Corey Taylor
Pravidla fóra
Corey Taylor
Zdravím, mohl by mi prosím vás někdo nějak sepsat, jaké techniky growlování a screamu používá Corey Taylor(SlipKnoT, StoneSour)? Anebo vypsat jaké jsou základní styly growlování a screamu, a trochu je popsat ať v tom nemám zmatek, díky moc. Moc mi to pomůže. Rád bych se naučil i další techniky, umím jenom dvě a skoro ani nevím jestli je to scream anebo growl.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corey Taylor
no tak nevim jestli umis kdyz ani nevis jestli to je scream nebo growl..
Pomlč
, ja se to učím podle poslechu a je mi jedno jak se tomu říká, ale zase si říkám, že by bylo dobré si udělat v tom pořádek, příště problémy řeš a nevymýšlej, zvyšovat si příspěvky můžeš někde jinde
Tak když se to učíš podle sluchu, tak dávej bacha, aby sis tim nezničil hlasivky a moh ve třiceti mluvit. Zcela přátelsky míněná rada.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Ano od tebe to beru
, mě většinou bolí krk když growluju na prázdno, jinak ne, nevím jestli je to taky tím, že to dělam špatně, jinak jaké jsou ty styly? Je death, fry a dál nevím
A když bych se to učil špatně, jak zjistím, že to dělám dobře nebo špatně?
Co se týká screamu,tak ti můžu poradit jenom to, že pokud tě to bolí, tak s tím okamžitě přestaň
Najdi si na netu nějaké školy screamu (je jich dost dobrých i zadara) a uč se to "profesionálně". Je pěkné že dokážeš napodobit ten "zvuk", ale ničíš si tím hlasivky... 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Nikdo na světě nemá stejný scream, každý do toho dává tak trochu svůj hlas a rozsah. Mně furt kytarista bičuje, že mám screamovat jak zpěvák z bfmv, ale na to prostě nemám hlas, proto screamuju po svojem.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Mě bolí hlasivky třeba po půl hodině řvaní, no a na ty školy se chystám no
http://www.youtube.com/watch?v=CnbNvYIu ... re=related Jak se jmenuje tento Scream? A jak se prosím dá naučit, rád bych ho uměl, ale vypadá složitě
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
1) Klídek. Smysluplně debatovat má smysl jen v případě, že jsou pevně dané pojmy, o kterých se bavíme. A scream a growl jsou poněkud odlišné disciplíny a pokud nejsi schopen říct, o čem se chceš bavit, tak to bude problém.Joey01 píše:Pomlč, ja se to učím podle poslechu a je mi jedno jak se tomu říká, ale zase si říkám, že by bylo dobré si udělat v tom pořádek, příště problémy řeš a nevymýšlej, zvyšovat si příspěvky můžeš někde jinde
2) Jakmile cítíš bolest, věz, že někde je problém a koleduješ si = opravdu to asi neumíš a myslet si, že ano, je pro tebe akorát nebezpečné.
3) Zpěv je celkově disciplínou, kde je hodně třeba dbát na techniku. Bez kvalitních výukových materiálů nebo pomoci učitele budeš mít asi dost problémy. Optimální je ten učitel, který s tebou bude pořádně pracovat a individuálně a přesně podle tvých predispozic ti pomoc najít tu správnou cestu, jak dosáhnout kýženého výsledku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ale nee on prece ve svych 14-15(ted nevim presne) dokaze to co corey makal cely zivot...
Řekl jsem snad, že to umím jak Corey? NE, jenom to že bych to chtěl umět. Řekl jsem snad, jaký styl growlu umím? NE. Snažím se growlovat něco jako styl alá Dez Fafara z DevilDriver. Jo a k těm učitelům, rád bych chodil k učitelovi, ale pochybuju, že by tu někdo v České Republice byl. Dívam se na lekce od Mellissy Cross, snad to pomůže a pochytím to aji z videa. A asi bude rozumné, se bavit o screamu, rád bych se naučil Fry Scream, ví někdo jak na to? Jo a já neříkal, že to umím, ale že se snažim, pokouším umět. Občas mě ten scream ani neboli, ale třeba některé části hned. Musím si to někde nastudovat, jo jinak "Hello world, this is a next stupid lesson about, how to scream" mi docela pomohl 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
hm a pak to taky posralMcKozias píše:ale nee on prece ve svych 14-15(ted nevim presne) dokaze to co corey makal cely zivot...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
asi sem te chytl za slovo, tak to sory..Rád bych se naučil i další techniky, umím jenom dvě a skoro ani nevím jestli je to scream anebo growl.
Ano, chytl jsi mě za slovo, snad máš radost
. Jak jinak to nazvat než umím? Řvát umí každý člověk, takže jinak než "umím" to nazvat nejde
. Jinak ironicky se omlouvat nemusíš, mě jsi nenaštval, mě jsi pobavil
.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Řvaní a zvracení
, za tu dobu, co jsi napsal ty 4 příspěvky, jsem se nedozvěděl od tebe ani jednu užitečnou věc, jen samé negativní o tobě, které si samozřejmě nechám pro sebe
. Ale tobě je to jedno, bo chceš dosáhnout 800 příspěvků, takže eště od tebe uslyším 11 krásných smysluplných příspěvků, schutí do toho 
Myslím, že o 800. příspěvek mu nejde. A uklidněte se.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 17.10.2009 21:50, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Klid, všichni, nerad bych v týhle zimě chodil pro banány...
Jinak umět řvát neznamená umět screm - zkus si někde řvát dvě hodiny jako zpěvák na koncertě a schválně, jak pak budou vypadat tvoje hlasivky...
Jinak umět řvát neznamená umět screm - zkus si někde řvát dvě hodiny jako zpěvák na koncertě a schválně, jak pak budou vypadat tvoje hlasivky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nebudou vypadat 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
NO PRAVE..a o prispevky mi fakt nejde, ale kdyz tu zacnes tvrdit ze neco umis a ani vlastne nevis co, tak mi to prijde trosku zavadejici a okej, uz drzim hubu a sem psat nebudu...sry za OTJoey01 píše:Nebudou vypadat