Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Pjerdy

Re: Kytary Schecter

Příspěvek od Pjerdy »

Asanoth píše:Ale když vezmeš kytaru s EMG a kytaru s SH, a slyšíš na stejném aparátu rozdíl, tak asi nejde o ten aparát... a proto se ptám, CO je to teda ten rozdíl.
Takže si třeba vem pasiv SH a vem si pasiv DiMarzio a tak samo tam budeš mít nějaký rozdíl ve zvuku, jako když vemeš SH a EMG. Bude to třeba jiný rozdíl, ale bude tam. A za další, velice podstatné, vem si dvě různé kytary s absolutně stejným snímačem a co zjistíš? zase rozdíl. A já myslím, že ten nejpodstatnější rozdíl změny ve zvuku (na jednom aparátu) dělá kytara (dřevo, stavba atd. atd.). Ale samozřejmě se na tom podepíše i snímač ale určitě né tím, že jedno je lepší nebo druhé horší.Bude to prostě jiné.A pak už si každý vybere, co mu sedí. Vem si Les Paul, Stratocaster,flying V, a SG, vem si 5 pasivů, 5 aktivů a teď to kombinuj. Nevěřím, že v jediném případě z těchto kombinací budeš mít stejný zvuk. Ale to už zabrušuju i kapke mimo snímače...:-)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Pjerdy píše:
Asanoth píše: Ale samozřejmě se na tom podepíše i snímač ale určitě né tím, že jedno je lepší nebo druhé horší.Bude to prostě jiné.
Ale to je to, co já tvrdím celou dobu. Já jsem neřekl nic o "lepším" nebo "horším".

RB: No, vycházíme-li z toho, že harmonické frekvence je všechno kromě hlavní sinusoidy(a pokud není, tak co je to?) a jeden znímač má barevnější zvuk než druhý, kterému od poslechu ty frekvence chybí, tak o co teda jde? Jestliže snímač X zní jinak než snímač Y, tak CO je to, co z ní jinak? Z fyzikálního hlediska...
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Z fyzikálního hlediska? Osobní sugesce slyšeného a spektrum, které tvému ucho vyhovuje, proto má každý snímače udělané jinak a nevšiml jsem si, že by měli všichni jednu značku a jeden typ snímačů :roll:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Asanoth píše:
Wohma píše:To je samozrejme nesmysl, pokud z toho poleze bordel na pasivech, tak na aktivech to nemuze byt lepsi uz kvuli silnejsimu signalu (jakoby jeste vic gainu). Pokud se teda bavime o slusnych snimacich, ne nejakych stock.
S tím nesouhlasím. Síla signálu je jen o tom, jak to hraje nahlas, když to zjednoduším. Ten bordel dělají harmonické frekvence a těch má aktiv, alespoň podle mýho sluchu, výrazně míň.
podivej, nemuzes rict, ze ma min harmonickych, to je blbost, ale muzes rict, ze jich ma vic sudych nebo lichych a vzhledem k tomu, ze v aktivnich snimacich je polovodicovy predzesilovac, tak ma vic lichych nez snimac pasivni, tzn, ze se ti muze jevit ten zvuk pasivu barevnejsi a teplejsi, no vsak si tu najdi nebo jinde, jaky dopad na zvuk maji liche a jaky sude harmonicke... v tom je jadro pudla ;)

wohmo, nemusi to tak byt, bo opet k lichym harmoickym... jsou prurazne a plechove atd, takze pak pri tom bordelu s pasivem to s aktivem zas takovy bordel byt nemusi, protoze to z toho zvuku muze vylezt a byt tak zretelnejsi a min zahuhlane... coz taky je :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asanoth píše: RB: No, vycházíme-li z toho, že harmonické frekvence je všechno kromě hlavní sinusoidy(a pokud není, tak co je to?) a jeden znímač má barevnější zvuk než druhý, kterému od poslechu ty frekvence chybí, tak o co teda jde? Jestliže snímač X zní jinak než snímač Y, tak CO je to, co z ní jinak? Z fyzikálního hlediska...
Já se na to vykašlu, tady aby se člověk fakt snažil jen tak pro nic za nic...

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... t7031.html
+ odkazy

EDIT - vložen správný odkaz :wink:

Jinak jsme už docela dlouho OT, tuhle debatu splitnu do separátního threadu do snímačů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

tallicaman píše:wohmo, nemusi to tak byt, bo opet k lichym harmoickym... jsou prurazne a plechove atd, takze pak pri tom bordelu s pasivem to s aktivem zas takovy bordel byt nemusi, protoze to z toho zvuku muze vylezt a byt tak zretelnejsi a min zahuhlane... coz taky je :)
Takze mi chces rict, ze kdyz nastavim svuj apec tak, aby moje SH-4 a SH-2 hraly nekonkretne a bordelozne (coz je mimochodem i pres premiru gainu docela problem na Blackmorovi), tak kdyz prijdes ty s aktivnima snimacema, tak to zniceho nic bude konkretni? :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
tallicaman

Re: Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter

chci rict, ze muze byt konkretnejsi pri urcite mire :) aneb diplomaticka odpoved, samozrejme to neni vselek a nemuze se to brat absolutisticky :) vsak si to zkus a uvidis ;)

bohuzel, nez jsem to stihl zkusit na svem randallkovi, tak se rozpadla kapela a nemam kde zkusit, jinak bych byl absolutistictejsi :D ale vychazim z vyse napsane teorie a taky praxe na rolandovi...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Wohma píše:
tallicaman píše:wohmo, nemusi to tak byt, bo opet k lichym harmoickym... jsou prurazne a plechove atd, takze pak pri tom bordelu s pasivem to s aktivem zas takovy bordel byt nemusi, protoze to z toho zvuku muze vylezt a byt tak zretelnejsi a min zahuhlane... coz taky je :)
Takze mi chces rict, ze kdyz nastavim svuj apec tak, aby moje SH-4 a SH-2 hraly nekonkretne a bordelozne (coz je mimochodem i pres premiru gainu docela problem na Blackmorovi), tak kdyz prijdes ty s aktivnima snimacema, tak to zniceho nic bude konkretni? :)
konkrétnější, ne konkrétní.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
tallicaman

Asanoth píše:konkrétnější, ne konkrétní.
tak tak, to je ta spravna mira
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

OK, i kdyz neverim, ze jste meli sanci to nejak porovnat, tak dejme tomu, ze vam verim. Jak to ale vysvetlite? Vyssi vystupni signal znamena vice gainu v preampu a vic gainu muze logicky znamenat spis mene konkretni ton. Jaktoze s aktivkama je teda konkretni?
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pánové (asanoth + tallicaman), prosím o vysvětlení 2 věcí:

1) Proč by více výrazné liché harmonické aktivů měly dělat méně bordelu než sudé, když naopak lidskému uchu jsou sudé alikvóty výrazně příjemnější?

2) Jak to, že aktivní snímače, které mají silnější signál, po zapojení do zesilovače, který s aktivama dělá bordel, zkonkrétní signál? Jak napsal Wohma - vyšší síla signálu = vyšší přebuzení preampu = víc gainu = víc bordelu a spíše méně konkrétní zvuk...

Dál bych prosil o vysvětlení, jak jste ty rozdíly zkoušely, kde a s jakými nástroji.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tallicaman

tak konkretne ja to zkousel mezi sh-6 a emg 81 a aktiv proste je konkretnejsi a vic artikuluje, zkousel jsem doma na rolandu v lp bach, jak jsem psal, na lampe zatim ne... ale myslim to tak, ze pri urcitem zkresleni to bylo konkretnejsi, nezkousel jsem hrat na bordel s sh-6 a pak zkusit, jestli to bude s emg ok...

sude jsou prijemnejsi ale liche pruraznejsi a jsou vic slyset, jsou ostre, jak jsem psal vyse, takze nejde o to, co je prijemnejsi, ale jaky to ma charakter...

jeste dodam, ze jsem sh-6 mel tak mesic, dva a po vymene na emg byla konkretnost a artikulace mym hlavnim pozitivnim vjemem oproti sh-6
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 3.10.2009 17:56, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tallicaman píše:sude jsou prijemnejsi ale liche pruraznejsi a jsou vic slyset, jsou ostre, jak jsem psal vyse, takze nejde o to, co je prijemnejsi, ale jaky to ma charakter...
zase takový všetečný dotaz - a proč se tedy v kapele více prosadí lampový aparát než tranzistorový když jsou liché harmonické více slyšet? a proč se tedy lampy zdají být hlasitější než tranďáky?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

OK, na tranzistoru to tak dost mozna je, ale na plnokrevne lampe se to podle me bude chovat jinak... Kdyz doma hraju pres kompl a simulace apecu, tak treba slysim jen minimalni rozdil pri rozepnuti na singly (pri hi-gain zkresleni), a to i v mire gainu, na lampe je to samozrejme rozdil velky. Chtelo by to nejaky poradny test :) Ale tohle se testuje blbe.
Somnus Aeternus
tallicaman

proc test, tak si to zkus :) ja uz sh-6 poslal do sveta... jinak vzydt vsichni metlaci s vysokym zkreslenim pouzivaji aktivy, proc asi?...

a jinak, prece nemuzes srovnavat simulace na kompu s trand. kombem, to je nesmysl...

lampy maji plnejsi a kulatejsi ton, takze mozna se zdanlive prosadi, ale spis tak, ze kdyz hraje tranzistor a lampa dohromady, tak lampa sezere basy a stredy, zatimco trand vyssi stredy a vysky, vyzkouseno ve zkusebne :) pak se totiz zda, ze trand jen chrchle a lampa tlaci :)
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 3.10.2009 18:06, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, nic proti, ale test na trandu bych nepovažoval zrovna za směrodatný. Navíc další věc je říct SH-6 a EMG 81 na určité kytaře v určité vzdálenosti od strun na určitém aparátu s určitým nastavením gainu a ekvalizace hrají tak a tak. Co když ale pak změníš vzdálenost od strun? Co když změní ekvalizaci?

Na základě jednoho faktu nemůžeš zevšeobenit, že všechny aktivy jsou konkrétnější než pasivy.

Následně se stejně jako Axel zeptám, proč jsou lampy objetivně hlasitější a preferovanější. Dál se můžu ptát jaký má smysl (beru to ad absurdum) hrát na aktivy, které zvýrazní liché, do lampy, která naopak víc "zesylšitelní" sudé, když ty liché jsou teda tak super?

Navíc, tady se dostáváme do roviny, že tvrdíš, že sudé = bordel, protože aktivy = méně bordelu = liché.

Jinak bych si netroufal tvrdit, že všichni metláci s vysokýnm zkreslením používají aktivy. Zde jsem ve výhodě, že z hlediska formální logiky mi stačí najít jediný protipříklad a tvá věta je vyvrácena. :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
tallicaman

ja vim, nechci to brat do absurdnich rovin a slovickareni, jen popisuji svou zkusenost, pokud se mi ji snazite vyvratit, mate smulu, bo zkusenost se vyvratit neda... navic vubec netvrdim, ze sude jsou bordel nebo naopak, netvrdim, ze liche nebo sude jsou super, ale ze kazde maji svuj charakter... nebudu to uz dal rozpitvavat, bo je to zbytecne, co jsem chtel jsem napsal, bud to poberete nebo ne, pokud neverite, zkuste si to...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tallicaman píše:lampy maji plnejsi a kulatejsi ton, takze mozna se zdanlive prosadi, ale spis tak, ze kdyz hraje tranzistor a lampa dohromady, tak lampa sezere basy a stredy, zatimco trand vyssi stredy a vysky, vyzkouseno ve zkusebne :) pak se totiz zda, ze trand jen chrchle a lampa tlaci :)
já mluvím o situaci lampa proti base a bicím :-) se dvěma kytarama přičemž by jedna byla přes trand jsem tolik zkušeností neměl, čili z toho hlediska neposuzuju
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
tallicaman

no dyt to je ta sama logika, jak jsem napsal, porad mi pripada, ze se musim opakovat... ctete to vubec( a myslite pri tom?), nebo se soustredite jen na svou ofenzivu? (ta byla recnicka...)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

tallicaman píše:jinak vzydt vsichni metlaci s vysokym zkreslenim pouzivaji aktivy, proc asi?...
Tak ted sis kamarade nabeh... Beru kapely, ktery me nejvic ovlivnuji:
My Dying Bride - Jackson RR, TB-4 + SH-2
Swallow the Sun - LTD K-500, EMG HZ-H4
Insomnium - Tokai LP s DiMarzio Evolution a Gibson LP
Agalloch - Godin a Schecter C-1 (:))
Novembers Doom - Ibanez MM1 (SD Super 58), Gibson Explorer, ESP FB-200 (EMG HZ)
Dark Tranquillity - Gibsony LP a Explorer
Opeth - PRSka

Staci? Mohl bych v tom pokracovat, ale zabere to dost casu. Vubec neni pravda, ze vsichni metalisti pouzivaji aktivy, dokonce bych si mozna ani netroufnul tvrdit, ze vetsina. To je mytus jak svina.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“