Zajímala by mě jedna věc, a to ta jestli je lepší k bicím nahrát nejdřív basu a pak el. kytaru, nebo naopak..
Jak to vlastně je ?
Díky
Je to úplně jedno. Ať nahraješ dřív basu, nebo kytaru, tak to nemá na nic vliv. Já mám osobně raději nahrátou napřed basu, kytary se mi potom líp nahrávají, když už je ten spodek hotovej.Nik 555 píše:Zdarec kolegové..
Zajímala by mě jedna věc, a to ta jestli je lepší k bicím nahrát nejdřív basu a pak el. kytaru, nebo naopak..
Jak to vlastně je ?
Díky
My nahráváme tak, že nahráváme bicí na ostro a jednu kytaru a zpěv jenom jako pracovní verzi. Ono je pak lepší i třeba potom pro basáka, když slyší ten zpěv a kytaru - líp se v té skladbě orientuje. Ale i potom, když nahrávám kytaru tak líp podle zpěvu poznám, kde je refrén atp.pavlii píše:Lépe nahrát basu - je to další část rytmické složky a hlavně "tvrdí muziku"osobně mám dost zažitý postup bicí -> basa -> doprovodné kytary -> případné další věci -> sólo kytary/klávesy -> zpěv. Přičemž je třeba tohle chápat jako ne vždycky postupně; obvykle ty první tři věci nabírám rovnou dohromady, když je prostor a chuť a má to smysl. Je to lepší, protože hrajou všichni spolu; každopádně důraz je kladen na bicí a basu, protože všechno ostatní se dá už zahrát ex-post (odposlech do sluchátek), ale bicmenovi a basákovi se toho moc pouštět nedá, kdyby měli hráty samotní - nebylo by to pak moc ono
![]()
Ale kolik chutí tolik vůní a neberte to hlavně jako nějaké pravidlo!
P.
To by je ale někdo musel napřed udělatWohma píše:K tomu mu tam muzes pustit klidne nastroje z GP.
Vy si nezapisujete pisne do GP? :O Ja myslel, ze to dnes dela uz vetsina kapel. Podle me pro beznou kapelu idealni zpusob zaznamu napadu a celych pisnirotten77 píše:To by je ale někdo musel napřed udělatWohma píše:K tomu mu tam muzes pustit klidne nastroje z GP.
Neznám v okolí žádnou takovou kapeluWohma píše:Vy si nezapisujete pisne do GP? :O Ja myslel, ze to dnes dela uz vetsina kapel. Podle me pro beznou kapelu idealni zpusob zaznamu napadu a celych pisni.
No, my třeba basu nahráváme vždycky přes SansAmp Bass Driver BI, což je ale trochu dražší krabička, nicméně ta kopie od Berhingeru (BDI21) by měla bohatě stačit (mám kytarovou verzi GDI21 a je to opravdu povedená kopie)aivn86 píše:Když už se tu bavíme o nahrávání basy a kytary. Tak se tu zeptám na nahrávání basy. Vždycky ji nahrávám přes Hiz vstup na zvukovce. Sice se všechno nahreaje tak jak má, ale ten zvuk je prostě takovej neslanej nemastnej. Nejvíc by mě vyhovovalo nahrát mikrofonem zkvuk z komba. Jenže na to nemám předpokládám dost dobrej mic.. (mám kondík T-bone, kopii Shure SM57, nějaký obyčejný Shure PG). Ještě jsem to nikdy nezkoušel. No a když vytáhnu zvuk line out tak je tam docela šum a bordel. Takže jsem zatím vždycky skončil u přímého propojení basa-zvukovka. Co by jste mi doporučli? V mém případě je určitě dost problém i prozatím v malých zkušenostech a ne zrovna hi-end vybavení