cena výměny snímačů v kytarovém servisu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
draken-x

cena výměny snímačů v kytarovém servisu

Příspěvek od draken-x »

Chtěl bych si vyměnit na mém LP snímače za Rm pickups. RMka už sem si koupil a zjistil sem že to sám nezvládnu a nechám to raději na kytarářoj abych to nepokazil. Chtěl bych se jen orientačně zeptat za kolik by mi je kytarář vyměnil. asoň orientačně. nemate nekdo zkušenost? a kolik stojí seřízení?
Pikus

Re: cena výměny snímačů v kytarovém servisu

Příspěvek od Pikus »

Sežízení tak 500 až 1 000 Kč. Myslím, že u tý výměny snímačů to bude podobně... dojdi se zeptat... možná, že by ti to vyměnili i v hudebninách.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

co blázníš?? všichni se toho poprví báli.. ! to se právě nesmíš... jen si to hezky zkus, ať příště víš... tam máš jen 2 drátky a ty odpájíš a tam, kde byl ten předešlej dáš ten novej! na tom nic neni. bát se toho je nejhorší, protože si řikáš, bůh ví, jaká tam je tam věda...a to si řikám i já, kterej nestuduje žádný elektro :D
draken-x

Příspěvek od draken-x »

problém je že jsem k tomu dostal i potenciometry s jinym odporem než mám teď v kytaře. Jenže potenciomtery (volume a clona) co mam ted v kytare jsou spojeny na jednom konektoru jakýmsi odporem či čím. A k těm RM snímačům jsem žádné tyto odpory nedostal. Nemám žádný návod.
Myslíte že můžu použít ty odpory co tam mám teď nebo na tom nějak záleží?
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

draken-x píše:problém je že jsem k tomu dostal i potenciometry s jinym odporem než mám teď v kytaře. Jenže potenciomtery (volume a clona) co mam ted v kytare jsou spojeny na jednom konektoru jakýmsi odporem či čím. A k těm RM snímačům jsem žádné tyto odpory nedostal. Nemám žádný návod.
Myslíte že můžu použít ty odpory co tam mám teď nebo na tom nějak záleží?

http://www.seymourduncan.com/support/wi ... h_2v_2t_3w
draken-x

Příspěvek od draken-x »

na tom nákresu to vůbec neni :( asi to nebude odpor ale kondenzátor na filtrování ale nic o tom nevím
Moleek

Příspěvek od Moleek »

draken-x píše:na tom nákresu to vůbec neni :( asi to nebude odpor ale kondenzátor na filtrování ale nic o tom nevím
Já při výměně snímačů vytahal veškerou elektroniku (Taky jsem měl nové i poty) a pájel podle plánku pěkně odzačátku.... Kondenzátory tam zkus napájet stávající a když to bude znít špatně, tak kup nové podle schématu a vyměň je
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

"cena výměny snímačů v kytarovém servisu" - zručný a solidní kytarář, 300,- , Kamarád, pár piv.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Všemožné schemata zapojení má na svých stránkách samozřejmě i RM pickups http://rmpickups.cz/schema.html pokud poznáš barvy tak bys to měl zvládnout 8)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

V tomto týdnu mi přijdou snímače od RM na kytaru, kterou stavím... taky to budu pájet od začátku. Pájet alespoň trochu umím (pokouším se dělat roboty), takže se toho moc nebojim... a když to pokažíš, není nic lehšího, než ten drátek ucvaknout a ject to znova ...
duri

Příspěvek od duri »

Když je úplný laik a netyká si s páječkou, je lepší čumět přes rameno někomu, kdo to umí, napodruhé už to pak zvládne sám! :shock:
Kdyby dal vědět odkud je, třeba by mu to někdo z jeho okolí za těch pár piv ukázal...???!!!
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Výměna snímačů je natolik primitivní akce, že to po několika teoretických instruktážních větách zvládne každý. Ty věty může dotyčný najít třeba v Axelově topicu "Výměna snímačů". A tam je jich ještě o hodně víc než je třeba. Já jsem to taky zvládnul a pájku jsem v ruce nidky neměl.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Holajs

Příspěvek od Holajs »

horsi je se bat, nez se posrat.... to zvladnes, pajet urcitym zpusobem umi kazdy
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
duri

Příspěvek od duri »

Holajs píše:horsi je se bat, nez se posrat.... to zvladnes, pajet urcitym zpusobem umi kazdy
Tak to moc lidí neznáš! Já viděl takové pájené spoje, že vzhled by se líbil jen extrémnímu surealistovi a vodivost by se dala výjádřit spíš obrácenou hodnotou.
Ale může se naučit, jen ne na snímačových přívodech! Nezdaří se mu první pokus, kousek zkrátí, začne znova- zase zkrátí...Pak mu bude kus chybět...
PRS Hollowbody II SE Piezo, EB Music Man JP6 Piezo, Fractal FM3.
micafica

Příspěvek od micafica »

Doporučuji mrknout na toto zavolat a zeptat se ... kytarari-a-opravari-f53/
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
draken-x

Příspěvek od draken-x »

Rozhodl jsem se že si to udělám sám za pomoci kamaráda. Budu mít aspoň dobrej pocit že v tý kytaře je něco ze mě :D
Řešim teď jeden problém - logaritmicke nebo linearni potaky.

a vlastně řeším i jinej probem a mozna budu trochu za lempla protoze nejsem eletrikar, ale prosim odpovezte mi na tuto otazku
Dle shématu jde kabel z snimace do potenciometru VOLUME(hlasitost), z toho jde kabel do stejndého potenciometru TONE (clone) a z toho na zem.
potenciometr volume a potenciometr tone jsou uplně stejné. jsou propojeny jen kabelem.
A ted ta otazka! CO dělá z volume potenciomtru to, že zesiluje právě zvuk, a Co dělá z tone potenciometru to, že právě upravuje clonu???? Co dává těm potenciometrum jejich vlastnosti? jsou uplně stejné, propojene kabelem. Prosim muzete mi to vysvětlit?
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Volome poťák prostě jenom určitou část signálu (podle natočení potu) svádí na zem - tím se snižuje hlasitost - nejjednodušší zapojení: http://rmpickups.cz/soubory/schema_1xhb_1xvol.gif
Rozdíl mezi volume a tone - ono to není "uplně stejně propojeno kabelem" - je tam zapojený ještě kondenzátor o určité kapacitě a ten tvoří s odporem toho poťáku RC článek, a tím jak je poťák natočený (velikost jeho odporu) se ořezávají určité frekvence (podle kapacity toho kondíku a odporu toho potu - obecně řečeno jsou to výšky) http://rmpickups.cz/soubory/schema_2xhb ... 1xtone.gif - ten RC článek (pot+kond) je zapojený paralelně k volume potu...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tone a volume je to samý, jen tone je takový volume jen pro vejšky díky jeho kamarádovy kondenzátorovi, co je na něj připojenej za ručičku
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Sice mam zkusenost s baskytarou - ale myslim ze ceny budou obdobne. ted jsem nechal menit snimace i elektroniku. Stalo me to 650,- a to rikal ze to byla desna drbacka - jelikoz k elektronice jsem dostal bbly schema, musel si ho sam najit na internetu a kvuli snimacum musel trochu frezovat. Nevim jestli si za to dal prirazku :) Ale proste 650,-.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“