylo řečeno že zbytečné, a co tak nemusíš mít při nahrávání připojené všechno jako třeba klávesnici... no to mi teda přišlo jako méně elegantní řešení :D tak nevím... Bude to opravdu u té Lambdy takový prob. Když bude tahnout jen jeden konďák... díky za radu doufám že jsem otázku položil srozumitelně ..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Externí zvukovka

Příspěvek od Wohma »

Phantomove napajeni z USB je dost pofiderni zalezitost, nemuselo by to nakrmit nektery velkomembranaky... Preci jen USB specifikace jsou v tomto docela na prd. Osobne bych si priplatil za cokoli, co muzu napajet - uz jen pro klid duse :) Na druhou stranu Omega ti myslim neprinese zadny zlepseni krome vice stop, ktery nevyuzijes.

Mimochodem, byt tebou, tak zvazim i tohle:
http://www.musiccenter.cz/Tapco-LINK.us ... y/:3:11621
Ale taktez napajeni jen z USB.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já mám doma Omegu. A nahrával jsem s ní zatím 8 písniček. Nahrával jsem všechno možný. Nástroje, zpěvy, klávesy, kond. mikrofony atd atd. Fungovala naprosto bez problémů a jsem nadmíru spokojený. To zahlcování jsem zažil jenom u lexicon Alpha, kterou jsem taky nějaký čas měl a několikrát se mi to stalo. Prostě uprostřed nahrávání se to nějak seklo a začalo to nahrávat jenom takovej hroznej kravál jako když se vám sekne počítač když hraje nějaká písníčka.

A pokud nepotřebuješ více stopé nahrávání tak je ta omega nejspíš zbytečná.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
parabolic

Příspěvek od parabolic »

Díky za opravdu rychlou reakci ;) No tak nechám si to teda ještě projít hlavou, ten rozdíl co se týče peněz mezy zmíněnýma kratama už není zase tak šíený i když pravda i tak stojí za úvahu. Pro ten klid duše bych to i dal a těch pár stop na víc určitě taky nebude na škodu a třeba bych je někdy využil...

To tapco vypadá taky dobře a cena pohladí, nic méně bych měl obavu s toho napájení, no nic. Každopádně díky. Když tak napíšu jak to nakonec dopadlo, ale vypadá to na tu omegu;)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono mozna to to USB zvladne, jinak by to asi takhle vic vyrobcu nedelalo, ale dokud to nekdo nepotvrdi, tak bych k tomu byl spis skepticky.
Somnus Aeternus
hagbard

Příspěvek od hagbard »

Dobry den

Mel bych dotaz.Mam ext.zvukovou kartu Lexicon Lambda s kterou mam posledni dobou (co jsem preinstaloval system) problem.Pouzivam ACID Pro 7 a nekdy se mi stane ze jde ze sluchatek sileny brum,ktery po vypnuti programu prestane a pote vse bezi jak ma.Take pouzivam Battery 3 a v nem je tento problem daleko vetsi.Tam se tato chyba vyskytuje casteji.
Nevim jestli je to ovladaci ale zkousel jsem uz vsechno jak jejich preinstalaci.

Prosim o radu....predem vsem Dik
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jde jen o sluchatkovy vystup, nebo to dela na vsechny vystupy?
Somnus Aeternus
hagbard

Příspěvek od hagbard »

Jakmile zacne jit ze sluchatek ten sileny brum sum maras tak prestanou jit vsechny vystupy...teda nahravat uz nejde..
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Co se Omegy týče, je super, ale já osobně mám problém s drivery na 64bit platformách - generuje se tam digitální šum na vstupech až k 0dB...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
hagbard

Příspěvek od hagbard »

Hluk take nastane pokud mam zapnuty prehravac a zapinam si ACID Pro 7.Po vypnuti Acidu i prehravace to prestane a po opetovnem zapnuti Acidu je vse OK.

Prosim o radu.

Predem DIK
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“