ahoj všichni
rozhodl jsem se že v nejbližší době si pořídím svojeho prvního lampače a váhám mezi těmito tři
peavey valveking 112
hocke 50w(ten se valí na bazaru za 5litrů)
crate v18-212
styl bych stím chtěl hrát rock, punk, hard rock ale někdy si zahraju i blues. Ale co je hlavní tak ke všem mám nějaké výhrady. U valvekinga se mi nelíbí čistý kanál (ale ten na druhou stranu moc nepoužívám) u hocke furt váhám přeci jenom jeho cena je podezřelá a konkretně o tom kombu sem moc nenašel. a u crate budu muset přikoupit krabičku a mám strach že tím ztratí tu lampovoou dynamiku.
ale co hlavně chci aby to kombo mělo pěkné zkreslení. Hrál jsem jenom na valvekinga a docela to šlo. Poradtě prosím.
Peavy valveking vs Hocke vs Crate
Pravidla fóra
Peavy valveking vs Hocke vs Crate
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
Re: Peavy valveking vs Hocke vs Crate
Toz poporade:
- u cisteho kanalu na VK je dulezite mit sepnuty spinac Bright. Bez nej to hraje hnusne poddekove a nevyrazne, s nim je to uz lepsi. Neni to zrovna typicky lampovy zvuk jako u apecu tridy A, ale neni to zas takova katastrofa.
- aparatu od Hocke se bat nemusis, jsou to slusne udelane aparaty, ktere neco vydrzi. Zvlaste pak pokud ho hodlas pouzit jako jednokanal a dokreslovat krabickou ,tak neni moc co resit, je to dobra volba.
- lampovou dynamiku neztratis, leda ze bys pouzil nejaky distorzni sumic typu Ubermetal nebo zkresleni z multaku. Mimo to se da dnes za slusne penize koupit i lampovy overdrive ci distortion, takze pokud by ti tam ta lampa chybela (coz je v tomhle pripade asi spis placebo), tak neni takovy problem to vyresit. U toho Crate kombicka bych spis mel strach, jestli bude nabizet dostatek cisteho headroomu - tj. jestli pri hrani ve zkusebne nebo v klubu nebude cisty kanal uz trochu kreslit.
Jinak pekne zkresleni VK ma, samozrejme ve srovnani s dvakrat drazsimi aparaty nemuze obstat, ale docela slusne se drzi. Jakekoli zkresleni lze ovsem poresit budto ekvalizerem (zmena charakteru zvuku) nebo nejakym nakopavadlem (zmena struktury gainu), je to jen o tom, jak moc budes chtit experimentovat. Chybu neudelas ani s jednim, i kdyz ja osobne bych se priklanel spis k Hocke nebo VK.
- u cisteho kanalu na VK je dulezite mit sepnuty spinac Bright. Bez nej to hraje hnusne poddekove a nevyrazne, s nim je to uz lepsi. Neni to zrovna typicky lampovy zvuk jako u apecu tridy A, ale neni to zas takova katastrofa.
- aparatu od Hocke se bat nemusis, jsou to slusne udelane aparaty, ktere neco vydrzi. Zvlaste pak pokud ho hodlas pouzit jako jednokanal a dokreslovat krabickou ,tak neni moc co resit, je to dobra volba.
- lampovou dynamiku neztratis, leda ze bys pouzil nejaky distorzni sumic typu Ubermetal nebo zkresleni z multaku. Mimo to se da dnes za slusne penize koupit i lampovy overdrive ci distortion, takze pokud by ti tam ta lampa chybela (coz je v tomhle pripade asi spis placebo), tak neni takovy problem to vyresit. U toho Crate kombicka bych spis mel strach, jestli bude nabizet dostatek cisteho headroomu - tj. jestli pri hrani ve zkusebne nebo v klubu nebude cisty kanal uz trochu kreslit.
Jinak pekne zkresleni VK ma, samozrejme ve srovnani s dvakrat drazsimi aparaty nemuze obstat, ale docela slusne se drzi. Jakekoli zkresleni lze ovsem poresit budto ekvalizerem (zmena charakteru zvuku) nebo nejakym nakopavadlem (zmena struktury gainu), je to jen o tom, jak moc budes chtit experimentovat. Chybu neudelas ani s jednim, i kdyz ja osobne bych se priklanel spis k Hocke nebo VK.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
na punk, hardrock ten crate podle me staci...vystavene ti to po ten hardrock zahraje s rezervou, mel sem volume na 3/4, gain na max, stredy vytazene basy zatazene a zvuk se mi moc libil..hodne lidi pise ze dyz se tam da vice gainu je to hnus ale me se to proste libilo, spravna rockarna to byla..sam ho mam objednany
já se taky bojim že ten crate začne kreslit ale lidi tu všude píšou že je to hlasitý jako svině.
U toho hocke nevim, myslim to kombo jak má 50w třída A/B 12 repro a dva kanaly. Myslíte že má hezký zkreslení? Zatím se ale nejvíc přiklánim k valvekingovi ikdyž mám taky strach aby to zkreslení nebylo použitelný jen pro wiking metal
U toho hocke nevim, myslim to kombo jak má 50w třída A/B 12 repro a dva kanaly. Myslíte že má hezký zkreslení? Zatím se ale nejvíc přiklánim k valvekingovi ikdyž mám taky strach aby to zkreslení nebylo použitelný jen pro wiking metal
elektrika: Hamer PRS sunbrust
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nevim co resis, zajed si na to zahrat, takhle ti nekdo komu se libi vk rekne ze ma vk pekny zkresleni, ale nemusi to sednout akzdemu, to same s tim cratem...ale ma 18W, 2x12 repro, tlaci to solidne zcela subjektivne se mi to zkresleni libi a prijde mi jak usite na rock..a clean je taky krasny, ale pravda, nevim uplne kdy to zacina kreslit jen clean bez gainu, ale je to myslim taky az kdyz uz to je hoodne nahlas
VKačko mám a čistej kanal fakt neni nejlepsi ale neni ani spatnej(jak pise Wohma, musis tam hodit bright)
zkreslenej se ma libi strasne a proto sem si ho aj koupil, malo gainu to rozhodne nema a kdyz tam zapnes ten vestavenej booster tak je ten zvuk jeste lepsi. Bez do neho, vybiral sem ho aspon 3 mesice a vybral sem podleme nejlip jak slo, ted zalezi jestli na to mas stejnej nazor 
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10
http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10
http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Na ty styly co jsi napsal buď Hocke(z cizích zkušeností) nebo Crate. Pokud bys k němu chtěl lampový overdrive, prodávám Vox Cooltron Brit 
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C