jolana diamant

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no novou diamantku sem držel v prackách. a jedidí co se mi na ní nelíbilo byl ten přepínač snímačů. kámoš si jí koupil a ten přepínač hned vyměnil. no a má tam dimarzia snímače a je to moc pěkný nástroj, kdybych chtěl lp tak bych do ní určitě šel.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
zby

Re:

Příspěvek od zby »

pavel2 píše:Jolana Diamant je dobrej nástroj, ale je nutný dávat pozor na krky - ty jsou docela problematický.

Po menším upgrade (cca v ceně samotný diamantky) se z toho většinou stává docela fajn kytara.

S LP to má společný jen tvar těla...

Především to má šroubovanej krk, takže to má jiný charakter zvuku.
Sklon krku je jiný a materiál těla nebude mahagon+javor (moje má aghatis+javor).

Nicméně to je docela pohodlná kytárka a vzhledem k tomu, že ty kousky maj dneska cca 27 roků, i vyzrálá.

Hořovičtí dělali parádně tenkej nitrolak a tak to není nutný předělávat.

Slabý místo jsou ladící mechaniky, já jsem měnil i snímače.

Kobylka je sice hrozná (drnčej kameny, šroub tlačí do ruky), ale zase je mi líto do toho těla vrtat...

Při použití "normálních" snímačů to hraje výborně...
Ahoj,
mohl bys prosím říct jak si řešil ty ladící mechaniky. Musel jsi řezat, převrtávat, jaký mechaniky jsi koupil apod.? Jak dobře to nyní drží ladění?

Bohužel než jsem našel tento příspěvek tak jsem stačil založit nový přibližně stejného obsahu zde:
elektricke-kytary/ladici-mechanika-vymena-t15328.html

Díky.
pavel2
Odborník

Re: jolana diamant

Příspěvek od pavel2 »

Tak ladění to drží dobře - nijak hůř než třeba Gibsony.

Mechaniky jsou korejský, ale výrobce už nevím.
Ladící kolíky mají jiný průměr a tak je potřeba otvory zvětšit, díry po vrutech jsem nechal, jenom jsem je černě namořil.

Kobylka mně štve, ale nemám srdce ji vyměnit...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
zby

Příspěvek od zby »

Díky.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nevíte, jakou má mít menzuru? Doma mám krk z vikomta a na bazaru jsem viděl tělo za hubičku, tak mě napadlo, že bych ho tam dal...
kos99

Příspěvek od kos99 »

tak Diamant byla v ČSSR první docela profi kytara ty původní byli stoprocentní následující řady pak již na kvalitě trpěli ale když se do této staré kejty něco investuje bude zas hrát jak má

druhá věc je nová Diamantka současná cena kolem 22tis dnes vyrábí opět Hořovice ale pod vedením NBE , s volitelnými snímači , osobně si myslím že bude rozhodně lépe koupit Diamantku než třeba Gibson BFS (řady tech nedodělaných Gibsonek) jenž sice vyjdou na podobné peníze ale logika velí neplatit značku, Diamantka je rozhodně lepší žešení než třeba Epiphone LP neb málo který EPI hraje dost dobře
osobně bych si vše vyzkoušel být tebou já jsem si už zkusil a musím říci že bych rozhodně koupil Diamantku ale jelikož mi LP osazení kytar moc nesedí do ruky, mám jen jednoho PRS s LP kobylou, jen pro uplnost vybyvení, jinak jedu Super Start a Strat
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pikus píše:Nevíte, jakou má mít menzuru? Doma mám krk z vikomta a na bazaru jsem viděl tělo za hubičku, tak mě napadlo, že bych ho tam dal...
Předpokládám, že klasickou LPčkovskou - tedy 628 mm.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nero píše:
Pikus píše:Nevíte, jakou má mít menzuru? Doma mám krk z vikomta a na bazaru jsem viděl tělo za hubičku, tak mě napadlo, že bych ho tam dal...
Předpokládám, že klasickou LPčkovskou - tedy 628 mm.

Změřeno, potvrzeno :wink:

= 628 k přední hraně kobyly /kam ale ty kulaté "kameny" úplně nedosáhnou/
I´m wheels... movin´wheels
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Díky moc... bohužel tam ten vikomťáckej krk nepůjde...

Psal jsem tomu prdejci a dozvěděl jsem se, že lože krku má jiný rozměry (o 1,3 cm širší) :cry:
myke

Příspěvek od myke »

Nemáte někdo doma navíc jeden šroubek na kobylku k Jolaně? Jeden mi chybí, a tudíž se kytara nedá seřídit... Zkoušel jsem sehnat u různých kytarářů, ale nemají to (takhle malý šroubky už se nepoužívají)... Nejlépe Praha. Díky moc :)
911

Příspěvek od 911 »

Mám také jednu doma,koupil jsem ji v roce 2004 jako záložní a vůbec nelituji.Už to má lepený krk,mechaniky Grover,dal jsem tam Seymoury Pearl Gates snímače a zvukově se to celkem přiblížilo Gibsonu.Gibson má ten zvuk takovej bohatší.Co mě se líbí,tak to je naprosto precizní zpracování.Má nižší pražce oproti Gibsonu a pěkně se na ni hraje.Přepínač stejný jako na LP.Je to mahagon,takže váhově těžší asi jako Gibson.Než nějakou hrůzu z číny,tak tohle je fakt dobrý.V Hořovicích ji udělají na přání a servis taky.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

Nemá někdo náhodou amatérské fotky té nové Diamantky? Nejlépe s tím černým fládrováním. Na promo obrázcích vypadá líp jak kdejaký Gibson, jestli přes léto pojedu někam pryč makat, tak bych se nad ní seriózně zamyslel.
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
duri

Příspěvek od duri »

myke píše:Nemáte někdo doma navíc jeden šroubek na kobylku k Jolaně? Jeden mi chybí, a tudíž se kytara nedá seřídit... Zkoušel jsem sehnat u různých kytarářů, ale nemají to (takhle malý šroubky už se nepoužívají)... Nejlépe Praha. Díky moc :)
Jaký šroubek? Jednu kobylu mám na ND...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Ahoj Luky. To co tu kluci píšou platí všechno pro staré Diamantky které už se, ale hafo let nedělají. Nedá se z tvého dotazu, ale pochopit jestli tě zajímá stará bazarovka kterou potom přebastlíš nebo nová kytara. Nová diamantka je úplně o něčem jiném. Vyrábí se v manufaktuře s vysokým podílem ruční výroby. Krky jsou už dělané s maximální pečlivostí a mají lepený spoj! Snímče se osazují buď EMG ( aktivní ) Seymour Duncan nebo německé ručně vinuté highend snímače Amber. Ty jsou nejdražší. Hadvare - kobylka je od firmy Schaller a má už stejný rozměr jako LP. Mechaniky jsou na výběr Schaller M6 locking nebo Grover. Fotil jsem pro ně nějaké fotky a najdeš je na mém webu http://www.originalkytary.estranky.cz/f ... ene/jolana při té příležitosti jsem si zahrál a nemá to chybu. Pokud chceš víc informací najdeš je na www.jolana.eu a jestli chceš kupovat novou kytaru mrkni se na www.music-city.cz nebo kontaktuj lidi na www.nbe.cz Tomáš.
zby

Příspěvek od zby »

duri píše:
myke píše:Nemáte někdo doma navíc jeden šroubek na kobylku k Jolaně? Jeden mi chybí, a tudíž se kytara nedá seřídit... Zkoušel jsem sehnat u různých kytarářů, ale nemají to (takhle malý šroubky už se nepoužívají)... Nejlépe Praha. Díky moc :)
Dle mého soudu shání hřídelový (strunový vodící - pro doladění oktáv), protože uvádí, že "takhle malý šroubky už se nepoužívají"...
http://www.jolana.cz/wp-content/plugins ... t+I.&text=

Nemám.
duri

Příspěvek od duri »

zby píše:
duri píše:
Dle mého soudu shání hřídelový (strunový vodící - pro doladění oktáv), protože uvádí, že "takhle malý šroubky už se nepoužívají"...

Nemám.
já mám!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Co se tyce tech novejch Diamantek, tak jsem nedavno mel to "stesti" si na jednu zahrat... Na prvni pohled dobrej dojem, hezka kresba dreva, celkem prijemnej (uzkej) krk atd., dal uz me to tolik nevzalo - na sucho jsem mel pocit ze to rezonuje asi jako betonovy schody se strunama, po zapojeni (pravda, nutno dodat, ze do JCM 2000 DSL, coz tomu moc neprilepsilo) to ani neurazilo, ani neprekvapilo (podotykam, melo to nejaky ty "highend" nemecky snimace, jak tady bylo zmineno).

V kombinaci s dalsima vecma (jako treba potakama, ktery se daly otocit asi tak stejne lehce jako na nejaky detsky vysilacce z Ciny, nebo vahou, ktera byla i na kytaru typu LP dost zabijacka) to na me ale udelalo ten dojem, ze za tech 20 tisic se vic vyplati i koupit klidne novou Epinu a hodit do toho poradny snimace, a vyjde to levneji a lip :-)

Je mozny ze to proste byl spatnej kus, kazdopadne by me zajimalo, jak dobre se tyhle Jolany prodavaji, protoze proste nemam pocit ze jsou za tyhle penize konkurenceschopny... Minimalne teda ten model co jsem mel v ruce (nejaka ta pololubovka od nich a la ES335 se mi celkem zamlouvala, ale zas to bylo opacne, hralo to dobre ale vypadalo a pusobilo hur jak kdejakej Bach nebo Fokus za 5)...
HavranM
Nový uživatel

Příspěvek od HavranM »

zby píše:
myke píše:Nemáte někdo doma navíc jeden šroubek na kobylku k Jolaně? Jeden mi chybí, a tudíž se kytara nedá seřídit... Zkoušel jsem sehnat u různých kytarářů, ale nemají to (takhle malý šroubky už se nepoužívají)... Nejlépe Praha. Díky
Dobrý den,
Uběhlo již několik let, vím, ale ne vlastníte náhodou zmiňovaný náhradní kamen na Jolanu Diamant 1?
Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“