Gibson Les Paul BFG Zakk Wylde Signature

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
numb94

Gibson Les Paul BFG Zakk Wylde Signature

Příspěvek od numb94 »

Ahoj. Dozvěděl jsem se, že Gibson připravil limitovanou edici modelu Zakk Wylde. Prej má být jen 150 kusů celosvětově. Nevíte někdo, kde by se to dalo sehnat?? Či případně jestli na to snad náhodou někdo hrál, tak jak to hraje?? Měla by to být série BFG, takže cena by nemusela být zas až tak závratná... Díky moc

Jinak tady jsem našel nějaký obrazky tý krasavice:

http://www.ask-me.pl/doc/ZK_foto_01.jpg
http://www.ask-me.pl/doc/ZK_foto_02.jpg
http://www.ask-me.pl/doc/ZK_foto_03.jpg
Asanoth

Re: Gibson Les Paul BFG Zakk Wylde Signature

Příspěvek od Asanoth »

Zakk Wylde signature? Limitovaná edice? Pod 70 to nevidim :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Asanoth píše:Zakk Wylde signature? Limitovaná edice? Pod 70 to nevidim :D
tak to se nemyl kámo, tady je důkaz http://www.music-city.cz/gibson-les-pau ... -7319.html ...je to Battle Field Ground, takže ikdyž to Zakk signoval, tak si za to takovej ranc říct nemůžou... Ale za necelejch 23.000,- je to pecka, jenom ta výbava!!! plnokrevný EMGíčka... a narozdíl od těch obyč BFG to má 4 poťáky a nemá ten vypínač, jehož smysl mi dycky unikal...
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

pokud vim, na BFG je killswitch a daji se s tim delat celkem paradni veci, osobne si myslim, ze BFG bude lepsi, nekde ty prachy setrit museli, tak asi na dreve. To je spekulace, tak jako tak P90 na BFG nejsou vubec spatny, ostatne co jsem mel prilezitost, tak jsem mel v ruce dva dobry kusy, samozrejme to nehrali jak Custom,ale moc pekne za ty penize...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Podle mě nikde šetřit nemusí. Bude to prostě BFG s EMG a trochou černého laku nahoře navíc. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Takze to nebude az tak limitovana edice ;)
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

tak 150ks neni zrovna moc... ale jestli to nejsou vyhozene prachy :) buhvi, co to bude zac, nevzbuzuje to ve me moc duvery tyto bfg... ale treba stoupne casem na cene :)

zas na druhou stranu si to clovek muze dolakovat na barvu, ktera se mu libi vic nez treba ta origo bila :lol:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hh, aneb jak dobre zuzitkovat zbyle kusy vyrazeneho modelu na sklade :)
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Nevím, co se o BFG všeobecně ví a neví, tak bych si dovolil bejt trošku za chytráka... k poslední poznámce o vyřazeném modelu: BFG nemůže být nikdy vyřazený model, protože je to de facto polotovar, takhle totiž vypadá každej Les Paul v ranějším stádiu své výroby a to je ta finta s cenou, čím preciznější dopracování, tím vyší cena, když se přední deska nedobrušuje do dokonalé hladkosti je hned levnější, o laku a leštění nemluvě, proto bez ztráty kvality materiálu může stát rapidně méně... Značka jako Gibslon si nedovolí pošramotit svou pověst jen aby si vyprazdňovala sklady...
kytara z Asie, aparát starej a ještě k tomu pučenej - ale lampáč!!!, spousta šumících krabiček, línej jak vandrácká veš, ruce... raděj useknout

ALE MILUJU TO!!!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

polotovar ceho? les paul custom historic? :) nebo spis nejaky epiny? podle me je to obyc kytara z lacinejsich drevin zamerena na podobnej segment jako ty faded modely. a vzhledem k tomu ze BFG nejak zahadne chybi v nabidce gibsonu tak tipuju ze to je tak jak rikam - proste jim zbyly nejaky nepouzity krky a tela ktery ted prodavaj jako "signature" modely.

ale hrozne me bavi jakou ta znacka ma porad reputaci - "to je gibson, to prece nemuze bejt zadny smecko" :)
panedge

Příspěvek od panedge »

tak normální polotovar klasického customu,prostě bez laku,kterej je moc drahej-tuhle sem o tom četl co je to za šílenej proces,ale to nic nemění na mým názoru,že já teda Gibson miluju,ale tyhle Zakkovi modely dou imo mě ,mě se to nelíbí a ve spojení s EMG už vůbec ne,aopropo na normálním Gibsonu ZW sou aktivní,na EPiphone pasivní ,co je na tomhle nevím
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše:polotovar ceho? les paul custom historic? :) nebo spis nejaky epiny? podle me je to obyc kytara z lacinejsich drevin zamerena na podobnej segment jako ty faded modely. a vzhledem k tomu ze BFG nejak zahadne chybi v nabidce gibsonu tak tipuju ze to je tak jak rikam - proste jim zbyly nejaky nepouzity krky a tela ktery ted prodavaj jako "signature" modely.

ale hrozne me bavi jakou ta znacka ma porad reputaci - "to je gibson, to prece nemuze bejt zadny smecko" :)
ty laciný dřeviny jsou stejný jako dřevo ve Standardech a Studiích,
a ta povrchová úprava je -stejně jako faded- hrozně příjemná do ruky.. a nemusíš řešit, jestlis jí někdě ťuknul nebo ne :lol:

Já nejsem objektivní, protože gibson je moje srdcovka - ale i tak si myslím, že vyslovený šméčka nedělaj, ani ty javorový Raw Power nebo ty nový divoký SGčka.
Mají drobný chybky, které by tam nemusely být - ale jsou to všechno poctivě udělaný kytary, hrajou dobře, a hlavně - když je vemeš do ruky, tak jsi "doma" - je to všechno jedna rodina :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Smrťokvítek píše:Podle mě nikde šetřit nemusí. Bude to prostě BFG s EMG a trochou černého laku nahoře navíc. :)
Asi tak bych to viděl. Pochybuju, že na to Mr. Wylde vůbec někdy hrábnul, natož aby hrál... Rejžování peněz z jména, to je dnes těžkej bussiness...

Jinak když tu padla zmíňka o Raw Power - docela mě ty mršky příjemně překvapily, sice jsem měl v ruce jen ty SG (LP musím ale taky vyzkoušet) a jsou to teda zajímavé nástroje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak LP bude imho to samý. Já naopak zkoušel LP a ten zuk byl na muj vkus moc tenkej. Vejšky mám sice rád, ale tohle bylo moc :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Asanoth píše:Tak LP bude imho to samý. Já naopak zkoušel LP a ten zuk byl na muj vkus moc tenkej. Vejšky mám sice rád, ale tohle bylo moc :)
no von javor neni mahagon... tak nemužeš čekat že to bude nějakej bubák ;o)))

ALE MILUJU TO!!!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Tonda píše:
Kinx píše:polotovar ceho? les paul custom historic? :) nebo spis nejaky epiny? podle me je to obyc kytara z lacinejsich drevin zamerena na podobnej segment jako ty faded modely. a vzhledem k tomu ze BFG nejak zahadne chybi v nabidce gibsonu tak tipuju ze to je tak jak rikam - proste jim zbyly nejaky nepouzity krky a tela ktery ted prodavaj jako "signature" modely.

ty laciný dřeviny jsou stejný jako dřevo ve Standardech a Studiích,
a ta povrchová úprava je -stejně jako faded- hrozně příjemná do ruky.. a nemusíš řešit, jestlis jí někdě ťuknul nebo ne :lol:

Já nejsem objektivní, protože gibson je moje srdcovka - ale i tak si myslím, že vyslovený šméčka nedělaj, ani ty javorový Raw Power nebo ty nový divoký SGčka.
Mají drobný chybky, které by tam nemusely být - ale jsou to všechno poctivě udělaný kytary, hrajou dobře, a hlavně - když je vemeš do ruky, tak jsi "doma" - je to všechno jedna rodina :mrgreen:
ja jsem taky trochu zaujatej, protoze na vsech drazsich nastrojich trochu hledam chyby :) obcas neverim vlastnim usim a ocim. myslim ze gibson by byl sam proti sobe kdyby pouzival stejny drevo na laciny rady a na standard - to lepsi si imho dobre hlida na vyssi rady. tim nerikam ze gibsony jako takovy nehrajou, mam ty kytary hrozne rad a v budoucnu bych rad jeste nejakou zase koupil :D malem jsem koupil faded Vcko ktere hralo neuveritelne, i ty nejlacinejsi rady casto hrajou proste skvele (a povrchovka je to posledni co resim) ale jenom nad nekterejma jejich napadama obcas kroutim hlavou (zoot suit SG - libi se mi design, jeste jsem ho nemel v ruce ale uz ted jsem trochu zaujatej :D ). to ale u vsech vyrobcu, o mych srdcovnich fenderech se nema cenu rozepisovat (kolik telat a stratu z ameriky ma blbe nasazeny krk!) a ani PRS nejsou uplne svate (ackoliv mi prijde ze tech co nehrajou jak by mely je min, taky je tech kytar ale celkove min nez obrovska produkce gibsonu a fenderu a nemel jsem v ruce az tak velky vzorek, procentuelne ale maji porad nejcistsi triko). od jisty doby proste neverim nikomu a nicemu co si hraje na hiend nastroj a zaroven jsem shovivavejsi u tech levnejsich :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kdyz se koukam na nektery ty novy modely tak mi prijde ze designeri prodelali kvalitni lobotomii (to vubec nemluvim o tomhle BFG, ktery mi je naopak sympaticky) - takovyhle napady bych cekal u firem jako BC kýč, ale to je kazdopadne vec vkusu :)
The Duke

Příspěvek od The Duke »

Kinx píše:kdyz se koukam na nektery ty novy modely tak mi prijde ze designeri prodelali kvalitni lobotomii (to vubec nemluvim o tomhle BFG, ktery mi je naopak sympaticky) - takovyhle napady bych cekal u firem jako BC kýč, ale to je kazdopadne vec vkusu :)
je jasný, že čim vyšší řada, tím přísnější selekce, o tom ani potom, o povrchovej úpravách si myslim, že naopak FADED úpravy můžou levnějším nástrojům pomoci, protože lak tu kytaru zavře a nemůže hrát tolik "ze dřeva", každopádně s tebou souhlasím co se týče nepochopitelných pokusů Gibsonu o "inovace"!!! Akce jako Robot Guitar nebo Standard 2008 s nechutnou mastodntní samicí od Neutricku atd. jsem nepochopil, možná kdyby vymanili ze své arogance a srazili cenu na úroveň Fenderu (cca 30000 za nejdražší ne ručně vyráběný nástroj) tak by to jejich popularitě pomohlo víc, než tyhle křečovité pokusy bej COOL, je to jak vidět důchodce v Hip-Hopovejch hadrech!!! :o)))

ALE MILUJU TO!!!
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

The Duke píše: tak to se nemyl kámo, tady je důkaz http://www.music-city.cz/gibson-les-pau ... -7319.html ...je to Battle Field Ground, takže ikdyž to Zakk signoval, tak si za to takovej ranc říct nemůžou... Ale za necelejch 23.000,- je to pecka, jenom ta výbava!!! plnokrevný EMGíčka... a narozdíl od těch obyč BFG to má 4 poťáky a nemá ten vypínač, jehož smysl mi dycky unikal...
Už je tam cena 34 699 kč... :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kinx píše: myslim ze gibson by byl sam proti sobe kdyby pouzival stejny drevo na laciny rady a na standard - to lepsi si imho dobre hlida na vyssi rady.
Myslel jsem to tak, že zatímco je ve dřevu velký rozdíl mezi běžnou produkcí (Gibson USA) a Historic (G.Custom shop), tak v rámci G. USA už jsou rozdíly hodně malé:
buď dostanou zbytky jihoamer.mahagonu , míň kvalitního, těžšího (proto taky jsou některý Standard LP ze 3 kusů, jenže je to přetřený neprůhledným lakem) nebo jsou rovnou z africkýho mahagonu ( faded Sg,BFG), = khaya. Myslím, že i do standardů tenhle "mahagon" taky občas infiltruje :mrgreen:

Historicy jsou odstupňovaný podle váhy mahagonu:
http://media.photobucket.com/image/gibs ... eights.jpg

/bohužel teď tohle forum nebere velký fotky/
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“