Ahoj,
dneska jsem v U Průhonu zkoušel elektrickýho Gretsche. Neví někdo, co to je za model? Jinej tam vystavenej nemaj. Byla na něm cedulka 6XXXX, ale to asi nebyla cena...
Díky
Gretsch v Muzikeru
Pravidla fóra
Gretsch v Muzikeru
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Re: Gretsch v Muzikeru
No podle toho, co maj na webu, tak skladem v Praze je jedině Electromatic Pro Jet:
http://www.muziker.cz/Default.aspx?&nid ... d_id;12031
ale to začíná 5xxx..
http://www.muziker.cz/Default.aspx?&nid ... d_id;12031
ale to začíná 5xxx..
I´m wheels... movin´wheels
Díky, to bude asi ona.
Jakou úroveň mají ty snímače oproti "normálním" Gretschům?
Jakou úroveň mají ty snímače oproti "normálním" Gretschům?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
jak to znělo?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- 60'Rock_N'_Roll
ta černej Gretsch v muzikeru zní nádherně. Jen taky nevim, jakej to byl typ.
Hrál si na dvoukrký SG??
Hrál si na dvoukrký SG??
M2 se to moc nelíbilo. Ten zvuk mi přišel takovej moc nemastnej neslanej. Vcelku o ničem. že tomu chyběl jak gibsoňáckej říz, tak seymouráckej jas
Tak by mě právě zajímalo, jestli je to je gretschová charakteristika, nebo jen nějaký shitózní snímače...
Pravda je taky to, že jsem to hnal přes TT Orange, kterej mi zas až tak moc nesed. Ale to i Gibsona, a ten byl v pohodě
60s: Hrál jsem na Gretsche, Gibson SG a Epi SG pro porovnání. Gibson vede, kdyby se někdo chtěl zeptat
Pravda je taky to, že jsem to hnal přes TT Orange, kterej mi zas až tak moc nesed. Ale to i Gibsona, a ten byl v pohodě
60s: Hrál jsem na Gretsche, Gibson SG a Epi SG pro porovnání. Gibson vede, kdyby se někdo chtěl zeptat
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Pokud to byl ten čínskej /korejskej?/ Pro Jet za 9 tis, tak z toho si nemůžeš dělat představu o gretschovskejch snímačích.. NAvíc jsou na ní miniHB, ale typickej snímač pro Gretsch je filtertron (nebo DeArmond). Někdy se píše, že filtertron je zvukem něco mezi HB a singlem (jakože twang), no mě to přijde spíš tak 80% HB a 20 singl..
I s orig. snímačema na japonskejch Gretschech není spousta lidí spokojená, teda pokud to nejsou rovnou z výroby TV Jonesy
To jsou ty správný snímače pro Gretsch.. Smyslem bylo vyrobit snímač s tím správným zvukem původního filtertronu ("that Gretsch sound").. něco jako snaha o PAF u humbuckerů
Dal jsem si TV Classic Plus jen tak na vyzkoušení do SGčka, a hraje moc pěkně.. i když se to oficiálně nikde neuvádí, tak to je Alnico 5 - má poměrně tvrdej (sklovitej) zvuk, ale se spoustou harmonických.. a výborně si rozumí s overdrivama (i několika za sebou)..pořád dobře definovaný, konkrétní tóny.
I s orig. snímačema na japonskejch Gretschech není spousta lidí spokojená, teda pokud to nejsou rovnou z výroby TV Jonesy
To jsou ty správný snímače pro Gretsch.. Smyslem bylo vyrobit snímač s tím správným zvukem původního filtertronu ("that Gretsch sound").. něco jako snaha o PAF u humbuckerů
Dal jsem si TV Classic Plus jen tak na vyzkoušení do SGčka, a hraje moc pěkně.. i když se to oficiálně nikde neuvádí, tak to je Alnico 5 - má poměrně tvrdej (sklovitej) zvuk, ale se spoustou harmonických.. a výborně si rozumí s overdrivama (i několika za sebou)..pořád dobře definovaný, konkrétní tóny.
I´m wheels... movin´wheels