Laney VC30/LC30/jiný aparát
Pravidla fóra
Laney VC30/LC30/jiný aparát
Ahoj.
Přemýšlím o novém aparátu. Tato myšlenka mě přepadla v okamžiku, kdy jsem na bazaru potkal Laney LC50 za 11 000. Kdybych prodal obě krabičky(Sparkle Drive a Vox Brit Boost) a Crate, tak by mi to mohlo hodit těch 11.
Hledám vintage zvuk(nebráním se ale ani něčemu lehce modernímu, svůj zvuk teprve hledám). Zkreslení se mi hodně líbí z Voxe AC, samozřejmě i z Marshalla(osmikilo, plexi), také Fendery(Hot rod třeba), ale toho znám jen z youtube. Jde mi o to, aby to hrálo DOBŘE. Tím nemyslím zvuk jako z ručně vyráběnýho Marshalla z padesátejch let, ale zvuk, kterej když si poslechnete, tak se vám líbí. Nepotřebuju gain, kromě Crate V-33 Palomino(kterej byl podle mě rozbitej, protože nekreslil ani trošičku) jsem ještě nenarazil na aparát, jehož preampové zkreslení by mi nestačilo.
Oproti svému nedávnému přesvědčení chci dvoukanál tak, aby nebyly korekce společné.
Z aparátů mě napadly zatím ony Lanýže, taky Peavey Classic, ale nevím, jestli je to zrovna ono, kdybych trošku přidal, možná by se i nějaký Fendřík našel...
Co myslíte?
Díky všem.
Přemýšlím o novém aparátu. Tato myšlenka mě přepadla v okamžiku, kdy jsem na bazaru potkal Laney LC50 za 11 000. Kdybych prodal obě krabičky(Sparkle Drive a Vox Brit Boost) a Crate, tak by mi to mohlo hodit těch 11.
Hledám vintage zvuk(nebráním se ale ani něčemu lehce modernímu, svůj zvuk teprve hledám). Zkreslení se mi hodně líbí z Voxe AC, samozřejmě i z Marshalla(osmikilo, plexi), také Fendery(Hot rod třeba), ale toho znám jen z youtube. Jde mi o to, aby to hrálo DOBŘE. Tím nemyslím zvuk jako z ručně vyráběnýho Marshalla z padesátejch let, ale zvuk, kterej když si poslechnete, tak se vám líbí. Nepotřebuju gain, kromě Crate V-33 Palomino(kterej byl podle mě rozbitej, protože nekreslil ani trošičku) jsem ještě nenarazil na aparát, jehož preampové zkreslení by mi nestačilo.
Oproti svému nedávnému přesvědčení chci dvoukanál tak, aby nebyly korekce společné.
Z aparátů mě napadly zatím ony Lanýže, taky Peavey Classic, ale nevím, jestli je to zrovna ono, kdybych trošku přidal, možná by se i nějaký Fendřík našel...
Co myslíte?
Díky všem.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Re: Laney VC30/LC30/jiný aparát
Nas druhej kajtrista ted momentalne ma VC30 jako prechodnej apec, ukecal jsem ho, at koupi hlavne nejakou lampu. Dost jsou na tom podle me znat ty EL84ky v konci, ma to takovej mekkej a trochu nosovej zvuk, na cistsi zvuky hodne dobre. Chce ho ted vymenit za neco s 6L6kama, protoze na nasi hudbu to chce ostrejsi aparat, ale mozna by mel zajem i o prodej, kdyztak rekni.
Kazdopadne ten Lanyz ma spolecne korekce a navic myslim nema Master Volume, coz muze byt pro nektere aplikace kriticke.
Kazdopadne ten Lanyz ma spolecne korekce a navic myslim nema Master Volume, coz muze byt pro nektere aplikace kriticke.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Laney LC30 je ultimátní rockový zesilovač.
Dá se tam najít dost pěkných zkreslených zvuků. Akorát na jazz to zase není. Záleží co chceš. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Chci perfektní čistej zvuk a +- vintage rockový zkreslení.
