Jazz
Pravidla fóra
Jazz
Ahoj, existují nějaké metody, stupnice do jazzu, nebo jak se v něm rozvíjet, jak ho pochopit. Docela mě udivuje, že tady tohle téma není. Díky
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jazz
Nejsem žádný profláklý jazzman, ale myslím, že se nezmýlím, když řeknu, že rčení o kytaristovi se 4 akordy a 3000 fanoušky a jazzmanovi s 4 fanoušky a 3000 akordy je v zásadě pravdivépiranha90 píše:Ahoj, existují nějaké metody, stupnice do jazzu, nebo jak se v něm rozvíjet, jak ho pochopit. Docela mě udivuje, že tady tohle téma není. Díky
Teorie je podle mně v jazzu základ....
Většina jazzu je založená na příslušnosti určitého modu k určitému akordu. Tedy např. přes C7 hraješ v C mixolydické. Akordové postupy jsou ale značně komplikované, s tím ti poradí zkušení jazzmani, jen jem měl potřebu aspoň trochu pomoci (právě jsem přišel z restaurace). A možná ani ti, protože akordové postupy jou značně osobní záležitost. V moderním jazzu jsou totiž celkem často použité takové postupy, které nemusí sedět úplně každému. Nicméně pokud se budeš držet akordového postupu vytvořeného jako složitější doprovod k nějaké melodii, nešlápneš vedle.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Neznáte nějaké www stránky, kde by byly nějaké ukázky takových jazzových akordových postupů...
Nějak na ně pořád nemůžu přijít...nebo spíš je nikde nemůžu najít.
Na lickbyneck.com je sousta jazzovejch coververzí. Když si stáhneš nějaký song, jsou tam i akordy.StoneG píše:Neznáte nějaké www stránky, kde by byly nějaké ukázky takových jazzových akordových postupů...