RANDALL RH 50 T
Pravidla fóra
Re: RANDALL RH 50 T
Asanoth : Řeč byla o pololampě randall pokud se nemejlym , RH50 není žádná sláva , ale ta pololampa je dělo .
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Diskuze trochu odběhla od tématu, o RH50 se nemluví - nebo minimálně já a Nuker o něm nemluvíme. Ten RH50 dlouhodobě kritizuju a tvrdím, že ty pololampy hrajou líp. VK je (minimálně nyní) poměrně dost často poruchová křáplotina, která nedokáže hrát slušně při vyšším zkreslení, jeho zvuk se pak rozpadá, nedrží dohromady. A čistý je nuda. A to jsem měl možnost ho hnát před VHT box za 35 000. Nicméně i tak si myslím, že RH50 hraje o dost líp jak VK. A to že jsem ty aparáty slyšel oba dost krát, s mnoha kytarami a po dlouhou dobu.Asanoth píše:No nevim, napsat tohle mi příde dost zcestný, k čemu tam ten gain potom je?Wohma píše:VIC gainu, nez KDOKOLI potrebuje.![]()
Cerfotoc: Jo, vim o čem mluvíš, kámoš dává na koncertech hafec gainu, a to hraje progressive, jednou neměl PA a hrál to jen přes 410+plexi50W, která se trochu vytavila, no poslouchat se to nedaloAle zas kdyby hrál sám, asi by to šlo líp.
Ad Randall: Podle mě to nehraje. Zkoušel jsem na tom 3 kytary a ten zvuk byl vždycky asi stejnej jako Laney tranďák.
Nero: Já bych naopak řek, že srovnávat cokoliv z dvojice VK/Engl s RH50 nemá význam. Valveking hrál podle mě o dost líp, a to jsem na to hrál s asi 8x levnější kytarou...
Rozhodně tady mluvím na základě několikanásobných zkušeností a hraní v délce ne několika minut ani desítek minut, ale jistě už hodin a nemelu z vody o aparátech, na které jsem nehrál či je zapnul na pár vtěřin - a ani je nenechal rozehřát na provozní teplotu či je měl na nízké hlasitosti.
A tuplem bych si teda odpustil jízlivé poznámky o gain u aparátů, o kterých si tvdil, že jde o "přegainované chcíplotiny" a následně pak uznal, žes na ně nehrál. To, že ty nevyznáváš hi-gain je jedna věc. Jsou lidé, kteří mají radši tvrdí zkreslení bez toho, aby museli otáčet potenciometry doprava a "hnát aparáty do červeného".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To nebyla vůbec jízlivá poznámka.
Jen mi příde, že říct "Hraju brutální zkreslení na dvojku/čtyrku a nidko nehraje navíc" je trochu divný.
To je fuk, nechme to.
Jen mi příde, že říct "Hraju brutální zkreslení na dvojku/čtyrku a nidko nehraje navíc" je trochu divný.
To je fuk, nechme to.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Kdybys o tom neco vedel, tak bys tady nemlel blbiny. Kazdej uzivatel ENGLu ti rekne, ze jeho apec ma vic gainu, nez potrebuje, jeste jsem o zadnyho, kterej by to nerekl, nezavadil. Zvlaste pak teda profi muzikanti z kapel, ktery koncertuji, urcite bude spousta deti, kterym to rodice koupi nadoma a klidne si ten gain vyhuli na max a jsou spokojeni...
MImochodem tato diskuze je stale o tom samem a navic OT, takze pokud este nekdo ma nutkavou potrebu se vyjadrit ke zvuku aparatu, na ktery v zivote nehral, tak prosim, dokud je moznost.
Pak to splitnu nebo rovnou promazu.
MImochodem tato diskuze je stale o tom samem a navic OT, takze pokud este nekdo ma nutkavou potrebu se vyjadrit ke zvuku aparatu, na ktery v zivote nehral, tak prosim, dokud je moznost.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Ikdyž je to trošičku z cesty... Zamiloval jsem si lampový zvuk baskytary. (a to hlavně u Marshall JCM800) Prostě ten zvuk je agresivní což je fakt něco....
Nicméně, kdybych měl zbytečných 12 tisíc určitě to postavím na box. Proti gustu žádný dyškuták... Jsou lidé co hrají přes kytarové aparáty. (Jinak Valve King s baskytarou... nic moc......
)
Nicméně, kdybych měl zbytečných 12 tisíc určitě to postavím na box. Proti gustu žádný dyškuták... Jsou lidé co hrají přes kytarové aparáty. (Jinak Valve King s baskytarou... nic moc......