Ještě bych rád upravil ty korekce, ty oddělený budou spíš plus nežli podmínka
Ještě bych rád upravil ty korekce, ty oddělený budou spíš plus nežli podmínka
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Tak pokud lze nejak popsat zkresleni na VC30ce, pak je to slovem vintage
Na lehci rokec urcite fajn.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Toho Peavey Classic muzu jen doporucit - cistej to ma velmi dobrej (jak moc perfektni je, to uz je asi individualni
), zkresleni bylo u novyho kusu kterej jsem si poridil dost ostry, ovsem jak jsem pozdeji zjistil tak to bylo preamp lampama, ktery jsem vhodne nakombinoval (coz pro me byla docela alchymie, vzhledem k tomu jak vybiravej na zvuk jsem) a ted si to nemuzu vynachvalit - ten stavnatej "chime" co to ma proste zeru, a dikybohu zadna patrna zahuhlanost, coz je presne co jsem hledal... Korekce to ma spolecny.
Kazdopadne pokud si ho jeste nezkousel tak doporucuju, na bazaru se nejakej kolem tech 10, 11 tisic cas od casu objevi...
Kazdopadne pokud si ho jeste nezkousel tak doporucuju, na bazaru se nejakej kolem tech 10, 11 tisic cas od casu objevi...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
VC je spíše vintage, dobrý čistý zvuk, zkreslení je skutečně málo - prostě vintage (jde to ale dobře nakopnout)
LC je ideální na rock, umí to vytáhnout už slušnou porci gainu, čistý moc neznám
finančně ti ale vyjde nejlépe peavey classic, toho už jsem na bazaru viděl za 7000 a je to velmi chválený aparát
edit: ješte: ze zkušenosti mám dojem, že si zkreslení na VC30 lépe rozumí se singly než s humbuckery
LC je ideální na rock, umí to vytáhnout už slušnou porci gainu, čistý moc neznám
finančně ti ale vyjde nejlépe peavey classic, toho už jsem na bazaru viděl za 7000 a je to velmi chválený aparát
edit: ješte: ze zkušenosti mám dojem, že si zkreslení na VC30 lépe rozumí se singly než s humbuckery
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ten Laney je velice příjemný aparát, ale jeho zkreslení je skutečně trochu měkčí. Dále píšeš, že se Ti líbí Marhall 800 - což je zase zcela jiný čálek čaje. V neposlední řadě se Ti líbí Fender Hot, což je zase diametrálně odlišný zvuk ... , takže doporučuni vše dostatečně vyzkoušet, aby si měl dobrý výsledný pocit .... a mnoho neměnil, až neproměnil (jako v té klasické pohádce) ....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Zdravíčko, nevíte někdo kde by se v praze dal vyzkoušet ten peavey classic 30?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Mno, asi nepotěším, ale nic takového jsem v Praze nenašel - pouze v Brně, ale to je trochu z ruky .... http://www.muzikmanie.cz/prodej/peavey- ... odel--1505 . Nebo zkusit zahučet do kytary.cz, aby jeje nezávazně objednali ... (nevím, zda to zabere ....).
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Ja ho kupoval dva mesice zpatky u Humla... http://www.humlmusic.cz/77/komba-zesilo ... ic-30.htmlrasomaso píše:Zdravíčko, nevíte někdo kde by se v praze dal vyzkoušet ten peavey classic 30?
Meli tehda na prodejne tusim dva, a prej tam to kombo "maji radi", takze bych se vsadil ze ho budou mit i ted
Jé paráda tam jsem kupoval mojí první akustiku
tak já tam někdy sjedu, díkec 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
calsic má takový prostorový zvuk, ale přitom je britsky tenčí. TY původní repra nejsou nic moc... Zkreslenej ej vyloženej klasickej rokec.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Jinak jde na tom classicu natočit nějaký fakt lehký zkreslení? Jinými slovy jak moc čistej může bejt drive channel a jak moc zkreslenej clean? 
Když jsem byl naposledy v Lídlu, tak tam Classic měli.
Jinak, dneska jsem zkoušel LC50 a Hot Roda. Fender mi moc nesed, nehrálo to špatně, ale není to to, co hledám. LC50 docela dobrý zkreslení, čistej byl takovej "ne uplně ideální". Nicméně byl bych ochoten si takovej aparát pořídit. Ještě bych velmi rád vyzkoušel tu VC-30tku, protože to by mohlo mít podobnej čistej jako muj Crate teď, avšak mohlo by to slušně Voxovsky kreslit.
