Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Klabosh

Re: Kytary Schecter

Příspěvek od Klabosh »

Kai píše:
Kinx píše:podle me ty snimace maji svoje misto a nehazel bych je takhle do jednoho pytle. me treba na higain bavi 81cka vic nez SH6, na cokoliv jinyho me ale ani jeden z tech snimacu nebere :)
Presne tak. Pro zaryte odpurce bych doporucil vyzkouset emg 81 s 18v baterkama... mensi komprese, vetsi headroom atd. K 9v se uz rozhodne nevratim.
Ahoj, znam to jen s vapetim 9V, ted z hlavy nevim jakou zivotnost bude mit ten operak na 18V. Tos me trochu zaskocil, urcite to zkusim. Ale mezi nama, ja kdyz na EMG nekde zahraju to je jak stat na plynu a brzde soucasne.... Moc lidi se necha obalamutit proste tim dlouhym sustainem protoze je to aktiv a navic tam se kdejaka chyba ztrati. Vzdycky me bavi kdyz nekomu pucim nastroj jak mi to hned vraci ze se na to neda hrat :D Jasne na to chytnes a jakakoliv chybka je hned slyset a to i s kapelou. Ale to jen tak mimo...
Kytary Ivo pořízka - PRS 22/24 BEADGF#B, PRS 22/24 DADGHE, CONDOR EADGHE
SH6+SH6 Mayhem Set, SH6+SH13 Dime Set
kabeláž Planet Waves
rack nějaký výprodej z Audioteku 10U
Korg DTR 2000 1U
tc Electronic G major 1U
DOD G7 - bohužel ještě nepředělaný 1U
Alesis Microverb III - upravený bypass a nějaký ty relátka 1U
Preamp vlastní výroby 2xECC 85 1xSPAX7 - dálkové ovládání přepínání kanálů 2U
ovládám to všechno přes PROEL MS32 to má midi i relátka, první dobrá italská věc!
VHT 2:90:2 - oba kanály současně výstup 2x8 ohm 2U
Marshall 1960 B Vintage - stereo 2x8 ohm předrátovaný
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to s tema chybama plati ale i o emg. nerekl bych ze by ty snimace nejak zasadne menily dynamiku hry nebo zamazavaly nepresnosti :)
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

ja bych naopak rekl, ze nepresnosti jsou jeste vic slyset, nebo spis tak... aktivy jsou konkretnejsi a citlivejsi, proto je mam :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Aktivy jsou to samy, jako kdyz si mezi apec a kytaru da clovek cisty nakopavadlo :) Rozdily v citlivosti nebo dynamice zvuku budou pri srovnavani stejnych trid IMHO minimalni. Komprese muze mozna nastavat leda potom v aparatu kvuli silnejsimu vstupnimu signalu, ale to je jednak tema pro jiny topic a jednak vec, kterou by spis asi meli okomentovat lidi, kteri elektrice a elektronkam rozumi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Pjerdy

Příspěvek od Pjerdy »

No myslím, že pokud kytarista umí, chyby mu nejdou slyšet ani na aktivech, ani na pasivech... :D. Já osobně moc aktivy nějak nemusím, nevím proč bych si měl znovu zesilovat signál z kytary aktivním snímačem, když mi ho zesílí lampy, a co se týče zvuku, sedí mi pasivy daleko více. A ještě si hlídat, esi se mi nááhodou na koncertě nevyjebe baterka... :). No a stejně, pokud si maník nakrutí gain co nejvíce doprava, tak myslím, že už ma fakt jedno, zdali hraje na aktiv nebo pasiv, poleze mu z toho stejně ten samý bordel.:-)Toť můj názor... :wink:
elien

Příspěvek od elien »

Keby aktivka boli taky smejd tak by ich asi nikto nekupoval a nepouzival ale predsa vsetci vieme naco su!!!
na jazz si ich predsa nikto nekupi nato tu ma pasiv. aktivky su na metal a cisty zvuk je dostojny i ked nejake alnico to nebude ale to je ako by ste hrali na greenbacku metal a na voxe death core
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pjerdy píše:No myslím, že pokud kytarista umí, chyby mu nejdou slyšet ani na aktivech, ani na pasivech... :D. Já osobně moc aktivy nějak nemusím, nevím proč bych si měl znovu zesilovat signál z kytary aktivním snímačem, když mi ho zesílí lampy, a co se týče zvuku, sedí mi pasivy daleko více. A ještě si hlídat, esi se mi nááhodou na koncertě nevyjebe baterka... :). No a stejně, pokud si maník nakrutí gain co nejvíce doprava, tak myslím, že už ma fakt jedno, zdali hraje na aktiv nebo pasiv, poleze mu z toho stejně ten samý bordel.:-)Toť můj názor... :wink:
No, právěže ten bordel bude mnohem konkrétnější a čitelnější :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To je samozrejme nesmysl, pokud z toho poleze bordel na pasivech, tak na aktivech to nemuze byt lepsi uz kvuli silnejsimu signalu (jakoby jeste vic gainu). Pokud se teda bavime o slusnych snimacich, ne nejakych stock.
Somnus Aeternus
elien

Příspěvek od elien »

Mam doma aj aktivky aj pasivky a rozdiel?? no zalezi do coho sa to pichne ked to date do 30w trandaka tak to ani nespoznate ale ked sa to pichne do mesy alebo akehokolvek hi gain tak aktivky trosku viacej respektuju konkretne tony ale je to na ukor dynamiky ale na metal moc dynamiku ako taku len tazko vyuzit, zato pasivky sa mi hodia viacej na crunch ton je prijemne zlepeny (co sa teda mne osobne paci)
Pjerdy

Příspěvek od Pjerdy »

elien píše:Mam doma aj aktivky aj pasivky a rozdiel?? no zalezi do coho sa to pichne ked to date do 30w trandaka tak to ani nespoznate ale ked sa to pichne do mesy alebo akehokolvek hi gain tak aktivky trosku viacej respektuju konkretne tony ale je to na ukor dynamiky ale na metal moc dynamiku ako taku len tazko vyuzit, zato pasivky sa mi hodia viacej na crunch ton je prijemne zlepeny (co sa teda mne osobne paci)
Kde si přišel na to, že se v metalu dá dynamika jen těžko využít?... :D ...Malinko bych s tebou nesouhlasil, jak píšeš o Hi-Gain aparátech. Zase ti odpovím, že pokud dáš gain dolů, dosáhneš konkrétnosti u pasivu myslím tak kvalitní, jako u aktivu. Akurát to asi u každého z těch snímačů musíš jinak nakroutit...Já jsem tohle nějak před časem taky neřešil, ale když jsem si opět pořídil sedmičku a hodil gain dolů, nestačil jsem se divit...
elien

Příspěvek od elien »

Ohladom toho gainu samozrejme porovnanie aktiva pasivy pri rovnakom nastaveni inak to nieje porovnanie a ked das gain dolu tak to je potom zase o nieco inom... a pisal som tazko nie ze je to nemozne predsa len na zivaku metalovej kapely je ti jedno ci ten ton zahral citlivo alebo do toho buchol. resp. moc sa stym nerata tak preto su aktivky take oblubene a to nepisem o nejakej progresivnej alternativnej sracke ale o metle

a u sedmicky by som povedal ze je to trosku inak kedze ma vacsie tonove rozpetie a hlavne do hlbky tak treba opatrnejsie lebo sa z toho stane jedno velke dunenie a sumenie (to vysvetluje ten gain ale to asi vsetci vieme)
Pjerdy

Příspěvek od Pjerdy »

elien píše:Ohladom toho gainu samozrejme porovnanie aktiva pasivy pri rovnakom nastaveni inak to nieje porovnanie a ked das gain dolu tak to je potom zase o nieco inom... a pisal som tazko nie ze je to nemozne predsa len na zivaku metalovej kapely je ti jedno ci ten ton zahral citlivo alebo do toho buchol. resp. moc sa stym nerata tak preto su aktivky take oblubene a to nepisem o nejakej progresivnej alternativnej sracke ale o metle

a u sedmicky by som povedal ze je to trosku inak kedze ma vacsie tonove rozpetie a hlavne do hlbky tak treba opatrnejsie lebo sa z toho stane jedno velke dunenie a sumenie (to vysvetluje ten gain ale to asi vsetci vieme)
Jako samozřejmě máš pravdu ohledně metalových koncertů. Předpokládám, že tady na foru je většina spíše na metal, takže všichni víme, jak je to na metalových koncertech, tam se asi dynamika pozná velice těžko :D :D . Já soudím pouze dle mých osobních zkušeností. Třeba co se týče mojeho zesilovače, mám ho postavený na ruku, a mám zvlášť lowGain a HiGain kanál, a beglajty samozřejmě hraju na LG, takže já se nemusím bát těch gejnů přihulit ani u té sedmičky, ale už to nedělám a už i vím, proč... :D :D . HiGain používám pouze na sóla, tam je daleko využitelnější (třeba i ten gain doprava)... :wink:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Wohma píše:To je samozrejme nesmysl, pokud z toho poleze bordel na pasivech, tak na aktivech to nemuze byt lepsi uz kvuli silnejsimu signalu (jakoby jeste vic gainu). Pokud se teda bavime o slusnych snimacich, ne nejakych stock.
S tím nesouhlasím. Síla signálu je jen o tom, jak to hraje nahlas, když to zjednoduším. Ten bordel dělají harmonické frekvence a těch má aktiv, alespoň podle mýho sluchu, výrazně míň.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Sila signalu prave vubec neni jen o tom, jak to hraje nahlas. Resp. je, ale jedine nez se do hry dostanou elektronky, zejmena pak v predzesilovaci, ale castecne to plati i pro predzes tranzistorovej... Vyssi vstupni uroven signalu = vic gainu.

Az mi ten rozdil ve vyssich harmonickych zmeris, tak se o tom pak muzeme bavit. Harmonicky dela predevsim apec...
Somnus Aeternus
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nezměřim, ale pokud máš ucho, měl bys to slyšet taky.
Nebo já slyšim blbě.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle nemá s harmonickýma nic společnýho. Harmonický navíc nedělají bordel. Takže fakt nevím, co tam slyšíš.

Doporučuju prostudovat tematiky fungování snímačů. Jestli jde o aktiv nebo pasiv nemá vůbec žádný vliv na to, jaké frekvenšní spektrum tónu budou snímat. Znatelný vliv má umístění snímače, rozteč cívek, svůj podíl mají i magnety (jejich druh) a vinutí. Ne to, jestli je snímač pasivní nebo aktivní.

A jak říká Wohma, harmonické jsou hlavně otázkou aparátu (znovu doporučuju prostudovat tematiku tranzistor vs. lampa a další).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak co teda dělá ten zvuk barevnějším? Dodává mu onu plnost?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Sudé harmonické frekvence, které produkuje lampový aparát.

Tranďák produkuje více lichých harmonických, proto ten rozdíl ve zvuku.

To vlákno si přečti, mam ho na triku já. Snímače je věc která množství sudých harmonických neovlivňuje, podle svého charakteru snímají určité frekvenční pásmo. Někdo ti bude přísahat, že EMG jsou plná až moc někdo zas že vůbec, ale to jde hodně o aparát a o to, co chce člověk slyšet.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ale když vezmeš kytaru s EMG a kytaru s SH, a slyšíš na stejném aparátu rozdíl, tak asi nejde o ten aparát... a proto se ptám, CO je to teda ten rozdíl.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Buď neumíš číst, a nebo seš natvrdlý. Nero Wohma i já ti tady pořád cpeme to, že každý snímač je jiný. Snímá jiné frekvenční pásmo, mají různá vinutí + silné magnety mohou ovlivňovat rozkmit struny atd. atd. To je ten rozdíl, každý snímač je jiný a proto na stejném aparátu zní jinak. Hramonické do toho nepleť.

Plácáš tu furt to samé. Není na tom co nechápat. Stačí si přečíst něco o snímačích. Obyčejné samostudium pomůže to pochopit.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“