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
- Nero
- Rádce
Dišputát, Steine, dišputát... Jinak nechápu poselství tvého postu...Dr.Stein píše: Nicméně, kdybych měl zbytečných 12 tisíc určitě to postavím na box. Proti gustu žádný dyškuták... Jsou lidé co hrají přes kytarové aparáty. (Jinak Valve King s baskytarou... nic moc......)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dekuji ooo velký Nero!!:)
Jen jsem chtěl dát najevo, že i o něco takového můžou mít zájem baskytarysti:)
Jen jsem chtěl dát najevo, že i o něco takového můžou mít zájem baskytarysti:)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
- Nero
- Rádce
A znáš nějakého jiného basáka krom tebe, kdo by o tuhle hlavu měl zájem? Protože to by mě docela dost překvapilo...
PetrPeter 1975 - 2008
Krom mě? ne!
Ale než investovat 20 tisíc do celolampového baskytarové zesilovače, tak rači pořídím něco takového a zkusím to ještě nakopnout krabičkou od Dunlop... Pro mě ušetřených 5 tisíc. I to se počítá:)
Ale než investovat 20 tisíc do celolampového baskytarové zesilovače, tak rači pořídím něco takového a zkusím to ještě nakopnout krabičkou od Dunlop... Pro mě ušetřených 5 tisíc. I to se počítá:)
A chuť do hry...
A chuť do hry...
- Nero
- Rádce
Člověče, a hrál si na ten aparát? Když už bych chtěl takhle experimentovat s kytarovejma aparátama na basu, koupil bych zcela jinou a levnější lampovou hlavu...
PetrPeter 1975 - 2008
S aparátama experimentuju často....
Hartke se mi nelíbí zvuk je takový níjaký... (jako by se to přibližovalo Ampegu)
Co se týká zmíněného ampegu tak mám za sebou SVT Pro III a k tomu bych se už asi nevrátil..... hodně muzikantů to vychvaluje ale pro mě zklamání....
Osobně jsem se setkal s Marshallem a ten zvuk mi vyhovoval. Proto bych chtěl něco takového.....
Hartke se mi nelíbí zvuk je takový níjaký... (jako by se to přibližovalo Ampegu)
Co se týká zmíněného ampegu tak mám za sebou SVT Pro III a k tomu bych se už asi nevrátil..... hodně muzikantů to vychvaluje ale pro mě zklamání....
Osobně jsem se setkal s Marshallem a ten zvuk mi vyhovoval. Proto bych chtěl něco takového.....
A chuť do hry...
A chuť do hry...
- Nero
- Rádce
Ty seš úplně mimo - tady se neřeší žádný Hartke, žádný Ampeg a ani žádný Marshall, ale Randall RH50... To je totálně někde jinde.
PetrPeter 1975 - 2008
jasně.... já jen chtěl říct, že rači bych šel po zvuku Randalla.... toď vše
A chuť do hry...
A chuť do hry...
- Nero
- Rádce
Toť, můj milý, toť - nicméně si mi neodpověděl na otázku, hrál si na ten Randall vůbec? Asi ne, protože jinak bys neříkal, že by ti seděl Marshall a že bys šel po Randallu.
PetrPeter 1975 - 2008
Omlouvám se za mé pravopisné chyby. Doufám, že i s nimi odmaturuju. Ne, nehrál jsem na Randall RH 50 T. Nýbrž na Randall RX120RH. Zesilovač byl zapojený s baskytarovým boxem a zvuk nebyl špatný. Pravda, není to basový zesilovač a ,,ony´´ mocné basy mu kapku chyběly, ale pro xperimentování poč ne? Nejsem zastánce myšlenky kytarový aparát ke kytarovém, basový k basovém... A proč vlastně ano?:)
Když jsem psal do fóra tak s tím, že by mě opravdu zajímalo jak by hrál tento aparát s baskytarou. Je to možná zvláštní, ale jiný člověk jiná chuť...
Když jsem psal do fóra tak s tím, že by mě opravdu zajímalo jak by hrál tento aparát s baskytarou. Je to možná zvláštní, ale jiný člověk jiná chuť...
A chuť do hry...
A chuť do hry...
- Nero
- Rádce
Zvukový rozdíl mezi RX120 a RH50 je opravdu dost znatelný...
PetrPeter 1975 - 2008
Tím lépe...
(ovšem jsou kytaristé, co tvrdí, že na čistý kanal je lepší tranzistor) Je to pravda, nebo fám Nero?
A chuť do hry...
A chuť do hry...
... Osobní chuť...
- Nero
- Rádce
Fáma, člověče, fáma...Dr.Stein píše:Tím lépe...(ovšem jsou kytaristé, co tvrdí, že na čistý kanal je lepší tranzistor) Je to pravda, nebo fám Nero?
Je pravda, že např. jazzmani čistý zvuk na trandu žerou - viz oblíbený aparát Roland JC (kterému jsem teda já totálně na chuť nepřišel). Nicméně většina lidí preferuje lampu, troufal bych si tvrdit. Je to subjektivní, jako skoro všechno v hudbě.
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
jen pro uplnou destrukci toppicu doplnim, ze zakk a metla vyznavaji tez jccko 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH