Ahoj chtěl bych se naučit hrát těžší a rychlejší sóla ve stylu Megadeth a Metallica. Teď se učím Megadeth Symphony of destruction a 100% rychlost teda doopravdy nedávám.
Na čem se nejlépe a nejrychleji zrychlím? Zatím jen sólo opakuju do zblbnutí v rychlosti cca. 70%.
Jaké skladby od těchto skupin by jste doporučili na začátek?
Samozřejmě sóla z nothing else matters, hetfieldovo solo z master of puppets atd. mi problém nedělají.
Díky mějte se.
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
xaero píše:Ahoj chtěl bych se naučit hrát těžší a rychlejší sóla ve stylu Megadeth a Metallica. Teď se učím Megadeth Symphony of destruction a 100% rychlost teda doopravdy nedávám.
Na čem se nejlépe a nejrychleji zrychlím? Zatím jen sólo opakuju do zblbnutí v rychlosti cca. 70%.
Samozřejmě sóla z nothing else matters, hetfieldovo solo z master of puppets atd. mi problém nedělají.
Díky mějte se.
Co jsem tak slysel a rikal videl jsem to i na kamosovi, kterej to taky tak delal a dneska hraje fakt dobre Tak je nejlepsi zacit hrat stupnice (pentatoniky), porad do kolecka a casem prijde i ta rychlost
xaero píše:Ahoj chtěl bych se naučit hrát těžší a rychlejší sóla ve stylu Megadeth a Metallica. Teď se učím Megadeth Symphony of destruction a 100% rychlost teda doopravdy nedávám.
Díky mějte se.
Co jsem tak slysel a rikal videl jsem to i na kamosovi, kterej to taky tak delal a dneska hraje fakt dobre Tak je nejlepsi zacit hrat stupnice (pentatoniky), porad do kolecka a casem prijde i ta rychlost
Naprostý souhlas .... pentatoniky, stupnice, orientace na hmatníku (při tom vycvičit rychlost a přesnost). .... a pak už k přehrávání svých idolů - resp. jejich improvizaci!
Pentatoniky jedu rychlostí obrovskou ale je to stylem priklep, odtah, slide, tremolo je pravda ze rychle to zni docela presvedcive ale jinak nci moc ......
problem mi spis dela spojovat pentatoniky..
Ale tímhle tématem jsem spíš zamýšlel doporučení konkrétních jednodušších sól od daných interpretů
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
xaero píše:Pentatoniky jedu rychlostí obrovskou ale je to stylem priklep, odtah, slide, tremolo je pravda ze rychle to zni docela presvedcive ale jinak nci moc ......
problem mi spis dela spojovat pentatoniky..
Ale tímhle tématem jsem spíš zamýšlel doporučení konkrétních jednodušších sól od daných interpretů
Prvni trenovat samotnou techniku, to znamena ucit se neco "obtiznejsiho" pekne pomalicku od zacatku a zrychlovat (diky bohu za mentronom). Jenze...
Problem nastava, kdyz nevis jak to hrat a zahrajes to stylem jak si myslis. Ono to na pomalych rychlostech de... ale cim vic zrychlujes, tim se vyrovnava podil leve a prave ruky. Takze kdyz hrajes pomalu (a ted si cisla cucam z prstu, neberte to jako dogma, ale jako jen pribliznou vec) tak hrajes 80:20 v pomeru leva:prava (u jednoduchych veci klidne muzes hrat downstrokem vsechno, tvoje vec). ALE... cim vetsi rychlost tim se podil dorovnava a rekl bych u silenosti je to cca 40:60 ... viz Petrucci.
Takze hlavne nezanedbavat pravou ruku a mit ujasnene jak hrajes trsatkem down/up. Osobne tohle bych nikdy neresil a nikdy bych se nedostal na takovou uroven (mozna to zni lehce egoisticky) nebyt Paula Gilberta a jeho lessons na youtube (ja mam dvd), kde nejen vysvetli jak hrat levackou (coz je nepodstatne, casem se nauci svalove rychle behat kazdy) ale jak k tomu pouzivat pravacku a pak je dobre pochopit napriklad techniky Petrucciho (kdy cast tonu v rychly casti vyhrajes a zbytek dojedes hammeron, pulloff). Cloveku se pak otevre neomezene mnozstvi moznosti a jakmile zacne nad hranim/hudbou premyslet tak "vyhral"...
no, nějakej tip jak zrychlit pravou ruku? já nemám problém v levé ruce, ale v pravé, prostě s ní nestíhám pohyb nahoru dolu...třeba Cowboys from Hell od Pantery je v klidu (až na sólo samozřejmě ), levou rukou to stihnu i rychleji než originál, ale kvůli pravé ruce to musím v GP hrát v asi o 20 menším tempu.
PinHead píše:no, nějakej tip jak zrychlit pravou ruku? já nemám problém v levé ruce, ale v pravé, prostě s ní nestíhám pohyb nahoru dolu...třeba Cowboys from Hell od Pantery je v klidu (až na sólo samozřejmě ), levou rukou to stihnu i rychleji než originál, ale kvůli pravé ruce to musím v GP hrát v asi o 20 menším tempu.
Takže jak na tu pravou ruku?
Zdravíčko
Určitě musíš hrát uvolněně,pokud ti pravá ruka půjde do lehké křeče,zbytečně ji namáháš a nikam se takto nedostaneš!Cvičit pomalu,a zrychluj.Když to zahraješ každej den 20krát bez chyb a přesně ,a začneš na 65% tempu(i když tam to zahraješ v pohodě,není to na škodu cvičit pomalu!!!!)a každej den přidáš 5 z tempa tak to příjde samo uvidíš jen měj trpělivost.Ruka ale musí být pořád uvolněná,nesmí být v křeči..!!
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal