multiefekt, 3000 až 4000 Kč, poraďte

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: multiefekt, 3000 až 4000 Kč, poraďte

Příspěvek od Prejdák »

Tak ono se dá naučit se vším
... Ale asi teda půjdu do toho Podu Live. Ty efekty na něm zní dobře, škoda, že na YT není decentní video, kde by hrál někdo na Poda přes lampáče a nepoužíval by jeho simulace.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Crowley ti muze nahrat :D
Kazdopadne u modulaci neni co resit a akorat bych sel po kvalite delayu a reverbu. Pripadne toho kvakose, otazka je, jestli bude ve smycce pouzitelnej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak na kvaku až tak nelpím. Toho bych asi spíš řešil klasickým pedálem...
Delay a reverb...
Po Intellifexu jsem se díval kvůli chvále jeho chorusu, delaye a reverbu :)
Ale asi to nebude nejhorší. Reverb bude snad použitelnej a snad ho bude víc, než na Screameru [příjde mi, že je až moc krátký ten pružinkáč... Na to, jak je ta ,,reverbová jednotka" dlouhá... Možná je nějakej porouchanej, nvm.]
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na Screamerovi je klasickej pruzinovej jako ve vetsine ostatnich hlav :)) Nejak malo mi ho neprislo, naopak jsem vzdycky nastavoval dost nizky hodnoty. Kazdopadne digitalni jednotky mivaji simulace ruznych prostor a tim padem jakoby delsi casy dozvuku, takze si tam nastavis, co chces.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
panedge

Příspěvek od panedge »

Prejdák píše:Tak ono se dá naučit se vším
... Ale asi teda půjdu do toho Podu Live. Ty efekty na něm zní dobře, škoda, že na YT není decentní video, kde by hrál někdo na Poda přes lampáče a nepoužíval by jeho simulace.
Tak já ho mám a používám ho jen na efekty ,simulace mám samozřejmě vyplý,signál ženu přímo do inputu AC30 .Myslím že je jasný jak mě záleželo na zvuku tak aby mi nemršil můj luxusní voxackej zvuk 8) .Takže jak to hraje ve smyčce ti nepovím.Jinak normálně zrovna wah je myslím dost dobrej,na to jaký sem měl zkušenosti s dřívějšíma mulťákama ,tohle je fakt už dobrý.Mě zajímal hlavně delay a ten má xt live parádní-mě šlo zrovna o simulaci memoryman a ten nemá chybu.Pak mě hlavně zajímal screamer ,protože je známý,že ho Line6 simuluje perfektně,to můžu taky potvrdit.Jinak když mám vše vyplý ,ozývá se mi naprosto stejnej zvuk jako kdybych měl kytaru píchlou přímo do komba.Když sem měl Boss gt6 tak to bylo něco strašnýho,to bylo úplně něco jinýho,proto šel hnedka z domu.Já ho koupil na inzerát za 5 a půl a chlápek tam měl cenu 8 a vidíš jak šel dolů ,teď se tyhle věci těžko prodávaj a každej prachy potřebuje
Edit-X3 je drahej ten myslím pod 8 a půl neseženeš a je jich i málo kde na prodej ,jinak absolutně co je nej a je to luxusní záležitost tak M13 ale za 13 :D
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Mě u screamera jde slyšet reverb až když je na maximu, takže asi něco bude špatně. Možná něco s pružinkou.

Panedge: Je ten zvuk nějak více zpožděný, když ženeš kytaru přes mulťák přímo do komba?
Jinak z efektů jsou pro mne rozhodují delaye a chorusy... Koukal jsem, že je tam také reverse [jestli to nebyla X3] - to mi příjde jako dosti mňamka. Snad se mi podaří tatíka přesvědčit. Na vánoce jsem prvně plánoval pouze seřízení kytary u kytaráře a to mi nechce hradit. Hlavně, že si kupuje zesák do hifiny za 30K... [jetej, novej stojí podstatně více... Nějakého Vincenta]
Škoda, že ještě nevydělávám...

Jinak za ebayovej Pod Live to asi zas tak strašná pálka nebude...
panedge

Příspěvek od panedge »

Prejdák píše:Mě u screamera jde slyšet reverb až když je na maximu, takže asi něco bude špatně. Možná něco s pružinkou.

Panedge: Je ten zvuk nějak více zpožděný, když ženeš kytaru přes mulťák přímo do komba?
Jinak z efektů jsou pro mne rozhodují delaye a chorusy... Koukal jsem, že je tam také reverse [jestli to nebyla X3] - to mi příjde jako dosti mňamka. Snad se mi podaří tatíka přesvědčit. Na vánoce jsem prvně plánoval pouze seřízení kytary u kytaráře a to mi nechce hradit. Hlavně, že si kupuje zesák do hifiny za 30K... [jetej, novej stojí podstatně více... Nějakého Vincenta]
Škoda, že ještě nevydělávám...

Jinak za ebayovej Pod Live to asi zas tak strašná pálka nebude...
Koukám taťka je fajnšmekr Vincent je Vincent :D,reverse tam je,chorusy myslím taky dobrý,ale já to nepoužívám,kolik stojeje na ebay nevím,ale asi to bude lepší než u nás,hlavně vono tady jich není moc na prodej.Jinak zpožděný to není když to ženeš přímo do vstupu,hele o smyčce sou tady dlouhý debaty a já nechci vyvolat nějakou hádku,ale nikdo z hvězd myslím těch starých dobrých kytarsitů nehraje tak že to dává do smyčky,už jen proto že starý aparáty žádný smyčky neměly.Dělaj to muzikanti co používaj tvrdší zkreslení jasný chápu.Takže normálně do vstupu a hraje to parádně....,já třeba zrovna mám moc rád z podu ty nakopávače lamp,klasickej booster plus tam sou ještě dva red box a blue box a to tak krásně nakopává lampu ,je to ještě skoro čistý ale už takový prostě zboosterovaný no..
Edit:kdyby si byl od Krkonoš klidně si to můžeš u mě doma vyzkoušet
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Není nad to bydlet tady :)
http://www.mapy.cz/#mm=ZP@sa=r@st=sr@ss ... 179239@z=8
prej obec... město! :)
Jen 160 Km :D

Hele, já ty nakopávače asi ani moc neplánuji. Kdybych potřeboval něco lehce dokopnout, tak použiji Guvnora na nižší hodnotě gainu.
Jak jsem psal, pro mne jsou rozhodující ty modulace :)
Líbí se mi Edgeovi hrátky s delayem, což bych řekl, že s Pupackem asi na Podu používáte, takže tady u toho delaye bych se fakt nebál.
Když tak se někdy sbalím do nějakého většího města a ozkouším si to. Třeba do Ostravy [snad ho mají v Muzikantu- a snad tam bude vstřícný prodavač a ne mrčoun-cholerik :) ] ...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

no me prijde docela zajimava volba i digitech rp1000, ma docela zajimavou vec, ze muzes mit pre-amp efekty, misto pre-amp simulace muzes pouzit preamp ze zesiku a pak do efektove smycky muzes pouzit modulacni efekty, + wah, gate, etc. to ma pred pre-ampem. simulace zesilovacu vubec nemusis pouzivat a jednotlive efekty se daji zapinat/vypinat jako na pedalboardu. Doporucuju kouknout tohle na youtube pro predstavu jako to funguje http://www.youtube.com/watch?v=OYlVayitAXg nebo http://www.youtube.com/watch?v=OeSlnvYP ... re=related
panedge

Příspěvek od panedge »

Hele, já ty nakopávače asi ani moc neplánuji. Kdybych potřeboval něco lehce dokopnout, tak použiji Guvnora na nižší hodnotě gainu.
Jak jsem psal, pro mne jsou rozhodující ty modulace :)
Líbí se mi Edgeovi hrátky s delayem, což bych řekl, že s Pupackem asi na Podu používáte, takže tady u toho delaye bych se fakt nebál.
Když tak se někdy sbalím do nějakého většího města a ozkouším si to. Třeba do Ostravy [snad ho mají v Muzikantu- a snad tam bude vstřícný prodavač a ne mrčoun-cholerik :) ] ...[/quote]

čoveče ty seš Polák ne? :lol: ..no hele víš jak je to zkoušet v krámu multiefekt,než se v tom zorientuješ tak to chvíli trvá a podle mě není nad to vyzkoušet to na vlastním aparátu,no jo ale jak to udělat viď?no nic jedině fakt asi v krámu to vyzkoušet no...a nebo takhle- mě to doporučil Pupack ,mě šlo hlavně o to aby se neměnil zvuk komba-nechtěl sem mu to moc věřit po svých zkušenostech s efektama-no jel sem to vyzkoušet na ten inzerát ,táhnul sem tam i svýho voxe a vono to fakt funguje,tak zkus třeba teď věřit mě a prostě ho pak koupit no..ale víš co lepší je když si to vyzkoušíš
panedge

