Marshall, Randall, Laney, BlackHeart.....

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
ReVolt

Marshall, Randall, Laney, BlackHeart.....

Příspěvek od ReVolt »

čus lidi potřebuju helfnout... chtěl bych časem koupit nějakou pořádnou mašinu ne kterou bych moh hrát hodně tvrdě. Teďka vlastním LANEY LX20 15w je to dost dobrej kousek, ale přece jen koukám poněčem silnějším.
Tak mi porďte co koupit, je lepší mít kombo nebo hlavu s pořádnejma bednama a taky jakou značku bych měl koupit, hraju hlavně power a trash tak prosim napište co je dobrý a co ne.

Dikes všem co přispějí svým názorem.
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 1.10.2009 14:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněná "lka" do názvů značek Marshall a Randall.
Metal is the law that keep us all united free.
http://nase.dobrotynakazdyden.eu - naprogramoval jsem a spravuji
http://www.turistickyraj.cz - naprogramoval jsem a spravuji
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshal, Randal, Laney, BlackHeart.....

Příspěvek od Prejdák »

Jej... You have to be more specific.
Jaký máš finanční strop?

Jinak toho Blackhearta bych vysadil předem, BlackHeart je dost old school.
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Blackhearta bych vysadil, já ho sice budu mít, i když jsem metloš jak řemen, ale to je má věc :D . Zkus třeba nějaký Peavey...jinak tu opravdu víc specifikuj požadavky, finanční strop, výkon atd... :wink:
fekál.
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

když už zmiňuješ značku Randall, tak přidávám svůj názor. Na metal podle mě dobrý, alespoň verze RH50T. Akorát jak čtu, že chceš hrát hodně tvrdě, podle mě na to ten Randall nemá charakter zvuku, ikdyž otočíš kolíkem Gain. Tím se jen zvuk víc sleje. Ale záleží co tím myslíš :) neni metal jako metal :idea:

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

romcx75 píše:když už zmiňuješ značku Randall, tak přidávám svůj názor. Na metal podle mě dobrý, alespoň verze RH50T. Akorát jak čtu, že chceš hrát hodně tvrdě, podle mě na to ten Randall nemá charakter zvuku, ikdyž otočíš kolíkem Gain. Tím se jen zvuk víc sleje. Ale záleží co tím myslíš :) neni metal jako metal :idea:
Tak Ty napíšeš, že to doporučuješ a dodáš, že to nemá charakter. :D Ten Randall je dost špatnej. Hodně špatnej. Ale metalu moc nerozumim, třeba je to tam dobře, ale mě ten zvuk přišel o ničem... Jak říká kolega, "nemá charakter".
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

tak jako tak lampu, dokrmit to muzes vzdycky, na trash bych asi laney nebo blackheart. Lepsi je samozrejme mit hlavu a box, ale na druhou stranu lepsi je mit dobry kombo, nez blbej stack, casem si na pridavnej box muzes nasetrit...
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Zkus toho Peaveye. Pro začátek bych si vyzkoušel Valvekinga 112. Je to 50w kombíčko. Za desítku slušný high-gain. Na 50w to tlačí slušně. Pokud to máš jen na doma a do zkušebny, tak to stačí. Pokud to chceš i na velké pódia tak stack, nebo minimálně 212. Pokud jsi náročnější tak zkus třeba stack Peavey 5150. To je celkem luxus. Záleží kolik do toho chceš dát. Ale počítej s tím, že Valvekinga budeš muset asi ještě přikrmit pedálem.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no to prikrmeni je relativni, clovek to nazivo tak nevnima, ale chce to nekde nazvucit a ,,udelat'' si svuj zvuk co pak pujde do PA, ja takhle hral nejdriv na 9 ze 10 gain, pak jsem dal do preampu flasku s nizsim zkreslenim a ted hraju tak na 5-6. Zvukove hrajem od cleanu az po HC, a i tak je ten zvuk syrovej co to jde.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Ten kdo tvrdí , že ten randall nehraje tak je dost mimo . Jestliže v něm vyměníš box tak je z toho docela slušný dělo , slyšel jsem ho s boxem m/b a malem jsem si nadělal štrůdl do gatí.
K tématu , záleží dost na penězích , pokud nejsi nějak vzlášt omezen tak mrkni na Peavey 6505 (doporučuju!!!) , Engl thunder , screamer , Marshall JVM či podobný. Za zmínění určítě stojí i pololampa randallu , je to kvalita za ty peníze, sám jí mám a nemužu si jít vynachvalit a největší plus je to , že se zdaleka neztrácí s lampou , ale pěkně doplnuje, oproti valvekingu a podobnejm lampam v týhle cenový kategorii je to luxus :)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no tak kup triple recto a full stack... :roll: kolik do toho muzes vrazit?
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

jak vidím tak se to tady vůbec nezměnilo :-D .. jeden píše, že je randall na h***o, druhý že je dobrej..
rada nad zlato: běž do hudebnin a vyzkoušej, stejně ti tu nikdo neporadí nic pořádně. :roll:

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall, Randall, Laney, BlackHeart.....

Příspěvek od Prejdák »

Hoši, abych tak řekl, tak nevím, co řešíte.
Nenapsal ještě, kolik peněz do toho chce dát- Co když píšete hodně pod limit, nebo těžce nad limit? :)
xmarox

Příspěvek od xmarox »

No po nedávném rychlo-testování: peavey VK , randall rh50t a m/b caliber 50+ na boxech: zakázkový 4x12 s v30 a m/b 4x12 a kytary: gibson sg spec, cort kx1f custom s jeffbeck., jackson rr s trembuck., epi LP custom s emg a epi sg s dimarzio tone zone:

docela jsem nevěřil co lezlo z VK i když se ten zvuk lehce!! slívá tak se tam dal nakroutit dost zájímavý sound, není potřeba dokrmovat krabkou teda alespoň jsem nezjistil proč, zkoušeli jsme ho i s TS9 ale nějak extra to ten zesák nepotřebuje ael neříkám že to s tím nehrálo dobře, když se vypne gainboost a zapne volumeboost nabere to dost na hutnosti a gain potom nabírá pomalejc a má větší rozsah a s mexa boxem to hrálo neskutečně, hlasitost dostačující, i když mesa cal. v 50w hraje na max vcelku stejně nahlas :D Akorát se u VK musí člověk hodně snažit s EQ, který nemá nějak extra rozsah ale dá se tam nastavit zvu který neproleze ani za prd....zesák má typický baso"středový" charakter co mývaj peavey a má tendence být hodně zahuhlaný ale zvukově je tam fakt kopa možností! nějak mě extra nepřesvědčila ta možnost class A/AB...ale za 9 tisíc co víc si přát...při zapojení obou 4x12 to nabralo fakt extra zvuk..za ty prachy!!

randall je težce svojský apec s více méně jedním zvukem ale zas dost použitelným pro tvrdou muziku, nešel u něj tolik slyšet rozdíl v boxu jako u VK a např při splečném hraní s mesou se těžko prosazoval ale s VK si to rozumělo dost hezky, ani tak extra nereagoval na změny snímačů jako třeba caliber který zněl pokaždé úplně jinak :D to že by byl bez charakteru se mi nezdá, na to že je to za 8000 jetý zesák tak se to dá, ale chybí tomu středy má pořád takový trochu scoopovitý zvuk, který se naživo krapet ztrácí...ale hlasitost dostačující :D ...

o caliberu se raději nebudu rozepisovat :D jen jsem si potvrdil že ten zesák je naprostá bomba...

Za mě bych šel do VK !! po tomto testování jsme se rozhodli že si druhý kytarista pořídí VK....a to hrajem vcelku dost tvrdou muziku
ReVolt

Příspěvek od ReVolt »

děkuju vám za rady nečekal sem že napíše tolik lidí.. k tomu rozpočtu do aparatury bych vrazil něco mezi 10 - 15000 a ještě se chci zeptat 120w kombo Laney s preprocesorem efektu za nějakých 9 klacků co myslíte stačilo by to na trochu větší hraní a co si myslíte o RANDALL RX120RH samozřejmně s nějakou slušnou krabicí

jo a ještě jen chci dodat že tu aparaturu nebudu kupovat hned asi až nějak po vánocích možná ještě trochu pozdějš
dikes všem xDD
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Maro-> No, já jsem třeba za toho Randalla rád jak cyp, protože mi těžce nesedí charakter Valvekinga, nevím, prostě když jsem na to hrál se svojí kytarou, tak jsem nedokázal vytočit žádný zvuk, který by se mi líbil. Nadruhou stranu, když na to hrál šonaj, tak se mi to líbilo jak prase. Mně se teda strašně líbí, jak to zní společně, ten Randall a VK. Randall je jakoby níz oproti VK a krásně jde slyšet co která kytara hraje.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
xmarox

Příspěvek od xmarox »

jj ted randal je hodně basový, ale říkám, dohromady to hrálo super a hlavně tvoje kytara si s tím randalem sedí docela fest, třeba s tou mesou ty dimarzia hrály dost šíleně :D a že by randall neměl charakter zvuku tak to je blbost, má ho ale je tam víceméně jeden zvuk, basový, bez středů, ale zas použitelný do tvrdé muziky
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Nevím jak je to s RH50 , ale já se svou RG100 se rozhodně neztrácím a to proti mě je postavená M/B.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

ReVolt píše:děkuju vám za rady nečekal sem že napíše tolik lidí.. k tomu rozpočtu do aparatury bych vrazil něco mezi 10 - 15000 a ještě se chci zeptat 120w kombo Laney s preprocesorem efektu za nějakých 9 klacků co myslíte stačilo by to na trochu větší hraní a co si myslíte o RANDALL RX120RH samozřejmně s nějakou slušnou krabicí

jo a ještě jen chci dodat že tu aparaturu nebudu kupovat hned asi až nějak po vánocích možná ještě trochu pozdějš
dikes všem xDD
Rozpočet to není vysoký, za tyhle prachy ti nezbyde, než jít do komba. Můžeš kontrolovat bazar, jestli se tam neobjeví něco dorbýho, ale kvalitní lampičky (třeba Engl Thunder) tam jsou od 15 za kedlubnu, takže ti ještě pořád chybí box. Ideální volbou tedy kvalitní 1x12 nebo 2x12 kombo.

Na to Laney bych se určitě vykašlal, jde vybrat mnohem lépe.

Můžu doporučit Randall hybrida, to jest řada G3 Plus. Za ty prachy to hraje velmi solidně, drží se i proti kvalitním aparátům, v případě 2x12 (což je za cca 14 000 nový) to i pořádně hrne. Za ty prachy mě ten aparát velmi příjemně překvapil.

Nicméně téma "aparát na metal za 15" je hrozně široké, těžko nějak jednoznačně radit, pokud máš možnost, doporučuju vletět do hudebnin a prozkoušet si vše zajímavé.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ReVolt

Příspěvek od ReVolt »

jasně dikes poběžim do hudebnin hned jak bude čas a pořadně to tam prozkoušim

no a když už utracet ta pořadně.. co říkate tomuhle :
http://kytary.cz/marshall-m-avt150hxt-dsp/HN106756/
http://kytary.cz/marshall-m-avt412xat/HN073403/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

myslim ze dyz budes mit stesti a priplatis tak 1k na box, tak muzes narazit na bazarovy marshall 1960 a i celoflaskova hlava z bazace by za ty penize byla co za tady ten hybrid

edit:anebo kup kombo, za dvacku uz mas engla thundra
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“