Díky za případné názory a doporučení
Výběr dig. piana Yamaha, Casio, atd.
Pravidla fóra
Výběr dig. piana Yamaha, Casio, atd.
Ahoj, chtela jsem vas poprosit o radu. Planuju nakup dig. piana max. do 15 000 Kč a nemuzu se rozhodnout mezi Yamaha YDP s30, Casio CDP 100 nebo 200R, THOMANN DP-40RW/C a Orla stage player. Pak jsem na netu našla ještě nějaké dig. piano Medeli. Nebo pokud mate nejaky jiny tip dle vlastni zkusenosti. Podminkou je pokud mozno co nejrealistictejsi zvuk klaviru a 3 pedaly. Hraju na klávesy sice už víc jak 10 let, ale jen tak rekreačně a jako samouk, takže nějaké profi za X desítek tisíc je pro mě asi zbytečné 
Re: Výběr dig. piana Yamaha, Casio, atd.
Ahoj, bojím se, že každý si teď začne hájit svoje... ale kdybych měl přispět čistě jen svým názorem a zkušeností, podle mě je lepší se držet značek, které mají určité renomé (tedy značky jako Medeli, Orla, Thomann samozřejmě nemusí být špatné, ale často jsem se setkal s tím, že slušná klaviatura byla "vyvážena" méně kvalitními samply nebo naopak apod.). Pak tedy zůstává ta Yamaha a Casio. na tu Yamahu jsem bohužel nikdy nehrál, ale to Casio jsem měl možnost vyzkoušet a myslím si, že kvalitativně odpovídá ceně. Klaviatura je průměrná a zvuky nejsou špatné, ale zněly mi trošku uměle (Casio jsem vždycky trochu podezříval, jestli nepoužívá jeden a tentýž zvuk pro svoje piána i budík v jejich hodinkách...). Nicméně Yamahy se mi zvukově zdály vždy kvalitnější, ale nebudu zastírat také to, že jsem na Yamahách začínal, často se s nimi (rád) setkávám a tudíž mám právo na určitou neobjektivitu...
Každopádně vždy platí, že nejlepší je si všechna piána vyzkoušet a vybrat jednoduše to, které člověku nejlíp "sedne" a nemusí z nich být přitom zdaleka nejlepší.
Kdybych mohl doporučit, mám velmi dobrou zkušenost s Yamahou P-120. (má svoje nástupce P-140 a P-150, které se dodnes prodávají, ale to je cenově asi výš, než kolik bys chtěla investovat) Je to cca. 6 let starý model Clavinovy, stage piána, se špičkovou klaviaturou a perfektně propracovanými a realistickými zvuky klavíru. Svého času stála kolem 30 - 40 tis., ale dnes vyjde, myslím, právě tak kolem těch 15 000 - samozřejmě bazarově. Jediný problém je v tom, že nebude jen tak ji sehnat... Kdyby se však podařilo, garantuju spokojenost! (nejsem majitel, jen jsem si ji občas půjčoval, takže to snad vydím objektivně...
)
Toť asi ode mne vše...
Kdybych mohl doporučit, mám velmi dobrou zkušenost s Yamahou P-120. (má svoje nástupce P-140 a P-150, které se dodnes prodávají, ale to je cenově asi výš, než kolik bys chtěla investovat) Je to cca. 6 let starý model Clavinovy, stage piána, se špičkovou klaviaturou a perfektně propracovanými a realistickými zvuky klavíru. Svého času stála kolem 30 - 40 tis., ale dnes vyjde, myslím, právě tak kolem těch 15 000 - samozřejmě bazarově. Jediný problém je v tom, že nebude jen tak ji sehnat... Kdyby se však podařilo, garantuju spokojenost! (nejsem majitel, jen jsem si ji občas půjčoval, takže to snad vydím objektivně...
Toť asi ode mne vše...
Clavia Nord Stage 88, Pille Norma..
Nejen P-120, aj ty jiný modely.
Chceš to jako klávesy nebo jako náhradu piana?
Chceš to jako klávesy nebo jako náhradu piana?
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Chci to spíš už jako náhradu klavíru, ale nějaký ten zvukový rejstřík navíc taky není k zahození
Chtěla bych začít chodit na soukromé hodiny klavíru, tak abych měla na čem doma cvičit. Ale i přesto to bude vždycky jenom koníček = žádné ambice (vystoupení někde - kdekoli) neplánuji - spíš jenom takové potěšení ze hry.
Od malička toužím po opravdovém klavíru, ale doma na to není místo a navíc sousedi (panelák)... Takže jsem zvolila dig. piáno, ale nemůžu se rozhodnout. Momentálně přemýšlím o té YDP S30ce, ale nemám si to kde vyzkoušet, protože jsem jí našla jen na několika málo eShopech, tak sháním informace tady
Od malička toužím po opravdovém klavíru, ale doma na to není místo a navíc sousedi (panelák)... Takže jsem zvolila dig. piáno, ale nemůžu se rozhodnout. Momentálně přemýšlím o té YDP S30ce, ale nemám si to kde vyzkoušet, protože jsem jí našla jen na několika málo eShopech, tak sháním informace tady
Já mám YDP, pravda, skoro veterána(asi 10 let), ale pokud se ta řada drží stejný filosofie, tak nebrat!
Co já vim, tak řada P je prej úhozově dost podobná klavíru.
Škoda toho paneláku, piano ničím nenahradíš...
Co já vim, tak řada P je prej úhozově dost podobná klavíru.
Škoda toho paneláku, piano ničím nenahradíš...
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
A v čem konkrétněji je ta řada YDP špatná, jestli se můžu zeptat
Děkuji
Tak pokud začínáš, tak to nepoznáš.
Ale je to takový klávesoidní mnohem víc než klavírní. Sice to neni tak zoufalý jako třeba levný stage piana(NS), ale je to nic moc. Ale mluvím o tom svym x let starym modelu, kterej navíc neni vůbec určenej pro evropskej trh
Ale je to takový klávesoidní mnohem víc než klavírní. Sice to neni tak zoufalý jako třeba levný stage piana(NS), ale je to nic moc. Ale mluvím o tom svym x let starym modelu, kterej navíc neni vůbec určenej pro evropskej trh
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Děkuji za názory... Nakonec jsem se rozhodla pro Yamahu YDP 140, tak snad budu spokojená 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Když digitální klavír tak GEM, Kurzweil, nebo starší Roland! Yamaha má sice monstrózní basy ale středy a diskant, to je mizerie, umělá hmota a když si dáte sluchátka a pozorně se zapousloucháte, uslyšíte dokonce i přechody mezi samplama. Dost děs. A Casio? - to spíš do hračkářství nebo nějakého hypermarketu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..