P.S.: Předem děkuji za odpovědi a taky toleranci...
Struny a podladění
Pravidla fóra
Struny a podladění
Zdravím všechny kytaristy. Předem upozorňuji, že jsem začátečník (elektrická kytara)... Mám takový problém. Když třeba hraji na pražcích 10 a výš, tak zní zvuk strašně... JE to jakoby tlumené, krátké a prostě nic moc... Přitom na nižších pražcích to zní dobře. Když třeba podladím na dropped C a zahraju na horní 3 struny najednou na 12 pozici, tak úplně stejný problém. JE problém v nastavení výšky strun, tloušťce strun nebo v rukou?
Celkem mě to štve, protože, když něco hraju a dostanu se do těch pasáží, tak mi to trhá uši a posluchač to snad ani nepozná, i když tu kapelu poslouchá celý život
Re: Struny a podladění
To, že se u vyšších poloh znatelně snižuje dozvuk, je normální a to hlavně u levnějších kytar.honzachat píše:Když třeba hraji na pražcích 10 a výš, tak zní zvuk strašně... JE to jakoby tlumené, krátké a prostě nic moc... Přitom na nižších pražcích to zní dobře. Když třeba podladím na dropped C a zahraju na horní 3 struny najednou na 12 pozici, tak úplně stejný problém.
Struny položené výše by měly držet sustain o něco déle, zrovna tak tlustší struny. Prsty to můžou zkazit taky. Stačí tu polohu špatně chytnout a držet jí příliš blízko pražci, resp. na něm.honzachat píše:JE problém v nastavení výšky strun, tloušťce strun nebo v rukou?Celkem mě to štve, protože, když něco hraju a dostanu se do těch pasáží, tak mi to trhá uši a posluchač to snad ani nepozná, i když tu kapelu poslouchá celý život
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
No tak kytaru zrovna nejdražší nemám, ani značka nepatří mezi nejznámější. Takže je to teda normální? No dobře. Až se naučím nějak líp hrát, pořídím si jinou kytaru. Díky zatím moc 
já mam 11-70 struny a hraju drop A a úplně v pohodě:-D
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no este aby ne s 70...na hral normalni A s 14-54 nebo 56 tusim a stacilo to