Akord G

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
cihiman

Akord G

Příspěvek od cihiman »

Zdravim. Mám dotaz. Které držení akordu G je lehčí/vhodnější... Viděl jsem nějaká videa meričanů a všichni ho drželi takto:

Obrázek

Ale já sem se ho naučil podle čecha, který ho držel takhle

Obrázek

Je v tom nějaký rozdíl, nebo je to první lehčí při změně akordu?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: Akord G

Příspěvek od Prejdák »

Já ho držím

ukazovák struna A
prostředník E
malík e
+ prsteník h [hraju 320033, ne 320003; zní mi to lépe]
--- takhle se mi to hraje nejlíp...
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Ta druha fotka me prijde celkem neprakticka, ja to drzim jak Prejdák :wink:
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Oboje se hodí, záleží na tom, co hraješ dalšího předtím / potom / zároveň s akordem :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
loos

Příspěvek od loos »

Nero píše:Oboje se hodí, záleží na tom, co hraješ dalšího předtím / potom / zároveň s akordem :wink:
asi tak...ja se to naucil nejdriv tim prvnim zpusobem..a po case tim druhym...pouzivam oba :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja bud jak prejdak ctyrhmat, nebo jako barre.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ja jsem zvykly podle obrazku jedna, akorat mam malicek na eckua este prstenicek na hacku, libi se mi ten zvuk vice...jinac si myslim ze je praktictejsi druhy obrazek, muzes pohodlne prejit na C dur, Ami,Dmi..no a vlastne skoro na secko
panedge

Příspěvek od panedge »

Nero píše:Oboje se hodí, záleží na tom, co hraješ dalšího předtím / potom / zároveň s akordem :wink:
Přesně tak ,podle mě je nejlepší se to naučit všema různejma způsobama,protože pak ti to pomůže právě při náseldujícím akordu,tónu ..
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já hraju akord G podle toho jak potřebuji zrovna.
Jinak to, co jsem psal, že hraji - ten s d1 místo h1... Mi příjde jako docela schůdná varianta. Jinak abych tam řekl, tak ten druhý způsob vidím poprvé... Nepříjde mi jako zase takový problém rychle přehmátnout z toho ,,čtyřhmatu" na barré...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ten čech byl rozumný chlap. Když se jej pořádně naučíš, ujistíš, že máš volný ukazovák a daleko lépe se mění na jiné hmaty např. na "C".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Já hrál G původně jen prvním způsobem, ale pak jsem se začal učit A Hard Day´s Night od Beatles a tam je na začátku G4 hrané takhle - 320013, který je potřeba držet jako na té druhé fotce + ukazovák na h. Zjistil jsem, že mi to víc vyhovuje při některých přechodech, hlavně z G na C, takže teď podle situace používám obě varianty.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Hmmm, ja když G tak :

-3-
-3-
-0-
-0-
-2-
-3-
Naposledy upravil(a) DL dne 16.10.2009 14:03, celkem upraveno 1 x.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
pehve

Příspěvek od pehve »

Atkins píše:
Ten čech byl rozumný chlap. Když se jej pořádně naučíš, ujistíš, že máš volný ukazovák a daleko lépe se mění na jiné hmaty např. na "C".
nejenim mění hmaty ale volným ukazovákem vytváříš tony na 3 volných strunách (D G h) což je super.. třeba pro folk nebo bluegrass
tenhle hmat je základ, Nohavicovy doprovody atd...
Naposledy upravil(a) pehve dne 15.10.2009 19:08, celkem upraveno 1 x.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

DL: Jedna nula ti tam chybi..:D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Atkins píše:
Naprosto souhlasím. Především jde dobře přecházet i přímo v akordu na G7(což moc nepoužívám) a G4(bez čehož géčko prakticky nehraju :D ).
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Asanoth píše:
Atkins píše:
Naprosto souhlasím. Především jde dobře přecházet i přímo v akordu na G7(což moc nepoužívám) a G4(bez čehož géčko prakticky nehraju :D ).
No ten druhý hmat je zase dobrý, že můžeš hrát blue note "b" na třetí struně třetím pražci. Jak správně řekl Nero, oba způsoby jsou dobré - zaleží co hraješ před a po.

BTW ještě jeden způsob hraní G - 3 x 0 0 0 3 (držím prsteníčkem a malíčkem) - pak mám volný ukazováček a prostředníček - z toho se krásně přechází do 3 x 2 0 1 3 a pak do 3 x 0 2 1 3. Zkuste si to.
Naposledy upravil(a) Jester dne 16.10.2009 11:20, celkem upraveno 1 x.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Hraju to jako čtyřhmat, občas jako barre, občas na 10. pražci struny
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

...EDGE... píše:DL: Jedna nula ti tam chybi..:D
Scheise. Opraveno :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

S tím volným ukázovákem jsem neznal, supr věc. Musím se naučit. Kolikrát jsem si říkal, že je to na zlomení pracky a dal bych děravý boty za to, že si pomáhali takto :)
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“