Doporuceni komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
NirWanna

Doporuceni komba

Příspěvek od NirWanna »

Zdravim vsechny,
Mam pripraven takovy darek pro meho syna, ktery umi docela dobre hrat na el. kytaru, a uz delsi dobu si pral novou, takze jsem se rozhodl poridit mu tuto kytaru http://kytary.cz/epiphone-les-paul-cust ... 76:0:0:1:0 , v tom uz mam jasno. Pisu sem, jestli byste mi byste mi nedoporucili nejake kombo, ktere by mohl k tehle kytare pouzivat, aniz by to podstatne snizilo jeji kvality... Staci, aby bylo male, pouze na domaci hrani, nemam uz moc velky rozpocet na kombo, proto jsem uvazoval nad timto http://kytary.cz/roland-cube-15-x-maly- ... 92:0:0:1:0 , ale nevim, jestli to kombo nebude o tolik horsi, nez kytara, ze by to hodne snizovalo kvalitu zvuku...
Doufam, ze tusite, co bych asi tak potreboval a dekuji za pripadne odpovedi. ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Doporuceni komba

Příspěvek od Nero »

Zdravím.

Ten Cube je dobrý, rozhodně ho můžu doporučit, sám jsem dlouho hrával na větším 30 wattovém modelu. Má povedený zvuk + hodně velkou variabilitu, takže optimální volba.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
linhart

Příspěvek od linhart »

Zdravim
Pred dvema dny jsem si ho taky koupil a nemuzu si ho vynachvalit(za ty prachy fact paradni zvuk,jak cisty tak i zkresleny kanal),jenom nema vystup na sluchatka,tak se nediv,kdyz te nakej randal v noci zbudi :D .
NirWanna

Příspěvek od NirWanna »

linhart píše:Zdravim
jenom nema vystup na sluchatka,tak se nediv,kdyz te nakej randal v noci zbudi :D .
Vidim tam vstup na Recording Out/Phones neni to snad i na sluchatka ?
linhart

Příspěvek od linhart »

Jj,mas pravdu-ted jsem se podival do navodu a je to napsany.Prominte za mystifikaci.To musej bejt asi naky specialni sluchatka?(ja se totoiz dival po normalnich dirach co mam u compu ci mp3 a neneasel jsem je,tak z toho jsem usuzoval,ze je to bez toho..."cervenam se").
NirWanna

Příspěvek od NirWanna »

linhart píše:Jj,mas pravdu-ted jsem se podival do navodu a je to napsany.Prominte za mystifikaci.To musej bejt asi naky specialni sluchatka?(ja se totoiz dival po normalnich dirach co mam u compu ci mp3 a neneasel jsem je,tak z toho jsem usuzoval,ze je to bez toho..."cervenam se").
Nj, tak stane se ;p...Tak si jen dokoupis nejakou redukci na ten vetsi jack...

Jinak, spis bych byl rad, kdyby mi nekdo odpovedel na tu puvodni otazku, jestli to kombo bude ''kytare stacit'' ?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Bude.
Nicméně volbu kytary bych ješě promyslel, protože v případě ne-začátečnických hráčů je mnohem lepší, když si kytarista vybere nástroj sám, a to nejen model, ale i konkrétní kus...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Asanoth píše:Bude.
Nicméně volbu kytary bych ješě promyslel, protože v případě ne-začátečnických hráčů je mnohem lepší, když si kytarista vybere nástroj sám, a to nejen model, ale i konkrétní kus...
Připojuji se k Asanoth - Pokud jde o pokročilejšího hráče, určitě je třeba to předem zkonzultovat s obdarovaným. U el. kytary jsou zvláštní specifika, a není dobré kupovat kytaru, nebo vybavení (combo, efekty), aniž by budoucí uživatel měl možnost k tomu předem říci svůj názor...
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Kdyby mě někdo koupil kytaru bez toho, aby se mě zeptal nebo abych si ji vyzkoušel asi bych byl naštvaný.. Není lepší mu koupit dárkovou poukázku třeba do kytar ať si vybere sám? Doufám že nejsi můj otec:D taky delší dobu chci novou kytaru..
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Latam píše:Kdyby mě někdo koupil kytaru bez toho, aby se mě zeptal nebo abych si ji vyzkoušel asi bych byl naštvaný.. Není lepší mu koupit dárkovou poukázku třeba do kytar ať si vybere sám? Doufám že nejsi můj otec:D taky delší dobu chci novou kytaru..
Latam: Kdyby mě někdo daroval toho Epiphona, naštvaný bych nebyl, aniž by se mě dárce předem ptal :-). Ale je jasné, chce to probrat s budoucím uživatelem...
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

A co kdyz treba jeho syn dlesi dobu touzi po tyhle konkretni kytare, co kdyz to uz s nim probiral?? .... To je taky moznost :)
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

axi12 píše:A co kdyz treba jeho syn dlesi dobu touzi po tyhle konkretni kytare, co kdyz to uz s nim probiral?? .... To je taky moznost :)
V tom případě se můžeme věnovat pouze otázce, jaké combo na domácí hraní by vhodně odpovídalo tomu Epiphonu, aniž by snižovalo jeho kvality - možná to bude trochu oříšek, nebo námět na flame...
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

NirWanna: Přede mnou to ještě nikdo nezmínil, ale přesto - protože máte již předem vybránu kytaru už ve střední cenové kategorii, nechtěl by jste se zaměřit u komba na "lampové" varianty? Ta rocková kytara by si o zasloužila :-) Píšete, že nemáte již velký rozpočet na kombo, přesto - třeba toto :http://www.blackhearteng.com/bh112.html
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a neni to trosku zabijarna na domaci hrani?
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

McKozias píše:a neni to trosku zabijarna na domaci hrani?
Pokud jde o narážku na Blackheart BH5H: Ano, v paneláku to "nenažhavím" tak, abych z toho dostal ten ACDC zvuk, který je možný slyšet třeba na ukázkách n YouTube :-).
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

McKozias píše:a neni to trosku zabijarna na domaci hrani?
Nebo opravuji - narážka na BH112, ale to je to samé... Nebo co jsi myslel McKozias?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo todle sem myslel..
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Tak předně by bylo dobré vědět, jakému stylu se bude hráč věnovat.
Ona ta epina vypadá sice úžasně, ale kytaru by měl mít hráč možnost vyzkoušet - každej má jiný hmaty a chvaty...

Lampy rozhodně ano - černý srdce se dá tahat sebou a hraje to normálně dospěle.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

McKozias píše:jo todle sem myslel..
Já mám toto doma (tedy ne combo, ale hlavu), a je pravda, že je to i v režimu "trioda", tj. 3 Watty výstupní výkon hodně hlasité na hraní v paneláku :-). Jenže jak z toho ven :-) Z minulosti mám zažito, že výkon zesilovače, který má rozumně ozvučit obývací pokoj při reprodukci hudby, má být minimálně (a to je opravdu nutné minimum) 2x 6W stereo sinusový výkon. Doma mám "pouze" 2 x 30 Watt sinus zesilovač pro domácí audio, a zdá se mi to přiměřené. Naopak kytarový zesilovač mám 3/5W (a používám ho v režimu "trioda", tj. 3W), a pořád mám dojem, že to "řve jak kráva". Čím to je? Jak se píše všude možně, výstupní výkon elektronkového zesilovače (nebo subjektivní dojem hlasitosti) je z hlediska posluchače subjektivně vyšší, než výkon tranzistorového zesilovače o stejném výstupním výkonu... Proto i v některých případech u elektronkových zesilovačů může být 3-5 W na výstupu v paneláku "zabijárna", a naproti tomu 30 W tranzistorový koncový stupeň naprosto přiměřený výkon pro domácí prostředí...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no jo, ja vim, ja tomu chnapam, proto sem se prave ptal jestli to neni na panelak az moc
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“