Multiefekt vs. softwarový efekty v PC?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Michal.K

Multiefekt vs. softwarový efekty v PC?

Příspěvek od Michal.K »

Inspirován témou "Multiefekt nebo krabky", kde z diskuze vyplynulo že krabky mají lepší zvuk, ale za cenu o dost vyšší ceny a při použití více efektů je nevýhodou jejich ovládaní a nemožnost uložit požadované zvuky do presetů.

Jako by jste ale posuzovali multieffekt vs. softwarový efekt?

Cenu bych se asi moc nezohledňoval (důvody asi víte), spíš jednotlivé možnosti nastavení efektů a celkovou kvalitu zvuků.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiefekt vs. softwarový efekty v PC?

Příspěvek od rotten77 »

Jsem spíše pro multiefetky, protože pro soft. efekty potřebuješ navíc rychlý a spolehlivý PC + nějakej speciální pedál na přepínání.

Co se týká kvality zvuků a nastavování, tak bych řekl, že to vyjde na stejno (pokud ale srovnáváme multiefekt a soft. efekty, tak předpokládám, že za multiefekt nepovažuješ nějaký Digitech za 2.000, vzhledem k ceně atp. bych srovnával s G-maojerm apod.). U PC je výhoda počet nastavitelných presetů (v podstatě nekonečno), ale zase - kdo využíje třeba víc jak 60 presetů?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja hlavne na PC neznam zadnej multiefekt, kterej by mi vyhovoval. Guitar Rig i Amplitube sice maji docela dost krabicek v sobe, ale zvukove se mi vubec nelibily.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No jo, ale na jaké použití - na live nebo na recording? Na live mulťák, na nahrávání PC... ale jednoznačně se to říct nedá.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No vzhledem k tomu, ze z financnich duvodu nechce porizovat krabky, tak bych rekl, ze to bude mit spis zatim na domaci hrani :)
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Počkat, nejde o mně, já to osobně neřeším (mám oboje), ale jde mi jen čistě teoretickou diskuzi na tohle téma => váš osobní a pokud možno i praxí ověřený názor. (nejde mi totiž jen o sympatie/nesympatie někoho, kdo nezkoušel oboje).
Naposledy upravil(a) Michal.K dne 4.09.2009 10:39, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V tom pripade musis specifikovat cenovou hladinu, zdali jde jen o efekty nebo i simulace aparatu, na jakej styl to chces a pro jaky ucel.
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Ne, to nechci, ještě jednou jde mi jen o všeobecnou diskusi... => váš názor, postřehy a pod. (o sohledme na kvalitu)

(a ta cena taková střední, kolem té ceny těch softwarových efektů => 6-12 tisíc, aby se neporovnávali s nejlevnějším mulťákem, nebo zas skoro s profi)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V te cenove kategorii se bez problemu da sehnat rackovej POD XT, kterej kvalitou strci do kapsy vetsinu ostatnich reseni :) Pripadne klasickej ledvinovej X3 (novejsi generace). Softwarovy efekty maji totiz prinejmensim dve nevyhody: Jsou vazany na PC (takze na koncerte je asi nevyuzijes) a potrebujes i nejakou zvukovku, ktera taky neco stoji. Pak jsou dalsi veci typu latence a dostatecnej vykon PC...
Somnus Aeternus
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

No to je snad každému jasné a sám se rozhodne, kterou cestou se vybere.

Ale když se si vybere multiefekt, nebo softwarový efekt, který bude zvukově lepší/horší, nebo budou na tom přibližně stejně. (?)

P.S. Šlo mi o takový příspěvky a debatu, jak napsal rotten77.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dneska ty simulace jsou uz slusny, spis si ale myslim, ze tam jsou diry v sortimentu. Myslim, ze Pod X3 a mozna uz i XT muzes pouzivat jako VST efekt, plni tedy funkci jak standalone multaku, tak softwarovyho, pro me je to jednoznacny win. Zvukovou kvalitu tezko porovnavat - specifikace jsou k nicemu a kvalita efektu je hodne subjektivni zalezitost, ale nebudou tam podle me propastny rozdily. Jedinej rozdil vidim v tom, ze u PODa se muze clovek spolehnout, ze ten zvuk je dobrej - ostatne vyuzivajii ho ve studiich po celym svete a spousta kapel dnes i nazivo hraje pres PODy a to nejsou zadny orezavatka. U softwarovych simulaci je to vzdycky otaznik - navic neni tak snadne jejich vyzkouseni.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“