Baterie v kytarách ( 9v )

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Gembír

Baterie v kytarách ( 9v )

Příspěvek od Gembír »

Mám pár otázek na toto téma :
vlastním jackson dk 7

může se baterie nechat pořád v kytaře ?. . nemůže se nějak vybít nebo udělat něco snímači ? ..

jestli se nemá nandavat na každé hraní ..
díky za každou odpověd !
Naposledy upravil(a) Gembír dne 5.09.2009 17:04, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Bateryje v kytarách ( 9v )

Příspěvek od Wohma »

Bateryje? PROSIM? Necham to tu jako odstrasujici priklad pro ostatni :)
Baterii tam nechavej porad, jen by myslim nemel byt zastrceny kabel v kytare (ale aktivky jsem nikdy nemel, takze snad nekdo doplni).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nevrin

Re: Bateryje v kytarách ( 9v )

Příspěvek od Nevrin »

U elekroakustiky se musí vydat kabel jenak se baterie vybijí.
Amid

Re: Baterie v kytarách ( 9v )

Příspěvek od Amid »

baterie by měla vydržet tak aspon 2 roky
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

U EMG i SD blackoutů taky vyndat kabel ;)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Amid píše:baterie by měla vydržet tak aspon 2 roky
2 roky?ptal sem se v obchodu(braun) a prej pri aktivnim hrani tak mozna 2 mesice..mozna me mystifikoval ale az takhle?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mě vydržela baterka v aktivní base (myslím si, že ta elektronika byla docela žrout) tak 6-9 měsíců. V dobré aktivce si myslím, při průměrném hraní (ne 3 hodiny denně) měla vydržet i rok. Opravdu to záleží na tom jak často se hraje. A taky na tom jestli se vytahuje kabel z kytary. Protože jakmile je kabel v kytaře tak je prostě obvod v elektronice sepnutý a vybijí to baterku. Takže kabel vždy vytahovat!!!
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

Bateria vydrzi na kazdej base inak.Ked som mal Fokus basu tak mi tam vydrzala asi 2 mesiace,potom ked som kupil Musicmana Stingraya tak len som tam dal bateriu a mal som ju pol roka tam a furt hrala dokial som to nvimenil za Fendera JB,tam som tiez dal az 2X9V baterky a furt tam hraju.U basach vecsinou vydrzia baterky ten pol rok alebo aj viac,zalezi ako kto dlho hra alebo aj aka je elektronika ci toho viac zera a pod.Co sa tyka toho vytahovania kablov z gitar tak mala by sa vytahovat z kazdej gitary,basy ktora ma aktiv :!:
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Já vyměnil baterku v kytaře po dvou letech preventivně. A to ji tam měl před tím původní majitel kytary asi rok. :lol: Hraju tak 2-4x týdně cca 3 hodiny.
Je to Cort XT-H s EMG snímači.
Elektronika se spíná zastrčením kabelu do kytary, takže kabel vyndávám po hraní.
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
Lili Bubeníková

Baterka v elektroakustice

Příspěvek od Lili Bubeníková »

Ahoj, mám CORT NDX 2O. Mám jí cca 3 měsíce a během té doby už jsem vyměnila 2 baterky (a to, že na kombo si zahraji max. 3x týdně, i s ladičkou) Je to normální? Neměla by baterie vydržet víc?
Děkuji!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Lili, sloučil jsem ti to s existujícím threadem, příště, prosím, lépe hledej. Zakládat duplicitní témata je proti pravidlům (jo, budu zlej :twisted: ).
Zeptám se: necháváš kabel v kytaře? :arrow: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/b ... ml#p244383
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kolegové, nevyzkoušel jste někdo nenabíjecí lithiové 9V baterky do kytary, basy, či akustiky?
Velmi málo se samovolně vybíjejí a mají o dost vyšší kapacitu - přičemž doba pokročila, takže oproti lepším alkalickým už jsou dneska ceny docela zajímavé.
911

Příspěvek od 911 »

Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Lithiovky jsou celkově luxusní baterie s dlouhou výdrží. Sice dražší, ale o to zase vydrží déle. Momentálně testuji Lithiové tužkovky od GP v bezdrátu Line6 G50 a mám za sebou cca 10 hodin provozu a stále mi vysílačka ukazuje výdrž 8:40. Na alkalické vydrží cca 8 hodin. Ale je to ošemetný, protože si pořád drží napětí a pokles nastane až těsně před smrtí. Zítra budu instalovat do jedné kytary aktivy a jednoznačně je budu živit Lithiovou devítkou.