Předpokládám, že ta LC 30 bude oproti padesátce taky asi víc do Voxe?
Jinak, dneska jsem zkoušel LC50 a Hot Roda. Fender mi moc nesed, nehrálo to špatně, ale není to to, co hledám. LC50 docela dobrý zkreslení, čistej byl takovej "ne uplně ideální". Nicméně byl bych ochoten si takovej aparát pořídit. Ještě bych velmi rád vyzkoušel tu VC-30tku, protože to by mohlo mít podobnej čistej jako muj Crate teď, avšak mohlo by to slušně Voxovsky kreslit.
Předpokládám, že ta LC 30 bude oproti padesátce taky asi víc do Voxe?
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
Clean kresli az pomerne dost pozde, vzhledem k tomu jakou hlasitost tahle vec vyviji se mi to zatim nepodarilorasomaso píše:Jinak jde na tom classicu natočit nějaký fakt lehký zkreslení? Jinými slovy jak moc čistej může bejt drive channel a jak moc zkreslenej clean?
Jinak drive kanal s tema lampama co mam v preampu ted (musim uznat ze tohle kombo je vybirava mrcha
Edit.: http://www.youtube.com/watch?v=n9krVcZOHuI tady je to relativne dobre videt, s tim ze kdyz si pohrajes s preampem (lampy) tak neni problem tu hranici posunout...
Předpokládám, že ta LC 30 bude oproti padesátce taky asi víc do Voxe?[/quote]
No nevím,je docela zažitej názor ,že vc 30 rovná se skoro ac 30 za míň peněz.Já osobně sem na vc 30 hrál a ac 30 mám a nepřidá mi to nějaký podobný...Prostě co si budem povídat Vox je Vox a taky proto stojí 29 a ne 12 jako Laney,prostě je to úplně jiná liga,nicméně na druhou stranu ta vc 3O hraje pro mý ucho nejlíp v týhle třídě kolem dvanácti tisíc kaček a myslím,že nic víc vintage za ty prachy neseženeš
No nevím,je docela zažitej názor ,že vc 30 rovná se skoro ac 30 za míň peněz.Já osobně sem na vc 30 hrál a ac 30 mám a nepřidá mi to nějaký podobný...Prostě co si budem povídat Vox je Vox a taky proto stojí 29 a ne 12 jako Laney,prostě je to úplně jiná liga,nicméně na druhou stranu ta vc 3O hraje pro mý ucho nejlíp v týhle třídě kolem dvanácti tisíc kaček a myslím,že nic víc vintage za ty prachy neseženeš
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
co se týče VC30 a AC30 - mám dojem že to má být podobné, ale že tam rozdíl je. neměl jsem to vedle sebe, ale VC30 mám dobře naposlouchanou a na AC jsem brnkal v shopu - zkreslený mě zaujal rozhodně více, ale čistý mě zas tak neoslovil, docela mě to překvapilo... ale asi jsem měl blbý den - chtělo by to porovnat vedle sebe
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Taky jsem na ně koukal.. už ten název je docela inspirovanýDark Axel píše:co se týče VC30 a AC30 - mám dojem že to má být podobné, ale že tam rozdíl je. neměl jsem to vedle sebe, ale VC30 mám dobře naposlouchanou a na AC jsem brnkal v shopu - zkreslený mě zaujal rozhodně více, ale čistý mě zas tak neoslovil, docela mě to překvapilo... ale asi jsem měl blbý den - chtělo by to porovnat vedle sebe
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Já bych to nechal jen u tý inspiraceMoleek píše:Taky jsem na ně koukal.. už ten název je docela inspirovanýDark Axel píše:co se týče VC30 a AC30 - mám dojem že to má být podobné, ale že tam rozdíl je. neměl jsem to vedle sebe, ale VC30 mám dobře naposlouchanou a na AC jsem brnkal v shopu - zkreslený mě zaujal rozhodně více, ale čistý mě zas tak neoslovil, docela mě to překvapilo... ale asi jsem měl blbý den - chtělo by to porovnat vedle sebe
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300