Tak teda uz je doma. Vsechno odzkouseno, porovnano a reknu vam jedno. 30 - 40 tisic navic bych za tu cedulku na originalu Mesa Dual teda nedal. Zvuk je na stejne urovni jako u originalu, ne-li lepsi. Ted to tahnu na 60W, protoze 120W je zbytecne moc pro me, a to i na velkem podiu.
Zacnu zkreslenym zvukem, ktery jiste zajima vetsinu z vas nejvice.
Zkresleni ma tahle hlava opravdu dostatek. zvukove moznosti jsou hodne variabilni a reci o jednotvarnosti dost neopodstatnene. Hlava zvlada od AC/DC az po Sepulturu a podobne lahudky
Drive max - zvysi zkresleni a celkovy atack zvuku
Middle/Deep - prepina dunivy zvuk bohaty na spodky a vysky (klasicke Vcko) - Deep nebo zvuk obohati o stredy, takze krasne zvuk proleze kapelou a prosadi se.
Vintage/Modern - Zvuk se priblizi vice Marshallu (i kdyz to nikdy nebude presne znit jako Marshall, tak je to moc zajimave a i pouzitelne) - Vintage. Modern je uz klasicky zvuk Dual rectifiera. V podstate se zavrenyma ocime nepoznate rozdil mezi originalem a Rockwellem.
Shift - vytvori takovy ten suchy recto zvuk diky pridani dalsich stredu. Moc zajimava vychytavka.
Cisty kanal ma krasny zvuk a celkem dobre reaguje na otaceni potenciometry. Priznam se, ze v cistem si az tak nelibuju. Takze se tady ani nebudu moc rozepisovat, jestli je kvalitni nebo ne. Mi se proste libi
Takze nam chybi popsat jeste osm ovladacu.
Solo drive master - timto potenciometrem si volite uroven skokovehp zvyseni hlasitosti (jump solo). Pracuje perfektne.
Loop drive master - tento potenciometr funguje pouze pokud je zezadu fyzicky zapnuta smycka a funguje jako master volume pro oba kanaly, takze jednim otocenim zvedate hlasitot obou kanalu soucasne, coz pomuze, kdyz mate vyvazenou hlasitost obou kanalu a potrebujete oba zesilit aniz by jste si nastaveni rozhazeli.
Podlednich 5 ovladacu je zezadu vedle vystupu na box a efektove smycky.
Effect loop ON/OFF - zapina/vypina efektovou smycku, ktera jde vypinat i zapinat pres FS, ovsem musi byt uvedena do provozu timto miniswitchem.
Effect loop MIX (miniswitch) - sepne primichavani signalu efektove smycky do signalu aparatu. --------->
Effect MIX (potenciometr) - pomer obou signalu
Effect loop Send level (potenciometr) - ridi se jim hlasitost vystupniho signalu aktivni efektove smycky.
Footswitch je cely z velice pevneho kovu s matnym povrchem a ma 3 prepinace: Channel - prepinani kanalu, Effect - zapinani vypinani efektove smycky a Boost - solo jump. Nad kazdym prepinacem je dioda, ktera udava jestli je prepinac vypnuty nebo zapnuty.
Co dodat zaverem...? Kdo neveri, ze muze nekdo doma postavit aparat lepsi nebo na stejne urovni aparatu za 50 tisic, tak si zajedte do Praglu si tyto hlavy vyzkouset a mozna si i nejakou odvezete domu
//EDIT: zdalo se mi to nejak dlouhe zjistil jsem, ze kdyz jsem tohle psal v poznamkovem bloku, tak jsem to tady na forum zkopiroval dvakrat pod sebe