Ahoj
rozhoduji se koupit nějaké lampové kombo na doma, popřípadě na zkušebnu.
Styl rock, ale spíš blues, kytara viz podpis..
Rozhoduji se mezi dvouma a to:
http://kytary.cz/vox-ac4tv/103227/?SE591:0:0:1:0
http://kytary.cz/blackheart-bh15-112/98 ... 91:0:0:1:0
Máte něko zkušenosti s obouma...
Je VOX zvukově jinde nebo se dá srovnávat s BH?? (kvalitativně)
A ještě myslíte, že kdybych k VOXu přidal nějaký externí box, že by to stačilo na zkušebnu?(já vím clean z toho nedostanu)
VOX nebo BLACKHEART
Pravidla fóra
Re: VOX nebo BLACKHEART
Ten Vox do zkušebny nestačí, chtělo by to AC-15tku. Ale to už bude někde jinde...
Ten BH by stačit měl.
Ten BH by stačit měl.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Za stejnou cenu zminovaneho Blackhearta se prodava 2x12 Crate V18... urcite bych dal prednost necemu s vetsi rezervou. Pak vymenil flasky (narocnejsi muzou i repraky) casem a bude to solidni aparat do zkusebny (nejen).
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Oba aparáty jsou dost zajímavé, ale každý má trochu jiný ksicht. Ten Voxík mi přišel vintage se vším všudy, má to hezkou barvu, na blues by byl skvělý, na rock ti sám o sobě už stačit nebude. Problém by byl v tom, že do zkušebny by ti sám o sobě nestačil a je otázka s velkým otazníkem, co by to udělalo třeba po připojení 2x12 boxu. Nicméně po stránce zvukové by toto byl můj favorit.
Blackheart již bude do zkušebny bezproblémová věc, zvukově to je taky velmi dobrý aparát, nicméně mi u něj chybí trochu více charakteristický zvuk. Tón je prostě hezky lampový, ale už tam není takový ten nádech originality. Ale možná jsem jen moc náročný
Wixzenovo řešení jistě stojí za zvážení, Véčko by ti taky dobře posloužilo.
Bohužel platí staré známé že nejlepší by bylo si to ozkoušet na vlastní kůži a v případě toho AC4TV zkusit i připojení většího boxu.
Blackheart již bude do zkušebny bezproblémová věc, zvukově to je taky velmi dobrý aparát, nicméně mi u něj chybí trochu více charakteristický zvuk. Tón je prostě hezky lampový, ale už tam není takový ten nádech originality. Ale možná jsem jen moc náročný
Wixzenovo řešení jistě stojí za zvážení, Véčko by ti taky dobře posloužilo.
Bohužel platí staré známé že nejlepší by bylo si to ozkoušet na vlastní kůži a v případě toho AC4TV zkusit i připojení většího boxu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky za názory..
Ale myslíte se že BH15 se dá srovnat s Cratem V18??
Nebo spíš, já měl doma V33 a ze zvuku moc nadšen jsem nebyl (clean byl supr,ale crunch nic moc)
No taky to bylo možná tím, že jsem neměl moc možnost to "vohulit" řádně...
Tak pokud je to stejný ten BH15 s cratama V řady, tak nevím no...
Ale myslíte se že BH15 se dá srovnat s Cratem V18??
Nebo spíš, já měl doma V33 a ze zvuku moc nadšen jsem nebyl (clean byl supr,ale crunch nic moc)
No taky to bylo možná tím, že jsem neměl moc možnost to "vohulit" řádně...
Tak pokud je to stejný ten BH15 s cratama V řady, tak nevím no...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Podle mě to srovnatelné jde. Sice jsem je nidky neměl na porovnání face-to-face, ale co mi pamět slouží, tak to zní velmi podobně. Ty BH se mi možná líbily malinko víc.
Nicméně u těhle lampiček musíš počítat s tím, že pokud z toho chceš vytáhnou živější crunch, tak to musíš holt trochu potavit.
Nicméně u těhle lampiček musíš počítat s tím, že pokud z toho chceš vytáhnou živější crunch, tak to musíš holt trochu potavit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vox a Blackheart jsou zvukove dva naprosto odlisne aparaty s naprosto odlisnym charakterem zvuku!!! Vox je typicky old-british zvuk, velkej kulatej, bohatej zvuk, kdezto Blackheart je nekompromisni american se vsim vsudy! Jedovatejsi ve vyskach, celkove plossi avsak agresivnejsi! Chova se proste jako cisty kanal americkeho aparatu vcetne typickeho americkeho crunche! Mam doma jeden kus BH15H hraje to hlasite jak krava, porovnat muzu s Peavey Classic 20 z roku 1991, ten umi krasnej britskej zvuk a nebo se soucasnym kombem HOT. 
no měl jsem doma oba a vox ac4tv stále mám...
zvukově zas nejsou tolik odlišné, nejvíc té odlišnosti udělá samotný reprák
ony i ty BH jsou dělené na american voiced a british voiced... a to jen podle použití repráku... kombo je american voiced, hlava a bedna k ní pak british...
zvuk voxe mi přijde lepší, BH je zase hlasitější (při použití dodávaného repra) a podle mě i trochu kvalitněji udělaný...
Voxe bych viděl jako skvělé cvičítko nadoma, BH jako levnou alternativu pro mladé bluesmany do tišší zkusebny... možná by stálo za to našetřit alespoň na tu 15w variantu
zvukově zas nejsou tolik odlišné, nejvíc té odlišnosti udělá samotný reprák
ony i ty BH jsou dělené na american voiced a british voiced... a to jen podle použití repráku... kombo je american voiced, hlava a bedna k ní pak british...
zvuk voxe mi přijde lepší, BH je zase hlasitější (při použití dodávaného repra) a podle mě i trochu kvalitněji udělaný...
Voxe bych viděl jako skvělé cvičítko nadoma, BH jako levnou alternativu pro mladé bluesmany do tišší zkusebny... možná by stálo za to našetřit alespoň na tu 15w variantu