Baterie v kytarách ( 9v )
Pravidla fóra
Baterie v kytarách ( 9v )
Mám pár otázek na toto téma :
vlastním jackson dk 7
může se baterie nechat pořád v kytaře ?. . nemůže se nějak vybít nebo udělat něco snímači ? ..
jestli se nemá nandavat na každé hraní ..
díky za každou odpověd !
vlastním jackson dk 7
může se baterie nechat pořád v kytaře ?. . nemůže se nějak vybít nebo udělat něco snímači ? ..
jestli se nemá nandavat na každé hraní ..
díky za každou odpověd !
Naposledy upravil(a) Gembír dne 5.09.2009 17:04, celkem upraveno 1 x.
Re: Bateryje v kytarách ( 9v )
Bateryje? PROSIM? Necham to tu jako odstrasujici priklad pro ostatni 
Baterii tam nechavej porad, jen by myslim nemel byt zastrceny kabel v kytare (ale aktivky jsem nikdy nemel, takze snad nekdo doplni).
Baterii tam nechavej porad, jen by myslim nemel byt zastrceny kabel v kytare (ale aktivky jsem nikdy nemel, takze snad nekdo doplni).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Re: Bateryje v kytarách ( 9v )
U elekroakustiky se musí vydat kabel jenak se baterie vybijí.
Re: Baterie v kytarách ( 9v )
baterie by měla vydržet tak aspon 2 roky
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
U EMG i SD blackoutů taky vyndat kabel 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
2 roky?ptal sem se v obchodu(braun) a prej pri aktivnim hrani tak mozna 2 mesice..mozna me mystifikoval ale az takhle?Amid píše:baterie by měla vydržet tak aspon 2 roky
Mě vydržela baterka v aktivní base (myslím si, že ta elektronika byla docela žrout) tak 6-9 měsíců. V dobré aktivce si myslím, při průměrném hraní (ne 3 hodiny denně) měla vydržet i rok. Opravdu to záleží na tom jak často se hraje. A taky na tom jestli se vytahuje kabel z kytary. Protože jakmile je kabel v kytaře tak je prostě obvod v elektronice sepnutý a vybijí to baterku. Takže kabel vždy vytahovat!!!
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
BUDAJ-31
Bateria vydrzi na kazdej base inak.Ked som mal Fokus basu tak mi tam vydrzala asi 2 mesiace,potom ked som kupil Musicmana Stingraya tak len som tam dal bateriu a mal som ju pol roka tam a furt hrala dokial som to nvimenil za Fendera JB,tam som tiez dal az 2X9V baterky a furt tam hraju.U basach vecsinou vydrzia baterky ten pol rok alebo aj viac,zalezi ako kto dlho hra alebo aj aka je elektronika ci toho viac zera a pod.Co sa tyka toho vytahovania kablov z gitar tak mala by sa vytahovat z kazdej gitary,basy ktora ma aktiv
Já vyměnil baterku v kytaře po dvou letech preventivně. A to ji tam měl před tím původní majitel kytary asi rok.
Hraju tak 2-4x týdně cca 3 hodiny.
Je to Cort XT-H s EMG snímači.
Elektronika se spíná zastrčením kabelu do kytary, takže kabel vyndávám po hraní.
Je to Cort XT-H s EMG snímači.
Elektronika se spíná zastrčením kabelu do kytary, takže kabel vyndávám po hraní.
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
-
Lili Bubeníková
Baterka v elektroakustice
Ahoj, mám CORT NDX 2O. Mám jí cca 3 měsíce a během té doby už jsem vyměnila 2 baterky (a to, že na kombo si zahraji max. 3x týdně, i s ladičkou) Je to normální? Neměla by baterie vydržet víc?
Děkuji!
Děkuji!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Lili, sloučil jsem ti to s existujícím threadem, příště, prosím, lépe hledej. Zakládat duplicitní témata je proti pravidlům (jo, budu zlej
).
Zeptám se: necháváš kabel v kytaře?
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/b ... ml#p244383
Zeptám se: necháváš kabel v kytaře?
Kolegové, nevyzkoušel jste někdo nenabíjecí lithiové 9V baterky do kytary, basy, či akustiky?
Velmi málo se samovolně vybíjejí a mají o dost vyšší kapacitu - přičemž doba pokročila, takže oproti lepším alkalickým už jsou dneska ceny docela zajímavé.
Velmi málo se samovolně vybíjejí a mají o dost vyšší kapacitu - přičemž doba pokročila, takže oproti lepším alkalickým už jsou dneska ceny docela zajímavé.
| Cruel YT | Cruel sptf
Mám chuť to vyzkoušet,čeče.
https://www.eneshop.cz/baterie-energize ... -ks/d-3658
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Lithiovky jsou celkově luxusní baterie s dlouhou výdrží. Sice dražší, ale o to zase vydrží déle. Momentálně testuji Lithiové tužkovky od GP v bezdrátu Line6 G50 a mám za sebou cca 10 hodin provozu a stále mi vysílačka ukazuje výdrž 8:40. Na alkalické vydrží cca 8 hodin. Ale je to ošemetný, protože si pořád drží napětí a pokles nastane až těsně před smrtí. Zítra budu instalovat do jedné kytary aktivy a jednoznačně je budu živit Lithiovou devítkou.
Doteď jsem měl nabíjecí GP Recyko, ale není to ono. Nižší napětí a časem jdou prostě do kopru.
Doteď jsem měl nabíjecí GP Recyko, ale není to ono. Nižší napětí a časem jdou prostě do kopru.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Do kytar používám nenabíjecí lithiovky od GP, zatím nemůžu moc posoudit. Mám je tam zhruba rok. Každý týden zhruba 5 hodin hraní ve zkušebně, něco doma + nějakej ten koncert a baterie má furt přes 9V. Ale co se nám strašně osvědčilo do inearu a vysílaček, jsou nabíjecí li-on AA články. Mají 1,5V a vydrží víc než 1,2V Ni-mh. Plus zvuk v inearu je hlasitější než s klasickýma nabíjecíma AA a člověk nemusí řešit vybíjení před nabitím. Určitě budou dělat i 9V variantu. https://www.czc.cz/colorway-nabijeci-ba ... 21/produkt
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
To přepošlu našemu zpěvákovi, dobíjecí používá už dlouho, ale ty lionky s usb vypadají dobře.volfi píše: 19.03.2019 8:04 Do kytar používám nenabíjecí lithiovky od GP, zatím nemůžu moc posoudit. Mám je tam zhruba rok. Každý týden zhruba 5 hodin hraní ve zkušebně, něco doma + nějakej ten koncert a baterie má furt přes 9V. Ale co se nám strašně osvědčilo do inearu a vysílaček, jsou nabíjecí li-on AA články. Mají 1,5V a vydrží víc než 1,2V Ni-mh. Plus zvuk v inearu je hlasitější než s klasickýma nabíjecíma AA a člověk nemusí řešit vybíjení před nabitím. Určitě budou dělat i 9V variantu. https://www.czc.cz/colorway-nabijeci-ba ... 21/produkt
Já jsem je zahlédl na Ali, určitě byly levnější, ale těžko soudit kvalitu, muselo by se zkusit stylem pokus/omyl. Prolustruju to, až bude chvíle, jestli to nedělají třeba Litokala, to je solidní ali-brand.
No toto přesně je do kytar ideální - baterky, které ztrácejí šťávu pozvolna jsou nejhorší zlö - zvuk jde do kopru a chvíli trvá, než to zaregistruješ.
Mám roky fixaci na alkalické Duracellky, drží a pak rychle zdechnou.
Jestli se lithiové chovají takhle, tak do nic jdu. Taky je super, že se skoro nevybíjejí samy - mám víc kytar s baterkou a některé delší dobu stojí ve stojanu, pak po nich sáhnu, chci něco zrovna teď nahrát a ejhle kurňa, jako první akci musím dát novou baterku, vopruz.
Ha, dobré. (edit - ne zas až tak dobré - má "jen" 1000 mAh911 píše: 18.03.2019 18:21 Mám chuť to vyzkoušet,čeče.
Docela slušné reference má tahle čínská ošklivka, masivně ji používají zabezpečovací firmy do čidel atpod.
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=baterie+tinko+ER9
Díky všem.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak jsem hned vzal tři Tinko,díky za tip.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Koupil jsem teď tyhle číny - 8 kousků za 600 klidně risknu:
https://www.aliexpress.com/store/produc ... af76uKhRno
7 baterek využiju během následného půl roku do kytar a když se mi budou zdát ok, objednám si další várku do diboxů.
https://www.aliexpress.com/store/produc ... af76uKhRno
7 baterek využiju během následného půl roku do kytar a když se mi budou zdát ok, objednám si další várku do diboxů.
| Cruel YT | Cruel sptf
Baterky se kupují
A/ v Ikei
B/ v Lidlu
Lepší baterky nekoupíte. Bez legrace
A/ v Ikei
B/ v Lidlu
Lepší baterky nekoupíte. Bez legrace
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
S tím souhlasím.
Potvrzuje to i test - http://www.nejlepsi-baterie.cz/
Omlouvám se za OT (není to o 9V) ale třeba se to někomu bude hodit.