Před chvílí jsem četl pár témat z hifi.slovanet.sk ...
Teď chápu Wohmu a jeho postoj k audiofilství (pokud teda čte to fórum

).
Ty lidi nejsou nic jinýho než skeptici, kteří pomalu nevědí o čem mluví. V jednom příspěvku něco napíšou a v dalším zase píšou, že na tom něco málo pravdy možná je a pak to zase vyvracej atd.
Když se jich tam někdo zeptal jestli někdo zkusil např. ten či onen kabel, tak mu to tam lidi typu "Hlava" začali všechno vyvracet různejma fyzikálníma zákonama apod.
Chci tím říct, že "správnej audiofil" MUSÍ mít přehled v základech elektrotechniky a fyziky, a že podstata audiofilství není založená na sugesci, ale na zlepšování kvality zvuku tím, že se vylepšují technický specifikace komponentů atd. Opravdu se dá říct, že je to taková alchymie (šamanství -- jak by řekl Wohma

).
Např. jak v jednom threadu "Hlava" tvrdí, že Bi-Wiring nemá smysl. On, ale smysl má. Je to takové nenásilné řešení jak zvětšit průřez kabelu bez toho, abyste u reprosoustav měli kabel o velikosti "hasičské hadice". Další věc je, že dražší Bi-Wiring kabely jsou konstrukčně řešeny tak, že fungují lehce jako vyhýbka. Tzn. že každá větev má trochu jiné technické specifikace, které se na zvuku také projeví atd.
Tohle jsou věci, které si tam ty lidi neuvědomují, protože to nikdy nevyzkoušeli.
Já sám jsem skeptik k takýmto věcem pokud k tomu nejsou podány nějaké rozumné argumenty a musím uznat, že opravdu existují lidi, kteří se snaží prodávat např. kabely s tím, že hrajou o mnoho lépe než tamty, tak tomu taky moc nevěřím, ale měl jsem možnost si většinu těch různých "alchymistických" věcí sám vyzkoušet a opravdu se projevuje zlepšení kvality zvuku (nebo cítění, pokud jsou frekvence zvuku 90kHz a výšše

). Viz. moje předešlé příspěvky.