Příspěvek od panedge »

lunchie píše:no me prijde docela zajimava volba i digitech rp1000, ma docela zajimavou vec, ze muzes mit pre-amp efekty, misto pre-amp simulace muzes pouzit preamp ze zesiku a pak do efektove smycky muzes pouzit modulacni efekty, + wah, gate, etc. to ma pred pre-ampem. simulace zesilovacu vubec nemusis pouzivat a jednotlive efekty se daji zapinat/vypinat jako na pedalboardu. Doporucuju kouknout tohle na youtube pro predstavu jako to funguje http://www.youtube.com/watch?v=OYlVayitAXg nebo http://www.youtube.com/watch?v=OeSlnvYP ... re=related
nevím jak funguje tohle rp ,ale mě nikdy digitechy nic neříkali,nelíběj se mi zvukově ,ale proti gustu žádný dišputát
Amid

Příspěvek od Amid »

lunchie píše:no me prijde docela zajimava volba i digitech rp1000, ma docela zajimavou vec, ze muzes mit pre-amp efekty, misto pre-amp simulace muzes pouzit preamp ze zesiku a pak do efektove smycky muzes pouzit modulacni efekty, + wah, gate, etc. to ma pred pre-ampem. simulace zesilovacu vubec nemusis pouzivat a jednotlive efekty se daji zapinat/vypinat jako na pedalboardu. Doporucuju kouknout tohle na youtube pro predstavu jako to funguje http://www.youtube.com/watch?v=OYlVayitAXg nebo http://www.youtube.com/watch?v=OeSlnvYP ... re=related
bych chtěl efekt kolem 3 - 4 tis. ne za 14 litrů :!:
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ja vim, uz jsem to psal, kdyz uz tu nekdo zminoval pod xt/xt live.

Z me zkusenosti - mam doma pocket pod a digitech rp250 a pokud bych se mohl znovu rozhodnout, tak ten pocket pod nekupuju. Ne ze by znel spatne, ale prijde me to opravdu jenom jako cvicitko a ten digitech jednoznacne vyhrava na plne care jak ovladanim, tak moznostma. A kdyz ho das pred lampu, tak nezni vubec spatne.
911

Příspěvek od 911 »

V této cenové kategorii mohu ještě doporučit Korg AX 1500,už starší věc,jednoduché na ovládání a s poměrně zdařilým zvukem.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

kilas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kilas »

Doporučuju multiefekty od korga. ax3000 měl teďka někdo v bazaru kolem 4000 tisím. má to moc pěkný simulace a intuitivní ovládání ;-)
Ferino

Příspěvek od Ferino »

911 píše:V této cenové kategorii mohu ještě doporučit Korg AX 1500,už starší věc,jednoduché na ovládání a s poměrně zdařilým zvukem.
Mám taky tohoto Korga a zvuky jsou fakt dost použitelný. A ovládání jak pro blbce. :D
Cort X-TH, Engl Ritchie Blackmore Sign., Engl 2x12 V30, Korg AX1500
Garret
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garret »

Zdravím chtěl bych multiefekt a přemýšlel jsem o digitech rp250 ale ten u se nevyrábí.Nějaký jiný okolo 3000 s podobnými funkcemi?
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
lunchie

Příspěvek od lunchie »

ted delaji v ty samy cenovy kategorii digitech rp255 - ten ma i looper. Mozna zkus kouknout po bazarech, jestli se tam nekde nevali rp350, ma o par simulaci a cudliku navic, se kterymi nastavis i veci, ktery u rp250 musis delat pres kompik.
LiamCz

multiefekt pro el. kytaru kolem 3000

Příspěvek od LiamCz »

Zdravím,
protože jsem nedávno začal chodit do souboru, kde hraju na kytaru a nemůžu tam každý týden tahat svoje kombo ( je těžké :-) ) rozhodl jsem se pořídit si multiefekt, který bych zapojil do jejich beden a tím se zbavil nutnosti brát svoje kombo. Cenově jsem myslel tak +-3 000kč. Docela se mi líbí digitech rp 255, který i hodně lidí chválí, ale před koupí jsem se chtěl poradit :-)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.02.2014 9:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: multiefekt pro ele. kytaru

Příspěvek od Hegrik »

Mrkni na tenhle seznam a najdi si tam témata kde se probírají multiefekty, je jich tam spousta od Digitechu (RP250,...) tak třeba najdeš nějakou radu tam :wink:

kytarove-efekty/efekty-podle-typu-sezna ... 14102.html

Třeba konkrétně tady jsou 4 strany textu co by tě mohl zajímat.

kytarove-efekty/digitech-rp-250-ano-ne-t6308.html

Zkus se příště zeptat v nějakým takovým vlákně místo zakládání nových a nových. Usnadní to nám, tobě i lidem co se budou zajímat po tobě práci 8)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“