Native Instruments Battery 3 - zkušenosti

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Native Instruments Battery 3 - zkušenosti

Příspěvek od pavlii »

:lol: řekl bych, že to Králiik rozkous jak mrkev v zimě, docela refně a jednoduše popsáno :idea:

2Benulin: neznám Sonar, takže to by nebyla výuka. Vysvětlovat to obecně je k ničemu, když to nemůžu demonstrovat. Doufej, že se ti ozve nějaký Sonarista. Já jsem v Cubase zatím s vícevýstupovými VSTi nijak neexperimentoval, takže z tohoto titulu by to ode mě rozhodně nebylo 100%.

Předpokládal bych, že jednotlivé audio stopy se ti z VSTi vytvoří standardním způsobem (opět dle Cubase) - Export Audio Mixdown. Odhaduju, že podle nastavení VSTi se ti vygeneruje 1 nebo více audio stop (podle nastavení VSTi) a zbytek efektování a další práci už provádíš při mixu (VSTi už je potom samozřejmě vypnutý třebas).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše::lol: řekl bych, že to Králiik rozkous jak mrkev v zimě, docela refně a jednoduše popsáno :idea:

2Benulin: neznám Sonar, takže to by nebyla výuka. Vysvětlovat to obecně je k ničemu, když to nemůžu demonstrovat. Doufej, že se ti ozve nějaký Sonarista. Já jsem v Cubase zatím s vícevýstupovými VSTi nijak neexperimentoval, takže z tohoto titulu by to ode mě rozhodně nebylo 100%.

Předpokládal bych, že jednotlivé audio stopy se ti z VSTi vytvoří standardním způsobem (opět dle Cubase) - Export Audio Mixdown. Odhaduju, že podle nastavení VSTi se ti vygeneruje 1 nebo více audio stop (podle nastavení VSTi) a zbytek efektování a další práci už provádíš při mixu (VSTi už je potom samozřejmě vypnutý třebas).

P.
Tak to jsem chtěl slyšet.. jestli se mi ta audio stopa nějakým způsobem vygeneruje sama nebo ji musim ručně vytvořit " insert audio track".
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Vocalist Live Pro - Digitech
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Měla by se vygenerovat.

P.

Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše:Měla by se vygenerovat.

P.
Teď mě něco trklo. Ty máš celou dobu na mysli, že mi Baterry vygeneruje audio stopu a do té mi nějakym způsobem nahraje z MIDI např.part kopáku jako v audio formátu? Tzn.jako když já nahrávám živě kytaru v reálném čase do audiostopy??
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No nejenže to mám na mysli, ale tak to i funguje :wink:

P.

Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše:No nejenže to mám na mysli, ale tak to i funguje :wink:

P.

Aha,no tak to jsem nevěděl. Jenomže to je najednu stranu na prd,protože s audiodatovou stopou pak už nic nemůžu dělat.Myslim když si třeba vzpomenu že chci skladbu transponovat,změnit tempo atd. tak to co je nahraný jako audio stopa,tak s tim se nehne....

Tak to radši budu dělat tak jak se mi to osvědčilo.....

Akorád že když uložim projekt a pak ho otevřu,tak si mi Baterry nazapamatuje banky,nastavení atd.jak jsem měl. Jestli je to tim, že mám demo? :-))
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Může to být tím, že to je demo, ale jako takhle - od začátku jsme se tady vlastně bavili o výhodě/nevýhodě absence efektové jednotky v rámci VSTi. Já jsem se do diskuse zapojil jen z toho důvodu, že jakmile je skladba rytmicky hotová a zvuky jsou tak, jak je pořeba, převede se všechno na audio a mícjá (a efektuje) se až v této fázi.

Jako někdo samozřejmě dělá až do konce s VSTi aktivním, ale je to žrout CPU a tak vůbec.

Nicméně je to jen věc systému práce a preferencí.

P.

Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše:Může to být tím, že to je demo, ale jako takhle - od začátku jsme se tady vlastně bavili o výhodě/nevýhodě absence efektové jednotky v rámci VSTi. Já jsem se do diskuse zapojil jen z toho důvodu, že jakmile je skladba rytmicky hotová a zvuky jsou tak, jak je pořeba, převede se všechno na audio a mícjá (a efektuje) se až v této fázi.

Jako někdo samozřejmě dělá až do konce s VSTi aktivním, ale je to žrout CPU a tak vůbec.

Nicméně je to jen věc systému práce a preferencí.

P.

To je taky pravda ale zatím se mi nestalo, že by CPU nestíhal :-)) Každopádně děkuji za důležité informace,které mi zase osvěžili vědomosti.

Ahoj Zdeněk
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

no já myslim, že když na midi stopu hodíš VSTi instrument, tak se z toho stane audio stopa. Ale teď fakt nevim, nejspíš kecám :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo, kecáš :wink: :)

P.

Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

no, odeslalo se to později než jsem zamýšlel :D, ale aspoň ho to nezmátlo. A taky jsem si v tom udělal pořádek.

Edit: Tak to se později neodeslalo, já si akorát nevšiml druhé stránky :D
Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše:Jo, kecáš :wink: :)

P.
Tak se mi nějak nedaří udělat z MIDI stopy AUDIO stopu. Popíši jak to mám postaru (jinak to neumím). Mám např. midi stopu klavíru. Pod ní jsem vytvořil audio stopu,ve které otevřu VSTi ( přímo v té midi stopě to prostě neumim). Tak a ted v té midi stopě v track preporties nastavim aby to hrálo zvukem VSTi. Začne to krásně hrát klavírem z VSTi. Jak ale docílit abych udělal z midi stopy audio stopu a mohl tak vlastně VST vypnout ( zavřít).
To se nějak musí vyexportovat nebo jak?
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Benulin

Příspěvek od Benulin »

Kraliik píše:no, odeslalo se to později než jsem zamýšlel :D, ale aspoň ho to nezmátlo. A taky jsem si v tom udělal pořádek.

Edit: Tak to se později neodeslalo, já si akorát nevšiml druhé stránky :D

Porad. Když mám otevřenou MIDI stopu ( např.part bicí) a zvuk mám ke stopě přiřazenej z Battery 3 tak když klepu přímo v MIDI stopě na tón ( na klaviatuře) kde je přiřazenej např.kopák, tak je zvuk horší ( tepější,slabší) než když klepu na buňku přímo v Baterry ( viz obrázek zde http://benulin.rajce.idnes.cz/Battery/ ).
Je to asi tim, že v midi datech jsou někde zapsány informace o tom, jak hlasitě, jakou barvou, panorama atd. má kopák hrát. Někde jsem slyšel, že tyto informace jsou uloženy v tzv. event listě,který jsem si otevřel ale v tom se nevyznám. Dají se nějakým způsobem tyto příkazy v dané midi stopě vymazat, aby to hrálo bez již přiřazených příkazů ( panorama,hlasitost atd.)?
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

OK. Než se najde chytej Sonarista (zjevně v něm nikdo nedělá nebo neumí nebo je línej poradit 8) ) tak ti budu házet popisy dle Cubase a třeba ti to k něčemu bude, když to zkusíš po drobné transformaci aplikovat.

Nejdřív k prvnímu dotazu: nebudu se opírat o ten popis, protože daná logika je mi cizí. V Cubase to funguje tak, že MIDI stopa má jako svůj výstup nastaven patřičný VSTi. Předpokládejme, že v něm máš vybraný požadovaný patch (zvuk) a naklepané noty a ostatní MIDI eventy (ještě se k nim dostanu). Audio stopu z toho potom vytvoříš velice elegantně: nastavíš lokátory L a R tak, aby ohraničovaly úsek, jež chceš transformovat MIDI -> audio. Následně z menu File vybereš Export Audio Mixdown, vybereš typ souboru, stereo/mono a podobné detaily, cvakneš na Export a za chvíli je vytvořená Audio stopa i s obsahem :D

Druhý dotaz: ano, máš pravdu - zřejmě je buňka Battery nadefinovaná na Velocity = 127 (to je právě ta síla úhozu), kdežto virtuální klaviatura na méně. Tohle se dá nastavovat buď někde v preferencích nebo v nastaveních pro MIDI (je to různé). Případně se lze tím moc nezaobírat a upravit Velocity později. V Event listu to jde určitě, ale je-li v Sonaru řešen podobným stylem jako v Cubase, tak je na toto lepší Key editor (čili ten, kde je ta virtuální klaviatura - piano roll). Pod ní se dají otevírat průběhy vybraných MIDI kontrolerů ve formě grafického vyjádření - tam se změní Velocity lépe (nakreslením). No a třetí možnost (v Cubase) je použít MIDI funkce, kdy se požadované noty označí a vybere se funkce měnící hodnotu zadaného parametru. Parametrem se určí Velocity a hodnota se zadá 127 (maximum) a je to.

P.

Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše:OK. Než se najde chytej Sonarista (zjevně v něm nikdo nedělá nebo neumí nebo je línej poradit 8) ) tak ti budu házet popisy dle Cubase a třeba ti to k něčemu bude, když to zkusíš po drobné transformaci aplikovat.

Nejdřív k prvnímu dotazu: nebudu se opírat o ten popis, protože daná logika je mi cizí. V Cubase to funguje tak, že MIDI stopa má jako svůj výstup nastaven patřičný VSTi. Předpokládejme, že v něm máš vybraný požadovaný patch (zvuk) a naklepané noty a ostatní MIDI eventy (ještě se k nim dostanu). Audio stopu z toho potom vytvoříš velice elegantně: nastavíš lokátory L a R tak, aby ohraničovaly úsek, jež chceš transformovat MIDI -> audio. Následně z menu File vybereš Export Audio Mixdown, vybereš typ souboru, stereo/mono a podobné detaily, cvakneš na Export a za chvíli je vytvořená Audio stopa i s obsahem :D

Druhý dotaz: ano, máš pravdu - zřejmě je buňka Battery nadefinovaná na Velocity = 127 (to je právě ta síla úhozu), kdežto virtuální klaviatura na méně. Tohle se dá nastavovat buď někde v preferencích nebo v nastaveních pro MIDI (je to různé). Případně se lze tím moc nezaobírat a upravit Velocity později. V Event listu to jde určitě, ale je-li v Sonaru řešen podobným stylem jako v Cubase, tak je na toto lepší Key editor (čili ten, kde je ta virtuální klaviatura - piano roll). Pod ní se dají otevírat průběhy vybraných MIDI kontrolerů ve formě grafického vyjádření - tam se změní Velocity lépe (nakreslením). No a třetí možnost (v Cubase) je použít MIDI funkce, kdy se požadované noty označí a vybere se funkce měnící hodnotu zadaného parametru. Parametrem se určí Velocity a hodnota se zadá 127 (maximum) a je to.

P.
Jsi moc hodnej, že se mi tak věnuješ.jdu to zkusit a zítra se ozvu.Dobrou noc

Zd.
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Benulin

Příspěvek od Benulin »

Benulin píše:
pavlii píše:OK. Než se najde chytej Sonarista (zjevně v něm nikdo nedělá nebo neumí nebo je línej poradit 8) ) tak ti budu házet popisy dle Cubase a třeba ti to k něčemu bude, když to zkusíš po drobné transformaci aplikovat.

P.
Jsi moc hodnej, že se mi tak věnuješ.jdu to zkusit a zítra se ozvu.Dobrou noc

Zd.
Tak jsem to zkusil a super,jde to. Problém byl v tom, že jsem si ohraničil úsek v midi stopě a ta sama osobě nešla. Jakmile jsem dal příkaz aby se to samé ohraničilo i v audiostopě ( kde mám spuštěnou VST aplikaci) tak už to vyexportovat šlo.( je to logické no,prostě pokud jsem neměl uhraničenou i stopu s VST aplikací,tak to nadávalo,že tam neni žádné audio a tudíž nejni co exportovat )
Ale vyexportuje se mi to jako wave soubor který se mi uloží na disk nikoliv aby se mi automaticky vytvořila se zaznamenaným zvukem stopa v sonaru.Ale to už je detajl.Stopu si vytvořim sám a do té vložim ten wave.

Zatim moc díky...jdu spát
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak jsem zmiňoval ten postup Export Audio Mixdown v Cubase a zmiňoval jsem nějaké nastavování parametrů, tak pro tento účel jsou podstatné Import To Track a Import To Audio Pool. Tím se po exportu VSTi vytvořený WAV soubor automaticky přidá do projektu a do automaticky vytvořené audio stopy.

Jo a dle mého bys měl trochu zapracovat na terminologii a vyjadřování, protože minimálně mě ten Sonar čím dál tím víc znepřehledňuješ :lol:

P.

rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Já jsem ustrnul na Sonar 3, novější neznám, ale je tam funkce, tuším v nabídce "Edit" která se jmenuje "Bounce to track" a ta ti vygeneruje (po vybrání MIDI stopy a stopy s VSTi samozřejmě) audio stopu tam, kde si budeš přát.
Naproti tomu "Export" -> "Audio" vytvoří wav soubor (který zas můžeš zpátky importovat, ale proč to dělat tak složitě...)
Benulin

Příspěvek od Benulin »

pavlii píše:Jak jsem zmiňoval ten postup Export Audio Mixdown v Cubase a zmiňoval jsem nějaké nastavování parametrů, tak pro tento účel jsou podstatné Import To Track a Import To Audio Pool. Tím se po exportu VSTi vytvořený WAV soubor automaticky přidá do projektu a do automaticky vytvořené audio stopy.

Jo a dle mého bys měl trochu zapracovat na terminologii a vyjadřování, protože minimálně mě ten Sonar čím dál tím víc znepřehledňuješ :lol:

P.
Já vim no, je to se mnou těžký ale blbě se člověk vyjadřuje o principu něčeho, čemu nerozumí. :(
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Benulin

Příspěvek od Benulin »

rain píše:Já jsem ustrnul na Sonar 3, novější neznám, ale je tam funkce, tuším v nabídce "Edit" která se jmenuje "Bounce to track" a ta ti vygeneruje (po vybrání MIDI stopy a stopy s VSTi samozřejmě) audio stopu tam, kde si budeš přát.
Naproti tomu "Export" -> "Audio" vytvoří wav soubor (který zas můžeš zpátky importovat, ale proč to dělat tak složitě...)

Ahoj,
OK mrknu na to jestli tam něco takového je.Zatim dík
Ibanez GRG 17DX
Ibanez AEG 10E
Line 6 POD X3 live
Hartke KM 100
Yamaha KX 49
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“