No můžeš si bořit mýty jak chceš ,nejpoužívanější kytara do country je samozřejmě Tele tečka.Jinak jako to víš že ledasoc de zahrát na různý nástroje ..ale proč že?jako abych si to udělal složitější?Jinak metal na akustiku to musí bejt žůžo to bych si hned koupil cdNevrin píše:Ono pokud přímo nekopíruješ nějaké muzikanty tak country zahraješ in na B. C. Richa. Ono rozdělavat kytary X = tenhle styl a Y = tenhle styl je docal hloupost (můj názor nikomu nevnucuju) protože na každou kytaru zahraješ každý styl (záleží hlavně na kombu, stylu hraní, pedalboardu...), třeba metal zahraješ i na akustiku a jak pěkně to někdy zní.cortyx píše:Já mám cort X5 a taky jsem se rozhodoval mezi teletem http://kytary.cz/squier-by-fender-tele- ... 25:0:0:1:0 ale nakonec ho v obchodě neměly tak jsem odešel s cortkou.Já osobně bych si vybral tu PRS protože má humbuckery a ty se líp zařadí do každýho stylu.
Cort PRS M200 vs. Squier Telecaster
Pravidla fóra
Re: Cort PRS M200 vs. Squier Telecaster
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Dobře, jeden příklad za všechny, že metal se nehraje jenom na kytary s HB - Apocaliptica. Byly doby kdy jazz byl bez elektické kytary, že některé metalové podžánry čerpají z vážné hudby atd. Já už nemám sílu to tady všem vysvětlovat, jenom doporučuji, aby si někteří přečetli i předchozí přípěvky.panedge píše: No můžeš si bořit mýty jak chceš ,nejpoužívanější kytara do country je samozřejmě Tele tečka.Jinak jako to víš že ledasoc de zahrát na různý nástroje ..ale proč že?jako abych si to udělal složitější?Jinak metal na akustiku to musí bejt žůžo to bych si hned koupil cd
Pánové, řešíte s****y, který nikomu nepomůžou 
Nechť si kolega zajde do obchodu, chytne a podle toho vybere. A nemusí vybírat jen z těchhle dvou.
Nechť si kolega zajde do obchodu, chytne a podle toho vybere. A nemusí vybírat jen z těchhle dvou.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Take si myslim.Asanoth píše:Pánové, řešíte s****y, který nikomu nepomůžou
Nevrin: Mohu vedet, kolik kytaristu hrajicich tvrdou hudbu jsi videl s telatkem osazenym singlama? Ocekavam poradny seznam, pokud je to tak v klidu. A nevim, proc do toho cpes apocalypticu, ktera kytary pomalu ani nikdy nevidela, a jazz na prelomu minulyho a predminulyho stoleti. Dneska uz vetsina jazzmanu hraje na elektriky a asi vi proc.
To bys rovnou mohl radit, at si koupi banjo, protoze metal se prece da hrat na cemkoli.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
http://www.youtube.com/watch?v=DcXCpHL05tMWohma píše:Take si myslim.Asanoth píše:Pánové, řešíte s****y, který nikomu nepomůžou
Nevrin: Mohu vedet, kolik kytaristu hrajicich tvrdou hudbu jsi videl s telatkem osazenym singlama? Ocekavam poradny seznam, pokud je to tak v klidu. A nevim, proc do toho cpes apocalypticu, ktera kytary pomalu ani nikdy nevidela, a jazz na prelomu minulyho a predminulyho stoleti. Dneska uz vetsina jazzmanu hraje na elektriky a asi vi proc.
To bys rovnou mohl radit, at si koupi banjo, protoze metal se prece da hrat na cemkoli.
Ale máš pravdu že na singlech hi-gain zkreslení nejde použít.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
1. Nikdy jsem netvrdil, že Tele s SC na tradiční metal bude lepší než superstrat.
2. Elektrická kytara začínala masivně pronikad do jazzu až v 2. polovině 40. let.
3. Nikdy jsem netvrdil, že Apocaliptica hrála na kytaru.
4. Stojím za tím, že pokud kytaristé budou stále používat stejné nástroje a nebudou experimentovat hudba bude dále stagnovat. (viz bod 2)
5. Začíná se nám to tu moc odklánět od tématu.
2. Elektrická kytara začínala masivně pronikad do jazzu až v 2. polovině 40. let.
4. Stojím za tím, že pokud kytaristé budou stále používat stejné nástroje a nebudou experimentovat hudba bude dále stagnovat. (viz bod 2)
Odklanet jsi to zacal ty. Experimentovat muze clovek zacit az pote, co se v tom trochu orientuje...
Dost OT.
Dost OT.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mě to nedá já musímNevrin píše:1. Nikdy jsem netvrdil, že Tele s SC na tradiční metal bude lepší než superstrat.
1.Tak jako víme že to netvrdíéš dá se zahrát třeba i na housle že jo
2.Ažžžžž?já myslímm že to je docela už nee?
3.Tak proč uvádíš Apocalipticu jako tady vůbec?
4.Hudba třeba podle mě vůbec nestagnuje
5.A dost
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- 60'Rock_N'_Roll
Country, hudba jako taková vznikala kolem 1770-1790. To, pokud je mi dobře známo je hodně dlouho před uvedením Electary na trh. Epiphone Electar- první el. kytara rv. 1935. Čili tu máme nějakých 165 let, kdy si páni Countraři museli vystačit s akustickým zvukem. Akustickým, později pak steel. Kytara telecaster vznikla v roce 1950. Takže pokud by se tele hned v den uvedení na trh stalo nejpoužívanější kytarou v country bylo by to dnes 59 let. 59 let a 180 let je sakra rozdíl. Takže vzhledem k času je nejpoužívanějším nástrojem akustika. Za 100 let si říkejte klidně že je to tele. Stejně když se řekne Country, tak se mi vybaví klavír. 
Hm, nemá náhodou Tele už původ při konci 40. let?
Tak snad se bavíme o elektrických kytarách néé panebože co sem zase taháš akustiky60'Rock_N'_Roll píše:Country, hudba jako taková vznikala kolem 1770-1790. To, pokud je mi dobře známo je hodně dlouho před uvedením Electary na trh. Epiphone Electar- první el. kytara rv. 1935. Čili tu máme nějakých 165 let, kdy si páni Countraři museli vystačit s akustickým zvukem. Akustickým, později pak steel. Kytara telecaster vznikla v roce 1950. Takže pokud by se tele hned v den uvedení na trh stalo nejpoužívanější kytarou v country bylo by to dnes 59 let. 59 let a 180 let je sakra rozdíl. Takže vzhledem k času je nejpoužívanějším nástrojem akustika. Za 100 let si říkejte klidně že je to tele. Stejně když se řekne Country, tak se mi vybaví klavír.
Chlapče tebe by někdo měl naučit číst pořádně. Řeč je o nejpoužívanější elektrické kytaře v country60'Rock_N'_Roll píše:Country, hudba jako taková vznikala kolem 1770-1790. To, pokud je mi dobře známo je hodně dlouho před uvedením Electary na trh. Epiphone Electar- první el. kytara rv. 1935. Čili tu máme nějakých 165 let, kdy si páni Countraři museli vystačit s akustickým zvukem. Akustickým, později pak steel. Kytara telecaster vznikla v roce 1950. Takže pokud by se tele hned v den uvedení na trh stalo nejpoužívanější kytarou v country bylo by to dnes 59 let. 59 let a 180 let je sakra rozdíl. Takže vzhledem k času je nejpoužívanějším nástrojem akustika. Za 100 let si říkejte klidně že je to tele. Stejně když se řekne Country, tak se mi vybaví klavír.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- 60'Rock_N'_Roll
panedge píše:No můžeš si bořit mýty jak chceš ,nejpoužívanější kytara do country je samozřejmě Tele tečka.
Já si četl pouze tenhle příspěvek a ten mi řekl své.
Ono obcas neni spatny znat kontext
A panove, dost uz OT, myslim, ze jsme si vsechno vyrikali.
A panove, dost uz OT, myslim, ze jsme si vsechno vyrikali.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no koupil bych Cort ale !!! M520 ta má rozepínání alá Tele, cort M200 je slušná ale musel bys dříve či později investovat do výměny snímču a cena by se stejně vyšplhala k té 520
jinak Cprt je výborný dřevo za málo peněz trochu vybírat a máš kejtu jako fík
jinak Cprt je výborný dřevo za málo peněz trochu vybírat a máš kejtu jako fík
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Já mám Cort M200 a jsem s ním velice spokojen. Zažila už mnoho hraní a mám ju pořád v paprčích, takže je ohraná a oťukaná, ale s tím jsem si ju kupoval, abych se nebál o kytaru za desetitisíce. Měl jsem asi štěstí. Kytara hraje parádně na sucho. Kobylkový snímač hraje nádherně, přesně tak jak si představuju. Bohužel krkový, na který hraju radši, je blátivý a není vůbec dobrý, ale ten se přeci dá vyměnit. Na to tele jsem nehrál. Z vlastní zkušenosti doporučuju při výběru kytar v obchodě vzít aspoň na chvilku Cortu do ruky a vyzkoušet:) Není špatná:)

Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem kdysi taky vybíral tele a nakonec jsem odcházel z obchodu s čínským Apollem a dvakrát dražšího Sqiera jsem tam nechal... Nevím proč, ale mně ty Squiery vždycky připadaly jako strašný "polena" do ruky. Prostě mi nesedla. A jak čas běžel, Apollo už nemám, zato jsem si nedávno pořídil Cort M600 (podobná, ale mimo jiné je s rozpínacíma snímačema), a je to paráda 
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka