Doporuceni komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Asanoth

Re: Doporuceni komba

Příspěvek od Asanoth »

Já lampu na domácí hraní nedoporučuju, a to z toho důvodu, že je s ní moc práce. Už jenom ohledně žhavení. I když je fakt, že ty Blackhearty co jsem viděl ani žádný žhavení nemaj :D Nicméně soustavný zapínání/vypínání asi nebude lampě dělat dobře.
Bral bych toho Rolanda..
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

zdenek_p píše: Doma mám "pouze" 2 x 30 Watt sinus zesilovač pro domácí audio, a zdá se mi to přiměřené. Naopak kytarový zesilovač mám 3/5W (a používám ho v režimu "trioda", tj. 3W), a pořád mám dojem, že to "řve jak kráva". Čím to je?
1. ten 30 wattový zesák asi nedáváš naplno - on při normální hlasitosti hraje na pár wattů, zbytek je výkonová rezerva na dynamické špičky.
2. Podívej se, jak máš citlivé repro u hifi věže (tipuju 85, 86 dB) a jak máš citlivé repro v kombu (100dB?).
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Jester píše:
zdenek_p píše: Doma mám "pouze" 2 x 30 Watt sinus zesilovač pro domácí audio, a zdá se mi to přiměřené. Naopak kytarový zesilovač mám 3/5W (a používám ho v režimu "trioda", tj. 3W), a pořád mám dojem, že to "řve jak kráva". Čím to je?
1. ten 30 wattový zesák asi nedáváš naplno - on při normální hlasitosti hraje na pár wattů, zbytek je výkonová rezerva na dynamické špičky.
2. Podívej se, jak máš citlivé repro u hifi věže (tipuju 85, 86 dB) a jak máš citlivé repro v kombu (100dB?).
Jester: O.K., pravdu díš, 30 Watt zesilovač opravdu nedávám naplno, ta rezerva tam je taky proto, že tranzistorový zesilovač má v oblasti, kdy hraje na malý výkon, menší zkreslení, a větší odstup signál/šum. U reproduktoru připojeného k mému Blackheart BH5H je citlivost 95 dB, u repro k HiFi věži nevím, ale ten příspěvek jsem obecně myslel jako ilustraci toho faktu, že "muzikantský" elektronkový zesilovač je vždy "subjektivně" hlasitější, než zesilovač od domácího audia. Právě proto, že u elektronkového zesilovače bych rád využíval přirozené zkreslení koncového stupně, takže se pohybuji spíš na hranici výkonu, kdežto u tranzistoru naopak.
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

Nebo ještě takhle: 3 wattový elektronkový zesilovač na kytaru je plně postačující (a v oblasti, kdy má kreslit, až moc hlučný v paneláku) na domácí hraní (a možná i ve zkušebně s odřenýma ušima by se dal zkusit), kdežto 3 wattový tranzistorový zesilovač u domácího audia (ale i jako nástrojový zesilovač) by byl považován za výkonově nedostatečný. Takhle jsem myslel to srovnávání tranzistor - elektronka u muzikantských zesilovačů...
Jsem domácí hráč: Sguier Strat (upravený na H+S+S), Fokus-H (kopie Les Paul Standard)+RM Pickups Classic Neck,R.M. Bridge, Behringer Vamp-3, GDI-21, Vintage Tube Monster (Bitmo Mod), Marshall Bluesbreaker BB-II a Jackhammer JH-1, Digitech DF-7, Blackheart BH5H (Bitmo Mod + reverb) + cabinet BH110, klávesy Casio WK-3300, Korg Poly 800, sekvencer Yamaha QY22, zvukovka Yamaha SW1000XG.
NirWanna

Příspěvek od NirWanna »

K te kytare, jak jste se ptali...tak tu Epiphonku si preje, mozna mate pravdu a vybere si i ten konkterni kus sam... A k tomu kombu, asi nakonec zvolim toho Rolanda, protoze na domaci hrani to stacit bude a do zkusebny lampu ma, takze doufam, ze ten roland bude dobra volba na doma. ;)
zdenek_p
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek_p »