Doteď jsem měl nabíjecí GP Recyko, ale není to ono. Nižší napětí a časem jdou prostě do kopru.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
volfi

Příspěvek od volfi »

Do kytar používám nenabíjecí lithiovky od GP, zatím nemůžu moc posoudit. Mám je tam zhruba rok. Každý týden zhruba 5 hodin hraní ve zkušebně, něco doma + nějakej ten koncert a baterie má furt přes 9V. Ale co se nám strašně osvědčilo do inearu a vysílaček, jsou nabíjecí li-on AA články. Mají 1,5V a vydrží víc než 1,2V Ni-mh. Plus zvuk v inearu je hlasitější než s klasickýma nabíjecíma AA a člověk nemusí řešit vybíjení před nabitím. Určitě budou dělat i 9V variantu. https://www.czc.cz/colorway-nabijeci-ba ... 21/produkt
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

volfi píše: 19.03.2019 8:04 Do kytar používám nenabíjecí lithiovky od GP, zatím nemůžu moc posoudit. Mám je tam zhruba rok. Každý týden zhruba 5 hodin hraní ve zkušebně, něco doma + nějakej ten koncert a baterie má furt přes 9V. Ale co se nám strašně osvědčilo do inearu a vysílaček, jsou nabíjecí li-on AA články. Mají 1,5V a vydrží víc než 1,2V Ni-mh. Plus zvuk v inearu je hlasitější než s klasickýma nabíjecíma AA a člověk nemusí řešit vybíjení před nabitím. Určitě budou dělat i 9V variantu. https://www.czc.cz/colorway-nabijeci-ba ... 21/produkt
To přepošlu našemu zpěvákovi, dobíjecí používá už dlouho, ale ty lionky s usb vypadají dobře.
Já jsem je zahlédl na Ali, určitě byly levnější, ale těžko soudit kvalitu, muselo by se zkusit stylem pokus/omyl. Prolustruju to, až bude chvíle, jestli to nedělají třeba Litokala, to je solidní ali-brand.
Peťan V. píše: 18.03.2019 18:47 pořád drží napětí a pokles nastane až těsně před smrtí
No toto přesně je do kytar ideální - baterky, které ztrácejí šťávu pozvolna jsou nejhorší zlö - zvuk jde do kopru a chvíli trvá, než to zaregistruješ.
Mám roky fixaci na alkalické Duracellky, drží a pak rychle zdechnou.
Jestli se lithiové chovají takhle, tak do nic jdu. Taky je super, že se skoro nevybíjejí samy - mám víc kytar s baterkou a některé delší dobu stojí ve stojanu, pak po nich sáhnu, chci něco zrovna teď nahrát a ejhle kurňa, jako první akci musím dát novou baterku, vopruz.
911 píše: 18.03.2019 18:21 Mám chuť to vyzkoušet,čeče.
https://www.eneshop.cz/baterie-energize ... -ks/d-3658
Ha, dobré. (edit - ne zas až tak dobré - má "jen" 1000 mAh :) )
Docela slušné reference má tahle čínská ošklivka, masivně ji používají zabezpečovací firmy do čidel atpod.
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=baterie+tinko+ER9

Díky všem.
911

Příspěvek od 911 »

Tak jsem hned vzal tři Tinko,díky za tip.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Koupil jsem teď tyhle číny - 8 kousků za 600 klidně risknu:
https://www.aliexpress.com/store/produc ... af76uKhRno
7 baterek využiju během následného půl roku do kytar a když se mi budou zdát ok, objednám si další várku do diboxů.
jastud

Příspěvek od jastud »

Baterky se kupují

A/ v Ikei
B/ v Lidlu

Lepší baterky nekoupíte. Bez legrace
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

jastud píše: 22.03.2019 19:01 Lepší baterky nekoupíte. Bez legrace
S tím souhlasím.
Potvrzuje to i test - http://www.nejlepsi-baterie.cz/
Omlouvám se za OT (není to o 9V) ale třeba se to někomu bude hodit.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“