Gibson Les Paul studio alpine white

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Patyzone

Gibson Les Paul studio alpine white

Příspěvek od Patyzone »

Prosím o zkušenosti s tímto modelem. Hrál a hraje na ni někdo z Vás? Preferuji osobní zkušenosti nad informacemi říkal kamarád :)

Pro mě jako humbuckerovýho krátkomenzuráře jsou Gibsony mé vysněné kytary... bohužel peněz není nekonečné množství, tudíž se musím orientovat na dostupnější modely, které jsou mým stropem.

Kytaru jsem již zkoušel v obchodě, ale z dvouhodinového brnkání člověk nepozná chování v průběhu času ani na koncertech. Docela jsem byl nespokojen s finálním zpracováním. Potenciometry velmi mizerně nalepeny, konce pražců z bližší části ebenového hmatníku zabroušeny prazvláštním způsobem... naprosto podbroušeny (dolíčky v hmatníku), docela vyšší action (i na můj vkus), také jsem si představoval, že budou mechaniky (Gibson Deluxe) držet trochu lépe... Jsou to jenom drobnosti. Chápu. Ovšem, jak se pak nemá člověk obávat, že se stejnou "dbalostí" nebude vybíráno a zpracováváno dřevo a vlastně i celá kytara? Jak moc si dává záležet Gibson na těchto nižších modelech? Jaké jsou Vaše názory a zkušenosti?
Na druhou stranu měla neuvěřitelně dřevní zvuk, který se nádherně prodral přes snímače až do aparátu.

(Jestli zde taková diskuze již je, tak se velmi omlouvám!)
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: Gibson Les Paul studio alpine white

Příspěvek od zakk_wylde »

Nemám sice alpine white, ale wine red. Model 2004, kupovaná z USA. Tento model ještě není "dutý" jako nové modely. Zvuk je vážně parádní. Předtím jsem měl Epi LP Custom se stejným snímačem u kobyly, ale Studio hraje úplně jinak. Ten zvuk je několikanásobně lepší, zároveň pohodlnost hraní a celková vyváženost kytary, při hraní ve stoje je úplně někde jinde. Co se týče "tulipánků" tak mají menší poměr otáčení, ale ladění drží stejně dobře, jako Grovery, co jsem mel na Epi.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Ladění může být taky máslovýma strunama na kytaře.

Jaká je hmotnost toho Studia bez výřezů??? Je to moc velké sado?

Nové série jsou velmi lehké... na to, že je to Les Paul, vážila parádně... ideál na celovečerní hraní.

Jak velký rozdíl by jsi viděl v použití Ebenového hmatníku proti Palisandru?

Ještě je trošku problém, že tyhle Studia už končí a nebudou k sehnání, takže možnost nějakého výběru dobrého kusu je velmi omezená:(
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

skoro 4,5 kila, Epi Custom vážil 3,7. Ebenový hmatník jsem nikdy na kytaře neměl, takže nemůžu posoudit. Akorát na té mojí byl palisandrový hodně světlý, zdálo se mi, že je vysušený, tak jsem jej natřel lemon oilem, a krásně ztmavl.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

tak já mám LP studio černou krasavici s chromem... model 2007 je fakt lehoučká a hraje parádně... nějakou lampu nebo stack a nevěřil bys jak ti výjde vstříc ;)... holt lepší kytary si přejí lepší aparaturu :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Na levnějších Gibsonech mi vadí jediná věc - ale zato zásadně: vysoký pražce.
Nejenže jsou zbytečně vysoký, ale ještě navíc málo zaoblený, a hraním se "odkorunkujou" do ostrý hrany,
takže skluzy po zmáčknutejch strunách (glissanda) jsou utrpení. Přesněji řečeno, staly se pro mě nehratelný a budu je muset nechat (nerad) zbrousit a "recrownovat" ..
Mám gibsonů několik, a jen ty nejdražší z nich tímhle netrpí.

Jinak to co píšeš jsou prkotiny, potenciometry nejsou lepený, ale drží je matka,
action si seřídíš sám, ladění nedrží ne kvuli mechanikám ale kvůli váznutí strun v nulťáku...

Ebenovej hmatník nemám na žádný kytaře, nevyhovuje mi to.. možná tak kdybych někdy L5 nebo něco takovýho :lol:

Kdybych sháněl Studio, tak bych hledal vyrobený do října 2006, kdy ještě nebyly "chambered".
Ten zvuk - bohužel - není stejnej..
I´m wheels... movin´wheels
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Tonda píše: Kdybych sháněl Studio, tak bych hledal vyrobený do října 2006, kdy ještě nebyly "chambered".
Ten zvuk - bohužel - není stejnej..
Můžeš porovnat dlabané (komůrkové) typy s těmi plnými?

Velmi děkuji za odpovědi:)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Především je tohle hodnocení zvuku subjektivní - jsou třeba lidi,který mají stejnej model kytary v provední plná a dlabaná (Historic normální,plný, a Hist.CR,tj.chambered) a líbí se jim zvuk obou stejně.
Taky záleží na okolnostech hraní - živě a nahlas se rozdíly stírají, spíš se to projeví při čistým hraní, nahrávání atd.

