Multiefekt vs. softwarový efekty v PC?
Pravidla fóra
Multiefekt vs. softwarový efekty v PC?
Inspirován témou "Multiefekt nebo krabky", kde z diskuze vyplynulo že krabky mají lepší zvuk, ale za cenu o dost vyšší ceny a při použití více efektů je nevýhodou jejich ovládaní a nemožnost uložit požadované zvuky do presetů.
Jako by jste ale posuzovali multieffekt vs. softwarový efekt?
Cenu bych se asi moc nezohledňoval (důvody asi víte), spíš jednotlivé možnosti nastavení efektů a celkovou kvalitu zvuků.
Jako by jste ale posuzovali multieffekt vs. softwarový efekt?
Cenu bych se asi moc nezohledňoval (důvody asi víte), spíš jednotlivé možnosti nastavení efektů a celkovou kvalitu zvuků.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multiefekt vs. softwarový efekty v PC?
Jsem spíše pro multiefetky, protože pro soft. efekty potřebuješ navíc rychlý a spolehlivý PC + nějakej speciální pedál na přepínání.
Co se týká kvality zvuků a nastavování, tak bych řekl, že to vyjde na stejno (pokud ale srovnáváme multiefekt a soft. efekty, tak předpokládám, že za multiefekt nepovažuješ nějaký Digitech za 2.000, vzhledem k ceně atp. bych srovnával s G-maojerm apod.). U PC je výhoda počet nastavitelných presetů (v podstatě nekonečno), ale zase - kdo využíje třeba víc jak 60 presetů?
Co se týká kvality zvuků a nastavování, tak bych řekl, že to vyjde na stejno (pokud ale srovnáváme multiefekt a soft. efekty, tak předpokládám, že za multiefekt nepovažuješ nějaký Digitech za 2.000, vzhledem k ceně atp. bych srovnával s G-maojerm apod.). U PC je výhoda počet nastavitelných presetů (v podstatě nekonečno), ale zase - kdo využíje třeba víc jak 60 presetů?
Hraju na kytary a mašinky
Ja hlavne na PC neznam zadnej multiefekt, kterej by mi vyhovoval. Guitar Rig i Amplitube sice maji docela dost krabicek v sobe, ale zvukove se mi vubec nelibily.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale na jaké použití - na live nebo na recording? Na live mulťák, na nahrávání PC... ale jednoznačně se to říct nedá.
No vzhledem k tomu, ze z financnich duvodu nechce porizovat krabky, tak bych rekl, ze to bude mit spis zatim na domaci hrani 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Počkat, nejde o mně, já to osobně neřeším (mám oboje), ale jde mi jen čistě teoretickou diskuzi na tohle téma => váš osobní a pokud možno i praxí ověřený názor. (nejde mi totiž jen o sympatie/nesympatie někoho, kdo nezkoušel oboje).
Naposledy upravil(a) Michal.K dne 4.09.2009 10:39, celkem upraveno 1 x.
V tom pripade musis specifikovat cenovou hladinu, zdali jde jen o efekty nebo i simulace aparatu, na jakej styl to chces a pro jaky ucel.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ne, to nechci, ještě jednou jde mi jen o všeobecnou diskusi... => váš názor, postřehy a pod. (o sohledme na kvalitu)
(a ta cena taková střední, kolem té ceny těch softwarových efektů => 6-12 tisíc, aby se neporovnávali s nejlevnějším mulťákem, nebo zas skoro s profi)
(a ta cena taková střední, kolem té ceny těch softwarových efektů => 6-12 tisíc, aby se neporovnávali s nejlevnějším mulťákem, nebo zas skoro s profi)
V te cenove kategorii se bez problemu da sehnat rackovej POD XT, kterej kvalitou strci do kapsy vetsinu ostatnich reseni
Pripadne klasickej ledvinovej X3 (novejsi generace). Softwarovy efekty maji totiz prinejmensim dve nevyhody: Jsou vazany na PC (takze na koncerte je asi nevyuzijes) a potrebujes i nejakou zvukovku, ktera taky neco stoji. Pak jsou dalsi veci typu latence a dostatecnej vykon PC...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
No to je snad každému jasné a sám se rozhodne, kterou cestou se vybere.
Ale když se si vybere multiefekt, nebo softwarový efekt, který bude zvukově lepší/horší, nebo budou na tom přibližně stejně. (?)
P.S. Šlo mi o takový příspěvky a debatu, jak napsal rotten77.
Ale když se si vybere multiefekt, nebo softwarový efekt, který bude zvukově lepší/horší, nebo budou na tom přibližně stejně. (?)
P.S. Šlo mi o takový příspěvky a debatu, jak napsal rotten77.
Dneska ty simulace jsou uz slusny, spis si ale myslim, ze tam jsou diry v sortimentu. Myslim, ze Pod X3 a mozna uz i XT muzes pouzivat jako VST efekt, plni tedy funkci jak standalone multaku, tak softwarovyho, pro me je to jednoznacny win. Zvukovou kvalitu tezko porovnavat - specifikace jsou k nicemu a kvalita efektu je hodne subjektivni zalezitost, ale nebudou tam podle me propastny rozdily. Jedinej rozdil vidim v tom, ze u PODa se muze clovek spolehnout, ze ten zvuk je dobrej - ostatne vyuzivajii ho ve studiich po celym svete a spousta kapel dnes i nazivo hraje pres PODy a to nejsou zadny orezavatka. U softwarovych simulaci je to vzdycky otaznik - navic neni tak snadne jejich vyzkouseni.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus