NELZE ale generalizovat jakýmkoli způsobem to, co někteří v tomto threadu tvrdí, pronášejí to jako svatou pravdu, avšak nedokážou to nikterak potvrdit, a ani pořádně zodpovědět otázky oponentů...
Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Aktivy vs. Pasivy a jiný OT z Kytar Schecter
Jasný, já ti tvé zkušenosti neberu, ale jak jsem napsal, nejde to zevšeobecňovat, o což se tady Asanoth snaží - tudíž ne vše, co je mířeno i na tebe, není mířeno jen na tebe
Je jasné, že někdomu subjektivně sedne to nebo ono, každému se něco jiného líbí, s každým aparátem a i kytarou spolupracují různé snímače jinak.
NELZE ale generalizovat jakýmkoli způsobem to, co někteří v tomto threadu tvrdí, pronášejí to jako svatou pravdu, avšak nedokážou to nikterak potvrdit, a ani pořádně zodpovědět otázky oponentů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
no ja jsem se snazil vam na vsechny otazky odpovedet az do tveho prispevku, ktery byl absurdni a je nesmyslne se o tom(i o cemkoliv jinem) v tomhle stylu bavit...
rozhodne vam muj nazor nebudu vnucovat, jen jsem se s vami chtel podelit, tot vse...
v podstate jen tvrdim, ze liche harmonicke MOHOU zkonkretnit ton, ci jak to nazvat a jeste se odvazim tvrdit, ze liche harmonicke jsou presne to, co se vam, odpurcum, na aktivnich snimacich nelibi
to "vsichni metalisti" jsem pouzil naschval, jestli se jeste porad najdou borci, co to budou chtit vyvratit, myslel jsem na to a je videt, ze vas to porad bavi
dobra tedy, napisu misto toho hodne nebo dost, spokojeni? dulezita cast v te vete byla: "...proc asi?" na to si asi nikdo neodpovedel...
rozhodne vam muj nazor nebudu vnucovat, jen jsem se s vami chtel podelit, tot vse...
v podstate jen tvrdim, ze liche harmonicke MOHOU zkonkretnit ton, ci jak to nazvat a jeste se odvazim tvrdit, ze liche harmonicke jsou presne to, co se vam, odpurcum, na aktivnich snimacich nelibi
to "vsichni metalisti" jsem pouzil naschval, jestli se jeste porad najdou borci, co to budou chtit vyvratit, myslel jsem na to a je videt, ze vas to porad bavi
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Protoze i z aktivu se da dostat dobrej zvuk a je to skvela alternativa zvlaste pro tvrdsi styly. Navic ti muze byt u zadnice, jestli nejakej signal neztratis po ceste mezi kytarou a apecem. Aktivy maji svoje vyhody a nevyhody...
A ze dost metalistu hraje na XY prece nerika vubec nic. Maximalne to, ze to na metal bude asi docela dobry.
A ze dost metalistu hraje na XY prece nerika vubec nic. Maximalne to, ze to na metal bude asi docela dobry.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Nikdy jsem nezkoušel aktiv a pasiv na té samé kytaře.
EMG(nezkoušel jsem Blackouty ani nic jinýho) mi prosti všem "lepším" pasivům zní prázdně. Někomu se to může líbit. Asi podobně, jako když pasiv dáte hodně daleko od strun, akorát to hraje hodně nahlas(kdyby někdo měl návrh, že aktivy, na které jsem hrál byly daleko od strun, tak ho samozřejmě může přednést, ale nevím, k čemu mu to bude). Znamená to, že v pasivu je víc toho, čemu já říkám harmonické frekvence/vlny. Když jsem se ptal, jak se tomu má říkat, nikdo mi nebyl schopen odpovědet, jen z Nera jsem vymlátil "nevím, jestli ty vlny vůbec mají jméno... nicméně je nelze nazývat alikvótama, protože alikvóty v tom smyslu, v kterým je myslíš, jsou jen částečně".
Pokusím se ukázat na příkladu, proč si myslím, že EMG dělají menčí bordel. Vycházím při tom taky z Nerova tvrzení, že aktivy není třeba zemnit, a proto chytají míň šumu. Představte si jednu jedinou zvukovou vlnu. Zkreslete ji. Opakujte postup s pěti vlnami. Který zvuk bude konkrétnější? Podle mě ten, kde bude jedna vlna(neřešme nyní, že to bude znít hnusně). Situace "EMG 81 x SH-1" je analogická. Pokud do hry v tomto případě vstupuje nějaký fyzikální jev, tak mě s ním seznamte.
Nesouhlasím s tvrzením, že valná většina metalistů(ale kdybychom zabrosili do skutečného Higainu, který nemám vůbec rád, podle mě těch aktivů najdeme hodně) používá aktivy. Nicméně se domnívám(pochybuju, že to někdo měřil), že valná většina aktivů světa je použita na metal. S tímhle nijak nesouvisí, že jsou kytaristi, kteří hrajou na aktivy něco ne-higain.
K tématu sudé/liché nemám co říct.
Nesouhlasím s tím, že trand je průraznější než lapma. Vše je o konkrétním aparátu a nastavení zvuku(ekvalizaci například).
Plne podporuju tallicamana s "ctete to vubec( a myslite pri tom?), nebo se soustredite jen na svou ofenzivu? (ta byla recnicka...)"
EMG(nezkoušel jsem Blackouty ani nic jinýho) mi prosti všem "lepším" pasivům zní prázdně. Někomu se to může líbit. Asi podobně, jako když pasiv dáte hodně daleko od strun, akorát to hraje hodně nahlas(kdyby někdo měl návrh, že aktivy, na které jsem hrál byly daleko od strun, tak ho samozřejmě může přednést, ale nevím, k čemu mu to bude). Znamená to, že v pasivu je víc toho, čemu já říkám harmonické frekvence/vlny. Když jsem se ptal, jak se tomu má říkat, nikdo mi nebyl schopen odpovědet, jen z Nera jsem vymlátil "nevím, jestli ty vlny vůbec mají jméno... nicméně je nelze nazývat alikvótama, protože alikvóty v tom smyslu, v kterým je myslíš, jsou jen částečně".
Pokusím se ukázat na příkladu, proč si myslím, že EMG dělají menčí bordel. Vycházím při tom taky z Nerova tvrzení, že aktivy není třeba zemnit, a proto chytají míň šumu. Představte si jednu jedinou zvukovou vlnu. Zkreslete ji. Opakujte postup s pěti vlnami. Který zvuk bude konkrétnější? Podle mě ten, kde bude jedna vlna(neřešme nyní, že to bude znít hnusně). Situace "EMG 81 x SH-1" je analogická. Pokud do hry v tomto případě vstupuje nějaký fyzikální jev, tak mě s ním seznamte.
Nesouhlasím s tvrzením, že valná většina metalistů(ale kdybychom zabrosili do skutečného Higainu, který nemám vůbec rád, podle mě těch aktivů najdeme hodně) používá aktivy. Nicméně se domnívám(pochybuju, že to někdo měřil), že valná většina aktivů světa je použita na metal. S tímhle nijak nesouvisí, že jsou kytaristi, kteří hrajou na aktivy něco ne-higain.
K tématu sudé/liché nemám co říct.
Nesouhlasím s tím, že trand je průraznější než lapma. Vše je o konkrétním aparátu a nastavení zvuku(ekvalizaci například).
Plne podporuju tallicamana s "ctete to vubec( a myslite pri tom?), nebo se soustredite jen na svou ofenzivu? (ta byla recnicka...)"
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Jenže o tom, z čeho dostaneš dobrej nebo špatnej zvuk nikdo nemluví... Je to subjektivní.Wohma píše:Protoze i z aktivu se da dostat dobrej zvuk a je to skvela alternativa zvlaste pro tvrdsi styly. Navic ti muze byt u zadnice, jestli nejakej signal neztratis po ceste mezi kytarou a apecem. Aktivy maji svoje vyhody a nevyhody...
Nikdo taky neříká, že jedny jsou horší než druhé.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
tallicaman:
Mě už jistými fragmenty tahle debata přijde absurdní, proto jsem i svůj post hnal do absurdna - nicméně pokud se tě to nějak dotklo, tak se omlouvám, neměl jsem (a nemám) v úmyslu nějak útočit. Nechal jsem se unést jistými názory, které s tebou nesouvisí - naopak pro tebe plus za konstruktivní debatu
K tomu "proč asi" - je jednodušší docílit vyššího zkreslení (to jest onen vyšší výstupní signál), ty snímače mají specifickou barvu (kupodivu kvůli tomu, že snímají celé frekvenční spektrum více méně lineárně, narozdíl od pasivů), mají specifickou dynamiku (de facto žádnou
), i při vysokém zkreslení méně chytají brumy a podobně (magnety je slabší, není na nežádoucí vlivy tak náchylný).
Jinak pokud jde o to, proč se mi aktivy nelíbí, vůbec si to nespojuju s lichýma alikvótama. Ale právě se zmíněnou nižší dynamikou a sterilitou zvuku.
Nicméně ta myšlenka, že lichý alikvóty dělají konkrétnost tónu, ta je vcelku zajímavá. Nicméně by mě zajímalo /řečnická otázka/ jestli to je nějak potvrditelné, nebo zůstaneme jen u domněnek a psychoakustiky...
Mě už jistými fragmenty tahle debata přijde absurdní, proto jsem i svůj post hnal do absurdna - nicméně pokud se tě to nějak dotklo, tak se omlouvám, neměl jsem (a nemám) v úmyslu nějak útočit. Nechal jsem se unést jistými názory, které s tebou nesouvisí - naopak pro tebe plus za konstruktivní debatu
K tomu "proč asi" - je jednodušší docílit vyššího zkreslení (to jest onen vyšší výstupní signál), ty snímače mají specifickou barvu (kupodivu kvůli tomu, že snímají celé frekvenční spektrum více méně lineárně, narozdíl od pasivů), mají specifickou dynamiku (de facto žádnou
Jinak pokud jde o to, proč se mi aktivy nelíbí, vůbec si to nespojuju s lichýma alikvótama. Ale právě se zmíněnou nižší dynamikou a sterilitou zvuku.
Nicméně ta myšlenka, že lichý alikvóty dělají konkrétnost tónu, ta je vcelku zajímavá. Nicméně by mě zajímalo /řečnická otázka/ jestli to je nějak potvrditelné, nebo zůstaneme jen u domněnek a psychoakustiky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ať nad tím přemýšlím jak chci, pořád mi z toho vychází to, že se v kapele lépe prosadí lampa než tranďák... to že se podle tebe "se zdanlive prosadi, ale spis tak, ze kdyz hraje tranzistor a lampa dohromady, tak lampa sezere basy a stredy, zatimco trand vyssi stredy a vysky" tomu naprosto neodporuje - když hraje samotná lampa, prosadí se lépe, než samotný tranzisotrtallicaman píše:no dyt to je ta sama logika, jak jsem napsal, porad mi pripada, ze se musim opakovat... ctete to vubec( a myslite pri tom?), nebo se soustredite jen na svou ofenzivu? (ta byla recnicka...)
co se týče aktivů pro všechny metalisty - Wohma napsal co bylo třeba. většina kapel, které vyjmenoval mají dost silné zkreslení a žádná nemá slabý nebo rozplizlý zvuk... a nepoužívají aktivy
"proč asi" - protože existuje spousta kapel, kterým je čistý zvuk úplně někde? například?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
Holt Nero všechno neví, musí snad?Asanoth píše:Nikdy jsem nezkoušel aktiv a pasiv na té samé kytaře.
Jinak tvé tvrzení, co jsem zvýraznil, je technicky nesmysl, protože naopak pasivy jsou těmi snímači, které ořezávají extrémně hluboké a extrémně vysoké frekvence - mezi které patří ty "vlny". Naopak aktivy snímají celé spektrum (včetně všech harmonických apod.) lineárně, tedy stejně výrazně.
Nesmyslný příklad, aktiv ani pasiv vlny nenásobí, aktiv pouze zvyšuje amplitudu sinusoidy. Respektive pokud to myslíš jinak, tak to popiš srozumitelněji.Pokusím se ukázat na příkladu, proč si myslím, že EMG dělají menčí bordel. Vycházím při tom taky z Nerova tvrzení, že aktivy není třeba zemnit, a proto chytají míň šumu. Představte si jednu jedinou zvukovou vlnu. Zkreslete ji. Opakujte postup s pěti vlnami. Který zvuk bude konkrétnější? Podle mě ten, kde bude jedna vlna(neřešme nyní, že to bude znít hnusně). Situace "EMG 81 x SH-1" je analogická. Pokud do hry v tomto případě vstupuje nějaký fyzikální jev, tak mě s ním seznamte.
Kladení otázek kvůli vysvětlení faktů, kterým není porozumněno, je ofenziva?Plne podporuju tallicamana s "ctete to vubec( a myslite pri tom?), nebo se soustredite jen na svou ofenzivu? (ta byla recnicka...)
PetrPeter 1975 - 2008
- tallicaman
tak myslel jsem tim, ze ta sterilita je dana tema lichyma...Nero píše:Jinak pokud jde o to, proč se mi aktivy nelíbí, vůbec si to nespojuju s lichýma alikvótama. Ale právě se zmíněnou nižší dynamikou a sterilitou zvuku.
spravne, proto jsem napsal to o te ofenzive (vysvetlivka i pro Nera)Dark Axel píše: ať nad tím přemýšlím jak chci, pořád mi z toho vychází to, že se v kapele lépe prosadí lampa než tranďák... to že se podle tebe "se zdanlive prosadi, ale spis tak, ze kdyz hraje tranzistor a lampa dohromady, tak lampa sezere basy a stredy, zatimco trand vyssi stredy a vysky" tomu naprosto neodporuje - když hraje samotná lampa, prosadí se lépe, než samotný tranzisotr![]()
spravne, proto mam na jedne kytare aktiv i pasiv, pro me nejlepsi reseniDark Axel píše:co se týče aktivů pro všechny metalisty - Wohma napsal co bylo třeba. většina kapel, které vyjmenoval mají dost silné zkreslení a žádná nemá slabý nebo rozplizlý zvuk... a nepoužívají aktivy
"proč asi" - protože existuje spousta kapel, kterým je čistý zvuk úplně někde? například?
mimochodem s tou dynamikou s vami moc nemuzu souhlasit, nejakou maji
a jeste mimochodem, ja nevim, co jsou alikvoty, celou dobu se tu bavim o harmonickych, ze kterych se dany signal sklada
k tomu zemeni aktivu, primo v navodu se pise, ze se zemnit nemusi, bo povrch je z bakelitu(:D) ci ceho, ale v praxi jsem je jeste nevidel nezemnene, ale snad to vyzkousim a pak reknu, jestli tam je min sumu...
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 3.10.2009 20:57, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Pozor, sterilita není dána lichýma! A to je jednoduše prokazatelný fakt...
Jde o to, že pasivy vzhledem ke své konstrukci mají ve zvyku některé frekvence potlačovat, jak jsem psal, extrémní vysoké i hluboké frekvence na to trpí nejvíc, jsou uřezány, naopak pasivy trochu (velmi lehce) zesilují středy.
Naopak aktivy snímají celé frekvenční spektrum lineárně, nic nezesilují, nic nezslabují, prostě rovina. Proto jsou sterilní - snímají jen kmit struny, nikterak ho nemění.
Kvůli tomu se (s lehkou nadsázkou) dá říct, že oproti pasivům znějí všechny aktivy stejně. Každý pasiv má totiž jiné vlastosti, jiné frekvence potlačuje, jiné zvýrazňuje. Za to aktivy berou všechny všechno (stejně). Takže rozdíly mezi jednotlivými pasivy jsou výrazně větší, než mezi různými modely aktivů (i když u nich má jistý vliv také, jaké se použijí magnety, jak je navinutá cívka).
Alikvóty = vyšší harmonické.
Jde o to, že pasivy vzhledem ke své konstrukci mají ve zvyku některé frekvence potlačovat, jak jsem psal, extrémní vysoké i hluboké frekvence na to trpí nejvíc, jsou uřezány, naopak pasivy trochu (velmi lehce) zesilují středy.
Naopak aktivy snímají celé frekvenční spektrum lineárně, nic nezesilují, nic nezslabují, prostě rovina. Proto jsou sterilní - snímají jen kmit struny, nikterak ho nemění.
Kvůli tomu se (s lehkou nadsázkou) dá říct, že oproti pasivům znějí všechny aktivy stejně. Každý pasiv má totiž jiné vlastosti, jiné frekvence potlačuje, jiné zvýrazňuje. Za to aktivy berou všechny všechno (stejně). Takže rozdíly mezi jednotlivými pasivy jsou výrazně větší, než mezi různými modely aktivů (i když u nich má jistý vliv také, jaké se použijí magnety, jak je navinutá cívka).
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hehe, to je zajímavé řešenítallicaman píše:spravne, proto mam na jedne kytare aktiv i pasiv, pro me nejlepsi reseniDark Axel píše:co se týče aktivů pro všechny metalisty - Wohma napsal co bylo třeba. většina kapel, které vyjmenoval mají dost silné zkreslení a žádná nemá slabý nebo rozplizlý zvuk... a nepoužívají aktivy
osobně mi alnica vždycky připadaly příjemnější a barevnější, mám je prostě radšitallicaman píše:mimochodem s tou dynamikou s vami moc nemuzu souhlasit, nejakou majitreba ta 81 moc ne, ale 85 ano, je to nejspis dane tim, ze je to alnico a mozna ma i hodnejsi preamp
- tallicaman
to a tebou ale nemuzu souhlasit, ze vsechny aktivy zneji stejne, protoze emg 81 zni UPLNE jinak nez 85 a ten zni zas uplne jinak jak 60tka, ktera je v podstate prebuzeny singl... takze ani nesouhlasim, ze snimaji secky frekvence stejne, protoze tam neni neco zahadneho zaliteho v plastu, ale je to normalni snimac + predzesilovac, ktery ten zvuk dale upravuje (nevim jak presne)Nero píše:Pozor, sterilita není dána lichýma! A to je jednoduše prokazatelný fakt...
ja to tak mam, protoze mam jednu kytaru a miluju metal a bluesDark Axel píše:hehe, to je zajímavé řešeníosobně bych do toho asi nešel, radši si dám práci s výběrem pasivů než abych takhle kombinoval, ale pokud ti vše funguje jak má - proč ne?
mylisDark Axel píše:osobně mi alnica vždycky připadaly příjemnější a barevnější, mám je prostě radšivěřím, že to může být rozdíl, bohužel většina aktivů je snad keramických, nemílím li se
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 3.10.2009 21:15, celkem upraveno 2 x.
- Nero
- Rádce
Tak neříkám, že zní stejně, ale jen že rozdíly mezi různými aktivy je menší, než mezi různými pasivy.
Jinak to kouzlo toho rozdílného frekvenčního spektra je právě v tom předzesilovači (předtím jsem se asi špatně vyjádřil). Jde o to, že pasiv (hodně zjednodušeně, ale výstižně řečeno) nemá sílu protlačit celé frekvenční spektrum v původní podobně. Za to u aktivů je signál hned za cívkou zesílen natolik, že není problém celou barvu tónu ponechat.
Pro představu - je to vlastně to samé, jako když vezmeš 50 dlouhý nástrojový kabel vyrobený na koleni v mongolské vesnici: signál se ti taky okrade. Hle, a zrovna na výškách a basech nejznatelněji. Stejně, jako to v jisté míře dělá pasiv.
Jinak to kouzlo toho rozdílného frekvenčního spektra je právě v tom předzesilovači (předtím jsem se asi špatně vyjádřil). Jde o to, že pasiv (hodně zjednodušeně, ale výstižně řečeno) nemá sílu protlačit celé frekvenční spektrum v původní podobně. Za to u aktivů je signál hned za cívkou zesílen natolik, že není problém celou barvu tónu ponechat.
Pro představu - je to vlastně to samé, jako když vezmeš 50 dlouhý nástrojový kabel vyrobený na koleni v mongolské vesnici: signál se ti taky okrade. Hle, a zrovna na výškách a basech nejznatelněji. Stejně, jako to v jisté míře dělá pasiv.
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Well, abych řekl pravdu tak i pasivní EMG HZ H-4 které jsem měl poměrně dlouho mi připadaly dost nebarevné... keramika, no - asi nic pro mně
(mílit -> mýlit, moje chyba)
hele, stejně bys měl jednodušší dát si tu práci s výběrem solidního pasivu co ti ten metal zvládne
takový problém to nebude
ale tvoje volba, jak říkám - pokud vše funguje - proč ne?
hele, stejně bys měl jednodušší dát si tu práci s výběrem solidního pasivu co ti ten metal zvládne
- tallicaman
tak na to musim reagovat jen tak, ze jsi asi neslysel rozdilne modely aktivuNero píše:Tak neříkám, že zní stejně, ale jen že rozdíly mezi různými aktivy je menší, než mezi různými pasivy.
coz je pro me nesmazatelne plus, protoze ten puvodni snimac je slaby, proto je doporuceno ho davat co nejbliz ke strunam, pricemz neovlivni sustain nastroje, navic puvodni barva timto neni zmenena, ale je zmenena az naslednou upravou v preampu, coz vnimam taky jako velke plus, protoze ten samotny snimac sam o sobe nekresli a to je na zvuku taky hodne slyset; opet porovnani s sh-6, ktera si zvuk vymyslela, zatimco emg si ho jen dokresli... k tomu jeste dodam, ze aktivy nezni na kazde kytare stejne! na stare olsovo/preklizkove kytare s javorovym krkem jsem 81cku nemohl vystat, na lp zni mnooohem lepe(tepleji), takze zalezi na kytare!Nero píše: Za to u aktivů je signál hned za cívkou zesílen natolik, že není problém celou barvu tónu ponechat.
opraveno, zdalo se mi to divneDark Axel píše:Well, abych řekl pravdu tak i pasivní EMG HZ H-4 které jsem měl poměrně dlouho mi připadaly dost nebarevné... keramika, no - asi nic pro mně![]()
tak me se ten zvuk emg 81 libi, protoze zakk je muj vzor, stejne tak, jak jsem zral metluDark Axel píše: hele, stejně bys měl jednodušší dát si tu práci s výběrem solidního pasivu co ti ten metal zvládnetakový problém to nebude
ale tvoje volba, jak říkám - pokud vše funguje - proč ne?
- Nero
- Rádce
Mno, tak jasně, ale ukaž mi, jestli na aktivech dostaneš tak šíleně rozlišné zvuky, jako třeba z DiMarzio EJ Custom (dělaný pro Erica Johnsona) a Dimarzio X2N
Jinak z aktivů jsem měl možnost poměrně dost důkladně ozkoušet EMG 81, 85, 60, pak ty aktivní singly, co dělají (tady bohužel neznám značku) a Blackouty, trochu méně důkladně jsem si zahrál na Livewire. To je mám dojem vcelku dost a jestli mi chybí nějaký "základní" model aktivního snímače na ozkoušení, tak mi dej vědět, kde mám co dohnat
A netvrdím, že je cokoli z vlastností aktivu mínus (pro mě třeba ano, ale netvrdím to všeobecně
) Aktivy mají svá specifika a když někomu vyhovují, tak fajn, good for him / her 
Jinak z aktivů jsem měl možnost poměrně dost důkladně ozkoušet EMG 81, 85, 60, pak ty aktivní singly, co dělají (tady bohužel neznám značku) a Blackouty, trochu méně důkladně jsem si zahrál na Livewire. To je mám dojem vcelku dost a jestli mi chybí nějaký "základní" model aktivního snímače na ozkoušení, tak mi dej vědět, kde mám co dohnat
A netvrdím, že je cokoli z vlastností aktivu mínus (pro mě třeba ano, ale netvrdím to všeobecně
PetrPeter 1975 - 2008
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Nevim no, Dimebag hral vetsinu casu na tranzistory a zvuk se mu prosadil moc dobre. Timpadem bych nerikal tak jednoduse, ze se lampa prosadi lepeDark Axel píše:ať nad tím přemýšlím jak chci, pořád mi z toho vychází to, že se v kapele lépe prosadí lampa než tranďák... to že se podle tebe "se zdanlive prosadi, ale spis tak, ze kdyz hraje tranzistor a lampa dohromady, tak lampa sezere basy a stredy, zatimco trand vyssi stredy a vysky" tomu naprosto neodporuje - když hraje samotná lampa, prosadí se lépe, než samotný tranzisotr
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Jezisi, Dimebag byl jeden clovek a navic hral na hi-endovy vybaveni, to je naprosto extremni priklad, kterej v realu nedokazuje vubec nic.
Mimochodem teorie o tom, ze lampa sezer ty a ty frekvence a tranzistor ty a ty jsou uplne mimo - vse zalezi jednak na typu aparatu a na jeho nastaveni... Vyssi harmonicke se "generuji" podle vstupniho tonu, takze budou pokazde jinde. Na mym aparatu kdyz trochu otocim ovladacem Treble, tak mam vysek az za roh...
Mimochodem teorie o tom, ze lampa sezer ty a ty frekvence a tranzistor ty a ty jsou uplne mimo - vse zalezi jednak na typu aparatu a na jeho nastaveni... Vyssi harmonicke se "generuji" podle vstupniho tonu, takze budou pokazde jinde. Na mym aparatu kdyz trochu otocim ovladacem Treble, tak mam vysek az za roh...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já nevim, ale zrovna Dimebagovo zvuk mi přišel vždycky strašně odpornej. Ještě aby se to neprosazovalo, když to byla uřvaná pila o pár frekvencích.Fade píše:Nevim no, Dimebag hral vetsinu casu na tranzistory a zvuk se mu prosadil moc dobre. Timpadem bych nerikal tak jednoduse, ze se lampa prosadi lepeDark Axel píše:ať nad tím přemýšlím jak chci, pořád mi z toho vychází to, že se v kapele lépe prosadí lampa než tranďák... to že se podle tebe "se zdanlive prosadi, ale spis tak, ze kdyz hraje tranzistor a lampa dohromady, tak lampa sezere basy a stredy, zatimco trand vyssi stredy a vysky" tomu naprosto neodporuje - když hraje samotná lampa, prosadí se lépe, než samotný tranzisotrDimebag presel na lampy az s Krankem uplne.
Naposledy upravil(a) afektband dne 4.10.2009 18:53, celkem upraveno 1 x.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Tak jsou zas lidi, kteri maji Dimebaguv zvuk za vzor... Mne osobne se taky nelibi, ale respektuju, ze nekomu jo. Ale argumentovat jednim z velmi mala hudebniku, kteri hraji na tranzistor, je podle me dost vedle, kor kdyz vzdycky hraval na aparatky za desitky tisic. A nakonec stejne utekl k lampe 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus