Struny a podladění

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
honzachat

Struny a podladění

Příspěvek od honzachat »

Zdravím všechny kytaristy. Předem upozorňuji, že jsem začátečník (elektrická kytara)... Mám takový problém. Když třeba hraji na pražcích 10 a výš, tak zní zvuk strašně... JE to jakoby tlumené, krátké a prostě nic moc... Přitom na nižších pražcích to zní dobře. Když třeba podladím na dropped C a zahraju na horní 3 struny najednou na 12 pozici, tak úplně stejný problém. JE problém v nastavení výšky strun, tloušťce strun nebo v rukou? :D Celkem mě to štve, protože, když něco hraju a dostanu se do těch pasáží, tak mi to trhá uši a posluchač to snad ani nepozná, i když tu kapelu poslouchá celý život :D
P.S.: Předem děkuji za odpovědi a taky toleranci... :wink:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Struny a podladění

Příspěvek od Bummer »

honzachat píše:Když třeba hraji na pražcích 10 a výš, tak zní zvuk strašně... JE to jakoby tlumené, krátké a prostě nic moc... Přitom na nižších pražcích to zní dobře. Když třeba podladím na dropped C a zahraju na horní 3 struny najednou na 12 pozici, tak úplně stejný problém.
To, že se u vyšších poloh znatelně snižuje dozvuk, je normální a to hlavně u levnějších kytar.
honzachat píše:JE problém v nastavení výšky strun, tloušťce strun nebo v rukou? :D Celkem mě to štve, protože, když něco hraju a dostanu se do těch pasáží, tak mi to trhá uši a posluchač to snad ani nepozná, i když tu kapelu poslouchá celý život :D
Struny položené výše by měly držet sustain o něco déle, zrovna tak tlustší struny. Prsty to můžou zkazit taky. Stačí tu polohu špatně chytnout a držet jí příliš blízko pražci, resp. na něm.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
honzachat

Příspěvek od honzachat »

No tak kytaru zrovna nejdražší nemám, ani značka nepatří mezi nejznámější. Takže je to teda normální? No dobře. Až se naučím nějak líp hrát, pořídím si jinou kytaru. Díky zatím moc :wink:
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

já mam 11-70 struny a hraju drop A a úplně v pohodě:-D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no este aby ne s 70...na hral normalni A s 14-54 nebo 56 tusim a stacilo to