Takže myslím, že se nedají vynášet nějaký absolutní soudy.. Navíc když to budu brát podle svých kytar, tak je to nefér srovnání dvou úplně odlišných kategorií úrovně zpracování i materiálů (dřeva), low end LP
versus custom shop LP (aspoň ale stejná konstrukce mahag+javor, a kobylka T-o-M) ..
Spravedlivější by bylo, kdyby někdo porovnal třeba Standard a Traditional LP..

Ale i tak - zvuk plnýho těla je bohatší, barevnější, plnější, sytější.. což asi nepřekvapí :mrgreen:
Když to trochu přeženu, tak je to jako vinyl versus CD (nebo chvílema spíš rádio)

Ty starší LP (od 198?? nevím přesně, do X/06) nejsou plný, ale jsou "jenom" děrovaný - (9 děr o průměru 1 palce..) - takže zvukem blíž těm plným tělům.. ale někdo tam taky slyší rozdíl. Já takovýho LP nemám.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ono jedinej zvukovej rozdíl u Alpin white bude asi ten ebenovej hmatník. Projeví se to, ale neviděl bych to nijak fatálně.
Ty Studia jsou strašně kus od kusu a rozdíly jsou hodně výrazný i na sucho. Ale to je podle mě u všech kytar, rozhodně u všech, co jsem zatím zkoušel(Nezkoušel jsem nic výrazně nad 30 000, myslim zapojený). Takže to prostě hraje jako LP, ale některý hrajou zahuhlaně, některým moc nehraje dřevo. Ale ohledně věcí jako je křivej krk, křive natlučený pražce, kobylka, apod, s tím jsem se nesetkal.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Takže se přikláníte radši ke koupi staršího Studia, než ke koupi tohoto nového? Jaké máte zkušenosti s koupí dražších nástrojů z druhé ruky???

Říkal jsem si, že to bude můj nástroj na celý život a chtěl jsem si ho vyhrát sám.Je pravda, že je asi větší riziko, že člověk narazí vyloženě na špatný kus, když budu kupovat z těch posledních kusů?
Obrázek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Patyzone píše:Takže se přikláníte radši ke koupi staršího Studia, než ke koupi tohoto nového?
Jo, ale jen z důvodu, kterej jsem už napsal - že mám radši nevydlabaný LP :wink:

Jinak jsem všechny kytary kupoval nový, ale kdybych narazil na nějakou hodně dobrou, tak by mi to bylo jedno. Na jaře jsem takhle málem koupil toho černýho Customa v Aleximu, ale ta cena byla tak o 10 tis. přehnaná..
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Kupoval někdo z Vás studio nebo i jiného Gibsona z druhé ruky???
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych urcite nakupoval z druhy ruky. co se tayce gibsonu mel jsem z druhy ruky jen jedno SG ale jinak vlastne jen malo veci kupuju novych (spis takovy ty spotrebni jako struny, kabely a spol).
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

A zatím jsi neměl problém? Ani s tou SG?
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ne. clovek samozrejme muze narazit na smecko, ale zatim jsem byl vzdycky spokojenej a s zadnou kytarou nebyl problem. nehlede na to ze to vzdycky vyslo o x desitek tisic levneji.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Patyzone píše:Kupoval někdo z Vás studio nebo i jiného Gibsona z druhé ruky???
Já koupil SG Standard 1993 z druhé ruky a přestože mi trvalo dlouho než jsem si na tu kytaru zvykl, tak teď si ji nemohu vynachválit. Na starou, pořádně vyhranou kytaru se mi hraje mnohem líp než na novou, která neposlouchá. Je suprově seřízená, pražce jsou za tu dobu hezky zakulacené, navíc má krásně sedřený lak na krku, takže je hra ještě pohodlnější (ruce se nelepí k laku, ale jezdí po teplém dřevě). Další plus je, že ji mám v barvě, ve které se už nevyrábí a taky to, že její cena už půjde jen nahoru a za nějakou dobu ji mohu prodat za dvojnásobek, co mě stála :mrgreen: Jen o ty staré kytary se člověk musí pořádně starat a udržovat je... Zrobna ty gibsony mají totiž celkem citlivé ladění...

U mě vedou bazarové nad novýma :)
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Regular John píše:Zrobna ty gibsony mají totiž celkem citlivé ladění...
Co tím myslíš?

Kdy jsi ji kupoval? Jak dlouho ji máš? A jaký cenový rozdíl byl mezi novou a bazarovou?
Obrázek
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Patyzone píše: Co tím myslíš?
Kdy jsi ji kupoval? Jak dlouho ji máš? A jaký cenový rozdíl byl mezi novou a bazarovou?
No prostě musíš mít ukázkově natáhnuté struny a starat se o nultý pražec, aby pořádně drželo ladění... Já ho kupoval někdy na začátku roku (nebo na konci minulého? ani nevím) a ušetřil jsem minimálně nějakých 13 tisíc :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Regular John píše:
Patyzone píše:Kupoval někdo z Vás studio nebo i jiného Gibsona z druhé ruky???
Na starou, pořádně vyhranou kytaru se mi hraje mnohem líp než na novou, která neposlouchá.
Na novou je potřeba pořád hrát - pak je cítit, jak si krásně sedá pod rukama 8)

Na bazarovým Studiu ušetří tak max. 5 tis. - pochybuju, že by ho někdo prodával víc pod cenou...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

studia se daj v pohode sehnat tak za 20, ted jich zrovna na bazaru par za ty penize je.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“