NirWanna píše:K te kytare, jak jste se ptali...tak tu Epiphonku si preje, mozna mate pravdu a vybere si i ten konkterni kus sam... A k tomu kombu, asi nakonec zvolim toho Rolanda, protoze na domaci hrani to stacit bude a do zkusebny lampu ma, takze doufam, ze ten roland bude dobra volba na doma. ;)
Tak to bude asi optimální řešení. Synovi přeju hodně muzikantských úspěchů :-)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

jj na doma se Roland použít dá, ale lampa je lampa...

Epi pořádně vyzkoušet a ať se nebojí být pořádně kritický - kytara MUSÍ padnout do ruky !

Ať mu to hraje :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

A
zdenek_p píše:
Latam píše:Kdyby mě někdo koupil kytaru bez toho, aby se mě zeptal nebo abych si ji vyzkoušel asi bych byl naštvaný.. Není lepší mu koupit dárkovou poukázku třeba do kytar ať si vybere sám? Doufám že nejsi můj otec:D taky delší dobu chci novou kytaru..
Latam: Kdyby mě někdo daroval toho Epiphona, naštvaný bych nebyl, aniž by se mě dárce předem ptal :-). Ale je jasné, chce to probrat s budoucím uživatelem...
Já bych se taky nezlobil, ale kdyby chudák kluk byl stratař a táta mu koupil les paul protože se mu líbí...
NirWanna

Příspěvek od NirWanna »

Latam píše: Já bych se taky nezlobil, ale kdyby chudák kluk byl stratař a táta mu koupil les paul protože se mu líbí...
Ta epina je jeho volba, neboj... :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

zdenek_p píše:... ale ten příspěvek jsem obecně myslel jako ilustraci toho faktu, že "muzikantský" elektronkový zesilovač je vždy "subjektivně" hlasitější, než zesilovač od domácího audia.
No on je jště jeden rozdíl v tom, že v HiFi je zkreslení prakticky nežádoucí jev, kdežto u kytarového komba je tomu naopak. Takže je možné, že se u kytarového komba také třeba udává tabulkově nezkreslený výkon (proto ty relativně nízké hodnoty), ale využívá se zkreslený výkon (odtud ta vyšší hlasitost).
pavel2 píše:jj na doma se Roland použít dá, ale lampa je lampa...
Já bych se taky přimlouval za lampu. Třeba u qwera jsem hrál na tohohle Voxe a hrálo to moc hezky.
Člověk má prostě jiný pocit při hraní přes lampu než přes tranzistor.
Krchna

Příspěvek od Krchna »

Zdravím. kombo Hartke GT100c -100W můžete mi někdo poradit jestli to k něčemu je? Hraju plesy zábavy atd. potřebuju něco funkčního dám přednost kvalitnímu zvuku před nějakou hrůzou. Zatím hraju přes digitální pedál rovnou do mixu. Má kupu zvuků ale žádnej se nedá pořádně poslouchat.... slyšel sem že Hartke GT100c -100W je na tom se zvukem dost špatně nechci něco koupit a být tam kde sem byl... Dík za radu
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a kolik na to mas penez?
Krchna

Příspěvek od Krchna »

No moc ne tak 5 000 .... :(
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak to bych spise poridil nake lepsi pedal pred mix nebo setril
Krchna

Příspěvek od Krchna »

Jasný ale nemyslel sem nový ale spíš zajetý
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslim ze bys za 5k mohl mit bazarovy crate flexwave 65W..ale nevim jaky ces sound
Krchna

Příspěvek od Krchna »

čistej zvuk chorus a drive
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tak mozna i crate v18 by se dal nekde za 5k najit...mas to uz lampac..zkuseni napisou vice
Krchna

Příspěvek od Krchna »

ok dík a co ten Hartke? mám možnost ho získat za slušnou cenu
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to netusim, nikdy sem to nemel pred sebou
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“